Sunday, August 31, 2008

Happy Merdeka Day & Salam Ramadhan

Bestnya Merdeka this time cuti lama sikit. Tak la lama sangat tapi aku start cuti hari Jumaat baru ni.. Jumaat itself dah start bershopping before Puasa, ye lah.. masa puasa most of the time tak larat la kan..

Anyway aku bawak my mom pegi Alamanda coz saja nak tengok ofis akak aku kat Kementerian Pelajaran. Rupanya akak aku ada seminar kat Jln Tun Razak and habis lebih kurang kol 12 noon. So kitorang pegi amik baju kurung yg dah tempah kat Giant, tapi tukang jahitnya tak ada plak... isy... geram dah start dah...tak pe lah, nanti balik lah aku amik.. terus la pegi Alamanda ngan mak aku.. jalan2 sket, pegi makan kat food court, then jalan2 lagi kat part baju bebudak and baju pompuan. Fuh, terbuntang mata tengok baju lelawa... harga pun lawa lerr.. huk huk... Pas tu akak aku datang, terus kitorang teruja nengok baju budak2 untuk si Sofea kecik tu... nak dekat kol 4 dah, akak aku tak sempat nak bawa kitorang ke ofis dia... boss dia dah panggil dah.. heehee... mak aku pun macam dah tak larat nak jalan2 dah.. balik tu, aku terus la nak amik baju kurung.. turned out that baju belom siap eventhough dah tempah 2 months back and patutnya dah siap on the 28th. Errkkk... geram btol aku dengan assistant tukang jahit tu.. asyik2 kata tak tau, tak tau... rasa nak lempang aje... tukang jahit dia sik takde jer... heee... sah2 tu la first & last time aku tempah kat situ... konon tak cukup orang buat kain, lenkali jangan le amik tempahan banyak2.. adoilaaa... hilang semangat aku nak beraya.. kah kah...



Semalam, aku dapat jemputan Kak Na untuk menghadiri Majlis Pelancaran Novel terbaru 'Rindu Belum Berhenti' tulisan penulis tempatan, Dhiya Zafira.



Aku sampai tepat kol 10 as scheduled, tapi ramai yg belum sampai. Lepas kak Na datang, terus berkenal2 dgn penulis dan we had Pizza Hut's Garlic Bread, Chicken Soup & Orange soda for breakfast! Walla... aku bantai je la since dah lapar kan.. heehee...


Memang best join this function as i got to see penulis2 novel terkenal like Lynn Dayana (who is the PizzaHut Manager kat situ..), Lily Haslina Nasir and Laila Kamalia. Since Dhiya is a new novelist, i think this kind of function is very good as to motivate new novelist to keep on doing their great job to produce good and quality novels... kan..



Rupanya aku dapat tau, bapak aku ada meeting the same day, and tatau habis kol brapa. So, tiba2 je aku teringat mak aku kat rumah, apa la dia nak makan for lunch, terus mntak diri balik beli nasi ayam kat dia... hari ni kitorang tak masak coz malamnya ada birthday celebration for my sist-in-law, Kak Lyn..


Petangnya lepas Asar, terus pegi umah baru Kak Lyn kat Bukit Jelutong. Besar giler umah dia. On the way tu, sempat la aku snip snap guna camera baru aku.. heehee.. yess... dah ada camera yg bapak aku redeem. Sampai je, ullamak aiiii.... banyaknya makanann... mee soto, laksa asam, rojak, mee kari, sate... adoii... petang tu ada doa selamat sempena sambut Ramadhan, then malam lak nyanyi happy birthday kat Kak Lyn.. dah 40 rupanya... heheh.. people say that Life Begins at 40, what do u think?


Anyway..
HAPPY MERDEKA DAY AND SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.. Dikesempatan ini, aku nak mintak maaf kalau ada salah dan silap yg sengaja atau tak disengajakan. Hope kita semua dapat menjalani ibadat puasa dengan tenang dan sempurna.. Insya Allah.


 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari