Sunday, July 22, 2007

Selamat Pengantin Baru, Faridah Hanom!!!


Hari ni berlangsunglah Majlis Perkahwinan my childhood fren, Faridah Hanom binti Miskam dengan hubby, Mazlani... ehehehe... semalam nikah..

Aku dah start involved in her wedding since dia mintak tolong aku buat hantaran dia sikit2. So, aku buatler 3 jenis... kain pelikat, sejadah ngan pudding fruit cocktail. Dah dua tiga malam gak la aku tido lewat sebab dok ulang alik ke umah dia walaupun aku sebok sokmo.

Aku bleh nak buat full review tapi masa begitu mencemburui aku (i actually hate this phrase.. hahaha..). So i guess, aku letak gambar2 je la ekk... lagipun, a picture worth a thousand words la katakan... Nengokle yer gelagat2 Ida yg suker posing nihh.. kellasss gitu...

Masa wedding ni gak, sempatle jumpa bebudak satu kelas ngan kitorang dulu - 6 Emas 1989 SRK Taman Melawati. Geng2 yang datang - Fairuz (penghulu, ye ker? ahaha...), Zuriati (as pengapit Ida), Sarah and Andy, Munirah, Rizal, Azha, Zurina and hubby, Izham, Khairul. Tu geng yg biasa jumpa lerr... I would like to welcome back Dr Fakhrizzaki to KL - b4 this dia kat Kota Kinabalu, Sabah. And Dahlia too... festaim le jumpa Dahlia since darjah 6 dulu kan. Dalam lebih kurang 18 years gak la... phewwhh.. lama tuuu.... Anyway, our cikgu Huri couldn't come as he needs to attend another important matter. Rindu gak kat cikgu kitorang sorang tuu.. ehehehe... tadi gakla Penghulu buat lawatan tak rasmi ke kelas lama kitorang tapi tak leh nak bergambar kat situ sebab tangga2 semuanya berkunci... huhuhu...

Enjoy the pix ya!! :) (err.. later2 ek aku post gmbr... )

Monday, July 16, 2007

Gol & Gincu: 2nd Season - Ep 2!!! Yeay!!


Semalam, dok tengah2 switching tv channels, tiba2 terbukak lak 8TV, coz at first, aku nak tunggu iklan baru Marsha - Nivea. Well, her fans said she's gorgeous in that ad. Tak sabarnya tunggu... dah tiap2 malam lak aku kena tunggu iklan. ehehehe... tak penah2 den buek nih... Anyway, bila tekan je 8TV, tiba2 ada lak this cool TV series.. Gol and Gincu. Teringat lak 2nd season series ni dah start.. apa lagi.. terus hooked up la tgk. heheheeh...

Here's the list of the cast:

Putri Farhana Aliya binti Datuk Megat Farizuddin (Nur Fazura Sharifuddin)
Reza Budiman Adianto (Pierre Andre)
Shasha Amira Salleh (Sazzy Falak)
Ziziana "Zie" Bt. Lokman (Rafidah Abdullah)
Ling (Celina Khor)
Juita/"J" (Fasha)
Dayang (Zarina Zainoodin)
Mia Susanna Dean (Melissa Maureen)
Adzrul Zaidi "Eddy" bin Harun (Ashraf Sinclair)
Najihah "Jijie" Bt. Hafizam (Sharifah Amani)
Datin Aina (Bernice Chauly)
Haikal (Razif Hashim)
Ikan (Que Haidar)

(credit to FORUM CARI)
Ada lagi kot pelakon lain.. tak ingat lerr..

Aku missed the 1st episode. Anyway, here's a bit about yesterday's espisode:

Putri ngan mak dia nak pindah rumah. So all the gengs tolong2 la kemas barang2 yg banyak gilaa.. but all cute stuff la kan.. Gengs: Reza, (nampak kurus lak..), Mia (wahh.. dah pegnant maa..), Zie, Dayang, J, Ling, tapi tak ingat lak Sarah ada ke tak.. All of them, masa dok rehat2 jap, suddenly dok usik2 Putri's mom to get remarried.


Shasha lak, pi Jakarta visiting her boyfren Haikal. Hmm.. romantik gak la kan nengok... bapak aku komen macam2 ler... salah satunya dia kata kalau takde subtitle Melayu and dialihbahasakan, dia kata series ni takde identiti Malaysia langsung and orang takkan tau citer ni dari negara mana. (dalam hati... betoi gak la kan... tapi aku suker nengok gak nak buek camno... ehehehe... ye laaa.. tak semestinya semua 'perangai' dalam tu kita ikut kan... kita guna otak amik iktibar je lakan.. yg 'perangai' tak elok tu, kita jadikkan sempadan... betoi tak? heheh...) Anyway, Shasha ended up bergaduh ngan Haikal coz he wants her to stay at Jakarta, while she has to go back to Malaysia for an interview. C'mon Haikal... be a gentleman, huh...


J lak dok kesah ngan isu tudung sampai kantoi ngan boss masa nak balik keje... (no komen here tapi aku tau pendirian aku pasal menda ni.. hope kita semua merujuk kepada Al Quran bila nak kata bab halal haram nih).

So cute tengok Reza and Putri flirting kat bilik lepas penat susun barang... Reza then hilang ubat HIV dia masa tengah dok kemas barang kat rumah lama... and rupa2nya mak Putri tak tau pasal Reza... aiyoo.. sure jadik 1 big mess bila she finds out, kan? Tapi memang tabik la kat Putri, stick with Reza sampai ada plan nak kawen ngan Reza.

Anyway.. citer ni memang best!!! Go go Gol & Gincu... :)

Tuesday, July 10, 2007

Promo Birthday Noni AF5

Peace Muahh!! A go go!!

Sukacitanya pihak pengurusan Nonifc ingin maklumkan tentang Majlis Perasmian NoniFc serta Sambutan Hari Jadi Noni akan diadakan pada tarikh dibawah. Bagi yang berminat boleh daftarkan nama anda beserta bayaran yang akan di beritahu kemudian selewat-lewatnya pada 15 Julai 2007. . Maklumat lanjut sila lawati www.nonifc.com:

Tarikh : 21 Julai 2007 @ Sabtu
Tempat : Restoran Bora Ombak, Ampang
Bayaran : RM 50.00 Dewasa
RM 35.00 Kanak-kanak (12 thn ke bawah)
Masa : 3.00 Ptg (Hi-Tea)
Pakaian : funky n santai

Bayaran hendaklah dibuat ke akaun bendahari NoniFc tidak lewat atau pada 15 Julai 2007. Sekiranya anda tidak membuat pembayaran sebelum tarikh tersebut nama anda tidak akan di kira sebagai tetamu pada majlis tersebut. Sebarang maklumat pembayaran, sila hubungi:

Tiesya Karin - 0163031400 atau PM juliazafri di forum Cari

Hantarkan butiran peribadi anda seperti nama, alamat, nombor telefon, e-mail dan umur kepada : admin@nonifc.com

* This is for you, Chen!!

Sunday, July 01, 2007

Seribu Tahun - Imran Ajmain


Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu... ini cinta
Adakah engkau pasti... ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini... yeah...
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan... sedia setia......


Adegan2 penting Emil Emilda...

24.01



24.02



25.01



25.02



OST Emil Emilda
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari