Tuesday, January 09, 2007

Princess' Nite

Marsha with her WiWi.. hahaha..

Malam 27 Disember 2007, aku ngan kengkawan hardcore M2MFrenz celebrate birthday Marsha yg ke 21.. Alhamdulillah berjaya jugak buat kat our Princess lepas pulun dok cari tarikh yg sesuai. tarikh asal was 5hb atau 6hb.. tapi since Marsha sibuk ngan show Jom Heboh & Gegak Gemilang Astro, tu yg last2 dapat gak buat. Ni la party paling express penah kitorang buat.. heheheh... mula2 nak buat private kat umah jer... tapi atas alasan yg Maestro bagi, kitorang buatla kat Restoren Puteri TTDI. So, since this is an express party, ramaila member2 lain yg tak dapat kitorang contact... Mintak maaf la kawan2 yg lain.... hope next time kita boleh join sama2 untuk next gathering or party for our Princess..

the balloons... cun giler..

Anyway, malam b4 birthday baru kitorang discuss pasal the actual day... punya la last minute.. hahhaha.. yg aku tau, pagi tu memang kitorang semua busy habih.. zahar yg demam2 tu pun sanggup gak datang nak tgk venue... cayalah zahar.. and ramai gak la yg amik cuti hari tu termasuk aku.. ahhaha.. tapi aku memang off hari tu... punya la semangat nak make it happen... Lepas hempas pulas pagi & petang tu, at last aku ngan tweety datang dlm kol 6... kitorang pegi umah gambate untuk sneak a peak at the cake yg ditempah khas.. eheheh... besarnya kek... yummy... Sampai kat sana lebih kurang kol 6.30 kot.. hmm.. pas tu zahar, yatie, justice pun sampai... then lepas sorang2 sampai... masing2 excited nak jumpa birthday girl... hehehe.. yg tak bestnya bunga yg ditempah tak sampai2.. kesian tuan rumah tu yg dok sorang2 tunggu.. thanks gambate.. jasamu dikenang!!!

the ribbons..

Then, dekat kol 8 lebih aku rasa, baru birthday girl datang... Surprise!!!.. Konon2 nak wat surprise.. padahal memang dia dah tau pun.. hahaha... Marsha looked 'tak pecaya' that we made this party for her.. she seemed happy and terkejut when she looked around the room and said 'You guyss..!!!' - macam terharu laa.. and the best part is that she wore that white hair band yg macam 'Bawang Putih' pakai tu... heheheh.. that's our favourite look of Marsha... MC for the nite was Mier... (gud job Mier!!). She welcomed our Princess and apologized to her that we made this party so simple.. Then Marsha plak wat speech.. bestnyaaaa.. rasa cam tak pecaya that she's actually here with us... and us alone.. no 'Persona Non Grata' at all!!!


Marsha.. happy wit her presents..

Then terus makan.. the only food i liked was the squid.. yummyyy... and ayam masak kicap.. (wajib ada coz it's Mawi's & Marsha's favourite dish.. Hahahaha..) The air oren pun boley tahanla.. Aku duduk kat other table.. saja nak bagi peluang kat member2 lain duduk dekat2 ngan Marsha... I'm just happy from where i sit.. Happy, watching our favourite girl mingling around with her fans..

the deco..

Then after makan, we all invited her to watch our newly made video clip with us - specially made by elizz for the day... thanks elizz dearest!!! That video clip is all about Marsha and her fans who loved her very much... and of course a little bit of Mawi's faces here and there. Heehee.. Then lepak2 jap borak2.. Potong cake buat kat luar bilik coz saja kitorang nak celebrate luas sikit.. luckily not many people were there at the restaurant.. kitorang tutup lampu at first.. then one waiter main gitar, kitorang plak nyanyi Happy Birthday To You ramai2.. best giler...

Marsha with her birthday cake...

The highlight of the nite was masa Marsha bukak presents yg dia dapat.. yg paling best masa dia dapat hadiah beg dari Zahar & Yatie.. terus pindah barang2 from her current handbag to the new one... fuhh.. terharu sungguh Zahar & Yatie.. way to go Marsha.. you obviously know how to appreciate your fans... Then acara amik2 gambar ler.. hehehe sorang2 (+ a strange cat yg dtg tah dr mana tah) get the opportunity amik gambar dengan birthday girl and amik her signatures as well...

the birthday girl with the flowers & hippo..

Then its goodbye time.... we all wished her the best in her career as well as in her personal life.. the room & food, the birthday cake, the balloons, the birthday card, the decorations, the evergreen M2M banner, the goody bag, the presents, the VC, waaahh.. though some might say this was a simple party, but i'd say it was a PERFECT one.

Isn't she lovely...
Isn't she wonderful...


Special thanks for those who came to be there just for Marsha: zahar, yatie, gambate, braggs, mier & hubby, panji, pipicomel, justice, ira, sweetjaan, elizz, nilam, jolene, puterizaza & niece, whiterose, ezie & tweety2.

the gengs.. with Marsha..

Credit to pipicomel & red for some of the photos.

LONG LIVE POKOK KLAPAK!!!

Tuesday, January 02, 2007

Felix: Aku Pencintamu - The Album

According to KC, last 14th Dec, album baru Felix start ada kat pasaran... aiyo.. tak sempat le nak beli that day.. esok2 tu baru la aku pi Ampang Point sat, jenguk2 kot2 ada dah... hampehh.. CD dah habih dijual.. yg ada kaset je laa.. hamtam pi la labu... kete aku pun bukannya ada cd player.. hahaha.. so, sepanjang2 pegi keje that afternoon, aku pun dengarla lagu2 baru dia... Perghh.. best gilerr...!! Yang tak bestnya, ada 8 lagu jerrr.. aiyohh.. tu pun termasuk medley lagu Berjuta Batu & Kudaku Lari... so maknanya, 7 je la lagu baru... Overall, memang worth it laa.. cuma yg tak best, bila lirik dia ada yg salah ejaan and tak sama dgn lagu... pastu tak berapa berkenan sikti dengan contengan2 kat tepi2 album tu...

Aku Pencintamu
Lagu Ajai ni dah lama kuar kat radio... first time dengar, adehlaa.. sedapnya sore diaaa... it's my fevret among all... Favourite verse: Dan aku masih di sini sayang.. Masih setia menanti dirimu Kerna kita pernah sayang menyayang Ku harap cintamu tak akan pudar...

Jiwa Kita Cinta Kita
Superb song from M Nasir & Loloq... mula2 dengar tak best sangat.. lepas dah dua tiga hari dengar.. memang best!!! Ada gak la hamba2 Allah yg dok bandingkan lagu ni dgn LJLC Mawi... hmm.. yg aku tau, memang ada beza dari segi feel & music arrangement. Memang lain gilaa... Favourite verses: Diam jadikan kau marah Cakap jadikan kau merajuk Tak layan jadikan kau curiga Sedangkan aku jujur menyintai dirimu Sehingga tiada rahsiaku yg kau tak tahu Engkau sebagian hidup Engkau sebagian impian Engkau sebagian segala... Kalau translate ke English: You are part of (my) life You are part of (my) dreams You are part of verything... Fuhh.. abihla si Pilik 'dijiwangkan'... hahaha. My 2nd fevret...

Padam & Nyala
Aku suka dengan suara Felix yg rendah untuk lagu ni.. lain habih feel dia.. yg bestnya, ada part 'Susah susah'... hahaha... memang tak leh lari la... Favourite verses: Saban hariku diduga Hatimu padam & nyala Ini cinta yg kupegang Rupanya cinta terlarang...

Ganit Piginawaan
Ada org kata, maksud tajuk lagu ni - Luka dalam Percintaan. Sort of laa.. Then music dia quite mendamaikan laa... hope sapa2 boleh tolong translate...

Setia Menanti
Aku tak berapa suka intro lagu ni coz ala2 lagu Zainal Abidin.. tapi bila baca lirik, power seyyy... dengar2 citer, ada org tu dengar sampai habih lagu ni bila first time dengar... Favourite verse: Ku masih merayu Hanya engkau bidadari Takkan ada pengganti Yg dpt menandingi engkau.. Part bidadari ni aku rasa special sikit, coz adala sorang 'angel' kat internet ni.. i guess, she's really Pilik's angel that he's been waiting for lah kot... Hahaha...

Hakikat
The least favourite among all. Tapi bila dengar banyak kali, terikut2 gak lirik dia tu... quite catchy gak laa.. definitely not a rock song.. Favourite verse: Aku masih mencari2 hakikat cinta...

Syair Cintaku
Lagu ni guna suara rendah Pilik gak... My 3rd fevret. Favourite verse: Ku tahu kau masih merindui syair cintaku Ku mahu kau menghargai keluhuran hatiku Bravo Pilik!!

Medley Berjuta Batu & Kudaku Lari

Err.. no komen.. definitely rock songs.

Overall: 9 out of 10 scores.


Susah susah aje...

Akma: Teater Batu Belah

Date: 1 -3 Dis 2006
Venue: Auditorium Dewan Sivik, PJ
Time: 8.30pm

Last Dec on the 3rd (final show), aku pegi nengok Teater dengan member2 JU, Diana, Iza, and Kak Na. Lama betul aku tak tengok teater. This time, tu pun sebab Akma. Kitorang sampai lebih kurang dekat kol 7 laa.. pegi makan jap pasal takut lapar plak kang. Restoren yg kitorang makan tu restoren fevret aku kat area PJ nih.. Strawberry Fields.. restoren ni tak serve strawberry je laa.. macam2 ada ekceli.. and food dia memang sedap gila... and harga pun berpatutan..

Stage: Masa nak start teater...

Anyway, lepas solat Maghrib, baru la terhegeh2 gi masuk dewan... mula2 tak ramai, pastu last2 dekat 8.30 tu, mula penuh dah dewan. Fuh.. cayalah... kitorang duduk belah kanan 2nd row from the stage...

Citer 'Batu Belah' ni kiranya sambungan citer lepas mak Melor & Pekan kena telan dek Batu Belah... Pekan dewasa, Anding AF2 yg main. Melor dewasa, Ani Maiyuni. Ada gak la kan iras2 tu.. Yang bestnya, Akma jadik Puteri Mayang Mengurai, heroin Pekan...

Puteri di singgahsana..
dgn ayahanda (Jalaludin Hassan)


Part2 klakar:
masa ayam sabung Datok Hitam Perkasa penakut habih kat ayam sabung Pekan.
masa Selamat (member Pekan) tengah dok tackle Melor
masa Nenek Kebayan dok terbongkok2 layan Melor & Pekan
masa Dayang2 dok bergedik suka kat taman (meluat pun ada gak part ni...)
masa Datok Hitam Perkasa menjegilkan mata masa dok marah2.. (bukan takut.. tapi klaka...)

Datok Hitam Perkasa tgh dok jegil mata..

Yang aku pasti, aku tiba2 rasa pelik tengok Akma & Anding berlakon depan mata... ye lahh.. selama ni diorang nyanyi je kan... tu pun kat tv je... sebelum ni ada gak aku tengok Anding berlakon drama yg dengan Beego tu.. and Akma plak masa Rumah Terbuka AF3, yg berlakon dekat tangga dengan Felix tu... part tu aku tgk, lain sikit muka Akma.. comey lagi laa...

The actors & crews
with the Director - Kamarul A.R. (paling kiri)


Untuk Teater ni, Akma memang betul2 menghayati watak... best betoi tengok dia jadik puteri... pastu malu2 tucin plak bila kena ngorat ngan 'Pekan'. Heheh.. ada gak la adegan2 yg JU2 semua ternganga tengok.. tapi standard la tu... memang bagus la Kema berlakon sampai ada kesan yg maha hebat kat kitorang time tu.. hahahah...

The lead actors - Akma and her handsome Pekan

Yang paling best, lepas show la... penganjur kasik peluang naik stage amik gmbr dgn pelakon2... ramai gak la request suruh Akma bergambar dgn Hero Teater dia.. the bestest of all, jeng jeng jeng.. bila tiba2 Anding menjerit.. 'Felix, maafkan saya...' masa diorang tengok dok berposing berdua... hehehe.. all JUs terkezut jap... adegan mahal nihh... Kema lak malu2 tucin skit...

Akma: (Apsal la mamat ni tiba2 je sebut nama Felix...)
Anding: (Kantoi!!! Hahahah...)


Lepas dah habih teater, ada post mortem plak... stay kejap nak tengok.. Akma was the first person yg diberi peluang bagi speech lepas Director... b4 that, director memang puji habih lakonan Akma... for a first timer la kan... CAYALAH AKMA!!
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari