Wednesday, April 25, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 3

Part1
Part2

Part 3

Mawi duduk kat sofa depan Zahid & Marsha. Kejap2 jeling Marsha… Marsha macam tak keruan la pulak… semacaam je ni…

Zahid: Ni aku nak settle mende ni antara korang berdua.. sorang kata sini.. yg sorang lagi kata sinun.. macam mana tak gaduh…
Mawi: (diam jer sambil jeling lagi kat Marsha…)

Marsha plak buat tak tau jer..

Zahid: Hoi!! Aku nak bagi korang baik balik, diam pulakk…
Mawi: Jap jap.. sebelum kita cakap pasal mende ni, ni Along suruh tanya ko Marsha…

Marsha toleh kat Mawi…

Mawi: Ko nak nyanyi duet lagu apa? Aku dah carik lagu ni.. ko pilih je laa.. aku ok jer…
Marsha: I pun tak kisah apa2.. u la pilih…
Zahid: Hissyhh.. korang ni.. meh aku pilih!! (terus rampas kertas kat tangan Mawi…)

Mawi & Marsha senyum je tengok gelagat Zahid…

Zahid: Semua jiwang karat punya lagu nih… ada apa2 ker..? (sengih kat Mawi..)
Mawi: Kepala hotak ko jiwang… kan ke ada lagu tradisional tuu… (sengihh..)
Zahid: Seri Langkat ni? Kan ko dah nyanyi ngan Rossa hari tu? Tak payah tak payah… baik ko pilih lagu ni… (tunjuk kat Mawi…)
Mawi: Hahh? Jangan Pisahkan? (toleh kat Marsha nak tgk reaksi..)
Marsha: (still tak tgk Mawi..) Lagu lain ada ka?
Zahid: Ok la lagu Jangan Pisahkan tu… dulu kan korang slalu prektis kat sini? Tak yah susah2 prektis lagu lain yg korang tak tau… Tapi yg penting jgn amik lagu My Heart dah ler.. tu lagu aku ngan Marsha…

Mawi & Marsha sama2 terdiam… Tiba2 Along jenguk..

Along: Hah.. Mawi, Marsha, dah pilih lagu belom? Ni aku nak bgtau Sham ni.. nak buat music arrangement…

Mawi pandang Marsha, Marsha jeling balik kat Mawi…

Zahid: Hisyy.. lembapp betul la korang… nah.. lagu ni okay… (terus bagi lagu Jangan Pisahkan kat Along..)

Along terus keluar…

Zahid: Okey.. balik pada yg tadi.. apsal korang dah tak rapat macam dulu? Aku tau la kita semua ada haluan masing2, tapi janganla sampai tak bertegur langsung….

Mawi & Marsha terdiam…

Zahid: (sedar yang diorang takkan cakap apa2 depan dia…) Ok la… korang cakap dulu ekk… aku nak jumpa Abg Sham jap… (terus keluar)

Marsha tunduk je bila Mawi start tengok dia…

Maw: Ko cakap apa kat Zahid pasal kita?
Marsha: (geleng kepala..) Nothing much…
Mawi: Ko ada apa2 nak cakap kat aku ke? Ke nak tanya apa2 ke?
Marsha: (Diam jap… pastu geleng kepala…)

Dua2 diam pastu tiba2 Marsha bersuara…

Marsha: Wie…
Mawi: Apa?
Marsha: Boleh kita stop this for a while, please? I can’t duet with you if kita gaduh macam ni…
Mawi: Ok… (angguk kepala..) aku setuju… Eh, aku mintak maaf ek hari tu aku pegang lengan ko kuat sikit…
Marsha: Sakit tau… (sambil gosok2 lengan dia..)
Mawi: Nak I urut ker? (sengihh..)
Marsha: Gatal!! (sambil gelak…)
Mawi: Ye ker Darling… kalau u nak I urut, panggil la I ‘Sayang’ sekali…
Marsha: Mawi!!! Stop it!! (gelak sambil lempar bantal kat Mawi…)
Mawi: Tak kenaa… (gelak gak sambil dok elak2… teringat plak zaman diorang main baling2 bantal kat akademi…)

Zahid tiba2 masuk…

Zahid: Aik??!! Aku tinggalkan korang tak sampai 2 minit dah main baling2 bantal dah?
Mawi: Minah ni ha… ajak aku main baling bantal plak…
Marsha: Tipuuu.. (acah2 nak pukul Mawi…)

Zahid sengih je tengok ‘belangkas’ tu dah kembali…

Zahid: Abih tu, hal korang tadi dah settle la ni?

Marsha geleng kepala…

Zahid: Laaa… bila nak habih ni…
Mawi: Aku tanya tadi, dia tak nak bgtau plak… Camna nak settle…
Marsha: Laterlah… nanti I tak boleh focus lahhh…

Mawi senyum je bila dengar Marsha cakap cam tu…

Mawi: Jom lah prektis…

Marsha yg tgh duduk, hulur tangan sambil sengih2… macam suruh Mawi tarik tangan dia…

Mawi: Mengada la tu… cepatlah…
Marsha: (pejam mata sambil hulur lagi tangan dia… )

Zahid terus keluar sambil gelak…

Mawi pandang je Marsha yg tgh sengih2…

Mawi: Hoi… aku tinggal ko sorang2 kang… (nak keluar gak…)

Diam.

Mawi: Hii… tak penah aku jumpa pompuan ngada macam ni… (terus tarik tangan Marsha)

Marsha: (terkejut bila Mawi tiba2 tarik tangan dia… ) Haaaaaa…

Mawi terus tarik keluar sambil Marsha tergelak lagi. Since bilik nak prektis tu jauh sikit, Marsha pelik coz Mawi tak lepas2 tangan dia…

Marsha: Wie...

Mawi toleh… sambil senyum…

Marsha tiba2 blushing…

Mawi: Aper?
Marsha: (jeling kat tangan diorang…)
Mawi: (senyum..) Ko yg suruh aku tarik kan..?
Marsha: Sekejap aja laa….
Mawi: Ooo… lama2 tak boleh ekk…? (sengih lagi…)
Marsha: Tak bolehh…. (tarik tangan dia..)

Mawi cebik mulut dia…. Marsha plak gelak jer… Tiba2 jer dia rasa happy…


Bersambung...

Sunday, April 15, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 2

PART 1

PART 2

Zahid: Korang ni apahal.. gaduh lagi ke… berapa banyak kali gaduh daa… Cepat jom main satu game…
Mawi: (layan playstation ngan Zahid..) Ntah minah tu.. tak paham aku, dulu bukan main lagi nak kawan ngan aku… pas tu alih2 hari ni macam aku ni dia tak penah kenal…
Zahid: Ko ni cakap macam la ko tu The Saint.. Entah2 dia marah kat ko kot… Ko ada tanya dia tak apasal?
Mawi: Tadi dok tanya laa.. Dia tak mo jawab… Nak balik cepat.. Kefli dah tunggu dia, mana la nak layan aku dah…
Zahid: Aikk.. bunyi macam jeles jer?
Mawi: HOI!! Takde maknenyer nak jeless… (gelakk..)
Zahid: Ye laa.. awek ko kan dah keliling pinggang.. nak jeles pun ngan mamat tu plak...
Mawi: Weii… aku tak ada awek ok… semua tu kawan je tau…
Zahid: (tiba2 terdiam macam pikir sesuatu..)
Mawi: Hah.. apsal tiba2 diam je ni?
Zahid: Kalaulah dulu Marsha memang sayang ko, agak2 apa dia rasa masa ko dok asyik ada gossip ngan pompuan lain?
Mawi: Takdenyer dia nak sayang aku…
Zahid: Sudahhlahh.. semua tau ko memang rapat ngan dia masa lepas habis AF3… banyak show sama2….
Mawi: Setakat kawan rapat je lahh…. Mana boleh lebih2 masa tuu…
Zahid: Pasal tak boleh lebih2 la dia tak berani kata kat ko yg dia sayang ko…

Mawi terdiam…

Zahid: Abih tu, sekarang dah solo, ko tunggu apa lagi… yg ko biar dia dgn mamat tu apasal?
Mawi: Mamat tu dari dalam akademi lagi dia dah ushar Marsha. Aku nak buat macammana kalau minah tu suka dia jugakk…
Zahid: Tu la… ko lambat sangat… Pastu asyik kena gosip je dgn awek lain.. mana minah tu nak tunggu ko…
Mawi: Kan aku dah kata… takde maknenyer diorang semua tuu… kawan je laa….
Zahid: Ye la ye laa.. Marsha je la yg ada makna kat ko kan..
Mawi: (sengih2 kat Zahid yg asyik usik dia..) Dah lah… malas nak layan ko… (bangun nak keluar..)


Sesi prektis…

Mawi dok tercangak2 tgk kat pintu…

Zahid: Hoi…. Dia belom datang laaa…. (tepuk bahu Mawi… sengih2 sambil angkat kening..)
Mawi: Isyhh… aku mana ada tunggu sape2…
Zahid: (gelak…) Aku main2 je laaa…

Tiba2 Marsha masuk…

Zahid: Hah tuu… dia datang, jeng jeng jeng… dengan lenggang lenggoknyaa…. Dia datang, jeng jeng jeng… dengan senyum manisnyaa…

Marsha senyum je bila dengar Zahid nyanyi… terus join diorang…

Marsha: Lama sampai sudah?
Zahid: Tak la lama sangat… u dari mana ni?
Marsha: Aikk.. slalu u takde pun nak tanya, tiba2 aja hari ni mau tanya…. (sengih..)
Zahid: I tukang tanya jer… Ni haa.. (tepuk bahu Mawi..) segan nak tanya… takut u tak nak jawab…
Mawi: Ehh.. aku plak… (terus bangun, blahh…)
Zahid: Haa.. gabra, gabra… (gelak..)
Marsha: (senyum jerr..) Jahat u tau…
Zahid: Mehh.. duduk sini… (tepuk2 sofa sebelah dia suruh Marsha duduk…)
Marsha: (terus duduk… pelikk…) Apa?
Zahid: Duduk aje laa kat sini.. I nak tanya ni…
Marsha: Mau tanya apa ni… (terus duduk bersila atas sofa…)
Zahid: (pandang Marsha sambil senyum..) You dgn Mawi apsal dah tak rapat macam dulu?
Marsha: Alaa.. why u ask me that…. Ndak mau jawablahh…
Zahid: Marsha.. c’mon laa.. its me laa.. bukan org lain… dari dulu I tau you rapat dgn dia… in fact I know and the important thing is dia sendiri tau that you are kawan pompuan dia yg paling rapat.... sekarang ni nak tengok dia pun you tak nak.. what happen ni?

Marsha: (diam… sambil tunduk.. tak mo tgk muka Zahid… Zahid tak tau betapa sukarnya dia nak cakap apa2 especially hal2 yg berkaitan dgn perasaannya pada Mawi…)

Zahid: Okla okla.. you jawab YE atau TIDAK aje bila I tanya ni… first question – you merajuk dengan dia ker?
Marsha: (tengok Zahid sambil kerut muka…) Boleh jawab ‘MAYBE’ ka?
Zahid: (gelak..) Hantam sajala labu… Apsal you merajuk? Pasal dia jarang telefon?
Marsha: (geleng kepala..)
Zahid: Dia dah jarang jumpa you?
Marsha: (geleng lagi…)
Zahid: Mmm… Pasal dia ada gelfren baru?
Marsha: (terdiam.. tak geleng and tak angguk… tengok je Zahid)
Zahid: (terkedu Marsha tak jawab apa…) Waaahh.. you ni jeles type jugak ekk…
Marsha: NO I’M NOT!! (Kuatkan suara…)
Zahid: OK OK… I paham… tapi you jeles kat sapa ni? Mana dia ada gelfren…
Marsha: Tipu…
Zahid: Ok kalau ada, bgtau I sape?
Marsha: Sorry, I won’t say it.. You know yourself…
Zahid: Ok, macam mana I nak kata dia ada gelfren ke tak if dia sendiri kata dia tak ada gelfren?
Marsha: He said that?
Zahid: Yup… and you know what, I believe him… Macam mana ni… you kan best fren dia, takkan you sendiri tak pecaya kat dia?
Marsha: Habis tu, that Hong Kong thing tu… tak betul?
Zahid: Yang dia jumpa that girl kat sana tu?
Marsha: (angguk..) He just said no comment to press.. and he didn’t say anything to me... so I guess it’s true then…
Zahid: How do you know it’s true, for sure? You tak tanya dia?
Marsha: (geleng…) takkan I nak tanya.. nanti dia ingat I ni apa tanya pasal tu pulak..
Zahid: I’m sure he mesti bgtau u you if you’d ask…
Marsha: Ya ka?
Zahid: Betulla.. takkan I nak tipu pulak..

Tiba2 Mawi masuk balik.. bawak few papers…

Zahid: Hah kau… sini jap… (panggil Mawi..)
Mawi: Apahal ni… (Dia tgk Marsha dah macam nak bangun…)
Zahid: You, don’t go anywhere… (sempat sambar tangan Marsha tak bagi bangun..)


PART 3

Saturday, April 07, 2007

30 tahun lalu...

Yup... aku dah berumur 30 tahun semalam... quite scary gak laa.. especially for a single like me kan... tapi aku tak penah menyesal dengan apa yg aku ada sekarang... malah aku bersyukur... aku ada family aku yg sangat bersabar dengan karenah aku, aku ada kawan2 yang very the very sporting...

Ramai gak la yg tanya, bila aku nak kawen.. aku gelak je laa.. kalu buleh nak kawen skrg gak.. ecehhh.. bukan apa.. semua ni serah pada jodoh je la kan.. sapa tak nak ada anak, sapa tak nak ada org yg sama2 kongsi segala.. tapi aku tau kenapa Tuhan tak temukan aku dgn jodoh aku lagi.. (ecehh..) disebabkan aku tau kenapa la aku tak panik sangat... eheheh... penah gak member aku oly bgtau aku, "Lala.. (nickname aku ler..) awak tak yah cari.. awak tunggu jer..". Heheheh.. tergelak sat aku dia cakap cam tu... memang pun aku tak nak cari dah.. dah penat cari... bila jumpa yg serasi bersama, selalu dapat org yg salah.. bukan salah apa, ada yg laki org lah, ada yg boifren org lah, ada yg tunang org lah, ada yg dua alam lah, ada yg muda dari aku lah.. boleh kata yg aku jumpa dan tertarik tu boleh la dikatakan 'yg terlarang..' muahahah... Anyway, aku still ada lagi nak rasa apa itu cinta.. walaupun aku penah merasa bertepuk sebelah tangan 5 tahun dulu, tu pun lepas pendam 6 tahun.. gitu la maha hebatnya cinta aku kat mamat tu.. 11 tahun tauu... anyway, dia dah kawen dah pun.. alhamdulillah ler.. aku doa kan dia happy dengsn family dia... mana tau la kan, aku akan jumpa org yg lebih baik dari dia kan kan.. hahahaha.. Amin...

Anyway, enuff about my sad story. Masa birthday aku, aku amik cuti.. tu pun staff aku dah siap plan buat surprise sehari sebelum... ehehe.. ekceli tak surprise pun, pasal aku dapat tau masa aku nak jumpa Team Leader aku, kat pantry lak tu.. ingat kan apa la derang macam sorok2 sumthing dari aku, rupanya nak sorok kek rupanya.. ehehehe..

Pastu malam bday aku tu, geng M2M plak buat sort-of celebration kat gerai kat Ampang.. (tak ingat plak apa nama gerai tu..). Siap bawak kek tuu.. malu gak la kena tiup lilin walaupun 3 batang.. tapi kek memang sedap gilaa.. muahahah... TIMA KASEH GENG M2M SEKALIAN... KORANG MEMANG BEST!!!

Sunday, April 01, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 1


Mawi baru tiba kat Maestro.. baru je lepas makan… tiba2 kena panggil lak dengan Along.. katanya ada hal pasal Minggu Setiausaha…

Mawi: (Isk.. apa hal lak ni… dgn Rossa kan dah settle dah… tetiba je panggil aku lagi ni apahal…)

Mawi terus masuk bilik meeting and terus duduk kat sofa belek2 handphone dia kot2 ada sms.

Tetiba je dia dengar mcm org berdengkur kat sebelah…

Mawi: (Opocot!!! Laaa!!! Isk minah ni…. Tak padan ngan pompuan… berdengkur lak dia…)

Mawi tergelak jap tengok Marsha dok nyenyak tido masa duduk kat sofa. Tiba2 dia terdiam lak… Mawi jenguk tak de org plak kat situ…

Mawi: (Mana semua org pegi ni… apahal lak minah ni sorang2 kat sini..)

Mawi garu kepala lagi. Marsha tiba2 jer kalih kepala mengadap arah dia. Mawi amik peluang ni tenung Marsha.

Mawi: (dah lama aku tak duk dekat2 cam ni dgn minah ni…)

Mawi tenung je muka Marsha yg macam pucat semacam… Mata Marsha macam lesu… bawah mata dia ada bekas hitam macam tak cukup tido tiap2 malam.. body dia, Masya Allah.. kurusnyaaaa… nak kata tak makan, tiap2 malam ada org yg bagi makan… isyy…

Tiba2 Marsha bergerak lagi.. kali ni tanpa sedar, Marsha peluk lengan dia sambil sandar kepala kat bahu Mawi…

Mawi: (alamak… macam mana ni… kalau org tgk ni abih la akuuu..)

Makin Mawi cuba nak lepaskan lengan dia pelan2, lagi Marsha seolah2 tak nak lepaskan dia…

Mawi: (tak boley jadik ni…)

Mawi: Sha! Sha!… wey.. bangunlaa.. ko pegang tangan aku ni.. (pelan2 Mawi gerakkan Marsha…)

Takde respon.

Mawi: (Alahai………) SHA!!!
Marsha: (terpinga2 terbangun dari tido…) Hah? Apa? Apa?
Mawi: Niii…. (tunjuk kat tangan Marsha yg dok pegang tgn dia..)
Marsha: (tercengang..) Oppsss… sori sori… I tak sengaja…
Mawi: Ko tgh tido memang la ko tak sengaja…

Marsha senyum je dgr Mawi buat lawak… pas tu masing2 terdiam… Marsha tgk Mawi, Mawi lak tgk Marsha balik… ada sesuatu yg diorang nak katakan, tapi tak terluah la pulakk..

Mawi: Ko dari mana ni? (Mawi start dulu tegur Marsha bila dia tgk Marsha dah tunduk tiba2..)
Marsha: Dari rumah laa… (pastu diam lagi…)
Mawi: (Tanya lagi) Ada hal apa ko kat sini? Along panggil ko jugak ke?
Marsha: You tak tau ke?
Mawi: (Isk.. tau apa plak ni..) Tau aper?
Marsha: Kita kena buat Secretaries Night togeder laa…
Mawi: HAAAAHHH? Bila pulak niii….?

Marsha terdiam. Bila dia dengar nada suara Mawi, rasa macam Mawi tak nak je buat dinner ni dengan dia…

Marsha: Ntah… I pun tak tau… tiba2 je ada org lain yg bgtau I dah keluar berita Astro yesterday. April 25th tau…
Mawi: (Adoiii…) Isyy… sempat ker nak buat… aku byk kerja lain ni…
Marsha: (angkat bahu sambil geleng kepala tanda tak tahu..)
Mawi: (terdiam jap pastu tanya lagi..) Kita dua je ker?
Marsha: Tak… Zahid & Betty pun ada sama…
Mawi: Zahid? (Tiba2 plak teringat Zahid slalu jadi pasangan duet Marsha nyanyi lagu My Heart) Tak ada can la kita nak duet tugeder2… (sambil sengih2…)
Marsha: (tiba2 senyum…) Alaa.. mesti you duet dgn Betty lagu Arab kan? She’s such a sweet person..
Mawi: Duet lagu Arab dengan Betty? (Alahai..)
Marsha: Iya laa.. takkan nak duet dgn I pulakk.. hahaha…
Mawi: Apa salahnya...? Tak boleh ker?
Marsha: (terdiam…) You nak ke duet dgn I? Selama kita buat show sama2, tak penah pun you nak duet dgn I?
Mawi: Pernah laaa… (teringat dia masa kat Penang dulu… masa… oppsss.. ingat citer lama la pulak…)
Marsha: (terdiam sambil toleh tempat lain… Rasa macam tak nak ingat lagi kenangan terindah kat Penang dulu… Kenangan Terindah yg sekarang dia tau dah jadi ‘Sambal Belacan’…)

Detik indah Mawi berduet dgn Marsha lagu Jgn Pisahkan (Show Amal di Penang - Dec 2005)

Mawi terdiam jugak… dia tau Marsha mesti teringat saat2 diorang buat Show Amal kat sana.

Mawi: Best kan masa tu? (sengaja Mawi tanya Marsha) Sampai ko kena gosip ngan aku lak...

Marsha tak jawab… dia hanya mengangguk2 perlahan sambil tutup mata seolah2 nak hilangkan kenangan tersebut…

Mawi: Aku rasa macam tak nak balik je masa tu… (Mawi sebut lagi, macam nak dera perasaan Marsha..)
Marsha: Mawi, can you just stop remembering those days… (Marsha tiba2 berkata sambil bangun macam nak keluar bilik…) We are OVER okay!! So stop saying those things as if kita masih sayang each other!!!

Marsha keluar bilik sambil hempas pintu…

Mawi plak terkedu… tak sangka Marsha angin sampai macam tu… kenapa minah tu macam marah sangat kat aku ni??.

Marsha terus ke washroom... dia tgk diri dia dalam cermin.. Tak sangka ada titisan air mata yg jatuh...

Marsha: (stop it Marsha!! Don’t ever loose control in front of him.. He’s nothing!!) He’s nothing!! (tak sedar dia berbisik kuat.)
Betty: Siapa yg ‘nothing’ ni Marsha…? (tersenyum..)
Marsha: (terperanjat ada org kat washroom tu..) ehh.. kak Betty… ndak ada apa2 lah… saja I merepek.. (cepat2 lap airmata sebelum toleh kat Betty)
Betty: Are you okay dear?
Marsha: Yeah, I’m okay… (senyum sambil berjalan beriringan dengan Betty keluar dari situ…)

Terserempak plak ngan Along…

Along: Hah.. dah jumpa dah…? You tau ker kenapa I panggil you Marsha? Rasanya Mawi tak tau lagi ni pasal dinner ni..
Marsha: Yup I know… I already told him.. tadi I jumpa dia kat bilik meeting.
Along: Good, jom.. I nak brief sikit pasal ni…kita takde byk masa ni…

Semua dah masuk balik ke meeting room. Mawi tenung je Marsha yg buat tak tau kat dia.

Along: Hah Mawi… ko dah tau kan pasal ni… Marsha kata dia dah bgtau ko?
Mawi: Dah.. (sambil ngangguk..)
Along: Okay.. I’ll make this a brief meeting.. (terus terangkan details of the dinner…)

Masa Along dok terangkan tu tiba2 Zahid masuk..

Zahid: Sorry boss.. lambat sikit… (sengih2 tgk Along..)
Along: Okay okay.. nanti ko tanya Mawi or Marsha pasal details yg aku dah terangkan tadi…

Zahid angguk pastu terus duduk sebelah Mawi… Zahid sapa Marsha sambil angkat kening.. Marsha kenyit mata je kat Zahid… Mawi lak tengok jer perbuatan diorang.. pas tu tenung balik kat Marsha. Bila Marsha sedar Mawi dok tengok dia, cepat2 dia concentrate dgn apa yg Along dok kata.

Along: Ok Mawi.. part duet, ko duet dgn Betty satu lagu Arab… pas tu last2 dgn Marsha pulak…

Marsha tersentak…

Marsha: I rasa better I duet dgn Zahid coz I dah biasa duet dgn dia… boleh ka?

Mawi just diam je. Dia sedar Marsha sekarang tgh nak ngelak dia.

Along: Dengar dulu… since dinner ni both of you are the main singers, so Mawi and you kena duet with both jemputan.. so ada la variety sikit. Ok tak? Part pilihan lagu, aku bagi kelonggaran kat korang untuk pilih. Tapi Marsha dgn Zahid as usual kena duet lagu My Heart. Ok semua? Ada apa2 soalan lain?
Betty: I ok jer. Mawi nanti kita discuss lagu apa nak nyanyi ok. Nanti I call you after this.
Mawi: Sett… (sengih2 sambil tengok semua keluar except

Marsha nak keluar gak tapi cepat2 Mawi tarik lengan dia..

Mawi: (separuh berbisik…) Apsal ko tak nak duet ngan aku?
Marsha: (tarik lengan dia sambil gosok2 kat siku tempat Mawi tarik…) No lahh… I thought its better if I nyanyi ngan Zahid pun dah okay pasal we both dah biasa nyanyi… sorry, I nak balik..

Zahid tgk muka Mawi semacam dah.. tak jadi nak tegur bebudak tu… terus dia duduk ambik playstation nak main… malas nak kacau pasangan yg dulunya macam belangkas.. tak tau la sekarang belangkas tu pegi mana…

Mawi: Aku nak cakap ngan ko kejap… (capai tangan Marsha sambil tarik sampai ke hujung bilik…)
Marsha: Wie.. I need to go.. Kefli’s waiting for me outside.. (macam merayu kat Mawi untuk lepaskan dia..)
Mawi: Ohh.. sejak ada boyfren baru ni, bukan main sombong ekk.. sampai tak ada masa kat aku….
Marsha: Excuuusee me… he’s not my boyfren ok… (terus nak blahh…)
Mawi: Nanti la kejappp.. yang ko marah2 tadi ni apsal? Sampai hempas2 pintu… Ko marah apa kat aku ni…
Marsha: (diam..) Ndak ada apa2 lah.. Let me go, please…

Zahid jeling2 je diorang masa dok main game…

Mawi tenung Marsha.. Marsha buat tak tau jer…

Mawi: Ko ni apahal.. semacam je aku tgk.. dulu ko tak macam ni pun…
Marsha: I tak ada apa2 lahh.. U nak cakap apa, cepatlahh.. Kefli tunggu I tu…
Mawi: Tadi ko kata apa tadi? We are over? Maknanya sebelum ni kita memang ada apa2 lah ek? Maknanya sebelum ni ko memang sayang kat aku, gitu?

Mawi tanya bertubi2 semata2 nak Marsha mengaku…

Marsha: (diam lagi.. ) I tak nak jawab lah… dah tak ada makna kalau I jawab pun..
Mawi: Aku tanya elok2 ni.. karang ko tuduh aku tak caring lah.. aku tak de perasaan lahh.. Baik ko bgtau aku.. ko still sayang aku ke?
Marsha: (Memang you tak ada perasaann..!!) Ahh.. I nak balik sekarang.. letihlahh.. Bye.. (terus tarik tangan dia nak blah…) Bye Zahid… (terus cepat2 keluar bilik..)
Zahid: Bye..

Mawi tak sempat nak halang Marsha keluar..


PART 2

PART 3




 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari