Sunday, December 09, 2007

Ungu - Cinta Dalam Hati





mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

reff:
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja



I'm kind of hooked up with this song now by Ungu.. and whenever i listen to this song, i can't help but remembering this particular guy who is a friend of mine. I don't know why that happen but i think i'm falling for him. To whom it may concern, if you happen to read this and if you happen to feel the same way, i'm inviting you to come and meet me at Bowling Tournament Underneath Pokok Kelapak today at 10.30 am. Please hold both of my hands if you're really sure. If i hold your hands back, then you'll know you're the one. If not, then i'll let your hands go immediately. (no kiss2 ek, cam citer 'Never Been Kissed' tu tau... muahahaha...)


Saturday, December 01, 2007

Marsha - Live Performance at AC Di Sini



30.11.07


With Ajai promoting Hati Malaya's Theme Song, Perlu Kamu.






Ajai:

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Marsha:
Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Chorus :

Ajai:
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Marsha:
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Both:
Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

Chorus :

Ajai:
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Marsha:
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup….

Ajai:
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Marsha:
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Aku perlu
Aku rindu

Nyanyian asal: Ajai & Kris Dayanti

kredit to kepokleko & jiwangtorrent

Tuesday, November 20, 2007

Far Away - Nickelback



This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]

That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]

So far away
Been far away for far too long
So far away
Been far away for far too long
But you know, you know, you know

I wanted

I wanted you to stay
'Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
And I forgive you
For being away for far too long
So keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go


Should i dedicate this to Odi? YOU tell me...
coz i do miss him... or NOT?
APA NI? Heii...



Monday, November 19, 2007

1st day at Work

Hari ni 1st day aku kat ofis baru... berdebar gak ntah kenapa... sampai aku kuar rumah kol 7 pagi and sampai ofis lak kol 7.40 pagi. Ingat kot jem, rupanya skolah dah cuti... so memang tak berapa jem sangat... ehehehe... so aku mekap sat dalam kete... seb baik ada parking... lepak sat dlm kete sambil dengar lagu Far Away, ecehh..... pastu kol 8.15 aku brekfast jap kat kedai mamak kat situ. Then around 8.30, aku sms member aku dia dah sampai ke blom.. rupa2nya dah sampai.. aku naik2 je opis, dia dpk sebok mekap depan pc.. ehehehe... anyway, aku macam ceria je pagi ni... tapi macam2 hal happened i.e. ID & password application as well as Salary issues... lepas lunch lak, aku tolong Supervisor aku wat keje dia... macam2 nak citer ekceli, tapi tak yah lah yer... ehehehe... moral of the story ==> kena bawak headphone untuk dengar music kalau boring yg amat... ahahahaha...


At the end of the day, Sofea gak yg aku dok ingat... ehehehe...



Kerana Karina - Episode 10

Saturday, November 17, 2007

Kerispatih - Untuk Pertama Kali





Aku temukan lagi sebuah cinta
Di dalam aura hadirmu
Aku rasakan kelembutan hati
Di mimpi indah kasihmu

Kita bisa nikmati rasa ini
Walau segalanya jelas terlarang
Kita bisa saling menyayangi dan mencoba
Tak perduli keadaan ini

Dan untuk pertama kali
Cintaku terbagi
Dan kuingin milikinya

Dan untuk pertama kali
Kusangkali janji
dan bahagia mencintainya


Syahdu gak lagu ni... my favourite Indon song at the moment...


Kerana Karina - Episode 9



Despite their personal differences, Imran and Karina work hard to complete the album. Meanwhile, Karina's stature continues to grow with commercial endorsements and high-profile modeling jobs.

Thursday, November 15, 2007

Sofea, Sarah, Aduh Papa & Goodbye...

Lotsa things going on in my life right now. Tapi tak sempat nak update coz i've been too busy packing... packing apa? tungguuuuu... jap lagi aku citer...

An-Nursofea Damia
Tu le nama anak sedara aku yg baru... akak aku selamat lahirkan a very pretty baby girl on the 6th of November kat Putra Medical Centre... aku cakap 'pretty' coz sumer yg nengok dia akan cakap that she has a pretty full lips... dah la kaler ala2 merah pink.. macam model la kan... ahahahaha... anyway... tiap2 hari if aku cakap ngan akak aku on the phone, mesti aku akan tanya Sofea tgh buat apa... and i love kissing her coz bau baby kan best... ehehehe...


Here she is, waving us for the first time..


Nyenyaknya tidooo.... jeless.. jeles..


Congrats Sarah!!
Congrats to Sarah and Andy coz dapat baby boy plak today... Razuaiman bin Razuandy. Tak sempat lagik nak jenguk derang and amik gmbr... agak2 rupa sapa la ekk.. eheheh...


Aduhh PAPA!!
Today gak, bday bapak aku yg ke 66... tapi kesian, dia dok kat rumah je berehat coz pagi Ahad lepas, dia terjatuh kat bilik air. Panik sat aku... seb baik tak bleeding.. cuma retak tulang sket kat kaki dia coz dia terduduk atas kaki. Terus aku hantar ke Ampang Puteri lebih kurang kol 3.30 pagi. And petang tu jugak operate letak skru and besi kat dlm tu. Adoiii... bila tengok kat x-ray tu, klaka sat... tengok macam mende tu kat dlm movie je... heheheh...


Anyway, Get Well Soon and Moga papa panjang umur dan murah rezeki, Insya Allah...


Goodbye???
Hmmm.. finally aku tukar keje gak setelah 7 tahun kat iCIMB tu... it's time for me to move on.... cuma sedih sikit nak tinggalkan kengkawan yg sama2 mengharungi suka duka as a Call Centre staff. Masa nak pegi keje pagi tadi pun, dah start sedih coz tiba2 je aku teringat kat Odi.. alaa, the guy yg aku borak2 dlm LRT tu ler... masa aku pegi HR Dept kat Level 5 tadi, aku baru nak keluar je, tiba2 nampak kepala dia coz dia baru berdiri dari kerusi dia... tapi dia tak nampak aku coz aku betul2 dah langkah keluar pintu... sedih gak la bila pikir aku takkan jumpa dia lagi after this... anyway, can't wait to work at the new department tu. Keje yg aku mintak ni is sumthing yang aku memang suker. Tadi pun dah dapat dah email dari my Supervisor-to-be, suruh aku pegi meeting kat KL Convention Centre nest Thursday. Tapi rasa macam best coz boley blaja mende baru.. Good Luck to me!!




Kerana Karina - Episode 8



Owhh.. camtu rupanya rupa Marsha jeless... muahahaha...

Sunday, November 04, 2007

Kerana Karina - Episode 3

Friday, November 02, 2007

Kerana Karina - Episode 2



Give Imran a Chance, will ya Karina?

Monday, October 29, 2007

Kerana Karina - Episode 1



Yeeharr...

Wednesday, October 17, 2007

Rihanna?? Hartnett?? Shia LaBeouf who??

I can't help but post this.

Josh with Rihanna now? Just bought Kosmo this morning and suddenly i saw - "Hartnett kekasih terbaru Rihanna". It is not a question like any other gossip would appear but a statement!!

Rihanna with Hartnett at TRL

Why i would bother about Hartnett and the Umbrella singer? Hmm.. Truthfully i like Hartnett's acting in few of his movies like Here On Earth, Pearl Harbor, O, 40 Days & 40 Nights and Black Dahlia. Hartnett previously involved with the great Scarlett Johansson and Helena Christensen.

Shia LaBeouf

Rihanna? I like the "Umbrella" song. And Akma digs her hair, which i must say that it really looks good on her. And there is gossip telling that she's seeing Shia LaBeouf, yes, it's him, the Transformer guy!! They were seen having a dinner in LA and that was almost 2 months back. Rihanna denied that they are a couple at the Red Carpet recently. And now she was seen kissing Hartnett last Thursday night.

Lucky girl!!!

Tuesday, October 16, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 7

Part 1 2 3 4 5 6 7

Mawi toleh kat Marsha… terperanjat dia bila tgk Marsha tgh lap air mata masa nak keluar tiba2… terus dia kejar Marsha… dia tau Marsha terkilan dia cakap cam tu…

Mawi: Sha… (sempat sambar tangan Marsha…) Jap, jap… dengar aku cakap dulu…

Marsha: No!! I tak nak dengar… let me go!! (cuba tarik tgn dia…)

Masa ni make-up artiste tu dah jeling2 kat diorang… even dia still lagi on the phone…

Mawi: Marshaaa… (try nak pujuk Marsha… tarik siku Marsha sampai Marsha kat depan dia…) Aku nak tau apa yg Zahid cakap ngan kau…

Marsha: (tak tengok pun muka Mawi…) Buat apa I cakap lagi kalau you kata dah tak ada makna… (marajuk la pulakk…)

Mawi: (senyum…) Aku main2 je lah tadi… aku main bantai cakap je tadi… Cepatlahh.. apa yg Zahid bohong kat kau ni…

Marsha: Malas lah nak cakap.. nanti you main2 lagi…

Mawi: Ok ok, aku tak main2 dah… hah cakapla cepat minahh… aku tunggu ko ni… karang aku nak nyanyi kang, tak sempat aku bagi jawapan…

Marsha: (tunduk je masa ni…) Zahid said, you were not yourself last time when we… when you… (Marsha tatau nak cakap the right words… takut silap kata, dia yg malu…)

Mawi: (potong Marsha cakap..) Masa aku kata tak nak kat ko tu? Kalau masa tu memang betul apa dia citer tu…

Terpegun jap Marsha bila dia dengar Mawi berterus terang…

Mawi: (tergelak tengok reaksi Marsha..) Betul la aku cakap ni… ko tak pecaya kat aku ke?

Marsha: (geleng kepala and still amazed…) Tak.. Bukan… eh… I memang pecaya tapi… why u tak terus terang dgn I?

Mawi: Nak jumpa bagitau ko macam mana… aku sibuk, ko pun sibuk gak… nak cakap kat tepon, aku dah tukar nombor lagik… nombor ko aku tak sempat salin…

Mawi tarik Marsha duduk kat bangku… derang dok sebelah menyebelah…

Marsha: So now, you’re ok?

Mawi: (Geleng…) Blur2 sikit. Kejap ok kejap tak ok… aku belum habih berubat lagi…

Marsha: Ermm… so what about her?

Mawi: (terdiam…) Dia still kawan aku…

Marsha tunduk… tatau nak rasa apa bila dia dengar Mawi cakap macam tu…

Mawi: Aku takde pa pe la ngan dia… kawan jer…

Marsha: (Diam lagi…)

Mawi: (toleh kat Marsha) Ko tengah pikir apa sekarang?

Marsha: Ermm.. U seemed to be happy with her…

Mawi: Aku paling happy bila aku dengan kau… (muka macam serius masa ni…)

Marsha senyum… dia pandang je Mawi yg tgh dok termenung…

Mawi: (tiba2 toleh tenung Marsha…) Ko tak pecaya kat aku? Terpulang la ko nak pecaya ke tak…

Marsha: (dah rasa selesa berterus terang dengan Mawi…) When did u feel that u most happy with me?

Mawi: (diam lagi.. pastu tersengih…) Bila kita kat Penang…

Marsha pun sengih gak.. bila ingat saat2 dia ngan Mawi di Penang 2 tahun lepas…

Mawi: Ko? Masa bila? Ke ko tak penah happy ngan aku?

Marsha: (tunduk… sambil main2 benang baju dia yg terkeluar…) Ermmm…

Mawi: (tak sabar nak dengar…) Sha!! (sambil tolak bahu Marsha dengan bahu dia…)

Marsha: (senyum tengok Mawi yg tak sabar2…) Bila I tau u takkan jadi my guy forever, so every moment with you, I’m in my happiest times…

Mawi: (terharu jap…)

Mawi tenung jap Marsha yg dah blushing… Belum sempat Mawi nak jawab, tiba2 Wan datang…

Wan: Wie, turn ko lagi 2 minit… Marsha, lepas Mawi, turn u pulak…

Marsha & Mawi angguk serentak… Mawi bangun… Marsha pun nak bangun tapi terkial2 sikit coz dah pakai gaun… Mawi hulur tangan dia… Marsha dongak tengok Mawi… Mawi senyum… Marsha pun senyum and capai tangan Mawi nak bangun… Wan jalan dulu… then baru diorang sama2 jalan kat belakang nak ke stage…

Just before Marsha nak ke bilik dia, Mawi tiba2 tarik tangan dia…

Mawi: (bisik pelan2 kat telinga Marsha…) Lagu ni aku nyanyi untuk ko…

Marsha: Lagu apa?

Mawi: (tak jawab.. senyum je…)

Bila stage manager dah suruh Mawi naik, Mawi still senyum sambil kenyit mata kat Marsha…

Marsha: (tanya Wan yg dok senyum tengok gelagat diorang…) Mawi nyanyi lagu apa lepas ni?

Wan: Tak salah I, ‘Satu Dalam Seribu’…

Marsha angguk. Dia pernah dengar tajuk lagu tu, tapi belum pernah nak hayati betul2 lirik lagu tu…

Part 8

Wednesday, October 03, 2007

Buka Puasa Marathon

Errr.. ni bukan cerita lumba lari ye... cuma nak cerita sikit aku buka puasa di luar bersama rakan2 dari hari Isnin 1hb sampai la hari Ahad 7hb, kecuali hari Rabu..

23 Sept - Buka Puasa bersama Akmafc
Bertempat di Restoren Puteri Jln Tun Sambanthan, pening kepala juga cari tempat tu. Sempat la juga saya tawaf 3 kali... baru la nampak restoren tu kat tepi jalan.. cinonet je signboardnya... sebelum tu pun saya ada menghadiri satu majlis lain.. sempatla juga berbuka di sana. Since saya sampai lambat di majlis Akma, sempatla juga saya 'kidnap' pudding caramel yg saya kira paling 'mahal' pernah saya makan.. ahahahah... Akma was there too... tengah bagi hadiah 'lucky draw'... she's soo sweet... nampak gak la beberapa kerat JU like Diana, Kak Na and Maxx.. Thank Kak Sari and Akmafc for the majlis.

1 Oct - Ofis
Banyak giler makanan time ni. Kuah kacang sampai 3 jenis... hehehehe... yg paling sedap, ayam masak merah and rutbir float.. fuhhh meletoppp!!!

2 Oct - Planet Hollywood
Dah lama plannnig berbuka kat sini coz since last year lagi kitorang dok mengidam pasta Planet Hollywood yg memang ummpphhh... Geng2 yg pegi kali ni - Anis, Adib, Rafi, Dija and Mama Lan. Happening giler coz lepas makan, borak2 sampai kitorang last group yg blah dari situ... ahahahah...

3 Oct - errr buka puasa with my parents kat rumah... my mum dah bising coz every day this week takde kat rumah..

4 Oct - CIMB Group
KL Convention Centre near KLCC. As usual, makanan dia cam tahun lepas gak.. cam biasa, berebut2 gak nak amik air wuduk masa nak solat.. best moment was when Datuk Nazir bersalam2 dengan staff.. sempat gak amik gmbr dia... ahahaha... one table with Shura , Ema, Kak Faridah and few juniors.

5 Oct - Buka Puasa with Akma & JUs
Restoren Puteri TTDI. Happening gile especially when we thought Akma arrived brutally with her Vios. Rupa2nya bukan dia... ahahahaha... Happening gak coz Kak Mai, JU from UK was there too... cayalah... she's back for good this time... paling best masa sesi borak2... Akma mula2 diam.. pastu dia pun nyampuk gak sikit2... coz what we borak2 is all about ourselves, not only about her and Felix, of course... err... the funniest moment was the 'Masin' part... we all gelak bagai nak rak... including Akma... ehehehehe... hope to have this moment again soon... Rumah Terbuka JU maybe? ehehehe...

6 Oct - M2MFrenz
Berbuka kat Restoren Cherana, Cheras-Kajang. Surprised gak coz Kristal, our fren from Brunei, was here. She was actually attending Noni's Buka Puasa. So, 2-in-1 le ni... best gak coz semua geng ada... last2 asik dok snap2 jek keje... ehehehe...

7 Oct - Geng LB
Berbuka kat Sakura Kristal, my favourite restaurant. Yg best about this restaurant, dekaaaaat teramat ngan umah aku.. takde la sampai boleh jalan kaki... ehehehe... and the food pun superb... tak rugi datang punya... member yg datang, Syuk & family, Amir & family, Kud and family... erkkk aku sorang solo... seb baik bleh geng ngan wife2 derang... ehehhe... ingat nak ada meeting sat, tapi hujan lebat gila... Aman & Edi tak leh datang lak.. ye laa.. masing2 ada komitmen lain... wateverlah kan...

Aku tak ingat bila company aku buat buka puasa... tapi sumwhere around the week lah...

(the time of this posting was sumwhere after raya...)

Err... later ekk posting gambar...

Monday, October 01, 2007

Anuar Zain - the Album


Saya beli album ini lepas saya baca ulasan SM di blog beliau. Berdasarkan ulasan tersebut, saya tertarik untuk mendengar sendiri kesemua lagu2 Anuar, memandangkan ada kelainan kali ini iaitu Anuar mendapatkan khidmat pencipta lagu dari Indonesia. Sebelum ini, saya memang meminati lagu2 Anuar Zain disebabkan oleh vokal beliau yang saya rasa memang power dan unik. Unik maksud saya, tiada orang lain yg boleh meniru (walaupun memang ramai Anuar Zain 'wannabe's termasuklah Sahri, Bob dan mungkin juga Aizat).

Saya tidak akan menyalin kesemua lirik dalam album ini untuk ulasan saya (letih la woii... hahaha.. eh, kopipeskan boleh??). Saya hanya akan mengopipes (haha!) rangkap2 kegemaran saya atau ungkapan2 yg saya rasakan dapat menyentuh hati saya.


I'M THE LUCKY ONE

Meski bercinta kadang tak indah
Tapi 'tuk buktikan kau yg terindah
Dan ku pastikan
I'm the Lucky One
Nikmati cinta
Lebih dari segalanya

Caramu membuat ku tak berdaya
Mata hatiku pun ikut terjaga
Kau ubah hidupku ini
Jadi sempurnaa....

Toby: Saya suka lagu ini. Saya ingin merasa apa yg dikatakan dalam lagu... dan pastinya I'm The Lucky One kalau saya betul2 merasainya..


KETULUSAN HATI

Cintaku hanya indah
Hanya bahagia
Untuk selamanya
Apa yg kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

Mencintaimu
Tak mengenal waktu
Tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku
Hanya untuk dirimu selalu

Toby: Saya terpegun seketika bila pertama kali mendengar lagu ini. Tiba2 sahaja saya teringat 'Lelaki Ini' yg telah berjaya menarik perhatian saya. Saya tak pasti sejak bila. Betapa saya mengharapkan perhatian beliau dan betapa indahnya perasaan saya waktu bersama beliau. Saya cuba masukkan beliau dalam hati saya yang sudah lama kosong, tapi apakan daya, ada orang lain yg lebih dulu dalam hati beliau. Jadi saya tak berusaha untuk menarik perhatian beliau lagi. Betapa susahnya untuk tidak menghadirkan perasaan indah tersebut bila apa yg ada hanyalah persahabatan. Itu pun setelah beliau telah salah sangka dalam satu perjanjian, saya tak pasti apa hubungan kami sekarang. Masih kawankah atau... Yang saya tahu, sebelah kaki beliau pernah berada dalam hati saya (hahahah...)
~My most favourite song from this album~


TINGGALKAN AKU

Pergi sudah tinggalkan aku
Ku tak ingin engkau ada
Kembali lagi ke dalam
cerita hidupku ini
Kubahagia tanpa dirimu
Biar begini adanya aku (karna)
Tanpamu kutemukan sinarnya

Toby: Saya hanya teringatkan seorang rakan yg pernah singgah juga dalam hati saya. Pada mulanya beliau seorang rakan yang saya anggap istimewa tapi sekarang ini beliau sudah banyak berubah dan tak pedulikan saya lagi. Saya memang jarang berjumpa beliau apatah lagi berbual. Jadi, saya tujukan lagu ini untuk beliau.


KAU BUNGA CINTAKU

Di dalam diriku
Hanya ada satu cinta
Yang membuatku bahagia
Bersamamu

Toby: Saya hanya sukakan part 'chorus' sahaja. Tapi rasanya lagu ini sesuai kalau Asyraf Sinclair tujukan pada 'girlfren' beliau. ^_^


TAK LELAH

Kau pergi tak beralasan
Tak seperti yg ku pinta
Ku menunggu tiba waktu kau ucapkan
Kau sayang padaku

Toby: Saya suka lagu ini kerana bila mendengar muzik lagu ini, seolah2 saya terbang diawangan... walaupun liriknya sedih, tapi perasaan jadi tenang dan santai...


LELAKI INI

Lelaki ini yg selalu mencintamu
Selalu.. tanpa ragu
Lelaki ini yg selalu memuja
Hanya dirimu
Yg bertakhta dalam sanubariku

Toby: Bila lihat perkataan 'bertakhta' dalam lagu ini, tiba2 sahaja saya teringin mendengar Felix Agus untuk menyanyikan lagu ini... hmmm... mungkin selepas 29hb Oktober ini keinginan saya tercapai... AS IF!! Hahahah... Lagu ini memang 'superb'!!! 2nd faveret!!!


HANYA MILIKMU

Ku hanya milikmu
Coba kau rasa yakinnya hatiku
meskipun kau tinggalkan
Masih ku milikmu
Mengertikah bila cinta ini
Tak akan pernah sedikitpun pudar
Selain untukmu...

Toby: Saya suka dengan muzik lagu ini. Memang best! Namun saya hanya teringatkan 'Lelaki Itu' (hahaha..) yg paling lama bertakhta...


BIDADARI

Dikau bagai mimpi
Bidadara (boleh tak?... hahaha)
Yg membawa lari hatiku ini
Engkaulah permata cinta kita
Sayangku kau teramat sempurna

Indahnya tak terkata
Hidup kita bersama
Diriku takkan bisa menahan
Panahan cinta dirimu

Toby: Teringat lagu lama Anuar - Permata. :)


JANGAN PERNAH LAGI

Betapa ku dulu cinta dirimu
Percayaku lebih kepadamu
Semua ucap janjimu itu
Masihku teringat
Di raut wajahmu
Ku tak mau lagi
Percaya padamu

Toby: Saya kurang suka muzik begini.


TEMAN TERULUNG

Paling agung teman terulung
Tenunan emas sayap hidupku
Tak ingin ku undur bertamu
Bertakhta teguh
Ke akhir waktu

Toby: Saya masih menantikan ‘teman terulung’ saya. Bila nak jumpa niii… (hahaha…)


BELI ALBUM YANG ORIGINAL MACAM SAYA!!!


Tuesday, September 25, 2007

Promo: Bowling Underneath Pokok Klapak


Thursday, September 20, 2007

Toby Moments - Part 1



Aku tiba2 energetic today, i honestly don't know how that happened. Nak kata tak puasa, memang betul aku puasa. ^_^

I entered the LRT, tengah rebut ngan orang lain nak dapat tempat walaupun berdiri... then suddenly i saw one of my crush (aku ada banyak Crush ok!! ahahah... nickname dia - Odi - bukan nama sebenar), and he was almost leaning at the LRT door coz ramai giler orang masa tu. His face kind of facing to the right and his hand plak was holding one of the tempat pegang LRT. I knew that he can see me but I pretended that i didn't see him. Nervous beb!! Ye la.. dah berbulan2 aku tak bertegur sapa, tiba2 lak satu LRT ngan dia... anyway, bila ramai org yg masuk LRT, he had to move closer.. aku nampak kat reflection that he actually moved a bit beside/behind me. Adoiihh... but still, aku buat2 tak nampak dia yet. hehehehe...


Then, tiba2...

Odi: Sue, beli kereta baru ker?

Toby: (toleh..) Huh?

Odi: Tu pakai tag Proton, beli kereta baru ker?

Toby: (dengan nevesnyaa...) Owhh.. ni ada org bagi.. (padahal, bapak aku yg bagi.. ekekekek...)

Odi: (senyum...) Ooo.. ingatkan beli kereta baru...

Toby: Mana ada... kereta lama gak.. (senyum balik...) errr... nak balik mana? (cehhh.. baru nak tanya..)

Odi: Kg Baru... habis tu kereta park mana?

Toby: Wangsa Maju..

Odi: Kena charge RM2 kan? (tetiba lak tanya charge... ahahaha...)

Toby: Eh takde lah... free jer...

Odi: (kerut muka..) Ye ker... bukan kena charge ker?

Toby: Tak penah kena caj lak sebelum ni... apsal? Kat Kg Baru kena caj ke? (soalan bodoh...)

Odi: Taklah.. Kg Baru jalan je.. rumah kan kat situ...

Toby: Ooo... habis tu? Penah kena caj kat mana?

Odi: Tak ingat stesen mana... Setiawangsa kot... ada charges kan kat situ?

Toby: (aku main bantai angguk.. padahal tak tau pun... give face sikit la kan... aahahaha...)

Lagi ramai orang masuk LRT masa ni tapi aku tak nak gerak coz nanti susah nak keluar... tiba2 gak Odi moved to my right side... Aku tak brapa ingat sangat our next conversation but somehow dah melalut ke office matter.. and aku tak tau part bila tiba2 je masuk bab pen.

Odi: Sekarang ni keje pagi la ek?

Toby: A'aa... dah 9 to 5 dah.. dulu2 keje shift...

Odi: 9 to 5? Pelik ek...

Toby: Huh? Pelik naper ek? 5.30pm.. biasa jer....

Odi: Tak la... kalau biasa, 8.45 sampai... (tak sempat jawab habih...)

Toby: (nyampuk..) Ooo.. lain sikit ekk..

Minah depan kitorang yg duduk, tiba2 bangun nak keluar next station. Odi tengok aku, aku tengok dia...

Odi: Duduklah... (ecehh gentlemen la tu, padahal tempat duduk tu depan dia..)

Toby: (Geleng kepala...) Tak nak lah.. hari ni tak penat sangat.. (cehh jual mahal la plak..)

Odi: (senyum.. pastu toleh kiri kanan, kot2 ada orang lain yg nak duduk...)

Aku pun toleh gak la kiri kanan... pastu tetiba ada makcik baru masuk.. kitorang pun bagi dia duduk...

Odi: So, sekarang ni shift ada berapa? (sambung sembang balikkk... yezzaa..)

Toby: 2. Pagi ngan petang.

Odi: So pagi start kol 7 sampai 3, petang 3 sampai 11?

Toby: Yup.. (angguk.. terer lak mamat ni hapal..)

Odi: Byk call ke malam2? Tak penat ke?

Toby: Penat la kalau dapat call 100++ sehari.

Odi: So kalau la orang nak call lepas kol 11, macammana?

Toby: Kalau diorang call tgh malam, org Credit Card boleh tolong blockkan card ke, apa ke...

Odi: Oooo...

Aku tak ingat camna boleh borak pasal pen.. sumthing about cost/budget la...

Toby: Asyik tukar pen jer, pen ofis jangka hayat dia pendek...

Odi: Pendek? (macam confuse..)

Toby: Ye laa... pakai kejap dah habis... pastu bila pegi kat tempat org, selalu misplaced. Cam tu le jangka hayat pendek...

Odi: (senyum..) Lain kali mintak la kat boss, beli pen yg mahal sikit (ada sebut jenama, tapi aku tak ingat jenama apa..)

Toby: Mana boleh, nanti cost department naik ler...

Odi: Request jer..

Toby: Takper.. kitorang ok jer...

Tiba2 hp aku ada bunyi SMS, kebetulan memang aku tgh pegang hp aku coz aku mmg tgh tunggu member SMS. Dok tengah sebok layan SMS, tiba2...

Odi: Ok Sue.. jumpa lagi... (blah turun kat Kg Baru..)

Toby: Ok bye... (tak tgk dia pun... iskk... bodoh!!!)

Bila dah habih layan SMS, baru ler tersedar, naper la aku tak tgk dia masa babai tadi... iskk..

Tapi yg aku tau, aku still lagi tersenyum sorang2 sampai la sekarang...

Hope esok boleh terserempak lagi... Amiinnn..


Friday, September 14, 2007

Selamat Berpuasa!

Wahhh... pejam celik pejam celik, dah start dah Ramadhan...

Bestnyerr.. aku memang cukup suka bulan puasa coz takde hantu... ehehehe.. pas tu bleh test our 'FAITH'. Bak kata orang, setan memang takde nak bisik2 buat menda tak betul, so bulan ni le nak tengok kalau2 korang buat gak menda tak betul bulan Ramadhan yg mulia ni, dah sah2 yg tu atas bisikan nafsu sendiri. Hmmm.. Wallahua'lam bissawab.

Bulan ni aku naik LRT pegi keje. Tahun2 lepas aku bawak kete gak coz tak larat nak berdiri dlm LRT. Tapi bila ingat2 balik aku almost langgar kete orang dek ngantuk yg amat, aku decide tahun ni aku nak naik LRT lak. eheheh... so far semalam, aku beruntung coz dapat tempat duduk. Tu pun time Ampang Park baru dapat. Biasanya aku naik LRT dari tempat aku terus ke Terminal PUTRA dulu kat Gombak. Alaa.. konon2 nak dapat seat la kan. Pastu, kalau lucky, memang dapat seat la sampai ofis bila dah patah balik tu. Kalu tak, kena la tukar tren plak. Yg bestnya, pagi tadi, aku dapat seat from Gombak sampai la ofis aku. Pergh.. aku rasa macam baru bangun tido je bila sampai kat opis.

Selalunya, aku akan belikan all kuih muih and air/fruits kat Pasar Ramadhan. As usual, mak aku akan pesan macam2. Since aku sampai dalam kat kol 6pm la jugak, aku terus beli kuih kat Pasar Ramadhan sebelah LRT tuh. Erkk.. dengan jam, dengan motor letak merata, dengan hujan semalamnya... adoih... sabor je laa... aku gagahkan diri jalan dalam hujan renyai-tak-renyai-sangat. Ended up, pagi ni aku pening kepala...

Walau pun dua hari ni aku 'cuti' posa (oopppsss...), tapi aku dah diajar dari kecik supaya tak makan depan orang yg posa. So kiranya, aku posa gak la kan.. sah2 kena posa coz meja aku kat ofis betul2 depan staff aku. ahahaha.. selagi tak memudaratkan, aku akan bertahan ler... caiyok! caiyok... ahahaha...

This month jugak, ramai ler member2 yg dah dok ajak berbuka kat luar. Hmm.. bulan ni aku tak leh nak beli belah sangat.. bukan kerana aku nak belanja banyak, tapi disebabkan aku tolong few members yg kekontangan.. hope before raya nanti, sila la membayar yek.... ehehehe... nanti boleh gak aku buat Open House besar sikit tahun ni. Insya Allah...

Outdoor Breakfasting schedule (eceehh..)

JU/AkmaFC - 23 September

M2M - 22 September (kot..)

SYN's Ainul Fikri - 22 September (errkk.. camna ni... clash la pulekkk..)


HAPPY FASTING, EVERYONE!! Timo kasih ler yer sapa2 yg bagi SMS wish tu... eden tak sompek lak nak reply... ehehehe...

Tuesday, September 11, 2007

Dialog M&M: Hatimu Yang Terpilih - Part 6


Part 1 2 3 4 5


The actual Luncheon day…

Marsha & Zahid tengah tengok Betty Banafe dok perform dari belakang stage.

Marsha: (kerut muka…) Zahid…

Zahid: Yup… (mata dok tengok lagi kat stage…)

Marsha: Mawi mana?

Zahid: Dia still kat bilik… tgh get ready…

Marsha: You perasan tak, why Mawi looked sad today?


Zahid: (toleh kat Marsha…) Ye ker… okey je I tengok tadi…


Marsha: No, something different la today… like as if he has lost something… you tak nampak ke?


Zahid: You betul2 nak tau ke?


Marsha: (toleh kat Zahid…) What?


Zahid: Janji dgn I you won’t tell anyone apa yg I nak bgtau u ni, okey…


Marsha: (cepat je dia angguk… tak sabar nak tau…)


Zahid: Mawi penah bgtau you yg dia tak nak kat you, kan?


Marsha: (tersentak..) Dia citer kat you ke pasal tu?


Zahid: Yup.. (sambil angguk…)


Marsha: (tunduk…) I remembered that day… I sedih sangat sampai I demam almost 1 minggu… kawan2 semua ingat I demam pasal bad weather, tapi actually pasal tu…


Zahid: (tercengang…) Betul ker?


Marsha: (angguk… sambil dah start rasa sedih…)


Zahid: Then I rasa u memang patut dengar this story…


Marsha tambah sedih bila dengar the whole story… tak sangka Mawi memang sayang kat dia…


Marsha: (sapu airmata yg bergenang kat hujung mata) You think he really care about me?


Zahid: I boleh nampak la Sha… tapi kalau u nak confirm betul2, tu u kena tanya dia. Apa kata u pegi jumpa dia sekarang… sementara dia tgh bersiap tu…


Marsha: Teman kan I?


Zahid: Jom…


Zahid jengok jap bilik persalinan. Dia tgk jam tangan Mawi still ada kat atas meja…


Zahid: U pegi lah tunggu dia kat dalam, make-up artist ada tu… dun worry… I pergi dulu tau, jap lagi my turn…


Marsha: Ok.. thanks Zahid…


Zahid: Gud luck!! (senyum…)

Marsha jenguk bilik persalinan Mawi ngan Zahid… Lepas apa yg Zahid citer, dia terus rasa nak jumpa Mawi. Dia just nak dengar dari mulut Mawi sendiri. Mula2 segan gak kalau2 ada org lain dalam bilik tu, tapi Zahid dah kata ada make-up artiste jer, dia nekad gak…


Marsha: Wie… (sambil mata dia dok cari kelibat Mawi…)


Make-up artiste: Eh Marsha… masuklah… Mawi ada dlm bilik air… (hp dia tiba2 berdering…) Eh kejap ek Marsha, I nak jawab tepon jap… (jawab tepon…) Hah?? Ada problem kerr… asyik ada problem jer… rimas laaa… (terus keluar bilik…)


Marsha berdebar coz tinggal dia ngan Mawi je kat dalam bilik tu… Marsha bangun nak keluar.


Marsha: (Laterlahh jumpa dia…)


Tiba2 pintu bilik air terbukak… Mawi keluar pastu muka berkerut bila dia tiba2 nampak Marsha nak keluar.
..

Mawi: Sha!!


Marsha stop tiba2 just before dia keluar…


Mawi: Apahal? Mana yg lain? (cuak gak dia tgk Marsha sorang2 kat situ…)


Belum sempat Marsha jawab, tiba2 make-up artist tadi masuk balik, still tgh cakap kat hp, terus duduk, tak pandang pun diorang…


Mawi: Ko ada apa ni? Eh, turn ko lepas aku kan jap lagi? (cuba tak tengok Marsha coz Marsha dah cun abiss… ready for her next song…)


Marsha: (angguk… pastu diam lagi…)


Mawi: (pelik Marsha tak kata apa2… terus pegi kat Marsha) Ko okey ke tak ni?


Marsha: (alamak… macam mana nak cakap ni… tak reti lahh…) Ndak apa2 lah… (terus nak kluar…)


Mawi cepat2 pegang tangan Marsha… nak tak nak Marsha terpaksa berdepan ngan Mawi… dia tau muka dia dah start blushing…


Marsha: Emmm… I nak tanya you ni…


Mawi: (Aik.. apasal minah ni tiba2 blushing ni? Ni mesti ada apa2 ni… sengih jap tgk Marsha…) Apa dia?


Marsha: Emmm… is it true about what Zahid told me?


Mawi: (kerut muka… apa Zahid bgtau dia niii… ntah2 apa yg aku ckp pasal ari tu tak? Alahai… )


Mawi lepaskan tangan Marsha dan terus pegi tengok cermin nak betulkan tie… Marsha tau Mawi saja tak nak jawab soalan dia. Marsha terus berdiri depan Mawi and tepis tangan Mawi, nak betulkan sendiri tie.


Marsha: Tell me, please… I need to know the truth…


Mawi: Apa yg dia dah citer kat ko? (tgk je Marsha tolong betulkan tie dia… terharu plak rasa…)


Marsha: Everything that u told him the other day… before show was first cancelled tu… (tiba2 dia rasa sebak bila ingat apa yg Zahid citer… kalau boleh dia nak dapatkan kepastian once and for all…)


Mawi: Kalau betul pun, dah takde maknanya… (buat acuh tak acuh… toleh tempat lain…)


Marsha: (Terpaku jap… tiba2 dia rasa terkilan sgt dgn jawapan Mawi sampai tak sedar mata dia dah bergenang…)


Marsha dah start sebak dah… before dia jadi macam org bodoh kat situ, baik dia blah...


Part 7

Sunday, September 09, 2007

Jaclyn Victor's Gemilang Nite at Planet Hollywood

Seriously I was not a fan of Jaclyn Victor. But last Saturday, I finally agreed that Jac is one true Malaysian Ikon!!

Of all the songs she sang that nite, i'm eager to review on 2 great Jac's performances.

Cinta Tiada Akhirnya
Jac mentioned that this song was one of the most difficult songs that she ever recorded. But just see how that song turned out to be!! I felt that it was the best love song ever this year!!! Of course, it was one of the original soundtrack for the great love story - Emil Emilda the drama.

The Prayer feat. Vince
I've heard few versions of The Prayer. One of it was from Josh Groban and Diana 'sumthing' from Josh's recorded performances in USA... I was quite nervous when Vince started singing... but few seconds gone and eventhough Vince was tired with his Theatre performance, i want to say that Vince really deserved to be the First Winner of Akademi Fantasia!!! I've never heard his voice soooo wonderful and i really really really regretted that i didn't record this. I wished somebody did... and of course, JAC was superb too!! *sigh*

Other songs included:-

Inilah Masanya, Di Bawah Pohon Asmara, Tiada Lagi Indah, Ceritera Cinta, Cepat Cepat, One Night Only, Youre the Musical in Me (feat. Vince), Layu Sebelum Berkembang, Satu Harapan, and Gemilang.

I left the place with 1 statement - JAC is truely a great singer, performer, entertainer, (the list continues...) !!!

WAY TO GO JAC!!


Sunday, September 02, 2007

Jangan Sakiti Aku - Radja







JANGAN SAKITI AKU

Aku tak ingin lagi mencintaimu
Bila hanya utk kau tinggal
Kau hancurkan aku

Haruskah aku memilih
Untuk mencinta
Biar tak ada rasa salah atau benci dihati

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Haruskah aku memilih
Untuk mencinta
Biar tak ada rasa salah
Rasa benci dihati

Mungkin diri ku hanya bisa berharap .. bermimpi
Walau kau anggap aku bukan segalanya
Kubukan milikmu
whoaaaa whoaaa

Jangan sakiti aku lagi
Bila tak suka
Dan jangan dustai lagi
Bila tak cinta
Aku bisa terima bila ternyata kau jauh

Kau jauh 3X


This is my favourite song currently... dedicated to all hypocrites of the world (sapa makan cili, dia la tu...) ahahaha.. carik gak vc dia kat youtube tapi blom kluar maa... yg ada lagu Patah Hati... cute song from Radja's latest album, Untuk Semua... check this out...






Saturday, September 01, 2007

Mila & Frenz at Planet Hollywood




Last Saturday, aku temankan Sweetjaan ke Planet Hollywood coz ada Istimewa with Mila & Friends. Finally i got to see Mila & Ebi performing live. Maklumler, before this tengok kat tv jer kan... Hmm.. Marsha pun ada laa.. yeay...

Anyway, reached there lebih kurang kol 2pm, show dia start kol 3pm.. since tghari aku tak sempat lunch kat office, sempat gak makan kat gerai waffle near Lot 10. Sedap giloss.. hhehehe.. saw few familiar faces - noni, heliza, cikgu adnan, cikgu BI AF5 (sori x ingat nama), braggs, mcd & arween, syadha, minaq jinggo, budiey & rizal, kak charm and lotsa da VOMs...


Anyway, show started around 3 sumthing... Mila's Frenz were Ebi, Marsha, Candi, Sahri & Faizal. Faizal lambat sket datang but Mila managed to introduced him to the crowd after started with the first song, Let's Dance Together (Melly).

Medley Ella - Layar Impian, Nuri, Sembilu & Kesal
Best tengok Mila nyanyi lagu Ella.. she managed to rock the crowd!! Cayalah...


Seksis (Anita S'wak)
Mila duet with one of her fans. Tatau sapa but obviously known to da VOMs. Sporting gak mamat tu sampai Mila pun terperanjat...


Ada Cinta (Irwan & Acha)
My favourite moment of the day! Mila duet with her Ebi. eheheh... let their pictures speaks for themselves...

This Love (Maroon 5)
Way to go Ebi! Best tengok Ebi lincah camni.


Can't Take My Eyes Off of You
Yeay! Marsha's performance and vocal was good. She's just as lovely as she appeared. Oh ya, before Ebi introduced Marsha, sempatlak Marsha usik2 Ebi pasal duet tadi... ehehehe... malu2 tucin gak Ebi jadiknya...


Cinta (KD & Melly)
Mila, Candy & Marsha sang this song gracefully. Masing2 ada keistimewaan vokal yg tersendiri. Tak perlu nak banding pun...


Demam
I like this song and the way Candy sing this song.. Candy pun lawa gak that day..


Umbrella (Rihanna)
Mila jemput Noni nyanyi sama. Terpegun gak tengok Noni lincah habis... cayalah...


Tinggallah
Sahri's new song... okay gak lagu ni... Hazami nye lagu ni...


Sembunyi (Misha & Andy)
Mila was supposed to duet with Faizal but tiba2 Sahri lak yang nyanyi. Anyway, i really like this song and memang best Mila nyanyi.


Datanglah
Faizal's new song. Boleh lah.. err... naper ekk lagu dia asik ada 'lah' jer?


Medley Sudirman - Salam Perpisahan, Warisan & Chow Kit Road
Ramai2 nyanyi... suara Faizal memand sejibik macam Sudirman.. ingatkan miming.. heheheh...


Persis Mutiara
Last but not least... our favourite song of the day.. Mila was wonderful.. pas tu adik2 dia temankan dia atas stage.. so cute...


End of show, ada sesi bertemu peminat. Saja sebok2 nak amik gambar je ekceli. Gambar Marsha, Mila & Ebi je la kan... ehehehe...

GOOD SHOW, MILA & FRENZ!!!


 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari