Tuesday, October 16, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 7

Part 1 2 3 4 5 6 7

Mawi toleh kat Marsha… terperanjat dia bila tgk Marsha tgh lap air mata masa nak keluar tiba2… terus dia kejar Marsha… dia tau Marsha terkilan dia cakap cam tu…

Mawi: Sha… (sempat sambar tangan Marsha…) Jap, jap… dengar aku cakap dulu…

Marsha: No!! I tak nak dengar… let me go!! (cuba tarik tgn dia…)

Masa ni make-up artiste tu dah jeling2 kat diorang… even dia still lagi on the phone…

Mawi: Marshaaa… (try nak pujuk Marsha… tarik siku Marsha sampai Marsha kat depan dia…) Aku nak tau apa yg Zahid cakap ngan kau…

Marsha: (tak tengok pun muka Mawi…) Buat apa I cakap lagi kalau you kata dah tak ada makna… (marajuk la pulakk…)

Mawi: (senyum…) Aku main2 je lah tadi… aku main bantai cakap je tadi… Cepatlahh.. apa yg Zahid bohong kat kau ni…

Marsha: Malas lah nak cakap.. nanti you main2 lagi…

Mawi: Ok ok, aku tak main2 dah… hah cakapla cepat minahh… aku tunggu ko ni… karang aku nak nyanyi kang, tak sempat aku bagi jawapan…

Marsha: (tunduk je masa ni…) Zahid said, you were not yourself last time when we… when you… (Marsha tatau nak cakap the right words… takut silap kata, dia yg malu…)

Mawi: (potong Marsha cakap..) Masa aku kata tak nak kat ko tu? Kalau masa tu memang betul apa dia citer tu…

Terpegun jap Marsha bila dia dengar Mawi berterus terang…

Mawi: (tergelak tengok reaksi Marsha..) Betul la aku cakap ni… ko tak pecaya kat aku ke?

Marsha: (geleng kepala and still amazed…) Tak.. Bukan… eh… I memang pecaya tapi… why u tak terus terang dgn I?

Mawi: Nak jumpa bagitau ko macam mana… aku sibuk, ko pun sibuk gak… nak cakap kat tepon, aku dah tukar nombor lagik… nombor ko aku tak sempat salin…

Mawi tarik Marsha duduk kat bangku… derang dok sebelah menyebelah…

Marsha: So now, you’re ok?

Mawi: (Geleng…) Blur2 sikit. Kejap ok kejap tak ok… aku belum habih berubat lagi…

Marsha: Ermm… so what about her?

Mawi: (terdiam…) Dia still kawan aku…

Marsha tunduk… tatau nak rasa apa bila dia dengar Mawi cakap macam tu…

Mawi: Aku takde pa pe la ngan dia… kawan jer…

Marsha: (Diam lagi…)

Mawi: (toleh kat Marsha) Ko tengah pikir apa sekarang?

Marsha: Ermm.. U seemed to be happy with her…

Mawi: Aku paling happy bila aku dengan kau… (muka macam serius masa ni…)

Marsha senyum… dia pandang je Mawi yg tgh dok termenung…

Mawi: (tiba2 toleh tenung Marsha…) Ko tak pecaya kat aku? Terpulang la ko nak pecaya ke tak…

Marsha: (dah rasa selesa berterus terang dengan Mawi…) When did u feel that u most happy with me?

Mawi: (diam lagi.. pastu tersengih…) Bila kita kat Penang…

Marsha pun sengih gak.. bila ingat saat2 dia ngan Mawi di Penang 2 tahun lepas…

Mawi: Ko? Masa bila? Ke ko tak penah happy ngan aku?

Marsha: (tunduk… sambil main2 benang baju dia yg terkeluar…) Ermmm…

Mawi: (tak sabar nak dengar…) Sha!! (sambil tolak bahu Marsha dengan bahu dia…)

Marsha: (senyum tengok Mawi yg tak sabar2…) Bila I tau u takkan jadi my guy forever, so every moment with you, I’m in my happiest times…

Mawi: (terharu jap…)

Mawi tenung jap Marsha yg dah blushing… Belum sempat Mawi nak jawab, tiba2 Wan datang…

Wan: Wie, turn ko lagi 2 minit… Marsha, lepas Mawi, turn u pulak…

Marsha & Mawi angguk serentak… Mawi bangun… Marsha pun nak bangun tapi terkial2 sikit coz dah pakai gaun… Mawi hulur tangan dia… Marsha dongak tengok Mawi… Mawi senyum… Marsha pun senyum and capai tangan Mawi nak bangun… Wan jalan dulu… then baru diorang sama2 jalan kat belakang nak ke stage…

Just before Marsha nak ke bilik dia, Mawi tiba2 tarik tangan dia…

Mawi: (bisik pelan2 kat telinga Marsha…) Lagu ni aku nyanyi untuk ko…

Marsha: Lagu apa?

Mawi: (tak jawab.. senyum je…)

Bila stage manager dah suruh Mawi naik, Mawi still senyum sambil kenyit mata kat Marsha…

Marsha: (tanya Wan yg dok senyum tengok gelagat diorang…) Mawi nyanyi lagu apa lepas ni?

Wan: Tak salah I, ‘Satu Dalam Seribu’…

Marsha angguk. Dia pernah dengar tajuk lagu tu, tapi belum pernah nak hayati betul2 lirik lagu tu…

Part 8

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari