Tuesday, September 25, 2007

Promo: Bowling Underneath Pokok Klapak


Thursday, September 20, 2007

Toby Moments - Part 1



Aku tiba2 energetic today, i honestly don't know how that happened. Nak kata tak puasa, memang betul aku puasa. ^_^

I entered the LRT, tengah rebut ngan orang lain nak dapat tempat walaupun berdiri... then suddenly i saw one of my crush (aku ada banyak Crush ok!! ahahah... nickname dia - Odi - bukan nama sebenar), and he was almost leaning at the LRT door coz ramai giler orang masa tu. His face kind of facing to the right and his hand plak was holding one of the tempat pegang LRT. I knew that he can see me but I pretended that i didn't see him. Nervous beb!! Ye la.. dah berbulan2 aku tak bertegur sapa, tiba2 lak satu LRT ngan dia... anyway, bila ramai org yg masuk LRT, he had to move closer.. aku nampak kat reflection that he actually moved a bit beside/behind me. Adoiihh... but still, aku buat2 tak nampak dia yet. hehehehe...


Then, tiba2...

Odi: Sue, beli kereta baru ker?

Toby: (toleh..) Huh?

Odi: Tu pakai tag Proton, beli kereta baru ker?

Toby: (dengan nevesnyaa...) Owhh.. ni ada org bagi.. (padahal, bapak aku yg bagi.. ekekekek...)

Odi: (senyum...) Ooo.. ingatkan beli kereta baru...

Toby: Mana ada... kereta lama gak.. (senyum balik...) errr... nak balik mana? (cehhh.. baru nak tanya..)

Odi: Kg Baru... habis tu kereta park mana?

Toby: Wangsa Maju..

Odi: Kena charge RM2 kan? (tetiba lak tanya charge... ahahaha...)

Toby: Eh takde lah... free jer...

Odi: (kerut muka..) Ye ker... bukan kena charge ker?

Toby: Tak penah kena caj lak sebelum ni... apsal? Kat Kg Baru kena caj ke? (soalan bodoh...)

Odi: Taklah.. Kg Baru jalan je.. rumah kan kat situ...

Toby: Ooo... habis tu? Penah kena caj kat mana?

Odi: Tak ingat stesen mana... Setiawangsa kot... ada charges kan kat situ?

Toby: (aku main bantai angguk.. padahal tak tau pun... give face sikit la kan... aahahaha...)

Lagi ramai orang masuk LRT masa ni tapi aku tak nak gerak coz nanti susah nak keluar... tiba2 gak Odi moved to my right side... Aku tak brapa ingat sangat our next conversation but somehow dah melalut ke office matter.. and aku tak tau part bila tiba2 je masuk bab pen.

Odi: Sekarang ni keje pagi la ek?

Toby: A'aa... dah 9 to 5 dah.. dulu2 keje shift...

Odi: 9 to 5? Pelik ek...

Toby: Huh? Pelik naper ek? 5.30pm.. biasa jer....

Odi: Tak la... kalau biasa, 8.45 sampai... (tak sempat jawab habih...)

Toby: (nyampuk..) Ooo.. lain sikit ekk..

Minah depan kitorang yg duduk, tiba2 bangun nak keluar next station. Odi tengok aku, aku tengok dia...

Odi: Duduklah... (ecehh gentlemen la tu, padahal tempat duduk tu depan dia..)

Toby: (Geleng kepala...) Tak nak lah.. hari ni tak penat sangat.. (cehh jual mahal la plak..)

Odi: (senyum.. pastu toleh kiri kanan, kot2 ada orang lain yg nak duduk...)

Aku pun toleh gak la kiri kanan... pastu tetiba ada makcik baru masuk.. kitorang pun bagi dia duduk...

Odi: So, sekarang ni shift ada berapa? (sambung sembang balikkk... yezzaa..)

Toby: 2. Pagi ngan petang.

Odi: So pagi start kol 7 sampai 3, petang 3 sampai 11?

Toby: Yup.. (angguk.. terer lak mamat ni hapal..)

Odi: Byk call ke malam2? Tak penat ke?

Toby: Penat la kalau dapat call 100++ sehari.

Odi: So kalau la orang nak call lepas kol 11, macammana?

Toby: Kalau diorang call tgh malam, org Credit Card boleh tolong blockkan card ke, apa ke...

Odi: Oooo...

Aku tak ingat camna boleh borak pasal pen.. sumthing about cost/budget la...

Toby: Asyik tukar pen jer, pen ofis jangka hayat dia pendek...

Odi: Pendek? (macam confuse..)

Toby: Ye laa... pakai kejap dah habis... pastu bila pegi kat tempat org, selalu misplaced. Cam tu le jangka hayat pendek...

Odi: (senyum..) Lain kali mintak la kat boss, beli pen yg mahal sikit (ada sebut jenama, tapi aku tak ingat jenama apa..)

Toby: Mana boleh, nanti cost department naik ler...

Odi: Request jer..

Toby: Takper.. kitorang ok jer...

Tiba2 hp aku ada bunyi SMS, kebetulan memang aku tgh pegang hp aku coz aku mmg tgh tunggu member SMS. Dok tengah sebok layan SMS, tiba2...

Odi: Ok Sue.. jumpa lagi... (blah turun kat Kg Baru..)

Toby: Ok bye... (tak tgk dia pun... iskk... bodoh!!!)

Bila dah habih layan SMS, baru ler tersedar, naper la aku tak tgk dia masa babai tadi... iskk..

Tapi yg aku tau, aku still lagi tersenyum sorang2 sampai la sekarang...

Hope esok boleh terserempak lagi... Amiinnn..


Friday, September 14, 2007

Selamat Berpuasa!

Wahhh... pejam celik pejam celik, dah start dah Ramadhan...

Bestnyerr.. aku memang cukup suka bulan puasa coz takde hantu... ehehehe.. pas tu bleh test our 'FAITH'. Bak kata orang, setan memang takde nak bisik2 buat menda tak betul, so bulan ni le nak tengok kalau2 korang buat gak menda tak betul bulan Ramadhan yg mulia ni, dah sah2 yg tu atas bisikan nafsu sendiri. Hmmm.. Wallahua'lam bissawab.

Bulan ni aku naik LRT pegi keje. Tahun2 lepas aku bawak kete gak coz tak larat nak berdiri dlm LRT. Tapi bila ingat2 balik aku almost langgar kete orang dek ngantuk yg amat, aku decide tahun ni aku nak naik LRT lak. eheheh... so far semalam, aku beruntung coz dapat tempat duduk. Tu pun time Ampang Park baru dapat. Biasanya aku naik LRT dari tempat aku terus ke Terminal PUTRA dulu kat Gombak. Alaa.. konon2 nak dapat seat la kan. Pastu, kalau lucky, memang dapat seat la sampai ofis bila dah patah balik tu. Kalu tak, kena la tukar tren plak. Yg bestnya, pagi tadi, aku dapat seat from Gombak sampai la ofis aku. Pergh.. aku rasa macam baru bangun tido je bila sampai kat opis.

Selalunya, aku akan belikan all kuih muih and air/fruits kat Pasar Ramadhan. As usual, mak aku akan pesan macam2. Since aku sampai dalam kat kol 6pm la jugak, aku terus beli kuih kat Pasar Ramadhan sebelah LRT tuh. Erkk.. dengan jam, dengan motor letak merata, dengan hujan semalamnya... adoih... sabor je laa... aku gagahkan diri jalan dalam hujan renyai-tak-renyai-sangat. Ended up, pagi ni aku pening kepala...

Walau pun dua hari ni aku 'cuti' posa (oopppsss...), tapi aku dah diajar dari kecik supaya tak makan depan orang yg posa. So kiranya, aku posa gak la kan.. sah2 kena posa coz meja aku kat ofis betul2 depan staff aku. ahahaha.. selagi tak memudaratkan, aku akan bertahan ler... caiyok! caiyok... ahahaha...

This month jugak, ramai ler member2 yg dah dok ajak berbuka kat luar. Hmm.. bulan ni aku tak leh nak beli belah sangat.. bukan kerana aku nak belanja banyak, tapi disebabkan aku tolong few members yg kekontangan.. hope before raya nanti, sila la membayar yek.... ehehehe... nanti boleh gak aku buat Open House besar sikit tahun ni. Insya Allah...

Outdoor Breakfasting schedule (eceehh..)

JU/AkmaFC - 23 September

M2M - 22 September (kot..)

SYN's Ainul Fikri - 22 September (errkk.. camna ni... clash la pulekkk..)


HAPPY FASTING, EVERYONE!! Timo kasih ler yer sapa2 yg bagi SMS wish tu... eden tak sompek lak nak reply... ehehehe...

Tuesday, September 11, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 6


Part 1 2 3 4 5


The actual Luncheon day…

Marsha & Zahid tengah tengok Betty Banafe dok perform dari belakang stage.

Marsha: (kerut muka…) Zahid…

Zahid: Yup… (mata dok tengok lagi kat stage…)

Marsha: Mawi mana?

Zahid: Dia still kat bilik… tgh get ready…

Marsha: You perasan tak, why Mawi looked sad today?


Zahid: (toleh kat Marsha…) Ye ker… okey je I tengok tadi…


Marsha: No, something different la today… like as if he has lost something… you tak nampak ke?


Zahid: You betul2 nak tau ke?


Marsha: (toleh kat Zahid…) What?


Zahid: Janji dgn I you won’t tell anyone apa yg I nak bgtau u ni, okey…


Marsha: (cepat je dia angguk… tak sabar nak tau…)


Zahid: Mawi penah bgtau you yg dia tak nak kat you, kan?


Marsha: (tersentak..) Dia citer kat you ke pasal tu?


Zahid: Yup.. (sambil angguk…)


Marsha: (tunduk…) I remembered that day… I sedih sangat sampai I demam almost 1 minggu… kawan2 semua ingat I demam pasal bad weather, tapi actually pasal tu…


Zahid: (tercengang…) Betul ker?


Marsha: (angguk… sambil dah start rasa sedih…)


Zahid: Then I rasa u memang patut dengar this story…


Marsha tambah sedih bila dengar the whole story… tak sangka Mawi memang sayang kat dia…


Marsha: (sapu airmata yg bergenang kat hujung mata) You think he really care about me?


Zahid: I boleh nampak la Sha… tapi kalau u nak confirm betul2, tu u kena tanya dia. Apa kata u pegi jumpa dia sekarang… sementara dia tgh bersiap tu…


Marsha: Teman kan I?


Zahid: Jom…


Zahid jengok jap bilik persalinan. Dia tgk jam tangan Mawi still ada kat atas meja…


Zahid: U pegi lah tunggu dia kat dalam, make-up artist ada tu… dun worry… I pergi dulu tau, jap lagi my turn…


Marsha: Ok.. thanks Zahid…


Zahid: Gud luck!! (senyum…)

Marsha jenguk bilik persalinan Mawi ngan Zahid… Lepas apa yg Zahid citer, dia terus rasa nak jumpa Mawi. Dia just nak dengar dari mulut Mawi sendiri. Mula2 segan gak kalau2 ada org lain dalam bilik tu, tapi Zahid dah kata ada make-up artiste jer, dia nekad gak…


Marsha: Wie… (sambil mata dia dok cari kelibat Mawi…)


Make-up artiste: Eh Marsha… masuklah… Mawi ada dlm bilik air… (hp dia tiba2 berdering…) Eh kejap ek Marsha, I nak jawab tepon jap… (jawab tepon…) Hah?? Ada problem kerr… asyik ada problem jer… rimas laaa… (terus keluar bilik…)


Marsha berdebar coz tinggal dia ngan Mawi je kat dalam bilik tu… Marsha bangun nak keluar.


Marsha: (Laterlahh jumpa dia…)


Tiba2 pintu bilik air terbukak… Mawi keluar pastu muka berkerut bila dia tiba2 nampak Marsha nak keluar.
..

Mawi: Sha!!


Marsha stop tiba2 just before dia keluar…


Mawi: Apahal? Mana yg lain? (cuak gak dia tgk Marsha sorang2 kat situ…)


Belum sempat Marsha jawab, tiba2 make-up artist tadi masuk balik, still tgh cakap kat hp, terus duduk, tak pandang pun diorang…


Mawi: Ko ada apa ni? Eh, turn ko lepas aku kan jap lagi? (cuba tak tengok Marsha coz Marsha dah cun abiss… ready for her next song…)


Marsha: (angguk… pastu diam lagi…)


Mawi: (pelik Marsha tak kata apa2… terus pegi kat Marsha) Ko okey ke tak ni?


Marsha: (alamak… macam mana nak cakap ni… tak reti lahh…) Ndak apa2 lah… (terus nak kluar…)


Mawi cepat2 pegang tangan Marsha… nak tak nak Marsha terpaksa berdepan ngan Mawi… dia tau muka dia dah start blushing…


Marsha: Emmm… I nak tanya you ni…


Mawi: (Aik.. apasal minah ni tiba2 blushing ni? Ni mesti ada apa2 ni… sengih jap tgk Marsha…) Apa dia?


Marsha: Emmm… is it true about what Zahid told me?


Mawi: (kerut muka… apa Zahid bgtau dia niii… ntah2 apa yg aku ckp pasal ari tu tak? Alahai… )


Mawi lepaskan tangan Marsha dan terus pegi tengok cermin nak betulkan tie… Marsha tau Mawi saja tak nak jawab soalan dia. Marsha terus berdiri depan Mawi and tepis tangan Mawi, nak betulkan sendiri tie.


Marsha: Tell me, please… I need to know the truth…


Mawi: Apa yg dia dah citer kat ko? (tgk je Marsha tolong betulkan tie dia… terharu plak rasa…)


Marsha: Everything that u told him the other day… before show was first cancelled tu… (tiba2 dia rasa sebak bila ingat apa yg Zahid citer… kalau boleh dia nak dapatkan kepastian once and for all…)


Mawi: Kalau betul pun, dah takde maknanya… (buat acuh tak acuh… toleh tempat lain…)


Marsha: (Terpaku jap… tiba2 dia rasa terkilan sgt dgn jawapan Mawi sampai tak sedar mata dia dah bergenang…)


Marsha dah start sebak dah… before dia jadi macam org bodoh kat situ, baik dia blah...


Part 7

Sunday, September 09, 2007

Jaclyn Victor's Gemilang Nite at Planet Hollywood

Seriously I was not a fan of Jaclyn Victor. But last Saturday, I finally agreed that Jac is one true Malaysian Ikon!!

Of all the songs she sang that nite, i'm eager to review on 2 great Jac's performances.

Cinta Tiada Akhirnya
Jac mentioned that this song was one of the most difficult songs that she ever recorded. But just see how that song turned out to be!! I felt that it was the best love song ever this year!!! Of course, it was one of the original soundtrack for the great love story - Emil Emilda the drama.

The Prayer feat. Vince
I've heard few versions of The Prayer. One of it was from Josh Groban and Diana 'sumthing' from Josh's recorded performances in USA... I was quite nervous when Vince started singing... but few seconds gone and eventhough Vince was tired with his Theatre performance, i want to say that Vince really deserved to be the First Winner of Akademi Fantasia!!! I've never heard his voice soooo wonderful and i really really really regretted that i didn't record this. I wished somebody did... and of course, JAC was superb too!! *sigh*

Other songs included:-

Inilah Masanya, Di Bawah Pohon Asmara, Tiada Lagi Indah, Ceritera Cinta, Cepat Cepat, One Night Only, Youre the Musical in Me (feat. Vince), Layu Sebelum Berkembang, Satu Harapan, and Gemilang.

I left the place with 1 statement - JAC is truely a great singer, performer, entertainer, (the list continues...) !!!

WAY TO GO JAC!!


Sunday, September 02, 2007

Jangan Sakiti Aku - Radja







JANGAN SAKITI AKU

Aku tak ingin lagi mencintaimu
Bila hanya utk kau tinggal
Kau hancurkan aku

Haruskah aku memilih
Untuk mencinta
Biar tak ada rasa salah atau benci dihati

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Haruskah aku memilih
Untuk mencinta
Biar tak ada rasa salah
Rasa benci dihati

Mungkin diri ku hanya bisa berharap .. bermimpi
Walau kau anggap aku bukan segalanya
Kubukan milikmu
whoaaaa whoaaa

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Kau jauh 3X


This is my favourite song currently... dedicated to all hypocrites of the world (sapa makan cili, dia la tu...) ahahaha.. carik gak vc dia kat youtube tapi blom kluar maa... yg ada lagu Patah Hati... cute song from Radja's latest album, Untuk Semua... check this out...






Saturday, September 01, 2007

Mila & Frenz at Planet Hollywood




Last Saturday, aku temankan Sweetjaan ke Planet Hollywood coz ada Istimewa with Mila & Friends. Finally i got to see Mila & Ebi performing live. Maklumler, before this tengok kat tv jer kan... Hmm.. Marsha pun ada laa.. yeay...

Anyway, reached there lebih kurang kol 2pm, show dia start kol 3pm.. since tghari aku tak sempat lunch kat office, sempat gak makan kat gerai waffle near Lot 10. Sedap giloss.. hhehehe.. saw few familiar faces - noni, heliza, cikgu adnan, cikgu BI AF5 (sori x ingat nama), braggs, mcd & arween, syadha, minaq jinggo, budiey & rizal, kak charm and lotsa da VOMs...


Anyway, show started around 3 sumthing... Mila's Frenz were Ebi, Marsha, Candi, Sahri & Faizal. Faizal lambat sket datang but Mila managed to introduced him to the crowd after started with the first song, Let's Dance Together (Melly).

Medley Ella - Layar Impian, Nuri, Sembilu & Kesal
Best tengok Mila nyanyi lagu Ella.. she managed to rock the crowd!! Cayalah...


Seksis (Anita S'wak)
Mila duet with one of her fans. Tatau sapa but obviously known to da VOMs. Sporting gak mamat tu sampai Mila pun terperanjat...


Ada Cinta (Irwan & Acha)
My favourite moment of the day! Mila duet with her Ebi. eheheh... let their pictures speaks for themselves...

This Love (Maroon 5)
Way to go Ebi! Best tengok Ebi lincah camni.


Can't Take My Eyes Off of You
Yeay! Marsha's performance and vocal was good. She's just as lovely as she appeared. Oh ya, before Ebi introduced Marsha, sempatlak Marsha usik2 Ebi pasal duet tadi... ehehehe... malu2 tucin gak Ebi jadiknya...


Cinta (KD & Melly)
Mila, Candy & Marsha sang this song gracefully. Masing2 ada keistimewaan vokal yg tersendiri. Tak perlu nak banding pun...


Demam
I like this song and the way Candy sing this song.. Candy pun lawa gak that day..


Umbrella (Rihanna)
Mila jemput Noni nyanyi sama. Terpegun gak tengok Noni lincah habis... cayalah...


Tinggallah
Sahri's new song... okay gak lagu ni... Hazami nye lagu ni...


Sembunyi (Misha & Andy)
Mila was supposed to duet with Faizal but tiba2 Sahri lak yang nyanyi. Anyway, i really like this song and memang best Mila nyanyi.


Datanglah
Faizal's new song. Boleh lah.. err... naper ekk lagu dia asik ada 'lah' jer?


Medley Sudirman - Salam Perpisahan, Warisan & Chow Kit Road
Ramai2 nyanyi... suara Faizal memand sejibik macam Sudirman.. ingatkan miming.. heheheh...


Persis Mutiara
Last but not least... our favourite song of the day.. Mila was wonderful.. pas tu adik2 dia temankan dia atas stage.. so cute...


End of show, ada sesi bertemu peminat. Saja sebok2 nak amik gambar je ekceli. Gambar Marsha, Mila & Ebi je la kan... ehehehe...

GOOD SHOW, MILA & FRENZ!!!


 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari