Sunday, August 31, 2008

Happy Merdeka Day & Salam Ramadhan

Bestnya Merdeka this time cuti lama sikit. Tak la lama sangat tapi aku start cuti hari Jumaat baru ni.. Jumaat itself dah start bershopping before Puasa, ye lah.. masa puasa most of the time tak larat la kan..

Anyway aku bawak my mom pegi Alamanda coz saja nak tengok ofis akak aku kat Kementerian Pelajaran. Rupanya akak aku ada seminar kat Jln Tun Razak and habis lebih kurang kol 12 noon. So kitorang pegi amik baju kurung yg dah tempah kat Giant, tapi tukang jahitnya tak ada plak... isy... geram dah start dah...tak pe lah, nanti balik lah aku amik.. terus la pegi Alamanda ngan mak aku.. jalan2 sket, pegi makan kat food court, then jalan2 lagi kat part baju bebudak and baju pompuan. Fuh, terbuntang mata tengok baju lelawa... harga pun lawa lerr.. huk huk... Pas tu akak aku datang, terus kitorang teruja nengok baju budak2 untuk si Sofea kecik tu... nak dekat kol 4 dah, akak aku tak sempat nak bawa kitorang ke ofis dia... boss dia dah panggil dah.. heehee... mak aku pun macam dah tak larat nak jalan2 dah.. balik tu, aku terus la nak amik baju kurung.. turned out that baju belom siap eventhough dah tempah 2 months back and patutnya dah siap on the 28th. Errkkk... geram btol aku dengan assistant tukang jahit tu.. asyik2 kata tak tau, tak tau... rasa nak lempang aje... tukang jahit dia sik takde jer... heee... sah2 tu la first & last time aku tempah kat situ... konon tak cukup orang buat kain, lenkali jangan le amik tempahan banyak2.. adoilaaa... hilang semangat aku nak beraya.. kah kah...



Semalam, aku dapat jemputan Kak Na untuk menghadiri Majlis Pelancaran Novel terbaru 'Rindu Belum Berhenti' tulisan penulis tempatan, Dhiya Zafira.



Aku sampai tepat kol 10 as scheduled, tapi ramai yg belum sampai. Lepas kak Na datang, terus berkenal2 dgn penulis dan we had Pizza Hut's Garlic Bread, Chicken Soup & Orange soda for breakfast! Walla... aku bantai je la since dah lapar kan.. heehee...


Memang best join this function as i got to see penulis2 novel terkenal like Lynn Dayana (who is the PizzaHut Manager kat situ..), Lily Haslina Nasir and Laila Kamalia. Since Dhiya is a new novelist, i think this kind of function is very good as to motivate new novelist to keep on doing their great job to produce good and quality novels... kan..



Rupanya aku dapat tau, bapak aku ada meeting the same day, and tatau habis kol brapa. So, tiba2 je aku teringat mak aku kat rumah, apa la dia nak makan for lunch, terus mntak diri balik beli nasi ayam kat dia... hari ni kitorang tak masak coz malamnya ada birthday celebration for my sist-in-law, Kak Lyn..


Petangnya lepas Asar, terus pegi umah baru Kak Lyn kat Bukit Jelutong. Besar giler umah dia. On the way tu, sempat la aku snip snap guna camera baru aku.. heehee.. yess... dah ada camera yg bapak aku redeem. Sampai je, ullamak aiiii.... banyaknya makanann... mee soto, laksa asam, rojak, mee kari, sate... adoii... petang tu ada doa selamat sempena sambut Ramadhan, then malam lak nyanyi happy birthday kat Kak Lyn.. dah 40 rupanya... heheh.. people say that Life Begins at 40, what do u think?


Anyway..
HAPPY MERDEKA DAY AND SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.. Dikesempatan ini, aku nak mintak maaf kalau ada salah dan silap yg sengaja atau tak disengajakan. Hope kita semua dapat menjalani ibadat puasa dengan tenang dan sempurna.. Insya Allah.


Sunday, August 24, 2008

Good Bye Beijing 2008, Hello London 2012!!

Beautiful Closing ceremony...

Yup, Olimpik this year dah habih... part of me kata tak best coz i love watching winning moments, i even shed my tears.. yup.. that's how sensitive i am.. anyway, part of me is saying yesssss.... coz almost everyday, i missed my favourite shows on tv, mana tak missed, tiap2 malam, my dad yg conquer tv tu... semua events dia tengok.. seb baik astro ada ulang2... shows yg buat aku gelak tak hengat are Friends and The Nanny... oh ya... check out Ampang Medikal, latest urban drama on NTV7.. ala2 Grey's Anatomy la kan.. missed the debut on the 21st, but this 13-episodes drama will be shown every Thursday..

Emm.. dah lama gak tak update blog ni.. still missing my lost camera kot... yup, i posted before that i kind of hate blogging without posting any pictures... so macam takde mood la kalau takde hot pix kan... heehee...

Work? Sooooooooo glad alice is back from her maternity leave... truthfully, she's my saviour.. dah few times she helped me from doing sumthing i shouldn't do, helped me from being bullied by some outsiders and led me to do good things the correct way... i am thankful enough that she is my superior.. i know i owe her big time.. she is the best boss i have ever had.. to alice, you won't be sorry you hired me, i'll do anything for you, my friend.. legally ones yaa.. heehee.. and pei leng, such a sweetie to help me around too.. budak kecik tu kiut sungguh.. rasa nak cubit2 je pipi dia... heehee...

My two lovely friends.. Pei Leng & Alice...

Family? Congrats to my sist coz her scholarship to do her PHD was approved... and she's now searching info on which university she should go... she wanted to go to UK coz she did her degree there.. but unfortunately the course she doing is not offered there.. they offered to go to US.. and just now she said she might go to Milwaukee... tak sabar nak melawat dia kat sana.. heehee... tak pegi lagi dah sebok survey flights... From the bottom of my heart, i know i am sad that she is leaving... she is the only family member that i can talk to almost about everything, and now she's gonna leave me... (s**t, here i go again, being sensitive...).. dad/mom? I am really really really worried that they are ignoring their children's advise of getting proper medication. I am aware that they are sick, eventhough they tried to hide their sickness (especially dad).. i hate it that i'm always the last one to know.. that's why i'm trying my best to always be around at home.. as much as i love being with my friends and attending shows & concerts... i know we need to do sumthing about this... so help me God...

How am i going to live without this cute girl... huwaa... dun leave meee...

Friends? More and more frens i found in Facebook... memang happy bila dapat jumpa kengkawan lama, eventhough virtually je.. and it is one good place to meet new frens too... kan?

Love life? Almost non-existance.. i said 'almost' okay.. heehe.. met few great guys last few months.. but... suffered few heartbreaks as well.. i guess, that 'someone' hasn't found me yet... heehee...


You're the Man, Chong Wei!

Oh yaa... didn't i tell you that Lee Chong Wei is truly our Nation's hero? So sad that some people siap kutuk2 dia sebab kalah.. y'know, at least he gave us the only medal that we are proud of... kan.. it's ok to be thankful once in while... so.. Thank You, Chong Wei, Thank You, Misbun...


Chong Wei, masa balik from Beijing.. bakal bergelar DATO' tak lama lagi...


Mew Choo... tabik abih kat couple nih.. memang berjiwa patriotik sungguh...
sanggup ketepikan cinta semata2 nak berjasa untuk negara...

To all my friends.. Happy Independence Day and Happy Fasting!!!

Saturday, August 02, 2008

Crush - David Archuleta's first single


Listen to Crush by clicking at this link.


 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari