Wednesday, January 07, 2009

Takziah buat Suraya Pauzi

Semalam aku dapat call at 8.20pm from a close fren of mine - Suraya Ahmad Pauzi. I sensed something was quite different from the way she talked. Like as if she was holding back tears..

Suraya: Lala, aku nak bgtau ko sumthing..

Toby: Apa dia, ko okay ke tak ni?

Suraya: Husband aku dah meninggal..

Toby: Innalillahiwainnailaihirajiuun.. kat mana?

Suraya: Kat hospital Ampang ni.. (started crying..)

Toby: (err..) Aku kat pasar malam ni.. temankan mak aku beli barang, pas tu nak pegi Giant pulak nak beli barang.. nanti lepas aku balik nanti, aku pegi sana eh..

Suraya: Ok.. nanti ko nak datang, call aku.. (sambil tersedu sedan..)

Toby: Ok, ko bawak banyak bersabar ye... (tatau nak pujuk camna dah)

Suraya: Ok. Bye..

Toby: (Terus call member2 lain bgtau..)

Terkejut gak aku dengan berita ni.. Arwah dan kawan aku memang loving couple. Arwah memang dah lama sakit, tapi pagi semalam dia demam kuat so tghari pegi hospital. Kawan aku masa call arwah pagi semalam macam ok je. Tapi petang tu, family arwah call Suraya suruh pegi hospital cepat2 pasal arwah macam dah nazak. Kawan aku pun terus blah dari ofis, kebetulan dah habis ofis hours. Sampai hospital dalam lebih kurang kol 6.30pm. Dia cuba kejutkan arwah (mak mentua dia kata arwah tgh tidur masa tu) tapi arwah dah tak boleh cakap & dengar. Derang panggil doktor, pastu lepas doktor dah cek, sadly said that arwah dah tak ada lebih kurang pukul 7.45pm.

I went there at about 9 sumthing. Sesat plak nak pegi Hospital Ampang kat Pandan Mewah tu.. last2 Suraya datang amik terus pegi umah dia coz dia nak mandi dulu. Arwah dah dibawa balik ke rumah mak dia dekat2 situ. Aku temankan Suraya kejap then dia tunggu abang dia nak pegi umah mak mentua dia sama2. Suraya cerita sebelum tu 3 kali dia mimpi pasal arwah. Dia dah tak sedap hati dah masa tu, tapi arwah dok tenangkan dia maybe tu cuma mainan tidur. Tak sangka, rupanya arwah yang pergi.

Semoga Allah cucurkan rahmat untuk arwah Faruq, suami Suraya. Al Fatihah.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari