Thursday, September 20, 2007

Toby Moments - Part 1



Aku tiba2 energetic today, i honestly don't know how that happened. Nak kata tak puasa, memang betul aku puasa. ^_^

I entered the LRT, tengah rebut ngan orang lain nak dapat tempat walaupun berdiri... then suddenly i saw one of my crush (aku ada banyak Crush ok!! ahahah... nickname dia - Odi - bukan nama sebenar), and he was almost leaning at the LRT door coz ramai giler orang masa tu. His face kind of facing to the right and his hand plak was holding one of the tempat pegang LRT. I knew that he can see me but I pretended that i didn't see him. Nervous beb!! Ye la.. dah berbulan2 aku tak bertegur sapa, tiba2 lak satu LRT ngan dia... anyway, bila ramai org yg masuk LRT, he had to move closer.. aku nampak kat reflection that he actually moved a bit beside/behind me. Adoiihh... but still, aku buat2 tak nampak dia yet. hehehehe...


Then, tiba2...

Odi: Sue, beli kereta baru ker?

Toby: (toleh..) Huh?

Odi: Tu pakai tag Proton, beli kereta baru ker?

Toby: (dengan nevesnyaa...) Owhh.. ni ada org bagi.. (padahal, bapak aku yg bagi.. ekekekek...)

Odi: (senyum...) Ooo.. ingatkan beli kereta baru...

Toby: Mana ada... kereta lama gak.. (senyum balik...) errr... nak balik mana? (cehhh.. baru nak tanya..)

Odi: Kg Baru... habis tu kereta park mana?

Toby: Wangsa Maju..

Odi: Kena charge RM2 kan? (tetiba lak tanya charge... ahahaha...)

Toby: Eh takde lah... free jer...

Odi: (kerut muka..) Ye ker... bukan kena charge ker?

Toby: Tak penah kena caj lak sebelum ni... apsal? Kat Kg Baru kena caj ke? (soalan bodoh...)

Odi: Taklah.. Kg Baru jalan je.. rumah kan kat situ...

Toby: Ooo... habis tu? Penah kena caj kat mana?

Odi: Tak ingat stesen mana... Setiawangsa kot... ada charges kan kat situ?

Toby: (aku main bantai angguk.. padahal tak tau pun... give face sikit la kan... aahahaha...)

Lagi ramai orang masuk LRT masa ni tapi aku tak nak gerak coz nanti susah nak keluar... tiba2 gak Odi moved to my right side... Aku tak brapa ingat sangat our next conversation but somehow dah melalut ke office matter.. and aku tak tau part bila tiba2 je masuk bab pen.

Odi: Sekarang ni keje pagi la ek?

Toby: A'aa... dah 9 to 5 dah.. dulu2 keje shift...

Odi: 9 to 5? Pelik ek...

Toby: Huh? Pelik naper ek? 5.30pm.. biasa jer....

Odi: Tak la... kalau biasa, 8.45 sampai... (tak sempat jawab habih...)

Toby: (nyampuk..) Ooo.. lain sikit ekk..

Minah depan kitorang yg duduk, tiba2 bangun nak keluar next station. Odi tengok aku, aku tengok dia...

Odi: Duduklah... (ecehh gentlemen la tu, padahal tempat duduk tu depan dia..)

Toby: (Geleng kepala...) Tak nak lah.. hari ni tak penat sangat.. (cehh jual mahal la plak..)

Odi: (senyum.. pastu toleh kiri kanan, kot2 ada orang lain yg nak duduk...)

Aku pun toleh gak la kiri kanan... pastu tetiba ada makcik baru masuk.. kitorang pun bagi dia duduk...

Odi: So, sekarang ni shift ada berapa? (sambung sembang balikkk... yezzaa..)

Toby: 2. Pagi ngan petang.

Odi: So pagi start kol 7 sampai 3, petang 3 sampai 11?

Toby: Yup.. (angguk.. terer lak mamat ni hapal..)

Odi: Byk call ke malam2? Tak penat ke?

Toby: Penat la kalau dapat call 100++ sehari.

Odi: So kalau la orang nak call lepas kol 11, macammana?

Toby: Kalau diorang call tgh malam, org Credit Card boleh tolong blockkan card ke, apa ke...

Odi: Oooo...

Aku tak ingat camna boleh borak pasal pen.. sumthing about cost/budget la...

Toby: Asyik tukar pen jer, pen ofis jangka hayat dia pendek...

Odi: Pendek? (macam confuse..)

Toby: Ye laa... pakai kejap dah habis... pastu bila pegi kat tempat org, selalu misplaced. Cam tu le jangka hayat pendek...

Odi: (senyum..) Lain kali mintak la kat boss, beli pen yg mahal sikit (ada sebut jenama, tapi aku tak ingat jenama apa..)

Toby: Mana boleh, nanti cost department naik ler...

Odi: Request jer..

Toby: Takper.. kitorang ok jer...

Tiba2 hp aku ada bunyi SMS, kebetulan memang aku tgh pegang hp aku coz aku mmg tgh tunggu member SMS. Dok tengah sebok layan SMS, tiba2...

Odi: Ok Sue.. jumpa lagi... (blah turun kat Kg Baru..)

Toby: Ok bye... (tak tgk dia pun... iskk... bodoh!!!)

Bila dah habih layan SMS, baru ler tersedar, naper la aku tak tgk dia masa babai tadi... iskk..

Tapi yg aku tau, aku still lagi tersenyum sorang2 sampai la sekarang...

Hope esok boleh terserempak lagi... Amiinnn..


 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari