Tuesday, September 11, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 6


Part 1 2 3 4 5


The actual Luncheon day…

Marsha & Zahid tengah tengok Betty Banafe dok perform dari belakang stage.

Marsha: (kerut muka…) Zahid…

Zahid: Yup… (mata dok tengok lagi kat stage…)

Marsha: Mawi mana?

Zahid: Dia still kat bilik… tgh get ready…

Marsha: You perasan tak, why Mawi looked sad today?


Zahid: (toleh kat Marsha…) Ye ker… okey je I tengok tadi…


Marsha: No, something different la today… like as if he has lost something… you tak nampak ke?


Zahid: You betul2 nak tau ke?


Marsha: (toleh kat Zahid…) What?


Zahid: Janji dgn I you won’t tell anyone apa yg I nak bgtau u ni, okey…


Marsha: (cepat je dia angguk… tak sabar nak tau…)


Zahid: Mawi penah bgtau you yg dia tak nak kat you, kan?


Marsha: (tersentak..) Dia citer kat you ke pasal tu?


Zahid: Yup.. (sambil angguk…)


Marsha: (tunduk…) I remembered that day… I sedih sangat sampai I demam almost 1 minggu… kawan2 semua ingat I demam pasal bad weather, tapi actually pasal tu…


Zahid: (tercengang…) Betul ker?


Marsha: (angguk… sambil dah start rasa sedih…)


Zahid: Then I rasa u memang patut dengar this story…


Marsha tambah sedih bila dengar the whole story… tak sangka Mawi memang sayang kat dia…


Marsha: (sapu airmata yg bergenang kat hujung mata) You think he really care about me?


Zahid: I boleh nampak la Sha… tapi kalau u nak confirm betul2, tu u kena tanya dia. Apa kata u pegi jumpa dia sekarang… sementara dia tgh bersiap tu…


Marsha: Teman kan I?


Zahid: Jom…


Zahid jengok jap bilik persalinan. Dia tgk jam tangan Mawi still ada kat atas meja…


Zahid: U pegi lah tunggu dia kat dalam, make-up artist ada tu… dun worry… I pergi dulu tau, jap lagi my turn…


Marsha: Ok.. thanks Zahid…


Zahid: Gud luck!! (senyum…)

Marsha jenguk bilik persalinan Mawi ngan Zahid… Lepas apa yg Zahid citer, dia terus rasa nak jumpa Mawi. Dia just nak dengar dari mulut Mawi sendiri. Mula2 segan gak kalau2 ada org lain dalam bilik tu, tapi Zahid dah kata ada make-up artiste jer, dia nekad gak…


Marsha: Wie… (sambil mata dia dok cari kelibat Mawi…)


Make-up artiste: Eh Marsha… masuklah… Mawi ada dlm bilik air… (hp dia tiba2 berdering…) Eh kejap ek Marsha, I nak jawab tepon jap… (jawab tepon…) Hah?? Ada problem kerr… asyik ada problem jer… rimas laaa… (terus keluar bilik…)


Marsha berdebar coz tinggal dia ngan Mawi je kat dalam bilik tu… Marsha bangun nak keluar.


Marsha: (Laterlahh jumpa dia…)


Tiba2 pintu bilik air terbukak… Mawi keluar pastu muka berkerut bila dia tiba2 nampak Marsha nak keluar.
..

Mawi: Sha!!


Marsha stop tiba2 just before dia keluar…


Mawi: Apahal? Mana yg lain? (cuak gak dia tgk Marsha sorang2 kat situ…)


Belum sempat Marsha jawab, tiba2 make-up artist tadi masuk balik, still tgh cakap kat hp, terus duduk, tak pandang pun diorang…


Mawi: Ko ada apa ni? Eh, turn ko lepas aku kan jap lagi? (cuba tak tengok Marsha coz Marsha dah cun abiss… ready for her next song…)


Marsha: (angguk… pastu diam lagi…)


Mawi: (pelik Marsha tak kata apa2… terus pegi kat Marsha) Ko okey ke tak ni?


Marsha: (alamak… macam mana nak cakap ni… tak reti lahh…) Ndak apa2 lah… (terus nak kluar…)


Mawi cepat2 pegang tangan Marsha… nak tak nak Marsha terpaksa berdepan ngan Mawi… dia tau muka dia dah start blushing…


Marsha: Emmm… I nak tanya you ni…


Mawi: (Aik.. apasal minah ni tiba2 blushing ni? Ni mesti ada apa2 ni… sengih jap tgk Marsha…) Apa dia?


Marsha: Emmm… is it true about what Zahid told me?


Mawi: (kerut muka… apa Zahid bgtau dia niii… ntah2 apa yg aku ckp pasal ari tu tak? Alahai… )


Mawi lepaskan tangan Marsha dan terus pegi tengok cermin nak betulkan tie… Marsha tau Mawi saja tak nak jawab soalan dia. Marsha terus berdiri depan Mawi and tepis tangan Mawi, nak betulkan sendiri tie.


Marsha: Tell me, please… I need to know the truth…


Mawi: Apa yg dia dah citer kat ko? (tgk je Marsha tolong betulkan tie dia… terharu plak rasa…)


Marsha: Everything that u told him the other day… before show was first cancelled tu… (tiba2 dia rasa sebak bila ingat apa yg Zahid citer… kalau boleh dia nak dapatkan kepastian once and for all…)


Mawi: Kalau betul pun, dah takde maknanya… (buat acuh tak acuh… toleh tempat lain…)


Marsha: (Terpaku jap… tiba2 dia rasa terkilan sgt dgn jawapan Mawi sampai tak sedar mata dia dah bergenang…)


Marsha dah start sebak dah… before dia jadi macam org bodoh kat situ, baik dia blah...


Part 7
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari