Monday, January 05, 2009

Legaaa!! I luv u MyEG!!


Heheh.. just nak crita yang aku finally managed to renew roadtax online. Dah panic sat coz JPJ system at all post offices are all offline.. gila.. dah seminggu offline..

Aku terus check website JPJ nak tengok nearest JPJ office dari ofis aku ni. Tanya kawan aku lak, dia kata bapak dia yg selalu renew kan.. huhu..

Anyway, surf punya surf, tetiba tertengok lak perkataan 'RENEW ROADTAX ONLINE'. Hah!! Bila click kat situ, rupanya MyEG website lak kluar. Aku memula malas nak go on as i had a bad experience with MyEG punya registration. Pastu gatai gak tangan nak tekan sebab tak yah login or key in password pun. Click punya click, rupanya ada service renew roadtax guna FPX. Yeeharrr.. ada gak cara aku tak yah susah payah kluar cash.. then, terus gak renew. Rupanya kena choose sama ada diorang nak hantar or kena collect from MyEG office. Office2 dia ada la satu setiap negeri. Tgk2 kat KL ni dekat la jugak kat ofis aku.. yeayea... tak kira, aku nak collect hari ni jugak...

Lepas dah siap bayar online, dah successfully submitted tu, tetiba teringat lak, bayar guna FPX ni online ke atau kena tunggu dua tiga hari dulu before derang process?? Warghhh.. pucat lesi sat aku.. pastu tanya punya tanya, rupanya derang dapat process online jugak.. fuhhh.. LEGAAAA...

Then, since MyEG tgh process, derang cakap boleh collect Road Tax hari ni jugak before 5pm.. yeehhaarr.. aku mintak permission 'boss kecik', kluar sat nak amik Road Tax, tak sampai 2 jam dari request kat website, kereta aku dah pun berpelekat Road Tax baru..

Thank you MyEG! Thank you RTD!

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari