Saturday, June 30, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 5



Part 1 Part 2 Part 3 Part 4


Marsha tiba2 jenguk kepala kat pintu…


Marsha: Guys… show cancelled… Baha yang bagitau…

Zahid dengan Mawi saling pandang memandang antara satu sama lain.

Mawi: (Laaa.. isy.. kacau!!) Dia ada bgtau kenapa kensel?

Marsha: (geleng kepala) Dunno la Wie… maybe ada sumthing to do with the VIPs yang datang kot… maybe they couldn’t make it on the 25th…

Zahid: So, macammana ni Mawi?

Mawi + Marsha: (terjawab sama2) Macammana apa?

Marsha tersipu2… Mawi lak sengih jer…

Zahid: Mawi ni ha… ada projek CI…

Mawi: CI apa plak ni?

Zahid: Projek cari Calon Isteri laaa… hahahah… (gelak berdekah2…)

Mawi dah tersengih balik… Marsha lak terpinga2 pastu terus macam nak balik…

Marsha: Okeylah guys.. I balik dulu… Byee…

Zahid: Eh, you ni datang semata2 nak bgtau kitorang ker? Ker saja nak jumpa Mawi?

Marsha: (cebik kat Mawi yang dok tersengih lagi…) I baru je dapat call dari Baha. Baha ingat you all ada dengan I. So I pun tak jauh lagi balik, I just turn la kejap…

Zahid: Hahaha… I main2 aja lah… (gelak kat Marsha yg terkial2 bagi alasan usikan dia…)

Mawi: Sha… Baha kata cancelled ker postponed?

Zahid senyum… Dia tau Mawi tak nak show ni cancelled.

Marsha: Dia kata cancelled… Why?

Mawi: (angguk jer…) Takde apa… (Muka Mawi dah nampak hampa coz dia dah tak leh jumpa Marsha selalu… Ye la kan.. bila lagi nak jumpa kalau bukan masa show…)

Zahid: Sha… member dah sedih dah ni… (buat isyarat muka tunjuk kat Mawi) dia dah tak boleh jumpa u slalu… (sengih…)

Mawi: (jeling kat Zahid) Ye la tuuu… memandai jer…

Marsha senyum… tapi dalam hati terdetak gak rasa sedih… dia pun tak tau kenapa…


Next few days…

Zahid call Mawi…

Zahid: Wei… Memang jodoh ko betullaa… Baha cakap show tu jadik plak… 12hb ni…

Mawi: Hahh?? Kejap jadi, kejap tak jadi… Bengongg!!! Abih tu, Marsha ngan Kak Betty dah tau ker?

Zahid: Dah… aku dah bgtau tadi… Marsha punya la excited masa aku bgtau tadi….

Mawi: Aiii… potong line nampak…. (sengih…)

Zahid: (gelak…) Tunggu ko, lembab sangat…

Mawi: (gelak gak…)

Zahid: Abih tu… Ko bila nak bgtau minah tu yg ko nak kat dia nih?? Sampai dia kawen ngan mamat tu baru ko nak cakap?

Mawi: (terdiam) Ntah laaa… aku pun tak tau… kalau jumpa pun, aku tak reti nak start macam mana…

Zahid: Emmm… nanti lah aku pikir… nanti aku jumpa dia, aku tau lah nak buat apa….

Mawi: (sengih…) Susah2 aje…

Zahid: Aku bukannya apa… Aku kesian kat Marsha sebenanya… Masa aku tanya pasal ko ari tu, muka dia sedihhh jer…

Mawi: Masa bila ni?

Zahid: Alaaa… masa sebelom korang main bantal ari tu laaa… Dia jeles rupanya…

Mawi: Hahh? Jeless? Dia jeles kat sapa?

Zahid: Awek baru ko tu laaa… yang ko bawak ke hulu ke hilir tuuu….

Mawi: (sengih…) Nak buat fitnah la tuuu… Camna ko tengok muka jeles dia? (gelak…) Abih tu, dia ngan mamat tu, ko ingat aku tak jeles ker?

Zahid: Aiii…lawan jeles nampak??!! Elok sangat la tuuu… ada couple pun masing2 nak bagi jeles la tu… Dia buat ko jeles, ko buat dia jeles…

Mawi: Banyak la ko punya teorii… (sengihh…)

Dua2 terus melangkah keluar...

Part 6


Wednesday, June 27, 2007

DIVA the Movie



Selepas "Special Screening DIVA" di TGV KLCC 26 Jun 2007, with Budiey (timo kasih daun keladi ya!), Mixterr and Azwan...

DIVA: Amacam movie ni? Best tak?

Toby: Errr.. ok laaa...

DIVA: Apasal ada 'errr' tuu..

Toby: Ekceli, overall, biasa je la movie ni... tapi ada adegan2 yg berbaloi la jugak bila pegi tgk wayang kan....

DIVA: Ye ker... part mana yg berbaloi tu?

Toby: Err.. part yg tu laahh..

DIVA: Laa.. habaq mai tengok.... part mana?

Toby: Part yg aku rasa best ialah masa bebudak tu perform... aku rasa kalau JIWA betoi2 direalisasikan dengan konsep cam tu, aku rasa mesti best... tak yah amik orang lain pun... amik org yg sama laaa... unless Adam nak stay solo la kan... sumer ada rupa, ada gaya.. suara tu diorang punya suara diorang kann?

DIVA: Siapa pelakon pilihan dlm filem ni?

Toby: Of coz ler Ning... superb performance... TRUE DIVA... except few scenes yg memang follow arahan director la kan... kecewa sikit tu ada... tak yah aa citer kenapa kan... not relevan kalu citer kat sini...

DIVA: takper takper... yg tu kita citer belakang tabir ekk... lagi, sapa yg best?

Toby: Emm.. aku suka Balkisyh punya lakonan... nyampah tgk watak Eja tu.. maknanya, memang Balkisyh terer bawak watak la kan... Mera lak (lakonan Jessica), memang best gak... cam serasi plak ngan Adam. Awal... hmmm... he's more mature than his age in this movie... belum nampak lagi aksi2 yg mencabar lakonan Awal yet... Arman & Siska, pun best gak.

DIVA: Apa komen pasal Ac Mizal lak?

Toby: Lawak dia memang la klaka macam kita biasa dengar... tapi kengkadang aku rasa few scenes not really relevan sgt... tapi masa scene serious, memang dia ok.

DIVA: The songs? Soundtrack filem ni?

Toby: Best... enuff said. Lagu2 macam ada nafas baru...

DIVA: So, brapa nak kasik bintang?

Toby: Errr... 2.5 cukuplah kot...

DIVA: << bengang>>

Thursday, June 21, 2007

Cinta Pertama the Movie

Dua hari lepas aku ada la pinjam CD member nak tengok citer ni... tgh2 buat homework ofis, bosanlak.. so bukak le citer ni tgh2 malam... Aku excited nak tengok citer ni macam aku tgk citer CINTA ler... Mula2 aku takut ngantuks coz ye laa.. kan tgh malam dok tgk kan... pastu start je citer, emosi bosan aku tiba2 berubah secara drastik... sebabnya, aku dibawak ke alam 11 tahun lepas bila aku mula2 kenal cinta pertama aku... huhhuhu...



15 minit yang pertama aku dah mengalirkan air mata free... tak sangka btol... citer ni betol2 mengusik jiwa aku yg rasa macam dah tak nak ingat citer cinta luka lama.. (ecehh..). Tu laa... padan muka aku.. nak tengok sangat citer sedih cam ni... Part ni la masa Abi (eh, macam Ebi lak.. hahaha..) jumpa Diari Harian Alia, tunang dia yg koma dek barah otak yg dia alami. Bila Abi baca, terus penonton dibawak ke zaman persekolahan Alya di mana kat diari tu, Alia menceritakan perasaannya kat sorang member sekolah dia, Sunny. Aku tengok Sunny takde la hensem mana, tapi ada tarikan tersendiri la... Aku jadik sedih sebab aku teringatkan diari2 aku yg aku simpan sampai hari ni. Aku penah baca balik la diari2 tu, rupa2nya memang aku cerita gak segala2nya pasal mamat tu laa..


20 minit lepas tu, aku nangis lagi... adoiii... Alia catat segala kenangan dia bersama Sunny, baik kenangan yg indah atau kenangan yg tak berapa indah... sambil tengok tu le aku dok ingat peristiwa2 lama kat KMS and UKM... oh my gosh.. byk gak aku citer pasal mamat tu kat dlm diari... almost everything is about him.

Paling teruk aku nangis (biasala pompuan, sikit2 nangih... hahaha..) ialah masa Alia tak jumpa Sunny on their last day at school. Part Alia nangis tu la pencetus air mata aku gak.. especially bila dia nangis sambil tengok je kereta Sunny dari belakang... unknown to her that after that Sunny pun toleh dari tingkap kereta dia nak tengok Alia gak... adoihhh.... teringat plak kisah aku masa graduation day (ala2 last day sekolah la kan.. ahahaha..), aku dok tercari2 mamat tu, nak tengok reaksi dia bila dapat bunga yg aku bagi (yg bodohnya, aku tak letak nama kat bhgn pengirim tu)... dan part paling tak best pengalaman aku ni, aku tak dapat jumpa dia lgsg hari terakhir tuu...

So last2, Abi panggil Sunny balik coz he thought Sunny boleh sedarkan Alia balik dari koma. Tau2, bila Sunny jalan2 balik kat sekolah lama dia, baru Sunny tau yg dia pun ada perasaan cinta kat Alia selama ni. And last2 gak, sebelum Sunny balik kat wife dia, Sunny mengaku gak kat Alia yg tgh koma tu, yg dia pun ekceli cintakan Alia. Alia yg tgh koma tu pun rasanya dengar apa yg Sunny cakap tu coz tiba2 je tunjuk air mata Alia keluar pelan2. Just few minits after Sunny left, she died - happily i think, coz akhirnya Alia tau jugak dia dan Sunny saling mencintai.

Errr.. part tak best movie ni ialah masa wife Sunny dtg menyebok... ehehehe.. So, sapa2 yang ada pengalaman Cinta Pertama, baik korang nengok... berbaloi siott..

Bravo to Bunga Citra Lestari (Alia) and Ben Joshua (Sunny)!!! and thanks to Tayangan Unggul coz promote movie ni...

Tuesday, June 12, 2007

Cinta Tiada Akhirnya - Jaclyn Victor

(OST Drama Emil Emilda)

Ku yakin cintaku ini
Tak bisa melangkah pergi
Kaku berdiri di sini
Menanti lafaz kasihmu
Biar kau akui dan aku
Kekasihmu...

* Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah kita
Bintang berwarna
Janji setia kita...
Selama di taman cinta...

Cinta tiada akhirnya
Membara kekal ke syurgamu
Tak usah kau raguiku
Sayangku dengarkan kasih
Aku milikmu selamanya...
Percayalah...

Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah kita
Bintang berwarna
Janji setia kita...
Selamanya....

Kasih antara kita...
Tercipta abadinya...
Mungkin memisahkan aku dan dia...
Ukir namaku dalam....
Cintamu selamanya...
Biar semarakkan kasihmu...
Selalu............................

Repeat * 2x

Di taman cinta…


Tobymiaw: Errr i'm actually not a fan of Jac previously eventhough she's got this fantastic voice. Tapi bila aku dengar lagu ni jer, wow!! what a great ballad!!! Memang kena betoi ngan jalan citer Emil Emilda.. ehehehe... Go go JAC!!

Sunday, June 10, 2007

Mawi Menang Lagi Kids Choice Awards 2007

Cayalahh.. For the 2nd time in a row...

Friday, June 08, 2007

Emil Emilda the Drama

Wow! Tak sangka ada gak citer cam ala2 Betty La Fea kat Malaysia ni. First time aku nengok drama ni was last week... punya dah lama drama ni tayang, aku baru je nengok last week. Adehh... bila dah nengok tu, fall in love la plak ngan citer ni.

Ekceli aku fall in love ngan watak budak berdua nih... Emil & Emilda.. and aku rasa puas hati sebab Aaron ngan Amani yg melakonkan watak utama ni. Rupa2nya.. byk kisah di sebalik pemilihan lead casts nih.. macam2 citer.. kalau nak tau kisah di sebalik citer ni, boleh baca kat forum website ni. Yang tak sangka, tuan Director sendiri yg buat website tuh and dia pun ada gak dok menjawab soalan2 forummer kat sana. Kiranya everything you want to know about Emil Emilda and the Director, bleh la singgah kat sana ek. Kat sini pun ada gak citer kat shooting location EE.

Tghhari tadi, aku ada gak la pegi nengok shooting location yg kat dalam rumah Emilda tu. They called it 'LOFT'. Mula2 aku pikir, ape mende 'loft' ni.. rupa2nya Loft ni, bak kata psychoangel, loft tu mcm satu ruang tertutup... yang selesa... patut ada some element cam dinding, siling... dan sebagainya.
Bila aku sampai kat sana.. laaa... bangunan tu kat tgh2 kesibukan KL Sentral nun jer... Suasana Sentral Loft. Ada 3 jenis rumah (showroom) kat situ. 4+1, 1+1, and 2+1. Err.. tu jenis2 rumah ye. The builder is Alan Koh and was developed by companies like UM Land and MRCB. err. harga dia lebey kurang RM350K until RM1.6mil. Adoi.. bila kira2, aku boley beli rumah harga cam ni dalam lebih kurang 40 tahun lagi.. huhuhuh... Anyway, semua rumah ni dah habih dijual..

So, bila aku nengok kat dalam, fuhhh... cunn giler.. tak penah termimpi dapat jejak rumah cam ni.. excited giler bila dapat jejak rumah yg Emil Emilda berlakon... ehehehe... bila nengok meja makan yg Emil dan Emilda makan sama2, adoi... terkonang pulak scene masa Emil first2 masak kat Emilda tuh.. cumil sungguh budak berdua tuh.. Pastu bila tengok kat runag tamu tu pulak, teringat plak masa diorang brekfes sama2.. fuhh.. cam tu ler penangan Emil Emilda ni...

Anyway, Aku nak ucapkan tahniah kepada Tuan Director Emil Emilda, Shahrulezad Mohameddin coz berjaya merealisasikan drama cam ni. Tak sabar nak tunggu episod seterusnya and tak sabar gak nak tunggu ending. Agak2 happy ke sad ek? Kalau happy, sure takde sequel. Kalau sad, aku rasa mesti ada Emil Emilda 2 the Sequel. Yezza....

Here's few shots of the loft.

Kolam ikan depan pintu...


Dapur masa emilda ajak emil brekfes...


Meja derang makan tugeder2...


Sofa emil & emilda lepak masa brekfes tugeder2...


Tangga yg penuh memori... eceehhh..


Sunday, June 03, 2007

BOWLING TOURNAMENT FAFAU FC


Lama betul aku tak jumpa kengkawan M2M... pagi tadi aku pegi visit 'kembar' aku, Huda kat Taman Universiti... tghari jer, terus aku blah pegi Times Square. Ni la masanya aku nak jumpa kengkawan... kalu tak, busy sokmo!! ehehehe...

Sampai sana ada la lebey kurang kol 1, Yatie dah call aku dah tanya aku kat mana... aku cakap aku nak pegi kedai jap nak beli sumthing.. terus aku gi kedai runcit nak beli air kotak utk geng2 yg main. Mula2 aku nak bawak Mineral Water Mawi World... sms kat sorang member Mwfc, dia kata dah lama dah Mineral Water tu tak dijual, dah stop jual pasal kes ari tu... isk isk.. punya la aku ketinggalan zaman... last2 beli la air kotak (3 x 6). Aku jumpa Tijah kat dalam, tengah duduk2 dok jaga anak dia.. then tiba2 teringat lak kamera akak aku, takde battery, isk, terus kuar beli jap, pastu pi merayau sat tgk artis mana yg dah dtg...

Ironically, bila dapat lane, Mawi Frenz FC lane no 45 , Marsha FC kat sebelah, then baru la M2M Frenz punya lane. Uihh.. suratan ke atau kebetulan diorang letak kitorang kat lane tepi2, sebelah2 plak tu? Wallahua'lam la kann...

Here's few celebrities yg datang:-











Bersambung...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari