Tuesday, November 20, 2007

Far Away - Nickelback



This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]

That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]

So far away
Been far away for far too long
So far away
Been far away for far too long
But you know, you know, you know

I wanted

I wanted you to stay
'Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
And I forgive you
For being away for far too long
So keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go


Should i dedicate this to Odi? YOU tell me...
coz i do miss him... or NOT?
APA NI? Heii...



Monday, November 19, 2007

1st day at Work

Hari ni 1st day aku kat ofis baru... berdebar gak ntah kenapa... sampai aku kuar rumah kol 7 pagi and sampai ofis lak kol 7.40 pagi. Ingat kot jem, rupanya skolah dah cuti... so memang tak berapa jem sangat... ehehehe... so aku mekap sat dalam kete... seb baik ada parking... lepak sat dlm kete sambil dengar lagu Far Away, ecehh..... pastu kol 8.15 aku brekfast jap kat kedai mamak kat situ. Then around 8.30, aku sms member aku dia dah sampai ke blom.. rupa2nya dah sampai.. aku naik2 je opis, dia dpk sebok mekap depan pc.. ehehehe... anyway, aku macam ceria je pagi ni... tapi macam2 hal happened i.e. ID & password application as well as Salary issues... lepas lunch lak, aku tolong Supervisor aku wat keje dia... macam2 nak citer ekceli, tapi tak yah lah yer... ehehehe... moral of the story ==> kena bawak headphone untuk dengar music kalau boring yg amat... ahahahaha...


At the end of the day, Sofea gak yg aku dok ingat... ehehehe...



Kerana Karina - Episode 10

Saturday, November 17, 2007

Kerispatih - Untuk Pertama Kali





Aku temukan lagi sebuah cinta
Di dalam aura hadirmu
Aku rasakan kelembutan hati
Di mimpi indah kasihmu

Kita bisa nikmati rasa ini
Walau segalanya jelas terlarang
Kita bisa saling menyayangi dan mencoba
Tak perduli keadaan ini

Dan untuk pertama kali
Cintaku terbagi
Dan kuingin milikinya

Dan untuk pertama kali
Kusangkali janji
dan bahagia mencintainya


Syahdu gak lagu ni... my favourite Indon song at the moment...


Kerana Karina - Episode 9



Despite their personal differences, Imran and Karina work hard to complete the album. Meanwhile, Karina's stature continues to grow with commercial endorsements and high-profile modeling jobs.

Thursday, November 15, 2007

Sofea, Sarah, Aduh Papa & Goodbye...

Lotsa things going on in my life right now. Tapi tak sempat nak update coz i've been too busy packing... packing apa? tungguuuuu... jap lagi aku citer...

An-Nursofea Damia
Tu le nama anak sedara aku yg baru... akak aku selamat lahirkan a very pretty baby girl on the 6th of November kat Putra Medical Centre... aku cakap 'pretty' coz sumer yg nengok dia akan cakap that she has a pretty full lips... dah la kaler ala2 merah pink.. macam model la kan... ahahahaha... anyway... tiap2 hari if aku cakap ngan akak aku on the phone, mesti aku akan tanya Sofea tgh buat apa... and i love kissing her coz bau baby kan best... ehehehe...


Here she is, waving us for the first time..


Nyenyaknya tidooo.... jeless.. jeles..


Congrats Sarah!!
Congrats to Sarah and Andy coz dapat baby boy plak today... Razuaiman bin Razuandy. Tak sempat lagik nak jenguk derang and amik gmbr... agak2 rupa sapa la ekk.. eheheh...


Aduhh PAPA!!
Today gak, bday bapak aku yg ke 66... tapi kesian, dia dok kat rumah je berehat coz pagi Ahad lepas, dia terjatuh kat bilik air. Panik sat aku... seb baik tak bleeding.. cuma retak tulang sket kat kaki dia coz dia terduduk atas kaki. Terus aku hantar ke Ampang Puteri lebih kurang kol 3.30 pagi. And petang tu jugak operate letak skru and besi kat dlm tu. Adoiii... bila tengok kat x-ray tu, klaka sat... tengok macam mende tu kat dlm movie je... heheheh...


Anyway, Get Well Soon and Moga papa panjang umur dan murah rezeki, Insya Allah...


Goodbye???
Hmmm.. finally aku tukar keje gak setelah 7 tahun kat iCIMB tu... it's time for me to move on.... cuma sedih sikit nak tinggalkan kengkawan yg sama2 mengharungi suka duka as a Call Centre staff. Masa nak pegi keje pagi tadi pun, dah start sedih coz tiba2 je aku teringat kat Odi.. alaa, the guy yg aku borak2 dlm LRT tu ler... masa aku pegi HR Dept kat Level 5 tadi, aku baru nak keluar je, tiba2 nampak kepala dia coz dia baru berdiri dari kerusi dia... tapi dia tak nampak aku coz aku betul2 dah langkah keluar pintu... sedih gak la bila pikir aku takkan jumpa dia lagi after this... anyway, can't wait to work at the new department tu. Keje yg aku mintak ni is sumthing yang aku memang suker. Tadi pun dah dapat dah email dari my Supervisor-to-be, suruh aku pegi meeting kat KL Convention Centre nest Thursday. Tapi rasa macam best coz boley blaja mende baru.. Good Luck to me!!




Kerana Karina - Episode 8



Owhh.. camtu rupanya rupa Marsha jeless... muahahaha...

Sunday, November 04, 2007

Kerana Karina - Episode 3

Friday, November 02, 2007

Kerana Karina - Episode 2



Give Imran a Chance, will ya Karina?
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari