Friday, October 20, 2006

Tatkala...




Tatkala diri menjadi perhatian

Tatkala terjaga segala impian

Aku pasrah

Doa pasti melimpah ruah

Tatkala hati menjadi persoalan

Tatkala kesabaran menjadi bekalan

Aku redha

Impian kian menjelma nyata..

Tuesday, October 17, 2006

Dialog M&M: That Fateful Ramadhan...


Marsha call Akma...

Marsha: Jom kluar bukak posa jom… Kita pegi rumah Cikgu Marlia ramai2 nak…

Akma: Amboi3x… ko tu bukannya posa…

Marsha: Eh.. sapa kata I tak posa… hari ni hari kedua tau….

Akma: Wahh… Marsha… kenapa ko posa ni? Ada apa2 ke… Sapa yg bukak hati ko nak posa ni… (usik2 Marsha…)

Marsha: Laa… ndak ada apa2 laa.. (dah blushing dah… ) Saja I cuba2…

Akma: Eleh.. aku tau mesti ada apa2 ni… Kau ni mana tahan tak makan…

Marsha: (terdiam..)

Akma: Sha… citer la kat aku… sapa yg ajak ko puasa ni…

Marsha: Emm.. u jgn cakap siapa2 tau… Felix pun ndak tahu juga tau…

Akma: Ok… aku janji.. ko ni cakap macam la kita tak biasa simpan rahsia… (gelak..)

Marsha: Kalau diorg tahu, mati laa I…
Akma: Sapa yg ajak ko ni…? Mawi kot… (saja serkap jarang....)

Marsha: Haa… Mana u tau ni…(terdiam lagi…)

Akma: Ehhh!!! Betul ke Marsha??!! Mawi yg ajak ko?

Marsha: Syhhhh.. jgn la ckp kuat2…

Akma: Ya Allah.. tak de org lainlah kat bilik aku ni… Ehh.. ko ni ada apa2 ke dgn mamat tu… ari tu kitorang ajak ko tak nak.. bila dia ajak, ko ikut pulak ekk…

Marsha: Dia pandai pujuk I laa… dia kata I dah gemuk…

Akma: Cisss.. ada ka dia cakap macam tu… mana ada ko gemuk.. aku tgk dia yg gemuk…

Marsha: (gelakk..) Iyalah.. dia pun dah chubby sikit…

Akma: Oooooo.. patutla ajak makan buka posa ramai2.. ko nak jumpa dia kan… aku tau ko dah lama tak jumpa dia, betul tak?

Marsha: Akmaa…. Jgn la usik I macam ni… malulahhh.. (blushing..)

Akma: Elelele… malu konon… nak jumpa cakap je la nak jumpa… apsal tak ajak sendiri?

Marsha: I seganla… dia kan sibuk aja… kalau Sifu yg ajak, mesti dia dtg…

Akma: Pandai pun ko… nanti aku bgtau budak2 tu dgn cikgu Marlia skali… Tapi, apsal segan pulak??!!.. Dulu tak segan pun…
Marsha: Dunno la Ma… dah lama tak jumpa dia kot… SMS pun dah jarang…

Akma: Kesian ko.. takpe2, nanti aku tolong… apalah si Mawi ni, gelfren punya lawa macam ko, tak mo jaga…

Marsha: Eh.. apa pulak gelfren...… tak de maknenyer tau…

Akma: (gelak) Aku main2 je lahh.. Ok, kalau dah set date, aku call ko balik ekk.. Bye..

Marsha: Bye.. (senyum happy..)

Bukak Posa kat Rumah Cikgu Marlia…

Diorang buka posa duduk bersila ramai2 kat ruang tamu.. Geng2 biasa semua dah datang.. Yazer, Ekin, Akma, Felix & Marsha dah duduk… Marsha dah duduk bersimpuh dah kat hujung… Mawi datang lambat… terpaksa duduk kat hujung lagi satu…

Sifu: Aik.. macam mana ni.. Saliha duduk hujung situ, bodyguard dia duduk hujung sini.. tak boleh jadi ni… (saja usik..)
Marsha: Cikguu.. (dah senyum malu2 dah…)

Mawi sengih jer…

Felix: Ntah diorang ni.. tadi si Marsha yg beria2 nak ajak Mawi buka posa.. tapi segan la konon…

(KANTOI!!!)

CMM: Oooo.. gitu kisahnya…. Dia malu nak ajak sorang, dia ajak ramai2 la nii… Oooo…
Marsha: (protes…) Mana ada macam tu cikgu…. (jeling kat Akma & Felix…)

Yang lain dah tersenyum2 tgk Marsha blushing… Mawi pun sengih sakan gak… tenung je Marsha pakai baju cun.. baju kebaya pink.. Marsha bangun nak pegi tandas.. budak2 pompuan lain ikut nak pegi dapur…

Sifu: (toleh kat Mawi… ) Hahh.. apa lagi… (bg isyarat suruh kejar Marsha…)
Mawi: Hah.. nak buat apa cikgu…?
Sifu: Pergi aje la tgk Cikgu kamu kat dapur tuu… (kenyit mata…)
Felix & Yazer: Pegi aje laaa Wie… Sifu dah bg can tu… kata dah lama tak jumpa Marsha…. (sambil gelak2..)
Mawi: (bangun pegi dapur sambil sengih2.. sambil garu2 kepala yg tak gatal…)

Tandas kat rumah Sifu & CMM tersorok sikit.. kena lalu dapur baru jumpa… Mawi masuk dapur, semua toleh tgk dia…

Ekin: Hah… awek ko kat tandas sana… tunggu la kat bilik laundry tu…
Mawi: (cebik mulut kat Ekin… sambil terus jalan ke belakang..)

Mawi tunggu lama gak… pas tu Marsha keluar toilet… terperanjat tengok Mawi dok tunggu kat situ…

Mawi: Lamanya ko masuk toilet.. berak batu ke apa? (sengih2..)
Marsha: (gelak..) I dah kluar la ni.. pegi la masuk… (nak blah pegi dapur..)

Mawi tiba2 tarik lengan Marsha masuk ke bilik laundry… Marsha terperanjat…

Marsha: (panic…) Knapa ni Mawi…?
Mawi: Diorang yg suruh aku jumpa kau kat sini… Aku pun tak tau knapa… (saja nak gurau..)
Marsha: (senyum..) Sudahla.. I nak pegi depan ni… (nervous gak berdua2an kat sini… Marsha nak toleh pegi depan…)
Mawi: Marsha!!...
Marsha: (terenti jap… toleh tgk Mawi sambil kerut dahi…) Apa??!!
Mawi: (tenung Marsha..) Betulke Felix kata ko segan nak ajak aku kluar makan?
Marsha: (Dah blushed balik…) Mana ada… perasan!! (senyum)… diorang main2 aja lah…
Mawi: Apsal ko dah lama tak SMS aku?
Marsha: Elehh.. dia tu yg dah lama tak SMS kita… (terdiam jap..) U kan slalu sibuk… I tak mau kacau…
Mawi: (tenung Marsha kejap.. diam je tak cakap apa…)
Marsha: (tengok je Mawi terdiam… Alamak.. Sayang marah ka?)
Mawi: (serius).. Kan aku dah kata dulu… kalau ko nak ckp dgn aku, ko call atau sms jer, kalau aku tak angkat tu memang aku busy.. tapi lepas tu aku gerenti call ko balik…
Marsha: Hari tu I sms u, u tak call balik pun…?
Mawi: Bila?
Marsha: Jap.. nak tgk ‘Sent Item’ kat handphone I… (sambil check…)
Mawi: (Adoii.. dia tak delete lagi rupanya sms tu… sengih balik dah…)
Marsha: Ni ha… (tunjuk kat Mawi..)
Mawi: (Baca SMS tu: Sent – 9.35pm 11 Oct 2006 Msg: You kat mana? Jom buka puasa sama2 esok?)
Marsha: (tgk je Mawi dok kerut2 muka, macam dok pikir something…)
Mawi: Ohh.. aku ada kat Singapore lah masa ni… tak terima pun SMS ko…
Marsha: Patut laaa… tak apalah… (nak pergi depan…)
Mawi: Eh.. nanti la dulu… (pegang lengan Marsha lagi…)
Marsha: Nak dekat buka puasa kan skrg ni? I laparlah…
Mawi: Ko puasa ke tak ni… Eksyen je ko ni… lapar pulak… ntah2 dah bedal 2, 3 pinggan kat rumah tadi…
Marsha: (pukul Mawi, manja..) I puasa tau hari ni…
Mawi: (ngelak dr kena pukul.. sengih2..) Ye la tu… puasa yang yok...

Tiba2 Akma jenguk…

Akma: Wehh korang… Sifu ajak makan.. dah nak azan lahh.. dating sampai tak ingat masa…
Mawi: (gelak2..) Hahahah.. ada ke Marsha kata dia puasa, Ma… Tak caya aku…
Marsha: (cebik mulut kat Mawi… cuba nak cubit, tapi Mawi sempat ngelak..)
Akma: Eh.. betullah… dia puasa la Wie… apsal ko tak pecaya pulak.. ko ada tgk dia makan ker?
Mawi: (tergamam dgr Akma ckp…) Haa? (terus toleh kat Marsha…)
Marsha: (terus jalan ke depan… malas nak layan…)
Akma: Betol laa.. dia puasa… dia sendiri ckp kat aku… dia kata ko yg ajak dia puasa.. betul ker, Wie…?
Mawi: (tercengang… terus follow Marsha & Akma ke depan)

Masa tu dah sampai kat meja makan…

CMM: Amboi3x… dah jumpa tu, tak ingat makan nampak?!!!

Akma cepat2 duduk sebelah Ekin. Rupa2nya diorang dah ubah tempat. Tinggal 2 tempat kosong untuk Mawi & Marsha…

Marsha: Ehh… knapa tukar tempat ni….
Yazer: Ko duduk ajalah Marsha.. Mana2 pun sama aja.. boleh makan jugak…

Marsha terus duduk kat sebelah Akma.. Mawi pun duduk hujung, sebelah Marsha…

Mawi: (Sambil tenung Marsha... Isyy.. betul ker minah ni… hari tu aku main2 je cakap dia dah berisi… saja nak suruh dia puasa…. Tak sangka pulak dia puasa betul2…)
Marsha: (terperasan Mawi dok tenung dia..) Cikguu.. tengok Mawi niii… (mengadu..)
CMM: Cikgu dah jemu tgk dia, Marsha.. (buat lawak…) Yang kamu selalu tengok dia kat Akademi dulu, tak apa.. haa.. sekarang.. padan muka.. dia pulak yg tengok kamu…
Sifu: Yang kamu tu Mawi, tgk Marsha macam tak jumpa setahun aje…? Marsha tak layan kamu ker?
Mawi: (tersipu-sipu…) Takde cikgu.. tadi dia kata dia puasa.. saya ingat dia main2 je cakap… saya gelakkan dia.. tu yg macam nak marah saya je tu…
Akma: Cikgu.. sebenarnya Mawi tu terkedu.. sebab Marsha kata kat saya tadi, dia puasa sebab Mawi yg ajak…
Marsha: Akma!!! Syyhhh… (suruh Akma diam..)
Akma: Oooppss... (tersengih2 sambil tutup mulut… )
CMM: Dah! Dah! Jgn nak gaduh depan rezeki ni… Mawi… cepat baca doa.. dah azan dah tu…

Marsha jeling Mawi yg tgh nak baca doa… bila dia tgk Mawi dok senyum kat dia, terus dia tunduk… Masa makan, Marsha tengok Mawi tak makan sambal kacang...

Marsha: (bisik kat Mawi) U tak makan kacang kan?... knapa ambik jugak...?
Mawi: (senyum.. saja nak nyakat..) Aku nak bagi ko sebenanya.. tapi ko dah amik, aku letak la kat pinggan aku...
Marsha: Bagi kat I, ekk.. (terus ambik sambal kacang kat pinggan Mawi.)

Mawi senyum... dia terasa suasana kat Akademi la pulak... dia capai kicap... tiba2 Marsha pun capai kicap gak... dua2 tangan tersentuh la plak kat kicap tu... dua2 pandang satu sama lain... tergamam...

Sifu: Ekhem... bodyguard kena mengalah...

Semua toleh kat Mawi & Marsha... Mawi tersipu2 lepaskan kicap... Marsha plak cepat2 amik kicap letak kat nasik dia...

CMM: Suka lagi kamu dengan kicap ye Marsha...
Marsha: Mesti!! Favourite I dari dulu lagi... (tak abih letak kicap tu lagi)
Yazer: Dengar2... ada orang tu sama favourite food.. apa tu.. ayam masak kicap?? Hahaha...

Mawi & Marsha tersipu2 lagi... Marsha letak kicap...

CMM: Aik Marsha.. kan bodyguard nak kicap jugak.. tolong la letakkan... tolong-menolong...

Marsha terkedu...

Mawi: (Tak boleh jadik ni...) Hehh.. takper2.. aku amik sendiri...
Felix: Bagus bodyguard ni... tak susahkan boss dia... (saja usikk..)

Yang lain semua gelak pasal Mawi & Marsha asyik kena usik jer...

Lepas makan, yang Muslim terus pegi solat berjemaah dgn Sifu & CMM. Yg tak boleh, clear meja sebab nak hidang dessert. Sambil borak2, diorang buat kerja. Marsha cuci pinggan, Akma tolong lap. Ekin pulak, lepas solat, potong bread butter pudding yg Marsha bawak.

Tiba2 bahu Akma kena cuit.. Akma toleh. Pilik buat isyarat panggil dia… Akma angkat kepala, tanya nak apa. Pilik buat isyarat tunjuk kat Mawi kat sebelah dia… Akma dah nak tergelak.. rupanya Mawi nak take over lap pinggan… Hahahaha..

Akma: Kejap ekk Sha.. Aku pegi depan kejap.. (terus Akma hilang pegi depan..)

Marsha tak sedar.. tgh khusyuk cuci pinggan sambil nyanyi lagu ‘Tunggu Sekejap’…

Tunggu sekejap wahai kanda
Kerana hujan masih renyai
Tunggu sekejap
Dalam pelukan asmara ku


Mawi pelan2 datang kat belakang Marsha. Marsha tgh cuci gelas…

Mawi: (cakap pelan2..) Hai dinda.. dah lama tunggu?!!
Marsha: (O mak kau!!!)

Marsha terlepas gelas…. Nasib baik Mawi sempat sambut…

Marsha: (marah..) Sayang ni… boleh tak jgn bagi org terperanjat…. (tak sedar terpanggil Mawi ‘Sayang..’)
Mawi: Darling marah ker… (saja gurau… ) nanti Sayang pujuk, nak tak…
Marsha: Eeee… (nak marah tak jadi sebab kelakar dengar Mawi cakap Darling…)
Mawi: (dah tersengih balik…) Tiba2 je panggil aku ‘Sayang’ ni kenapa?
Marsha: I terperanjat lah…
Mawi: Habih tu, kalau aku nak dengar ko panggil aku ‘Sayang’ lagi, aku kena bg ko terperanjat la ni…
Marsha: Hisy.. tak de maknenyerr… (lap2 tangan…dah selesai cuci pinggan…)

Tiba2 Mawi ambik kain lap pinggan tu lap pipi Marsha... Marsha terkejut...

Mawi: Ada sabun kat muka ko lahh... tengok belah sini.. ada lagi tak...
Marsha: Hee.. pakai la tisu.. kain tu kan kain lap pinggan...
Mawi: Ye tak ye ekk.. jap jap... (amik tisu kat situ terus lap muka Marsha...)
Yazer: (tiba2 je masuk dapur..) Amboi3x... meletoppp!!! Kesian adik abang sorang ni.. meh abang tolong lap muka mehh..
Mawi: Hoi...!!! (konon2 nak bergaduh dgn Yazer.. sambil gelak2... )
Yazer: Rilek la wei... Sorry lah kacau kau orang berdua kat sini.. (gelak lagi.. Marsha & Mawi sengih jer..) Diorang semua ajak lepak kat buaian kat depan..

Bila sampai kat depan.. Akma & Ekin tgh lepak kat buaian.. Felix plak berdiri dekat Akma...

Felix: Amboi3x.. Bodyguard ari ni caring lebih laa..
Akma: (gelak..) bukan caring lebih laa.. terlebih caring...
Yazer: Korang tau apa diorang buat kat dapur tadi?

Semua tunjuk muka curious...

Mawi: (cepat2 nyampuk.. sebelum Yazer cakap..) Mana ada apa2.. muka Marsha ada sabun laa.. aku tolong lap ajer..
Semua: Fuyoooo... feewwiittt..
Ekin: Eh.. ulat bulu dah naik daun ni... (gelak..)
Mawi: Memandai je ko ni... tak abih2 dgn bulu..
Felix: (bergurau) Tu ada lagi sabun la Wie.. (tunjuk kat muka Marsha..) Macam mana jadi bodyguard ni...

Mawi toleh kat Marsha nak tgk... tengok2 takda apa pun.... yg lain dah start gelakk..

Mawi: Ciss.. ko nak kena ni Felix.. Ko pekena aku ekk..(kejar Felix keliling beranda...)

Tiba2.. CMM datang..

CMM: Hisyy. ngkorang ni... macam budak2... (sengih tengok budak2 tu happy...) Felix, Yazer.. Sifu panggil kamu masuk kejap.. pasal lagu2 album kamu... Akma & Ekin, tolong saya kat dapur jap..
Marsha: Saya pun nak tolong jugak cikgu... (dah start nak bangun...)
CMM: Tak boleh... (dah senyum2 dah..) Dua orang pun dah cukup... nanti kalau cikgu perlukan kamu, cikgu panggil... (cepat2 masuk dgn Akma & Ekin yg tgh gelak2..)
Marsha: (terlopong tgk diorang tinggalkan dia dgn Mawi..)

Mawi senyum... dia tau CMM sengaja buat cam tu sebab nak bagi dia berbual2 dgn Marsha... Mawi terus duduk kat buaian tu... pas tu tengok kat Marsha yg termangu2 tak tau nak buat apa...

Mawi: Sha... (buat isyarat duduk kat sebelah dia..)
Marsha: (geleng kepala.. tak mau..)
Mawi: Ye laa.. aku sedar sapa aku... (tak sempat pun Mawi habiskan ayat,.. Marsha terus duduk sebelah dia... Mawi gelak...)

Buaian pun start berayun pelan-pelan...

Mawi: Sha... Aku nak tanya skett boleh?
Marsha: Tanyalah.. tanya banyak pun ndak apa...
Mawi: Ooo.. Berlagak... (sengih tgk Marsha..) Karang ko tak terjawab, kalau aku byk tanya nanti...
Marsha: (Gelak...) Belum cuba belum tau... Haa... tanyalah....
Mawi: Okey... aku tanya ni ko jgn ingat yg bukan2 pulak...
Marsha: (Kerut dahi..) Ni nak tanya apa ni...
Mawi: Mmmm... Hari tu ko temankan Kefli bukak puasa ekk? (Tanya slow jer.. takut Marsha marah..)
Marsha: (Terdiam.. jeling kat Mawi..) Mana u tau?
Mawi: (senyum..) Ada org cakap kat aku... So betulla ko bukak puasa dgn dia?
Marsha: (terdiam lagi...) Masa u tak jawab SMS I hari tu, dia ada call I. Family dia ajak pegi Majlis kat rumah kakak dia..
Mawi: Ooo.. Ko pegi rumah akak dia la ni... (tunduk tiba2 sambil tanya... tiba2 je terdetik rasa sayu semacam..)
Marsha: A’aa.. (angguk.. ) Mawi... (terdiam tiba2...)
Mawi: (toleh kat Marsha..) Apa?
Marsha: Is it wrong I baik balik dengan dia?
Mawi: Apsal ko tanya aku pasal ni plak? Apa kena mengena dengan aku?
Marsha: (Diam.. lama gak tunduk...) Ndak ada apa2 laa.. I cuma mintak pendapat u saja.. Since u know what happened last time kan...
Mawi: Masha.. seriously aku cakap, mende ni sebenarnya takde kaitan dgn aku.. tapi sebagai kawan yg penah rapat dgn ko, mende tu sebenarnya terpulang kat ko... Aku tak ada hak nak halang ko kawan dgn dia.. Cuma aku nak ko kasi extra hati2 sikit.. Dan..
Marsha: (Sampuk Mawi cakap...) What do you mean kita pernah jadi kawan rapat?? So sekarang ni kita bukan kawan rapat lagilah??
Mawi: Laa.. bukan macam tu... (garu kepala... dah start rasa bersalah...)
Marsha: So.. I’m not your best friend anymore, is it? (Mata dah bergenang tiba2..)
Mawi: Mashaa.. aku tak mean cam tu laaa.. (toleh kat Marsha.. terkejut tgk Marsha macam nak nangis..) Ehh.. ko nak nangis ke ni Sha? (Dah panik skett..)
Marsha: (tiba2 bangun dr buaian.. kalau dia stay longer, mau banjir kot kat situ... Baru dia tau skrg, siapa dia di sisi Mawi skrg...)
Mawi: (terperanjat Marsha tiba2 bangun nak masuk rumah..)

Mawi terus capai tangan Marsha.. try nak tarik.. tapi Marsha cepat2 tarik tgn dia sambil lap mata dia yg makin lama makin berair.. Mawi panik... Cepat2 dia bangun dari buaian dan capai lengan Marsha.. Mawi dah ada kat sebelah Marsha... Mawi dah gabra sebab dia nampak Marsha dah start nangis!!

Mawi: Sha... (terdiam.. tak tau nak kata apa.. mana dia reti pujuk2 ni..)
Marsha: (Tiba2 ketawa...) Hahahaha.. (sambil lap airmata..) Sorii... saja I buat drama lah... (terus gelak lagi...)
Mawi: (kerut dahi..) Isyy.. ko ni memang bengong, ko tau tak... (gelak sama..) Buat panik aku jer...
Marsha: Haaa.. sambungla apa u nak kata tadi... (senyum kat Mawi..)
Mawi: Ok aku sambung.. tapi ko kena janji jgn buat drama lagi...
Marsha: (gelak..) Ok, ok... I janji...

Mawi tarik lengan Marsha ke buaian balik... pas tu duduk sama2...

Mawi: (tiba2 serius..) Ko pun tau hakikatnya Masha.. Aku tak ada hak nak kata tak boleh kalau ko nak kawan balik dgn dia..
Marsha: (terdiam.. sambil angguk..)
Mawi: Cuma satu jer aku mintak dgn ko... Aku nak mintak ko maafkan aku... (dah start cakap slow..)
Marsha: (tgk Mawi dgn pandangan pelik...) Knapa?
Mawi: (Slow2 cakap..) Aku nak mintak maaf kat ko sebab aku penah janji nak jaga ko lepas kita habis AF sama2 dulu. Aku tau aku dah tak boleh tunaikan janji aku tu...
Marsha: (diam.. tiba2 rasa sebak..) Jangan cakap macam tu... I faham kan u slalu sibuk...
Mawi: (angguk, setuju dgn kata2 Marsha..) Tapi aku tau, ada orang yg jaga kau sekarang, kan? (toleh kat Marsha..)
Marsha: (toleh kat Mawi jugak.. dia rasa hiba tiba2 je Mawi cakap macam ni.. betapa Mawi tak tau yg dia mengharapkan Mawi yg jaga dia sekarang.. tapi, siapala dia nak mintak macam tu kat Mawi..)
Mawi: (tunduk..) Aku harap, ko tak lupakan aku kalau dah ada org jaga tu.. jgn sekali2 segan dgn aku walaupun kita penah gosip dulu.. walaupun mungkin ni kali terakhir aku cakap macam ni kat ko.. Aku nak kau tau kau tetap kawan baik aku, Marsha.. sampai bila2...
Marsha: (dah tak tahan nak nagis dah... Marsha toleh ke kanan.. dia tak nak Mawi tgk muka dia sekarang.. air mata dia dah start mengalir dah.. rasa macam lepas ni dia takkan selalu jumpa Mawi lagi.. )
Mawi: (toleh kat Marsha yg membelakangi dia..) Sha.. (cuba nak buat lawak..) Ko tengah buat drama ke ni, Sha.. aku tak reti nak pujuk ni...
Marsha: (tersenyum balik.. dah pandang depan balik.. lap airmata kat pipi dia...)
Mawi: Ala cayang bucuk abang ni... (buat lawak bodo..)
Marsha: (tiba2 tegelak besar...) Hahahah...

Mawi pun tergelak gak.. pas tu sama2 gelak.. Marsha tiba2 sandar kat bahu dan peluk lengan Mawi... Mawi terkedu jap..

Marsha: Sayangg..
Mawi: (terdiam.. dah lama betul Marsha tak panggil dia manja macam ni..)
Marsha: I tau, u pun dah ada org yg jaga kan..?
Mawi: (diam lagi...)
Marsha: (rasa sedih balik...) Betul kan?
Mawi: Tak betul..
Marsha: U jgn tipu i.. (terus angkat kepala & pandang kat Mawi..)
Mawi: Tak nak caya sudah.. (toleh tempat lain..)
Marsha: Habiis tu.. yg.. (tak sempat habih cakap, Mawi dah potong cakap dia..)
Mawi: Ina ker, Diana ker, atau sapa2 tah lagi lepas ni.. tu semua takde makner la Masha.. Brapa kali aku nak bgtau ko, jgn pecaya semua gosip2 tu.. selagi aku tak kata apa2, ko jgn pecaya.. semua tu kawan aku jer.. tapi sorang pun tak kenal aku macam kau kenal aku Marsha... (Mawi terus luahkan perasaan dia.. tak sedar air mata dah bertakung...)
Marsha: (a part of Marsha rasa lega.. tapi..) Tapi...
Mawi: Dah dah.. aku tak nak dengar lagi ko tanya2 pasal diorang.. (dah start bangun nak blah..)
Marsha: Sayangg..

Mawi toleh dengan mata bertakung...

Marsha: Don't leave me, pleaseee.. (Marsha cakap dgn suara tersekat2.. try pujuk Mawi utk terakhir kali.. air mata dia sendiri dah jatuh dah..)

Mawi tenung je Marsha... pas tu pelan2 dia pegi kat Marsha..

Mawi: (pegang dagu Marsha..) Tak boleh Marsha... aku nak kita tumpu kat karier kita dulu.. tolongla faham... (pas tu Mawi lap plak air mata Marsha..)
Marsha: Pleaseee.. (Marsha pegang jari2 Mawi kat pipi dia..)
Mawi: (cakap slow macam berbisik..) Kau akan ok tanpa aku, Marsha.. (air mata dia pun dah jatuh dah...)

Marsha terpaku jap dengar kata2 Mawi.. dia tau kata2 tu lah 'Goodbye' dari Mawi..

Marsha nak lap air mata Mawi gak, tapi Mawi lepaskan tangan Marsha dan start undur pelan2..

Tiba2 member2 lain bising2 datang nak join diorang.. tapi semua stop bila tengok Mawi & Marsha dua2 nangis tapi tak cakap apa.. Mawi tiba2 terus masuk dan mintak izin kat Sifu untuk balik dulu.. Cikgu Marlia terus peluk Marsha yg still berdiri terpaku sambil menangis.. seolah2 macam tak pecaya it's the end antara dia dgn Mawi..

CMM: It's ok, Marsha.. (sambil gosok2 belakang Marsha..) I think both of you kena give each other time & space.. kalau kamu berdua betul2 kuat jodoh kamu, Insya Allah some day you'll be together again..

Marsha just angguk2kan kepala dia... dia dah start rasa kosong...

Marsha tekad sekarang.. Marsha hari esok bukan lagi Marsha hari ini.. dia dah penat jadi Saliha.. start esok, Saliha dah tak wujud lagi... dan hanya sorang je lelaki yg dia tau akan wujudkan Saliha semula dalam diri dia.. iaitu MAWI.

THE END


DIALOGUE IS PURELY FICTIONAL AND SHOULD BE READ AS A FANTASY


Err.. kebetulan plak terdengar lagu ni.. macam kena la plak sikit dengan dialog nih... nak ulang2 dengar lagu ni, click la button kat tepi belah kanan tu yer..

PERPISAHAN

Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah ku beri
Tiada lagi bersama

Sering kala aku terlihatkan mu
Impian nan indah tersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu

Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu
Oh...oh.....
Yea...yea.....

Masih tercari-cari
Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu

MAWI~MARSHA forever love...

Tuesday, October 10, 2006

Wonderful Akma..... & her Faithful Lovers....

Buka Puasa Bersama Akma
30 Sept 2006
Senja Bistro

Tatkala aku baru nak buat posting ni, tetiba jer kedengaran lagu Felix - Aku Pecintamu kat Era... uik... suratan atau kebetulan?? Terus aku type tajuk kat atas nun.. hahahah...

Anyway, aku pegi Majlis Buka Posa Akma on the 30th Sept lepas. Aku ingat kot geng2 JU ramai yg datang.. rupa2nya ada berapa kerat jer... yg aku tau, Kak Na mesti ada.. hehhehheh... cayalah Kak Na.. Anyway, aku sampai dgn Shikin awal la jugak sebab takut jam la konon... tup tup sampai kol 6.30pm.. kira awalla jugak... naik2 jer.. laaa.. dah ramai gak org yg sampai.. geng AFC, Kak Sari, Akma's family and few wartawan, i guess. Lepas dah dapat port, terus plak snap snap amik gmbr tu amik gmbr ni.. heehee.. tambah lagi sejak dua menjak si Shikin dok kawan dgn 'photographer' la katakan.. kah kah kah..

Akma sampai lebih kurang dekat2 kol 7pm. Masa tu almost all yg dtg laa.. Sifu pun ada. Jenguk gak dari tingkap atas.. fuyoo.. kereta Vios wa cakap sama luu.. cayalah Akma.. Akma pakai baju kurung kaler biru.. dengar2 'DATIN S' yg kasik baju tu... hehehe... anak sapa la tu.. As usual ada adegan salam2 and kiss2 cheek. She's sooo comel oneee... heehee.. Then terus kitorang start amik food & buka posa coz dah time.

Lepas makan, kitorang terus solat dan lepak jap... Yang best tu, Akma nyanyi 3 lagu lagi.. cayalah... Biarlah Rahsia (khas utk peminat), Selamat Hari Raya (duet dgn Felix dulu tu..) and satu lagu Dangdut - Dag Dig Dug. Kenapa la bila aku pikir2 balik, aku rasa semua lagu ni ada kaitan sket laa dgn Felix.. hehehe... wateverrr...

Then ada part dapat cabutan bertuah plak.. sah2 aku tak bertuah malam tu... then part bergambar plak.. yg ni sakan habih sekor2.. hahahah... tapi aku rasa berbaloi la...
Gambar dia later2 la aku upload.

Dah habih tu, Shikin sempat lagi posing kat depan Bistro.. hehe.. kalau nak tau, lepas kitorang htr kak na kat LRT, posing lak si minah tu kat depan KLCC... tapi lawa gak la gmbr dia tu.. pasal aku yg amik.. hahahah...

CIT CAT AZWAN 10
4 Oct 2006
AKMA & FELIX

Aaaargghhh..... best giler coz aku dpt tgk full show. Aku dah ready kat @15 kat depan TV since lepas kol 9 lebih.. lepas terawikh lerr... hahaha... rasa aman je coz takde langau langsung... ada la sekor tersesat... ngeh ngeh ngeh.. then lepas kol 10.30pm, bila Felix dtg chat jer, terus serangg... hehehe.. byk gak ler soalan aku diorang jwb.. tak kurang gak yg tak jawab tu.. tak kesahler... bak kata Mak Long, 'ko ni pakar tanya soalan jiwang la...'.. keh keh keh..

Antara soalan2 aku:
Q: Akma!! Mahal Na Mahal Kita (MNMK)...
A: *****.. Mahal kita juaa.. muahhss..

Q: Akma Felix Syerasyi Bersyama.. (gmbr kema & pilik duk atas batu kat Brunei)
F: Alaaa... *****... malulahh.....

Q: Felix! Akma dah penah ckp MNMK, bila Felix nak ckp kat Akma pulak...
F: Dah pernah... senyap senyap.. (hahaha...<= yg ni aku yg gelak..)

Q: Akma, Felix bg apa masa bday ari tu.. Felix, Akma bg apa masa bday ari tu..
A: *****, adalaaa.. biarlah rahsia...

Q: Bila nak kluar album, Felix...
F: Hujung tahun.. *****... launching kat Sabah... ajak la ketua kampung skali...

Tu je le yg aku ingat.. heehee.. by the way, enjoy the VCs below... credit to KAK NA...

Percaya Pada Cinta


Warkah Berlagu Pilu


Oh What A Nite... Lalalalala...

So that is all about Wonderful Akma & her Faithful Fans & Felix..

AKU PECINTAMU - FELIX AF3

Aku masih di sini kekasih
Telah lama ku simpan segalanya
Janji yang tak pernah kau tunaikan
Tapi aku masih setia menanti

Cintaku masih lagi di sini
Masih berbunga menanti kamu
Walaupun harumnya hampir hilang
Tapi ku tetap pencinta yg setia huuu (Faithful lover)

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti dirimu
kerna kita pernah sayang-menyayang
ku harap cinta mu tak akan pudar

Dan aku masih menanti dirimu
masih segar menanti segalanya
jangan kau ucap selamat tinggal
akan hancur hatiku kerna kamu

Aku masih disini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pecinta yang setia wuuu

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti diri mu
kerna kita benar sayang-menyayang
kernaku harap cintamu tak akan pudar

Dan aku masih menanti dirimu
masih segar menanti segalanya
jangan kau ucap selamat tinggal
akan hancur hatiku kerna kamu

Aku masih disini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pecinta yang setia wuu

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti dirimu
kerna kita pernah sayang-menyayang
kernaku harap cintamu tak akan pudar

Dengarkan kasih laguku ini
kerna diriku pencintamu huuuu

Cepat laaa album Felix keluar.. hahahaha...

your faithful fan, Akma & Felix... tobymiaw @ tobys @ suh13247
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari