Sunday, June 08, 2008

Shopping Anyone?


Last week, Selasa mlm, i went to a seminar in Singapore... hmm.. i did not expect to ever go to overseas this year, but since my senior, Alice is taking her maternity leave, i had to accompany my boss to a Summit at Grand Copthorne Waterfront Hotel in Singapore.


Yeahuuuuuuuuuuuuu.... aku bukanla nak pegi sangat... cuma aku rasa ni la masanya aku bleh kluar rumah lama sikit... ehehehe... almaklumlah selama ni 'terkurung' sekejap... tima kasihla kat boss aku yg bg peluang ni kat aku...

Anyway, Alice called before aku pegi Singapore, informing me that Singapore is actually having their Grand Sale... warghh...... selama ni asik dengar aje orang kata best shopping kat sana... so Singapore, here i come....

Err... 1st night there, naik van dari airport ke hotel kitorang, van driver pi bantai bukak cerita hantu kat radio... dah la aku ngan boss aku duaorang je masa tu... almost 12 midnite... aiyaaa.... scary mannnn.....

Aku actually pegi 2nd Annual Mobile Financial Services Summit. Interesting giler... coz jumpa ramai rakan sejawat yg sekufu... ahahaha... dari banking sectors, telcos, mobile manufacturers, sampaila ke other financial institutions lain. Very interesting topics were discussed. Tak sia2 aku datang, eventhough 1/3 masa, aku dok tersengguk2... hahaha... Macam2 ragam bleh aku nampak... food pun sedap...

Yang bestnya, aku jumpa ramai 'Leng Chai' kat sana.. salah sorangnya, mamat dari DiGi Malaysia, tinggi gila... 2nd day, aku dok sebelah dia.. eheheh.. aku dapat la bisnes card derang, tapi malangnya aku tak ingat nama dia yg mana. kah kah kah... hopefully bleh bekerjasama someday... ehehehe...

Anyway, habis je seminar, lepas tukar baju, terus boss aku ajak pegi shopping... wallaaa... 1st day kitorang pegi area Robinson/Centre Point... banyak gila choices... sampai aku tatau nak beli apa... ahahaha... yg tak bestnya masa nak tunggu teksi nak balik hotel... adoii... letihnyaaa... 2nd day lak, pi area Atria and sekitar... emm.. still mahal eventhough tgh sale... ada gak la aku beli sikit utk anak2 sedara aku...

Balik je dari Singapore, sampai rumah kol 10pm, borak2 sat ngan parents.. pas tu check e-mail ngan facebook, pas tu check email ofis. Mlm tu jugak, kol 1.30am, aku kena pegi buat system testing kat ofis... adoi... sampai 11 pagi lak tu... balik je testing, terus aku cari katil... huhuhu... sejarah betoi.. punyala lama tak tido...

Anyway... sapa yg gila shopping tu, sila la ke Singapore ya...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari