Wednesday, October 03, 2007

Buka Puasa Marathon

Errr.. ni bukan cerita lumba lari ye... cuma nak cerita sikit aku buka puasa di luar bersama rakan2 dari hari Isnin 1hb sampai la hari Ahad 7hb, kecuali hari Rabu..

23 Sept - Buka Puasa bersama Akmafc
Bertempat di Restoren Puteri Jln Tun Sambanthan, pening kepala juga cari tempat tu. Sempat la juga saya tawaf 3 kali... baru la nampak restoren tu kat tepi jalan.. cinonet je signboardnya... sebelum tu pun saya ada menghadiri satu majlis lain.. sempatla juga berbuka di sana. Since saya sampai lambat di majlis Akma, sempatla juga saya 'kidnap' pudding caramel yg saya kira paling 'mahal' pernah saya makan.. ahahahah... Akma was there too... tengah bagi hadiah 'lucky draw'... she's soo sweet... nampak gak la beberapa kerat JU like Diana, Kak Na and Maxx.. Thank Kak Sari and Akmafc for the majlis.

1 Oct - Ofis
Banyak giler makanan time ni. Kuah kacang sampai 3 jenis... hehehehe... yg paling sedap, ayam masak merah and rutbir float.. fuhhh meletoppp!!!

2 Oct - Planet Hollywood
Dah lama plannnig berbuka kat sini coz since last year lagi kitorang dok mengidam pasta Planet Hollywood yg memang ummpphhh... Geng2 yg pegi kali ni - Anis, Adib, Rafi, Dija and Mama Lan. Happening giler coz lepas makan, borak2 sampai kitorang last group yg blah dari situ... ahahahah...

3 Oct - errr buka puasa with my parents kat rumah... my mum dah bising coz every day this week takde kat rumah..

4 Oct - CIMB Group
KL Convention Centre near KLCC. As usual, makanan dia cam tahun lepas gak.. cam biasa, berebut2 gak nak amik air wuduk masa nak solat.. best moment was when Datuk Nazir bersalam2 dengan staff.. sempat gak amik gmbr dia... ahahaha... one table with Shura , Ema, Kak Faridah and few juniors.

5 Oct - Buka Puasa with Akma & JUs
Restoren Puteri TTDI. Happening gile especially when we thought Akma arrived brutally with her Vios. Rupa2nya bukan dia... ahahahaha... Happening gak coz Kak Mai, JU from UK was there too... cayalah... she's back for good this time... paling best masa sesi borak2... Akma mula2 diam.. pastu dia pun nyampuk gak sikit2... coz what we borak2 is all about ourselves, not only about her and Felix, of course... err... the funniest moment was the 'Masin' part... we all gelak bagai nak rak... including Akma... ehehehehe... hope to have this moment again soon... Rumah Terbuka JU maybe? ehehehe...

6 Oct - M2MFrenz
Berbuka kat Restoren Cherana, Cheras-Kajang. Surprised gak coz Kristal, our fren from Brunei, was here. She was actually attending Noni's Buka Puasa. So, 2-in-1 le ni... best gak coz semua geng ada... last2 asik dok snap2 jek keje... ehehehe...

7 Oct - Geng LB
Berbuka kat Sakura Kristal, my favourite restaurant. Yg best about this restaurant, dekaaaaat teramat ngan umah aku.. takde la sampai boleh jalan kaki... ehehehe... and the food pun superb... tak rugi datang punya... member yg datang, Syuk & family, Amir & family, Kud and family... erkkk aku sorang solo... seb baik bleh geng ngan wife2 derang... ehehhe... ingat nak ada meeting sat, tapi hujan lebat gila... Aman & Edi tak leh datang lak.. ye laa.. masing2 ada komitmen lain... wateverlah kan...

Aku tak ingat bila company aku buat buka puasa... tapi sumwhere around the week lah...

(the time of this posting was sumwhere after raya...)

Err... later ekk posting gambar...

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari