Thursday, August 23, 2007

This is Jiwang United - Part 3


So, dulu, tahun 2005 & 2006, rajinla jugak pegi konsert and show diorang... kalau nak listkan, memang tak habih punya... eheheh.. tapi since hujung 2006, dah sebok sikit... tapi kengkadang curi gak masa nak celebret birthday Akma & Felix..


Anyway, sekarang ni, Akma sebok berlakon drama... tak salah aku, dah dua drama dah.. salah satunya, drama Otai, akan ditayangkan tak lama lagi... tak sabarnya nak tengok Kema berlakon... masa rancangan AF kat Langkawi dulu2, paling best masa Kema berlakon dengan Felix kat tangga... ehehehe... aku tengok lain sikit muka Kema masa tu, ingat kot orang lain.... tapi bila Felix jerit 'Akma', baru perasan. Memang lainlah Akma masa tu... tapi nampak natural...


Felix sekarang ni dok nak berlakon 'Aduh Saliha' lak... hope Felix bleh amik peluang ni asah bakat betul2 coz bawah arahan M Nasir la kan.. amik la iktibar sket dari 'Misi 1511' tu ye nakk.. ahahahah... latest picture kat Forum Cari, Felix dok lepak ngan Ikin/Aenn and their gangs... hmmm... tetiba je kan... ahahaha... nampak gak Wan (PA Mawi) kat gambar tu..


Pasal gosip lak, Felix baru2 ni keluar kat majalah HAI, yg pasal kontroversi dia dengan Maestro... aku malas la nak komen pasal ni... tapi tiap2 tahun, ada je anak buah diorang yg kuar paper/majalah dok komen pasal pengurusan Maestro. Nak buat camna kan.. Maestro la yg bukak peluang rezeki kat diorang mula2, and yang stay lama2 dalam tu pun jenis nak balas budi je la kot. Tapi, sampai bila nak balas budi? Wallahua'lam...


Akma... latest dalam Mangga - Sept 2007... cinta baru nak berputik la kann... baru nak kenal2 sorang mamat yang bukan artis... kalau perkenalkan kat public pun, sure mamat tu akan jadik artis gak (ala ala Ina Naim la ni kan..). Anyway Akma, may the best man wins... ecehhhh.. gud luck to you ya!!!


And...



Latest shocking~unbelievable news is....



* Show at Dataran Shah Alam

* Sabtu ni (25/8/07)

* pukul 8 malam lebey kurang...

* main artistes - none other than... Akma & Felix!!!!! YEAY!!! Nyanyi duet lak tu... adoiiii...


Hope jadik le show ni... jom ramai2 pegi jom...

Monday, August 20, 2007

Sunday Night Live with Marcell


poster credit to Sensasi Selebriti


O-M-G!!! Marcell was here in KL to do the Showcase - Sunday Night Live at Planet Hollywood just now. Oh Mi God!! He's sooo gorgeous one!!! I thought of posting few of the pix of him i took, tapi tak jumpa lak wire nak sambung ke laptop. Arrghhhh...

Met few artistes & media people... Shahrul from Karangkraf - Media Hiburan (he's so friendly... and cute too...), the so-called-almost-famous-Saliha, Radin from M-Star Online, joe, Sh. Shawati the newscaster, KC Ismail the DJ, Lah VE and frens.

Anyway, it was the shortest Planet Hollywood's showcase i've been to, coz he only sang 10 songs!! Seb baik Budiey ajak aku, kalu tak parah gak nak byr this time.. ahahahah... anyway, it's the music that really counts... tak gitu?? ehehehee...

Here's few shots of Marcell and his guests, Dayang Nurfaizah & Anuar Zain (O-M-G again!!)


Dayanggg...


"Pertemuan 3 malam.. kan ku ingat selamanyaa..." - Antara Anyir & Jakarta


His buddy - Anuar Zengg...




So sweeeett...



Dedicated to Marcelle - Ross' Monkey in Friends... hahahaha...

Sunday, August 19, 2007

This is Jiwang United - Part 2

Well... kalu nak citer week by week kat Akademi Fantasia 3 tu memang takkan habihnyerr... so to wrap it up, i'd like to invite you to watch this fantastic video clip made by Nuha, one of Jiwangan in UK (err she's back in KL for good anyway...). Just look at both Akma & Felix in this clip and i would say those who can really 'see' would feel the same way i feel everytime i see it. So here it is...




*sigh..

And here another great video clip made by none other than a true Jiwangan, Kak Na!!! Farahdhiya might want to thank both Akma & Felix as if not becoz of them, this song might not be evergreen and meaningful....




And not to forget the last appearance together on TV - Cit Cat Azwan 2006. (sedih lak tulih perkataan 'last' tu..)



*sigh.. again... err.. just ignore the 'on tv confession'... biasalaa... skrip on tv memang cam tuuu... aahahahaha...


Friday, August 10, 2007

This is Jiwang United - Part 1

my favourite pix of A&F.. kenangan terindah indeed...

SELAMAT HARI JADI JIWANG UNITED YANG KE DUA!!!!

Aku tau lama dah aku tak buat posting... takde mood plus busy sokmo... Anyway, posting kali ni aku nak buat tribute khas untuk Jiwang United sempena birthday yg ke 2 - 9 Ogos lepas.... especially untuk Akma and Felix la kan... lama dah tak tengok diorang perform... last sekali aku tengok Akma nyanyi was masa Akma performed kat show Kefli untuk Asterphone. Ada gak aku amik gmbr tapi dalam kamera kawan aku, braggs. Kebetulan Marsha ada gak masa tu.. so, sambil nyelam, minum air la kan... Aku tak ingat bila last jumpa Pilik... aku rasa quite sometime gak la tak tgk dia perform. Ada gak dengar2 dia balik Sabah... Anyway, part 1 ni aku nak ingat balik detik2 A&F di Akademi... and how we happened to fall in love with both....
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari