Monday, March 19, 2007

Akma's 22nd Birthday Bash

RedBox Ria, SOGO
170307 20:00 - 00:00


talented and beautiful - akma...

Last Saturday gak, aku ngan geng JU pegi Birthday Party Akma yg kebetulan buat kat RedBox Ria gak.. lepas abih lepak ngan M2MFrenz, terus tukar bilik.. ehehehe... Quite a nice place untuk buat birthday celebration. Theme for the nite was Black & White - Akma's favourite colours..

Aku sampai awal sikit... (konon.. hahaha..) Jumpa jap ngan MC for the day.. none other than the famous MAXX... hehehe.. then lepak2 ngan Kak Mona & CP kat registration table. Then jumpa plak Kak Hanim kat dalam.. i knew i have known her from sumwhere before.. betulla apa yg aku teka. She was a volunteer kat Petrosains before.. the place where i learned a lot about customer service... kitorang cit cat la for a while.

Then geng JU semua sorang2 datang... Mai Jr & fren, Kak Na & Diana, Iza, Biskot, KC & Zurasiam. Anyway, aku kagum dengan the decoration.. So beautifully decorated. Lepas makan, Akma pun sampai. So glad to see her so happy with the party. Aku tak ingat sangat the kronologi of the party tapi mula2 acara potong kek la kan... cake looked yummy... Akma potong dengan Mak Pak dia.. tiup punya tiup lilin tak padam2 gak.. hehehe.. mesti lilin trick tuu..

Kami Tetap Menanti for the album tau!!

Then kami semua bagi Akma tengok VC khas untuk Akma where almost all the devoted fans bagi ucapan... so creative one!! Lama gak la VC tu.. tapi best... Ada gak la selang selikan dengan cabutan bertuah... tukang cabut the lucky draw was Sham Kamikaze.. hensem gak mamat ni in real life.. terkedu sat aku nengok.. hahahah.. takde maknenyer...

Akma nyanyi few songs.. lagu dangdut harusss.... ada gak dia ajak Sham duet.. tapi Sham jual mahal la pulekkk... The highlight of the day was when Akma sang two new songs from her coming album which will be produced by Sham Kamikaze - Tetap Menanti and apatah satu lagi tajuk lagu yg catchy tu.... Wahh.. tak sabar nunggu.. ada gak tunjuk video when Akma went to Melaka to do her recording.. hhmmm interesting btol...

credit to rashidee for this beautiful pose of akma

Few words from the lyrics of Tetap Menanti...

Perkenalan kita menimbulkan bibit cinta
Di antara dua jiwa yg setia

Walau jauh berasingan

Hati tetap mengingatimu
Akan kupastikan kita kan bersatu

Aku insan biasa
Yang ingin dicintai
Dan ingin menyintai...

Adoihh... berair sat mata aku.. syahdu giler... i know all Jiwangans will feel the same way.. aku jangka lagu ini akan meletop tak lama lagi... maybe The Song of The Year, mana tau la kan... hehehe... Amiiinnn...

Pastu ada game.. ehehe.. ada la yg kena gelek... Akma pun ada gak nyanyi 2,3 lagu dangdut... Pak Lah pun nyanyi gak.. sporting betul... last2, sesi bergambar... habis majlis dlm dekat kol 12.... Thanks to Kak Sari & AFC for a beautiful party...

khas untuk jiwanganss..!!!

happy birthday akma!!

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari