Monday, July 16, 2007

Gol & Gincu: 2nd Season - Ep 2!!! Yeay!!


Semalam, dok tengah2 switching tv channels, tiba2 terbukak lak 8TV, coz at first, aku nak tunggu iklan baru Marsha - Nivea. Well, her fans said she's gorgeous in that ad. Tak sabarnya tunggu... dah tiap2 malam lak aku kena tunggu iklan. ehehehe... tak penah2 den buek nih... Anyway, bila tekan je 8TV, tiba2 ada lak this cool TV series.. Gol and Gincu. Teringat lak 2nd season series ni dah start.. apa lagi.. terus hooked up la tgk. heheheeh...

Here's the list of the cast:

Putri Farhana Aliya binti Datuk Megat Farizuddin (Nur Fazura Sharifuddin)
Reza Budiman Adianto (Pierre Andre)
Shasha Amira Salleh (Sazzy Falak)
Ziziana "Zie" Bt. Lokman (Rafidah Abdullah)
Ling (Celina Khor)
Juita/"J" (Fasha)
Dayang (Zarina Zainoodin)
Mia Susanna Dean (Melissa Maureen)
Adzrul Zaidi "Eddy" bin Harun (Ashraf Sinclair)
Najihah "Jijie" Bt. Hafizam (Sharifah Amani)
Datin Aina (Bernice Chauly)
Haikal (Razif Hashim)
Ikan (Que Haidar)

(credit to FORUM CARI)
Ada lagi kot pelakon lain.. tak ingat lerr..

Aku missed the 1st episode. Anyway, here's a bit about yesterday's espisode:

Putri ngan mak dia nak pindah rumah. So all the gengs tolong2 la kemas barang2 yg banyak gilaa.. but all cute stuff la kan.. Gengs: Reza, (nampak kurus lak..), Mia (wahh.. dah pegnant maa..), Zie, Dayang, J, Ling, tapi tak ingat lak Sarah ada ke tak.. All of them, masa dok rehat2 jap, suddenly dok usik2 Putri's mom to get remarried.


Shasha lak, pi Jakarta visiting her boyfren Haikal. Hmm.. romantik gak la kan nengok... bapak aku komen macam2 ler... salah satunya dia kata kalau takde subtitle Melayu and dialihbahasakan, dia kata series ni takde identiti Malaysia langsung and orang takkan tau citer ni dari negara mana. (dalam hati... betoi gak la kan... tapi aku suker nengok gak nak buek camno... ehehehe... ye laaa.. tak semestinya semua 'perangai' dalam tu kita ikut kan... kita guna otak amik iktibar je lakan.. yg 'perangai' tak elok tu, kita jadikkan sempadan... betoi tak? heheh...) Anyway, Shasha ended up bergaduh ngan Haikal coz he wants her to stay at Jakarta, while she has to go back to Malaysia for an interview. C'mon Haikal... be a gentleman, huh...


J lak dok kesah ngan isu tudung sampai kantoi ngan boss masa nak balik keje... (no komen here tapi aku tau pendirian aku pasal menda ni.. hope kita semua merujuk kepada Al Quran bila nak kata bab halal haram nih).

So cute tengok Reza and Putri flirting kat bilik lepas penat susun barang... Reza then hilang ubat HIV dia masa tengah dok kemas barang kat rumah lama... and rupa2nya mak Putri tak tau pasal Reza... aiyoo.. sure jadik 1 big mess bila she finds out, kan? Tapi memang tabik la kat Putri, stick with Reza sampai ada plan nak kawen ngan Reza.

Anyway.. citer ni memang best!!! Go go Gol & Gincu... :)
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari