Monday, March 19, 2007

Akma's 22nd Birthday Bash

RedBox Ria, SOGO
170307 20:00 - 00:00


talented and beautiful - akma...

Last Saturday gak, aku ngan geng JU pegi Birthday Party Akma yg kebetulan buat kat RedBox Ria gak.. lepas abih lepak ngan M2MFrenz, terus tukar bilik.. ehehehe... Quite a nice place untuk buat birthday celebration. Theme for the nite was Black & White - Akma's favourite colours..

Aku sampai awal sikit... (konon.. hahaha..) Jumpa jap ngan MC for the day.. none other than the famous MAXX... hehehe.. then lepak2 ngan Kak Mona & CP kat registration table. Then jumpa plak Kak Hanim kat dalam.. i knew i have known her from sumwhere before.. betulla apa yg aku teka. She was a volunteer kat Petrosains before.. the place where i learned a lot about customer service... kitorang cit cat la for a while.

Then geng JU semua sorang2 datang... Mai Jr & fren, Kak Na & Diana, Iza, Biskot, KC & Zurasiam. Anyway, aku kagum dengan the decoration.. So beautifully decorated. Lepas makan, Akma pun sampai. So glad to see her so happy with the party. Aku tak ingat sangat the kronologi of the party tapi mula2 acara potong kek la kan... cake looked yummy... Akma potong dengan Mak Pak dia.. tiup punya tiup lilin tak padam2 gak.. hehehe.. mesti lilin trick tuu..

Kami Tetap Menanti for the album tau!!

Then kami semua bagi Akma tengok VC khas untuk Akma where almost all the devoted fans bagi ucapan... so creative one!! Lama gak la VC tu.. tapi best... Ada gak la selang selikan dengan cabutan bertuah... tukang cabut the lucky draw was Sham Kamikaze.. hensem gak mamat ni in real life.. terkedu sat aku nengok.. hahahah.. takde maknenyer...

Akma nyanyi few songs.. lagu dangdut harusss.... ada gak dia ajak Sham duet.. tapi Sham jual mahal la pulekkk... The highlight of the day was when Akma sang two new songs from her coming album which will be produced by Sham Kamikaze - Tetap Menanti and apatah satu lagi tajuk lagu yg catchy tu.... Wahh.. tak sabar nunggu.. ada gak tunjuk video when Akma went to Melaka to do her recording.. hhmmm interesting btol...

credit to rashidee for this beautiful pose of akma

Few words from the lyrics of Tetap Menanti...

Perkenalan kita menimbulkan bibit cinta
Di antara dua jiwa yg setia

Walau jauh berasingan

Hati tetap mengingatimu
Akan kupastikan kita kan bersatu

Aku insan biasa
Yang ingin dicintai
Dan ingin menyintai...

Adoihh... berair sat mata aku.. syahdu giler... i know all Jiwangans will feel the same way.. aku jangka lagu ini akan meletop tak lama lagi... maybe The Song of The Year, mana tau la kan... hehehe... Amiiinnn...

Pastu ada game.. ehehe.. ada la yg kena gelek... Akma pun ada gak nyanyi 2,3 lagu dangdut... Pak Lah pun nyanyi gak.. sporting betul... last2, sesi bergambar... habis majlis dlm dekat kol 12.... Thanks to Kak Sari & AFC for a beautiful party...

khas untuk jiwanganss..!!!

happy birthday akma!!

Lepak2 With M2MFrenz

RedBox Ria, SOGO
170307 15:00 - 18:00


The galss...

Hari Sabtu lepas was a hectic day. Pukul 3pm aku 'lepak2' dgn geng2 M2MFrenz yg komited dgn tagline kami - 'Raikan Persahabatan' (hahaha..) Aku sampai RedBox Ria lambat sikit.. Before that amik babybling kat Times Square, jem gila!!! Last2 dekat kol 4 baru sampai.. tapi bebudak tu sumer dah nyanyi sakan dah...

The guys...

Aku kena nyanyi gak laa... pestaim gak laa nyanyi depan org ramai nihh (17 org kira ramaila gak kan..).. Gambate tolong pilihkan lagu.. aku kena nyanyi 'Kaulah Segalanya' by Ruth Sahayana. Fuhh.. seb baik lagu senang sikit.. maunyer dpt lagu Siti, jenuhhh.. gerenti perit anak tekak. Fuhh.. vokal pipicomel, arinza & ezie ngancam siott... aku teringin nak dengar pipicomel nyanyi lagi 1 full song.. yg lain2 pun bukan main lagik bakat terpendam... hehehe... klaka giler missx nyanyi Teman Tapi Mesra dengan Yatie.. heheheh... memang menghiburkan!! Festaim gak aku tgk Kak Nilam gelak sakan.. ehehehe...


Yummy yummy karipaff..

Mawi & Marsha tak dapat datang as diorang busy ngan shooting filem & drama masing2. That doesn't stop us to be together having fun. Ingat kot nak nyanyi ramai2 lagu Jangan Pisahkan (ala2 lagu tema M2MFrenz la kannn..), tapi muzik plak tak bestt.. tah versi mana tahh..


The RedBox..

Anyway, aku enjoy habis dengan geng2... wish Mawi & Marsha were there with us to see our closeness. And wish they know that we are friends today becoz of them.


Cute babybling...

Special thanks to babybling who came all the way from Brunei to be with us... not forgotten, cheese from Jepang who we all been waiting for her presence every year...

Forever in Our Hearts.. M&M

Tuesday, March 13, 2007

Sunday Night Live With Hazami

My main reason i went to Planet Hollywood with budiey last nite was i really wanna see Hazami singing in person and ekceli nak gak jumpa the famous MrManager. Pas tu lama gak la tak jumpa joe. Aku terlewat sikit sampai disebabkan dek mencari 'mata' aku dekat 10 minit. hahaha...

Sampai sana, tak leh diri depan stage coz that area memang tak bukak. Cuma untuk invited people jer.. anyway, hehehe.. dari jauh nampak dah MrManager.. he looks younger in person.. (err.. dah tua ke dia.. heehee..). Pastu Joe plak datang.. terkezut sket coz dia macam tunduk masa nak salam ngan aku... ehehehe... yang lain2 kat table tu aku tak kenal..

Hazami started with lagu Kata. Then:-
Pencinta Wanita
Sonata Musim Salju
Tak Ada Logika
Vanishing,
Harapan,
Medley
Tekad @ Hero
Redha (kot.. x ingat la tajuk lagu ni..)
Fantasia
Sarah @ Nikki @ Amylea
Malu (kot jugak..)
Coretan Cinta
Kenangan Terindah
Mungkir Bahagia

All songs memang sedap habih Hazami nyanyi... tapi ada gak kengkadang dia highlight kan penyanyi latar dia. Kira punya kira lebih kurang 15 lagu je yg dia nyanyi..

Bersambung...

Sunday, March 11, 2007

GSA Putrajaya & Zoom In Bersama Bob

Gempak Selebriti Astro - Putrajaya

Aku sempat pegi Putrajaya semalam nak tengok Akma & Marsha kat Gempak Selebriti Astro kat Alamanda... tu pun last minit pegi. Aku sampai lam lebih kurang dekat kol 4 laa.. masa tu Marsha & Akma dah nyanyi few songs.. alahai... kamera aku plak takde filem.. cari punya cari jumpa la kedai gambar.. tup2 Marsha & Akma ada nyanyi satu lagu lagi each.. adoii.. lepas lagik... Jumpa Zahar, Yatie, Braggs, Ezie and Kak Na kat sana... heheheh... aku bawak la hadiah nak bagi Kema coz birthday dia baru je lepas baru ni..

9 Mac 2007 - Happy Birthday Akma!!!

Dalam sibuk2 tu, sempat gak jumpa Marsha & Akma masa masing2 nak pegi toilet.. hehehe.. tu je la can nak jumpa diorang. Kalu tidak, takdenyer guard botak tu nak bagi masuk...

Aku sempat tengok Akma nyanyi lagu Dangdut dengan Edlin jer.. yg lain2 tak sempat nengok.. Marsha plak sempat tgk dia nyanyi duet dengan Nora lagu Pudar.. fuhh.. best giler... then dia duet plak dengan Zahid lagu My Heart... hmm.. semenjak dua menjak ni asik ngan Zahid jer... ada apa2 ker.. ehehehe.. takde maknenyer kan klapak kann... hahahah...

Lovely Kelapak...

Zoom In Bersama Bob - Auditorium Angkasapuri

Malamnya, aku pegi nengok Bob nyanyi atas ajakan budiey and atas ehsan tiket pakcikMMA coz memang selama ni aku memang suka vocal dia.. pastu aku tau dia akan nyanyi lagu Cinta Seorang Teman.. masa Bob nyanyi semalam, aku dah terbayang2 dah muka innocent Felix kat Konsert Prelude dolu2 tu.. hehehe... pasal masa tu le aku start sokong Felix...

Kaer ngan Amylea pun ada as artis undangan.. Amylea was very professional. Kaer... ermm.. kena belajar lagi kot on how to connect dengan stage manager.. Anyway Kaer.. good performance on 'Izinkan Ku Pergi'.. cayalahh..

Sunday, March 04, 2007

Itu Kamu - Estranged

Itu Kamu
by Estranged

Segala yang ku pasti akan aku capai tuk mengambil hati mu
Melepasi angkasa cinta ku
Sesudah aku melafazkan kesemua yang diperlu
Ianya seperti suluhan yang terang

Segala yang kau ragui akan ku padam habis dari hati mu
Mengingkari dalaman akal mu
Takkan puas ku, mengiringi semua tawa dan tangisan mu,
Anggun wajahmu, pelita yg terang

Hatiku mahu mu
Rupa mu
Masih masih masih masih…

(Chorus)
Kau terindah
Masih ada
Yang tercantik
Itu Kamu

Tiada mengapa taupun sampai bila kerna cinta enggan kenal mengalah
Memanah masuk hatiku yang reti
Setelah kau nampak tetap ku masih menunjukkan erti hidupku
Yang mahu bersama kau buat selamanya…

Ohh Mi God!!! Vocal Rich very the superb one!!!! Tak sia2 aku minat vocal dia all this while... dah la 'kawan baik' dia (si Bebet) baik gilaa.. terjumpa Bebet semalam kat Bowling Tournament FaizalFc kat Times Square. She's soo peramah onee.. ingat kot Rich ada gak.. tinjau2 takda.. hehehe..

http://www.estranged.info/

Tabik sama Estranged coz letak list of their upcoming shows kat official website diorang... camni baru la org datang tgk bagi support.. Richael Lawrence Gimbang, cayalahhh.. stay rock!!!
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari