Tuesday, January 02, 2007

Akma: Teater Batu Belah

Date: 1 -3 Dis 2006
Venue: Auditorium Dewan Sivik, PJ
Time: 8.30pm

Last Dec on the 3rd (final show), aku pegi nengok Teater dengan member2 JU, Diana, Iza, and Kak Na. Lama betul aku tak tengok teater. This time, tu pun sebab Akma. Kitorang sampai lebih kurang dekat kol 7 laa.. pegi makan jap pasal takut lapar plak kang. Restoren yg kitorang makan tu restoren fevret aku kat area PJ nih.. Strawberry Fields.. restoren ni tak serve strawberry je laa.. macam2 ada ekceli.. and food dia memang sedap gila... and harga pun berpatutan..

Stage: Masa nak start teater...

Anyway, lepas solat Maghrib, baru la terhegeh2 gi masuk dewan... mula2 tak ramai, pastu last2 dekat 8.30 tu, mula penuh dah dewan. Fuh.. cayalah... kitorang duduk belah kanan 2nd row from the stage...

Citer 'Batu Belah' ni kiranya sambungan citer lepas mak Melor & Pekan kena telan dek Batu Belah... Pekan dewasa, Anding AF2 yg main. Melor dewasa, Ani Maiyuni. Ada gak la kan iras2 tu.. Yang bestnya, Akma jadik Puteri Mayang Mengurai, heroin Pekan...

Puteri di singgahsana..
dgn ayahanda (Jalaludin Hassan)


Part2 klakar:
masa ayam sabung Datok Hitam Perkasa penakut habih kat ayam sabung Pekan.
masa Selamat (member Pekan) tengah dok tackle Melor
masa Nenek Kebayan dok terbongkok2 layan Melor & Pekan
masa Dayang2 dok bergedik suka kat taman (meluat pun ada gak part ni...)
masa Datok Hitam Perkasa menjegilkan mata masa dok marah2.. (bukan takut.. tapi klaka...)

Datok Hitam Perkasa tgh dok jegil mata..

Yang aku pasti, aku tiba2 rasa pelik tengok Akma & Anding berlakon depan mata... ye lahh.. selama ni diorang nyanyi je kan... tu pun kat tv je... sebelum ni ada gak aku tengok Anding berlakon drama yg dengan Beego tu.. and Akma plak masa Rumah Terbuka AF3, yg berlakon dekat tangga dengan Felix tu... part tu aku tgk, lain sikit muka Akma.. comey lagi laa...

The actors & crews
with the Director - Kamarul A.R. (paling kiri)


Untuk Teater ni, Akma memang betul2 menghayati watak... best betoi tengok dia jadik puteri... pastu malu2 tucin plak bila kena ngorat ngan 'Pekan'. Heheh.. ada gak la adegan2 yg JU2 semua ternganga tengok.. tapi standard la tu... memang bagus la Kema berlakon sampai ada kesan yg maha hebat kat kitorang time tu.. hahahah...

The lead actors - Akma and her handsome Pekan

Yang paling best, lepas show la... penganjur kasik peluang naik stage amik gmbr dgn pelakon2... ramai gak la request suruh Akma bergambar dgn Hero Teater dia.. the bestest of all, jeng jeng jeng.. bila tiba2 Anding menjerit.. 'Felix, maafkan saya...' masa diorang tengok dok berposing berdua... hehehe.. all JUs terkezut jap... adegan mahal nihh... Kema lak malu2 tucin skit...

Akma: (Apsal la mamat ni tiba2 je sebut nama Felix...)
Anding: (Kantoi!!! Hahahah...)


Lepas dah habih teater, ada post mortem plak... stay kejap nak tengok.. Akma was the first person yg diberi peluang bagi speech lepas Director... b4 that, director memang puji habih lakonan Akma... for a first timer la kan... CAYALAH AKMA!!
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari