Sunday, February 11, 2007

Anugerah: Juara Lagu vs ABP

Anugerah - Awards - Anugerah - Awards..

Dengar saja perkataan anugerah, rasa macam gerun.. tak tau kenapa... mungkin selama ni saya terbiasa dengan perkataan 'anugerah Tuhan'... tapi Majlis2 Anugerah yg saya hadiri tak lama dulunya adalah anugerah yg dicipta oleh manusia.

Anugerah Juara Lagu - 21 Jan 2007

Saya terima tiket AJL dari geng2 M2M. Saya, Panji & Ezie dapat tiket biasa manakala rakan2 lain dapat seat VIP. Sempat juga saya ajak rakan blogger, Budiey, tapi beliau tak dapat hadir. Nyata anugerah memang anugerah... atas pertolongan rakan kepada Panji Cinta Marsha (hahahaha!), saya dan rakan2 lain dapat lalu di kapet merah dan kami akhirnya duduk di barisan ke-4 di hadapan kiri pentas. Alhamdulillah..

Saya kagum dengan keindahan pentas. Saya kagum dan asyik dengan dengungan suara para penyanyi yg menyanyi malam itu hingga tak terdengar kesumbangan masing2. (sapa2 yg nyanyi sumbangle yer..).

Tahniah buat Adibah Noor (dan Deebers yg happening!!) atas kejayaan beliau yang saya rasa amat dibanggakan oleh semua pihak. You are indeed Terlalu Istimewa!!

Mawi - hahaha.. saya tak tahu apa nak komen bila beliau dan sifu menyanyi lagu LJLC. Saya hanya mampu tertawa. Nyata gimik sedemikian rupa banyak mengundang keceriaan pada tetamu yg menonton. Namun begitu, ada juga yang menyamakan hero Aduh Saliha ini dengan Apek waktu beliau mula2 keluar menyanyi.. saya akui saya juga hairan kenapa tiba2 Apek yg menyanyi.. hahahaha...

Bagi saya, Persembahan Terbaik saya nobatkan buat persembahan Adibah & Senario. Memang menghiburkan!! Persembahan yg lainnya tiada beza dari tahun2 lepas. Walau bagaimana pun, gandingan Shahira & Din Beramboi memang patut mendapat pujian. Bagi saya, Din Beramboilah Raja Lawak Malaysia.

Habis persembahan, kami tak sempat nak ambil gmbr Mawi disebabkan kesuntukan masa. Ezie hanya sempat bergambar dengan beberapa artis. Paling beliau gembira bila dapat bergambar dengan idola beliau, Awal...

ABPBH 2006 - 4 Feb 2007

Satu lagi Anugerah yg ingin saya saksikan dengan mata sendiri. Terima kasih saya ucapkan pada Zahar, Yatie & Halle kerana merealisasikan niat saya. Kami bertolak seawal 1 petang dan singgah makan di Genting Sempah. Terserempak pula dengan 'geng glamer' di sana. Hajat hati nak tegur, tapi... apa kan daya.. siapa lah kami yg tak glamer ni...

Aik.. ada jugak korang kat sini...
cayalah M2M..


Sesampainya kami di sana, saya dan Halle terus check-in. Atas panggilan Zahar & Yatie, kami ke lobi Hotel untuk berjumpa dgn Marsha yg juga baru sampai. Aduhh.. lenguh juga kaki saya memandangkan saya menumpang di Hotel Highlands. Tiba di sana, saya terjumpa dengan beberapa muka yg 'biasa' saya lihat. Rupanya Marsha sudah naik ke bilik untuk bersedia dimekapkan. Sempat juga berbual seketika dengan Joe & Abg Bad yg baru sampai secara berasingan. Abg Bad sudah pasti ditemani Diddy. Masing2 nampak 'busy' dengan agenda masing2.

Tatkala kami turun untuk ke Arena Stars, saya sudah terasa kesejukan angin malam yang mula membuai. Saya sempat berSMS dengan budiey yg turut berada di Genting. Memang happening gmbr2 yg diambil budiey dengan kamera barunya.. Sila ke sini untuk melihat gmbr2 ABPBH tersebut.

Kami terpaksa beratur dahulu sebelum memasuki dewan. Nasib baik kami antara yg terawal. Malangnya, bila dapat masuk, rupa2nya dewan hampir dipenuhi oleh manusia2 dari pintu lain. Rasa geram juga dengan pak guard yg sengaja tak mahu kami masuk awal. Budiey pesan untuk ambil tempat duduk berhampiran tangga yg bereben. Di situlah para artis akan menuruni Karpet Merah nanti. Walaupun tempat duduk kami hanya beberapa meter dari tangga tersebut, tapi memandangkan laluan agak kecil, kami terpaksa batalkan niat kami untuk ke tangga.

Felix with his famous smile...

Riuh rendah para jurugambar & peminat bermula bila ada artis yg mula sampai. Marsha sungguh jelita dan anggun dengan dress dia yg kaler putih pastu gaun kaler hitam. Nampak dia tiba dengan Yong Yee, Felix & rakan2 AF yg lain. Mawi plak tiba tak lama lepas tu.. Geng2 saya sangat teruja bila kami dapat melihat jelas di mana Mawi & Marsha duduk, walaupun mereka tidak duduk bersama. (ecehh..), Kesian Felix terpaksa duduk dengan rakan2 yg saya kira tak sekepala dgn beliau.

Detik Mawi menang adalah paling manis kerana kami dapat melihat reaksi spontan Marsha sebagai rakan baik beliau.. Biarlah reaksi yang ditunjukkan menjadi kenangan kami yang terindah di Genting.. yang nyata kami puas hati walaupun anugerah yg bakal dimenangi Marsha akhirnya jatuh ke tangan orang lain. Heheheh..

Sebaik saja selesai majlis, kami berjalan kaki ke Hotel untuk tunggu Mawi, Felix & Marsha di lobi. Jam 1 pagi lebih, akhirnya kelibat Mawi dikesan oleh Zahar. Mawi dah tersenyum dari jauh melihat kami tersengih. Tak sangka Mawi sudi berhenti untuk ambil gambar bersama kami. Kebetulan waktu itu tiada orang yg perasan kehadiran Mawi di lobi jadi kami ambil kesempatan untuk ambil beberapa gambar dan selebihnya gelagat2 beliau bersama peminat yg lain. Sempat kami bertanyakan beliau, di mana Marsha. Mawi hanya tersenyum dan berkata beliau belum sempat berjumpa Marsha kerana terlalu sibuk.

Jelingan manja Marsha...

Lama juga kami menunggu Marsha & Felix. Hampir pukul 3 pagi, barulah Marsha dan Felix tiba bersama Yong Yee dan beberapa krew Maestro. Kasihan Marsha kerana tak berapa sihat malam tu disebabkan pakaian yg beliau pakai agak ketat. Nampak juga beliau agak pucat. Felix pula hampir terkejut dan terus tersengih melihat peminat beliau di situ.

Felix: Ehh Akak... mana Kak Charm?

Hehehe.. sempat saya ambil beberapa gmbr Felix walaupun tak banyak. Tak sempat kerana krew Maestro sudah memberi syarat untuk mereka naik ke bilik.

Felix: Kak.. kirim salam JU semua... (terharu saya bila Felix berkata demikian... tak sangka beliau masih ingat nama kumpulan peminat yang masih setia menyokong beliau)

Ada juga beberapa artis lain yg sempat kami lihat gelagat mereka bersama peminat. Farid Kamil, Irma, Linda Onn, Fahrin, Cheryl Samad, Tam Spider, the ever friendly Zahid, Ako, Nieyl, Amylea, dan lain2. Ada juga yg jalan terus, ada juga yg macam lari. Tabik untuk para artis yg sudi bergambar walaupun mereka penat.

Kami terus pulang tidur selama 4 jam sebelum bangun untuk ke pejabat pagi itu.. Arrghhh...

Thursday, February 01, 2007

Happy 1st Birthday to My Blog!!

Sedar tak sedar, blog aku dah setahun rupanyaa... isk isk isk.. apa la punya tuan blog... punya tak sedar birthday blog sendiri... aku punya la dok pikir nak letak tajuk apa for this posting... pasal aku dah lama tak update kan kan.. ahaha... HAPPY 1st BIRTHDAY to TOBYMIAW!!!

The new era of working

Ekceli, aku baru je start keje 9to5 awal January lepas setelah dekat 6 tahun aku keje shift. Huh.. mula2 keje pagi tu penin2 la jugak... ye laaa.. keje kejap pagi, pastu kejap petang.. alih2 tiap2 hari keje pagi... mengong gak la sikit... ehehehe... Anyway, i took it as a challenge for me to move forward.. bak kata tagline Bank aku la kan kan - Forward Banking...


Anyway, aku nak update sikit few functions yg aku attend last few weeks.

Malam Gala Filem Kuntilanak - 130107
Petang tu tiba2 je aku dapat jemputan sorang blogger sensasi dalam dunia hiburan yg baru aku kenal kat Internet. Kebetulan aku pun takde apa nak buat malam tu, apa lagi, berlari jap cari baju.. pastu budiey tetiba kata tema baju malam tu putih.. aiyohh... berlari lagi cari baju putih... dah la aku nak kata aku gemuk, tak la gemuk sangat, tapi bila pakai kaler putih tu, nampak gak la ke'berisi'an tu.. (takmo kata gemuk..) ahahahaha...


Anyway, pegi sana jumpa budiey dulu, terus makan kat Chakri Palace restoren kat KLCC tu. Aku memang tak selera makan walaupun aku tau memang rugi kalau tak makan makanan free... nak buat camna.. aku tak leh nak paksa perut aku.. kan kan.. pas tu jumpa member budiey, Abg Nik plak.. so peramah onee..... duduk plak satu meja ngan wartawan Mingguan Perdana - Shanti & Nadia. Wahh.. tak berani nak bukak cerita depan diorang ni... (eh.. citer apa ekk.. ahahah.. takde maknenyerr..) Pastu aku terus masuk panggung untuk tgk tayangan filem tu. Sebeno2nye, aku ni penakut tgk citer hantu.. last time aku tgk citer hantu kat panggung was about 25 years ago.. masa aku kecik2 laa... tapi aku nak tgk jugak hari tu pasal tiba2 aku rasa berani plak... hahaha... well it was a whole new experience for me. I got the chance to see how a well-known blogger like budiey mingling around the people from this industry like how he threw questions untuk 'mengorek' cerita etc etc... pastu aku bandingkan apa yg aku perati tu dengan apa yg dia cerita kat blog dia... hmm.. gitu rupanya... thanks budiey!!

the friendly abg Nik & budiey..

Kuntilanak - cerita dia memang seram gila especially part hantu tu keluar dari cermin.. aiyohhh... then bab hantu tu nak dapatkan minah tu.. Oh ya.. Heroin filem ni memang cantik, Julie Estelle nama dia. And the so-called Hero was the one yg main filem Dealova tu... Evan Sanders... macho gak laa.. tapi sayang tak datang hari tu. Anyway, it was worth it to see this film, budiey sampai tersengih2 tengok aku dok tutup muka dengan buku... bukan apa.. aku sekadar memberi reaksi yg filem ni memang filem hantu.. ye la kan.. takkan la aku tgk hantu, tiba2 nak buat lawak pulak kan... ahahahah... anyway, few actors & actresses were seen there untuk bagi sokongan kepada Tayangan Unggul - the producer of the film in Malaysia.

Julie Estelle: "Apa!! Loe mau pacaran sama gue??"

Mawi, Akma: Futsal at Ampang Sports Planet
Quoted from M2MFrenz.com

Mawi datang kol 2 lebih.. datang dengan kete Proton Perdana sapa tah.. si Wan yg drive... Mawi pakai baju oren, suar jeans & cap putih.. Kema lak dah datang dah masa aku mula2 sampai..

Mawi: err.. nak sengih ke nak hapa ni..

Mula2 datang je semua dah kerumun Mawi cam semut.. Mawi kena amik gmbr dulu.. macam amik gmbr passport laa.. aku pun tatau apa tujuan dia.. tapi bukan kamera tu je yg berkelip, tapi kamera puluhan peminat pun berkelip gak masa tu termasuk la kamera aku... hahahaha...

Smile for M2MFrenz!!

Pastu Mawi gi tukar baju lak, pun org duk ikut dia.. cian plak aku nengok.. sampai nak pegi toilet pun org sanggup tunggu tepi toilet tu.. aku plak dah siap kat tepi court dengan tweety2.. dgn kamera aku.. ngeh ngeh ngeh... sempat gak la tegur dia - Mawi, M2M kem salam.. pastu dengan senyum lebor, dia sengih kat kamera.. ahahaha... Kema lak,

Referee pun minat mawi jugak...

Nak masuk court jer, aku dah gelak besor dah... pasal jersey Mawi kaler PINK!!.. wakakakak... tapi Mawi tak sempat duduk lama coz ada sorang minah wartawan ni nak interview la pulak.. lama gak interview tu.. pas tu Mawi duduk2 jap borak2 ngan member2 futsal dia - akma, zahid, yazer, hafiz, aypool, etc etc... pastu ada plak time borak2 ngan peminat kat tepi court..

Sweet Akma...

Mawi nampak lincah masa game.. tapi ada gak la beberapa cubaan nak gol tu tak berjaya.. sampai berguling2.. sampai la time penalti, Mawi diberi penghormatan 1st goal.. seb baik masuk... eheheheh... last2 team Mawi menang...

Joget walalala...

Pastu sambil dok tengok team lain main, peminat pun bergilir2 la masuk court (dengan kawalan sorang RELA) nak amik gmbr ngan Mawi. Pastu bilasemua dah habih, ada la acara bagi hadiah.. as usual, Mawi le yg bagi hadiah dulu.. pas tu tiba2 je Nash ajak Mawi duet.. derang pun nyanyi ler Pantun Budi sambil berjoget dengan peminat.. yg lain keliling nak amik gmbr derang dekat2... sampai pakcik Rela pun Mawi ajak joget gak.. wakakaka...

The actors yg datang...

Dah habih tu, derang pi makan kat Bora Ombak kat sebelah tu.. THE END.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari