Thursday, February 01, 2007

Happy 1st Birthday to My Blog!!

Sedar tak sedar, blog aku dah setahun rupanyaa... isk isk isk.. apa la punya tuan blog... punya tak sedar birthday blog sendiri... aku punya la dok pikir nak letak tajuk apa for this posting... pasal aku dah lama tak update kan kan.. ahaha... HAPPY 1st BIRTHDAY to TOBYMIAW!!!

The new era of working

Ekceli, aku baru je start keje 9to5 awal January lepas setelah dekat 6 tahun aku keje shift. Huh.. mula2 keje pagi tu penin2 la jugak... ye laaa.. keje kejap pagi, pastu kejap petang.. alih2 tiap2 hari keje pagi... mengong gak la sikit... ehehehe... Anyway, i took it as a challenge for me to move forward.. bak kata tagline Bank aku la kan kan - Forward Banking...


Anyway, aku nak update sikit few functions yg aku attend last few weeks.

Malam Gala Filem Kuntilanak - 130107
Petang tu tiba2 je aku dapat jemputan sorang blogger sensasi dalam dunia hiburan yg baru aku kenal kat Internet. Kebetulan aku pun takde apa nak buat malam tu, apa lagi, berlari jap cari baju.. pastu budiey tetiba kata tema baju malam tu putih.. aiyohh... berlari lagi cari baju putih... dah la aku nak kata aku gemuk, tak la gemuk sangat, tapi bila pakai kaler putih tu, nampak gak la ke'berisi'an tu.. (takmo kata gemuk..) ahahahaha...


Anyway, pegi sana jumpa budiey dulu, terus makan kat Chakri Palace restoren kat KLCC tu. Aku memang tak selera makan walaupun aku tau memang rugi kalau tak makan makanan free... nak buat camna.. aku tak leh nak paksa perut aku.. kan kan.. pas tu jumpa member budiey, Abg Nik plak.. so peramah onee..... duduk plak satu meja ngan wartawan Mingguan Perdana - Shanti & Nadia. Wahh.. tak berani nak bukak cerita depan diorang ni... (eh.. citer apa ekk.. ahahah.. takde maknenyerr..) Pastu aku terus masuk panggung untuk tgk tayangan filem tu. Sebeno2nye, aku ni penakut tgk citer hantu.. last time aku tgk citer hantu kat panggung was about 25 years ago.. masa aku kecik2 laa... tapi aku nak tgk jugak hari tu pasal tiba2 aku rasa berani plak... hahaha... well it was a whole new experience for me. I got the chance to see how a well-known blogger like budiey mingling around the people from this industry like how he threw questions untuk 'mengorek' cerita etc etc... pastu aku bandingkan apa yg aku perati tu dengan apa yg dia cerita kat blog dia... hmm.. gitu rupanya... thanks budiey!!

the friendly abg Nik & budiey..

Kuntilanak - cerita dia memang seram gila especially part hantu tu keluar dari cermin.. aiyohhh... then bab hantu tu nak dapatkan minah tu.. Oh ya.. Heroin filem ni memang cantik, Julie Estelle nama dia. And the so-called Hero was the one yg main filem Dealova tu... Evan Sanders... macho gak laa.. tapi sayang tak datang hari tu. Anyway, it was worth it to see this film, budiey sampai tersengih2 tengok aku dok tutup muka dengan buku... bukan apa.. aku sekadar memberi reaksi yg filem ni memang filem hantu.. ye la kan.. takkan la aku tgk hantu, tiba2 nak buat lawak pulak kan... ahahahah... anyway, few actors & actresses were seen there untuk bagi sokongan kepada Tayangan Unggul - the producer of the film in Malaysia.

Julie Estelle: "Apa!! Loe mau pacaran sama gue??"

Mawi, Akma: Futsal at Ampang Sports Planet
Quoted from M2MFrenz.com

Mawi datang kol 2 lebih.. datang dengan kete Proton Perdana sapa tah.. si Wan yg drive... Mawi pakai baju oren, suar jeans & cap putih.. Kema lak dah datang dah masa aku mula2 sampai..

Mawi: err.. nak sengih ke nak hapa ni..

Mula2 datang je semua dah kerumun Mawi cam semut.. Mawi kena amik gmbr dulu.. macam amik gmbr passport laa.. aku pun tatau apa tujuan dia.. tapi bukan kamera tu je yg berkelip, tapi kamera puluhan peminat pun berkelip gak masa tu termasuk la kamera aku... hahahaha...

Smile for M2MFrenz!!

Pastu Mawi gi tukar baju lak, pun org duk ikut dia.. cian plak aku nengok.. sampai nak pegi toilet pun org sanggup tunggu tepi toilet tu.. aku plak dah siap kat tepi court dengan tweety2.. dgn kamera aku.. ngeh ngeh ngeh... sempat gak la tegur dia - Mawi, M2M kem salam.. pastu dengan senyum lebor, dia sengih kat kamera.. ahahaha... Kema lak,

Referee pun minat mawi jugak...

Nak masuk court jer, aku dah gelak besor dah... pasal jersey Mawi kaler PINK!!.. wakakakak... tapi Mawi tak sempat duduk lama coz ada sorang minah wartawan ni nak interview la pulak.. lama gak interview tu.. pas tu Mawi duduk2 jap borak2 ngan member2 futsal dia - akma, zahid, yazer, hafiz, aypool, etc etc... pastu ada plak time borak2 ngan peminat kat tepi court..

Sweet Akma...

Mawi nampak lincah masa game.. tapi ada gak la beberapa cubaan nak gol tu tak berjaya.. sampai berguling2.. sampai la time penalti, Mawi diberi penghormatan 1st goal.. seb baik masuk... eheheheh... last2 team Mawi menang...

Joget walalala...

Pastu sambil dok tengok team lain main, peminat pun bergilir2 la masuk court (dengan kawalan sorang RELA) nak amik gmbr ngan Mawi. Pastu bilasemua dah habih, ada la acara bagi hadiah.. as usual, Mawi le yg bagi hadiah dulu.. pas tu tiba2 je Nash ajak Mawi duet.. derang pun nyanyi ler Pantun Budi sambil berjoget dengan peminat.. yg lain keliling nak amik gmbr derang dekat2... sampai pakcik Rela pun Mawi ajak joget gak.. wakakaka...

The actors yg datang...

Dah habih tu, derang pi makan kat Bora Ombak kat sebelah tu.. THE END.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari