Monday, December 11, 2006

Jom Heboh @ Shah Alam

Stadium Shah Alam - 10 Dec 2006

Semalam aku sempat gak la ke Jom Heboh kat Shah Alam. Aku pegi sebab aku kebetulan cuti and pasal ada Mawi, Marsha & Felix. Panas terik giler kat sana masa tgh hari aku pegi dgn KC@tweety2. Jumpa KC after 1pm pasal ada hal nak settle in the morning... sampai sana ada la dalam dekat pukul 3 pasal jalan jem giler.. Geng2 M2MFrenz yg dtg gak - sweetjaan, arinza, yatie & zahar, suhiera25, puterizaza and of course, braggs. Dah sampai tu, tertinjau2 gak kat mana booth PowerRoot. Errkk.. banyak sungguh booth2... pastu ada la member bgtau booth PowerRoot ada kat area booth Hotlink & booth Yeo's. Alahai.. kat mana nak cari booth2 tu plak.. hehehe.. redah gak la jalan2 yg berbecak... last2 jumpa gak la booth tu. On the way tu, sempat plak jumpa Aznil dok pot pet pot pet kat booth Mamee...

Prof Klon...

Masa tu tak ramai sangat org pasal duta2 Powerroot blom sampai. Katanya kol 3 baru sampai. Tengok jam, hmm.. ada lagi 10 minit kol 3.. KC ajak makan, tapi takut tak de port plak kang. Dalam kete tadi pun pekena cekelat & air kotak jer. Jadik laa tu kan kan nak alas perut...

Baru sampai...

Kol 3 lebih sikit, duta2 lain dah sampai - Mawi, Linda, Rosyam, Adam & Farah. Tinjau2 gak Felix & Marsha.. aik.. awat takdak... rupa2nya diorang lambat sikit sampai ekceli sebab kereta yg Yong Yee bawak diorang kena tahan coz takde sticker... takpe la kan.. sabar gak la tunggu. Kitorang port kat sebelah kanan stage. Dekat dengan meja diorang nak sign poskad.. hehehe... tapi kat hujung belah kiri plak, ada speaker besar gedabak... adoiii... sabo je laa.. memang terasa2 gegendang telinga bergetar2... last2 tutup telinga sebelah... baru puas hati.. wakakaka... Mawi masa ni rajin sungguh dok layan peminat2 dia. Sempat gak aku sapa dia. Alhamdulillah.. dia macam kenal aku.. dia tanya 'Apa khabar'.. (guna isyarat mulut).. aku just tunjuk 'thumbs up' jer.. Aku plak tanya Mauritius macam mana.. (guna isyarat mulut gak..). Mawi pun senyum happy sambil tunjuk 'thumbs up' gak.. hehehe.. seems nice to look him so lively and happy. Ada semangat baru yg menyuntik agaknya..

Tgh cari fans untuk games..

Almost sejam lepas tu, baru la Felix & Marsha sampai... duta2 lain tengah dok main games - peminat kena lawan karaoke. Both of them sampai masa yg lain2 tgh announce winner. Tetiba je Felix take over mic announcekan winners.. hehehehe... Nampak gak la Felix asik dok bergurau senda dgn Mawi.. besfren la katakan.. Marsha pun gelak gak la sikit2..

3 best frens, 3 best frens..
see how they talk, see how they laugh..
(nyanyi lagu 3 blind mice.. hahaha..)

Pas tu, ada event sign poskad plak. Felix duduk antara Mawi & Marsha.. hehehe.. lambai2 gak la lepas nampak kitorang...Felix pakai baju kaler hitam.. takut nampak perut boroi dia kott.. Mawi and Marsha, gorgeous as usual... eheheh.. amik la gak dua tiga gmbr diorang...

Lovely Kelapak..

Then ada sesi menyanyi plak.. Diorang semua pegi kat blkg jap.. Kitorang boley la nampak kasut2 duta2 tu dari depan.. mula2 Adam & Farah kluar - nyanyi 'Tak Tahu Antara Dua'. Then Marsha nyanyi 'Kelabu'.. pastu si Linda ke Rosyam suruh Felix nyanyi lagu Kian.. Felix dah tersipu2 dah, pasal Mawi dok usik dia jer... Last2 Mawi & Felix duet nyanyi Lagu Jiwa Lagu Cinta. The best performance from the best of friends...

Pilik yg happy..

Ditakdirkan plak, lepas diorang nyanyi je, hujan pun turunlaa.. seb baik kitorang bawak payung...hahaha... sambil2 nyanyi tu, diorang teruskan sesi agihkan product2 Powerroot... Mawi, Felix & Marsha gilir2 gi tempat kitorang dok kasik barang... dapat je air tin Powerroot, terus kitorang minum gak coz lapar.. hahaha...

salam.. jgn tak salam..

Pas tu hujan lebat giler... terus diorang sambung sesi sign poskad. Ekceli, sapa2 yg beli product Powerroot je yg boleh masuk dapatkan sign. Since kitorang kat tepi meja tu jer, malehhler nak beli and masuk. Tiba2 ternampak Felix minum air cap badak (kot..) yg untuk org demam tu... wakakak... cian Pilik.. demam rupanya.. tetiba je Hafiz datang sorok air tu kat bawah meja.. terpinga2 gak Felix.. hehehe.. org nak promote Powerroot, si Pilik promote air cap badak plak... Kitorang dah gelak sakan dah... Pilik pun terus gelak guilty gak la bila nampak kitorang gelak.. Wakakaka...

Duta Air Cap Badak.. Oppss..

Rupa2nya, ramai bebudak kecik yg minat bangat dgn Pilik.. asik2 dok jerit nama Pilik.. ada la minah kecik dua org ni, dah berapa kali daaa diorang masuk queue nak sign.. dah kluar, diorang masuk thru pagar plak and terus queue lagi sampai Pilik dah cam budak2 tu.. Hahaha.. Kitorang cakap kat Felix, budak tu Akma Junior.. (saja nak usik..) Pilik senyum manis jer sambil jeling.. hehehe... masa ni kitorang dah tak hirau dah hujan.. habis basah lenjun dek payung2 lain yg dok mengacau port kitorang.. Ada gak la diorang pasang lagu Felix & Mawi yg baru.. tak ingat apa tajuk dia.. tapi sambil sign tu, Felix asik dok diskas apa tah dgn Mawi pasal lagu baru diorang.. Mawi nampak cam terpegun dgr lagu baru Felix... bagus betul tgk diorang close cam ni.. masing2 saling mengagumi lagu baru masing2... Ada satu part tu, Mawi terkekeh2 dengar lirik lagu Felix - pasal ada perkataan - 'susah-susah'... ahahaha... Managed to talk to Mawi for a few times about his Teman Tapi Mesra.. guna isyarat mulut je laa.. hmm.. there's sumthing better left unsaid.. malas nak pikir dah..

Professionally posed for their fans
especially M2MFrenz, of course..


Before balik, sempat lagi duta2 agih2 product lagi... ada la dua tiga tin dapat... sempat la salam Pilik, kiss2 cheek2 with Marsha cam biasa and said BABAI to Mawi.. Then kitorang terus gi isi perut yg dah lapar semacam..

trima kasih pawarut...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari