Monday, September 25, 2006

Power of our Root

Aku keje pagi first day puasa ni... tapi aku ber'tenaga' hari ni pasal masa sahur aku minum Powerroot... hahahahah... serius!!! bila nak sampai tengahari tu aku terpikir gak.. kata mana aku nak lunch hari ni.. tapi.. pikir punya pikir.. isy.. puasalahh hari nii...

Aku siap kan keje opis sehabis mungkin... Yess.. berjaya update report jugak as at 20th Sept punya daily summary. Heran gak aku, camna aku boleh habis ni... tapi aku bangga... coz ni la salah satu perubahan yg aku lakukan... i know i can... tak gitu Syuk?.. hahahaha...

Anyway.. sempat gak aku pegi Pasar Ramadhan kat Taman Melawati... mak aku pesan beli cendol.. konfius gak nak makan apa.. abang aku, k.Lyn, Marsya (my niece), Imran & Arman nak datang buka posa kat umah aku... teringat plak Mawi kata dia suka beli murtabak.. hahahaah... betoi gak kan... memang dah lama pun aku tak makan murtabak... pas tu aku beli la dua tiga jenis kuih lain yg aku dah lama tak makan jugak.. hahaha.. lepas gian kot... yg pasti otak2 mesti ada... cari jugak sata kat sana, tapi macam tak ada... heehee, teringat cerating punya pasal la ni...

HAPPY FASTING to Akma & Mawi..

Felix & Marsha, tak nak blaja2 ker posa? Hahahah...

Sunday, September 24, 2006

Selamat Berpuasa...

Ramadhan datang lagi... tapi aku dah start tension... pasal its gonna be a hectic Ramadhan... i'll be doing a lot of walking this month... aiyoh... tapi aku tak akan menyesal berjalan coz aku tau ia mendatangkan benefit kat aku...

Aku tension sebab bila banyak jalan, banyak jugak duit yang 'jalan'. Heheheh... hopefully whatever mende yg akan aku buat nanti, tak akan guna duit sgt.. kalau ada byk pun, i'll know its for my own future.

Malam tadi aku tak pegi terawikh coz kena jaga anak2 sedara aku, Adam & Amin. Mak bapak diorang kat hospital Sg Buloh yg baru tu, coz Ahnaf (my other nephew) sakit muntah2 pasal dia terlanggar cermin pintu kat ofis akak aku. Berlari macam Superman punya pasal la ni... Hospital Sg Buloh tu baru je bukak about 3 weeks kot. Yg aku suka kaler dia yg memang kalerful. Pas tu ada lots of fountains plak tu. Isk.. lupa plak nak amik gmbr kat situ. Hopefully diorang kekalkan la keindahan hospital tu cam tu. Jgn bior berkulat situ sana sini...

Bukak puasa... there'll be lots of, lots of, lots of bukak puasa kat luar nanti coz lots of geng yg ajak...

Geng sekolah rendah: Diorang dah siap sound aku suruh shoot e-mail kat Yahoogroup untuk nak bukak posa ni macam tahun lepas. Hopefully ramai yg boleh join especially yg out of town tu.

JU: ada bukak posa dgn Akma end of this month. Teringat last year 30 Sept, pun ada gath dgn Akma gak.. hehehe.. windu plak kat minah tu...

M2M: si Mawi ada bukak posa gak this 28th. Aiyoh... if ada yg nak pegi, jgn lupa 'buzz' aku tau. Kalau ada geng baru best... Bila laaa nak ajak Mawi & Marsha bukak posa sama2 ni.. adoihh.... Kebarangkalian One in a Million kot...

the Change Factor geng: Sure punya ada lepak2 lepas terawikh ni... hope kat NZ je laaa.. tak larat plak aku nak pegi Gazebo sinun... nak2 if aku sorang je pompuan.. isy... payah gak ni... takpa2... ni semua satu cabaran jer... yg penting, the support is there... tu yg penting...

Anyhow.. HAPPY FASTING, EVERYONE...

Wednesday, September 20, 2006

Wassup with Change?

I made a change of SUMTHING last night.
A change that could change my way of thinking.
A change that could make a lot of difference to my life.
A change that could only be changed in stages.
That could slowly change for ages.

But i vow..
Not to forget those who are already in my heart
Not to ignore those ignored anymore, no matter what
Not to speak differently, although it's hard
Not to forget myself before i change
Not to destroy sumthing beautiful called FRIENDSHIP
Not to take things for granted...

MAY GOD BLESS ME AND THE CHANGE

Sunday, September 17, 2006

Dialog M&M: Rajuk Saliha

Selingkar kisah...

Mawi call Marsha lepas Konsert Gemilang AE06...

Mawi: Alooo Shaa...

Marsha: Sayaaanggg.. (dah terlupa panggil nama.... hahaha..)

Mawi: (senyum... ) You balik KL bila....?

Marsha: Malam ni rasanya... naik flight kot... ehh.. macam mana tadi.. semua award you menang ka??

Mawi: Tak la semua... yg menang duet tu Zahid dengan kawan you tu.. sapa tu... Nikki...... yg lain I sapu laa...

Marsha: Eee.. berlagak la you ni.... (saja gurau...)

Mawi: Mana ada berlagak... peminat I yg undi... i bersyukur je laa...

Marsha: Kasik i satu award boleh??

Mawi: Balik sini dulu laa.. pas tu baru i bagi...

Marsha: Ye la tu... nanti mesti you mintak balik.... (macam nak merajuk...)

Mawi: Tau tak per... (gelak...)

Marsha: Habis tu you telefon i ni kenapa? Selalu kan you SMS aja...

Mawi: Tadi i baru je nyanyi lagu Aduh Saliha....

Marsha: Ooo.. you kena nyanyi lagu tu lagi ka..?

Mawi: Lagu tu kan memang bertanding... tu pasal kena nyanyi jugak...

Marsha: Habis tu you teringat kat i la ni... masa you nyanyi lagu tu? (gelak..)

Mawi: (terdiam...) Ntah tetiba je teringat kat you.. selalu kan award2 ni you kan ada... pelik pulak you tak de hari ni....

Marsha: Ye lah... you tak ajak i... tu yang i kena pegi Terengganu... kalau you ada sekali, tak apa jugak...

Mawi: Mana la i tau diorang tak ajak you... You pun tak cakap yg you tak dpt jemputan...

Marsha: Nanti kalau i cakap nak ikut you, nanti ada orang tu cakap 'Tak malu!! Perasann!!' kat i.....

Mawi: (gelak.... teringat plak ayat tu kat Jom Heboh Powerroot hari tu...)

Marsha: Ye laa.. (nak merajuk dah...) You mana nak ambik tau i pegi ke tidak... kalau i hilang lepas ni pun agaknya minggu depan baru you tau...

Mawi: Nak merajuk la tu....

Marsha: Dah laa.. i dah letih ni... kalau i hilang dua hari ni, you jgn cari i tau.. i nak pegi makan angin.. tak nak ajak you.... TUP! (terus letak telepon..)

Mawi: (Aik... angin Ganu la pulak...)

Mawi hantar SMS pulak...

+Mawi: Sha... you jgn la merajuk lama2...

+Marsha: Ingat tau.. u jgn cari i kalau i tak jawab SMS you...

+Mawi: Jgn lupa SMS i balik tau kalau rajuk you tu dah habis... hahaha...

Terus Marsha tak hantar SMS dah...

+Mawi: I tunggu tau SMS u...

Takde jawapan gak...

Mawi: (Isy.. isy... pompuan.. pompuan..)

DIALOGUE IS PURELY FICTIONAL AND SHOULD BE READ AS A FANTASY

My Heart the Movie

Ramai gak bloggers yg dah buat review pasal movie ni. Ada yg kata macam Kuch Kuch Hota Hai... Daripada malas nak tengok, terus rasa nak tengok pulak.. ye laa. nak gak test ke'emosional'an aku pasal masa Kuch Kuch dulu aku gerenti nangis bila everytime aku tengok. So, bila ada opportunity, tengahari tadi aku pegi tengok movie ni dengan pipicomel. Even kitorang lambat 20 minit pun, tak menjejaskan la jugak jalan crita dia...

Tapi yg aku pelik, bila masuk jer, penonton asik gelak aje.... rupa2nya part2 awal memang ada scene klakar... aku tunggu2 gak part serius... kot2 la air mata aku mengalir gak.. bila pikir2 balik, dari awal lagi movie ni dah kecamukkan emosi aku... kejap ada part gelak bila komik fantasi puitis disamakan dengan komik Sin Chan... kejap ada part sedih bila Rachel dah start rasa sedih bila dia rasa akan kehilangan Farel pada Luna.. kejap ada part puitis bila Farel konon2 berpuisi dengan Luna... kejap ada part serius tak serius bila Rachel kejar Farel dengan jip nak langgar Farel sampai mati... kejap ada part romantik bila Farel cakap 'Aku Cinta Sama Kamu' kat Luna masa kat Danau.. (masa ni memang nice view...)Erk... memang emosi aku kecamuk.. sebab bila mata aku nak rasa bergenang jer, dah ada balik scene klakar.. so ended up aku gelak masa mata aku bergenang...

Bila dah habih movie ni, baru aku sedar kenapa aku nak tengok... aku sebenarnya nak merasa kembali perasaan Rachel yg pernah aku rasa dulu.. perasaan tak dapat menceritakan perasaan sebenar pada org yg dicintai... kalau nak cerita balik mende ni memang macam menoreh balik luka yg dah sembuh... Aku sebenarnya nak tengok macammana reaksi org yg berperasaan seperti Rachel... aku sebenarnya nak nangis sama2 dengan Rachel bila kita hanya dapat tengok org yg dicintai mencintai orang lain... aku jugak nak rasa happy jugak macam Rachel rasa bila tengok org tu happy dengan pasangan masing2... Hmm.. kalau nak cerita mende ni memang takkan habih... Cuma yg bezanya antara aku dgn Rachel ialah hati Rachel dpt berdegup bersama2 org yg dicintainya...

Anyway, bila aku tengok videoclip lagu ni kat youtube, aku mati2 ingat Acha tu Rachel... pasal dlm vc tu Acha rambut pendek.. and aku tak berapa cam Luna dlm movie ni. Tapi, salute to Rachel or Nirina... coz dia dpt buat aku rasa apa yg dia rasa dlm movie tu...

Friday, September 01, 2006

My Heart

Aku addicted dah nak letak video youtube kat sini.... ada je video best yg aku jumpa... salah satu nya video nih.. after about 2 mths lagu ni kat henfon aku, i finally get to see the video... rupa2nya hero 'Aku Tlah Jatuh Cinta' rupanya... so this is Irwansyah.... Hmm... Anyway, aku baru beli CD Agnes Monica... best giler....

Anyway, here it goes.. enjoy the song!!!




Aku teringat budak berdua tu je bila dengar lagu nih.. heheheh... u know who...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari