Tuesday, January 02, 2007

Felix: Aku Pencintamu - The Album

According to KC, last 14th Dec, album baru Felix start ada kat pasaran... aiyo.. tak sempat le nak beli that day.. esok2 tu baru la aku pi Ampang Point sat, jenguk2 kot2 ada dah... hampehh.. CD dah habih dijual.. yg ada kaset je laa.. hamtam pi la labu... kete aku pun bukannya ada cd player.. hahaha.. so, sepanjang2 pegi keje that afternoon, aku pun dengarla lagu2 baru dia... Perghh.. best gilerr...!! Yang tak bestnya, ada 8 lagu jerrr.. aiyohh.. tu pun termasuk medley lagu Berjuta Batu & Kudaku Lari... so maknanya, 7 je la lagu baru... Overall, memang worth it laa.. cuma yg tak best, bila lirik dia ada yg salah ejaan and tak sama dgn lagu... pastu tak berapa berkenan sikti dengan contengan2 kat tepi2 album tu...

Aku Pencintamu
Lagu Ajai ni dah lama kuar kat radio... first time dengar, adehlaa.. sedapnya sore diaaa... it's my fevret among all... Favourite verse: Dan aku masih di sini sayang.. Masih setia menanti dirimu Kerna kita pernah sayang menyayang Ku harap cintamu tak akan pudar...

Jiwa Kita Cinta Kita
Superb song from M Nasir & Loloq... mula2 dengar tak best sangat.. lepas dah dua tiga hari dengar.. memang best!!! Ada gak la hamba2 Allah yg dok bandingkan lagu ni dgn LJLC Mawi... hmm.. yg aku tau, memang ada beza dari segi feel & music arrangement. Memang lain gilaa... Favourite verses: Diam jadikan kau marah Cakap jadikan kau merajuk Tak layan jadikan kau curiga Sedangkan aku jujur menyintai dirimu Sehingga tiada rahsiaku yg kau tak tahu Engkau sebagian hidup Engkau sebagian impian Engkau sebagian segala... Kalau translate ke English: You are part of (my) life You are part of (my) dreams You are part of verything... Fuhh.. abihla si Pilik 'dijiwangkan'... hahaha. My 2nd fevret...

Padam & Nyala
Aku suka dengan suara Felix yg rendah untuk lagu ni.. lain habih feel dia.. yg bestnya, ada part 'Susah susah'... hahaha... memang tak leh lari la... Favourite verses: Saban hariku diduga Hatimu padam & nyala Ini cinta yg kupegang Rupanya cinta terlarang...

Ganit Piginawaan
Ada org kata, maksud tajuk lagu ni - Luka dalam Percintaan. Sort of laa.. Then music dia quite mendamaikan laa... hope sapa2 boleh tolong translate...

Setia Menanti
Aku tak berapa suka intro lagu ni coz ala2 lagu Zainal Abidin.. tapi bila baca lirik, power seyyy... dengar2 citer, ada org tu dengar sampai habih lagu ni bila first time dengar... Favourite verse: Ku masih merayu Hanya engkau bidadari Takkan ada pengganti Yg dpt menandingi engkau.. Part bidadari ni aku rasa special sikit, coz adala sorang 'angel' kat internet ni.. i guess, she's really Pilik's angel that he's been waiting for lah kot... Hahaha...

Hakikat
The least favourite among all. Tapi bila dengar banyak kali, terikut2 gak lirik dia tu... quite catchy gak laa.. definitely not a rock song.. Favourite verse: Aku masih mencari2 hakikat cinta...

Syair Cintaku
Lagu ni guna suara rendah Pilik gak... My 3rd fevret. Favourite verse: Ku tahu kau masih merindui syair cintaku Ku mahu kau menghargai keluhuran hatiku Bravo Pilik!!

Medley Berjuta Batu & Kudaku Lari

Err.. no komen.. definitely rock songs.

Overall: 9 out of 10 scores.


Susah susah aje...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari