Tuesday, January 09, 2007

Princess' Nite

Marsha with her WiWi.. hahaha..

Malam 27 Disember 2007, aku ngan kengkawan hardcore M2MFrenz celebrate birthday Marsha yg ke 21.. Alhamdulillah berjaya jugak buat kat our Princess lepas pulun dok cari tarikh yg sesuai. tarikh asal was 5hb atau 6hb.. tapi since Marsha sibuk ngan show Jom Heboh & Gegak Gemilang Astro, tu yg last2 dapat gak buat. Ni la party paling express penah kitorang buat.. heheheh... mula2 nak buat private kat umah jer... tapi atas alasan yg Maestro bagi, kitorang buatla kat Restoren Puteri TTDI. So, since this is an express party, ramaila member2 lain yg tak dapat kitorang contact... Mintak maaf la kawan2 yg lain.... hope next time kita boleh join sama2 untuk next gathering or party for our Princess..

the balloons... cun giler..

Anyway, malam b4 birthday baru kitorang discuss pasal the actual day... punya la last minute.. hahhaha.. yg aku tau, pagi tu memang kitorang semua busy habih.. zahar yg demam2 tu pun sanggup gak datang nak tgk venue... cayalah zahar.. and ramai gak la yg amik cuti hari tu termasuk aku.. ahhaha.. tapi aku memang off hari tu... punya la semangat nak make it happen... Lepas hempas pulas pagi & petang tu, at last aku ngan tweety datang dlm kol 6... kitorang pegi umah gambate untuk sneak a peak at the cake yg ditempah khas.. eheheh... besarnya kek... yummy... Sampai kat sana lebih kurang kol 6.30 kot.. hmm.. pas tu zahar, yatie, justice pun sampai... then lepas sorang2 sampai... masing2 excited nak jumpa birthday girl... hehehe.. yg tak bestnya bunga yg ditempah tak sampai2.. kesian tuan rumah tu yg dok sorang2 tunggu.. thanks gambate.. jasamu dikenang!!!

the ribbons..

Then, dekat kol 8 lebih aku rasa, baru birthday girl datang... Surprise!!!.. Konon2 nak wat surprise.. padahal memang dia dah tau pun.. hahaha... Marsha looked 'tak pecaya' that we made this party for her.. she seemed happy and terkejut when she looked around the room and said 'You guyss..!!!' - macam terharu laa.. and the best part is that she wore that white hair band yg macam 'Bawang Putih' pakai tu... heheheh.. that's our favourite look of Marsha... MC for the nite was Mier... (gud job Mier!!). She welcomed our Princess and apologized to her that we made this party so simple.. Then Marsha plak wat speech.. bestnyaaaa.. rasa cam tak pecaya that she's actually here with us... and us alone.. no 'Persona Non Grata' at all!!!


Marsha.. happy wit her presents..

Then terus makan.. the only food i liked was the squid.. yummyyy... and ayam masak kicap.. (wajib ada coz it's Mawi's & Marsha's favourite dish.. Hahahaha..) The air oren pun boley tahanla.. Aku duduk kat other table.. saja nak bagi peluang kat member2 lain duduk dekat2 ngan Marsha... I'm just happy from where i sit.. Happy, watching our favourite girl mingling around with her fans..

the deco..

Then after makan, we all invited her to watch our newly made video clip with us - specially made by elizz for the day... thanks elizz dearest!!! That video clip is all about Marsha and her fans who loved her very much... and of course a little bit of Mawi's faces here and there. Heehee.. Then lepak2 jap borak2.. Potong cake buat kat luar bilik coz saja kitorang nak celebrate luas sikit.. luckily not many people were there at the restaurant.. kitorang tutup lampu at first.. then one waiter main gitar, kitorang plak nyanyi Happy Birthday To You ramai2.. best giler...

Marsha with her birthday cake...

The highlight of the nite was masa Marsha bukak presents yg dia dapat.. yg paling best masa dia dapat hadiah beg dari Zahar & Yatie.. terus pindah barang2 from her current handbag to the new one... fuhh.. terharu sungguh Zahar & Yatie.. way to go Marsha.. you obviously know how to appreciate your fans... Then acara amik2 gambar ler.. hehehe sorang2 (+ a strange cat yg dtg tah dr mana tah) get the opportunity amik gambar dengan birthday girl and amik her signatures as well...

the birthday girl with the flowers & hippo..

Then its goodbye time.... we all wished her the best in her career as well as in her personal life.. the room & food, the birthday cake, the balloons, the birthday card, the decorations, the evergreen M2M banner, the goody bag, the presents, the VC, waaahh.. though some might say this was a simple party, but i'd say it was a PERFECT one.

Isn't she lovely...
Isn't she wonderful...


Special thanks for those who came to be there just for Marsha: zahar, yatie, gambate, braggs, mier & hubby, panji, pipicomel, justice, ira, sweetjaan, elizz, nilam, jolene, puterizaza & niece, whiterose, ezie & tweety2.

the gengs.. with Marsha..

Credit to pipicomel & red for some of the photos.

LONG LIVE POKOK KLAPAK!!!
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari