Friday, July 28, 2006

A Lovely Day with Our Princess, Marsha

27 July 2006 - Karyaneka, Jalan Conlay

It was announced sometime last week yg our Princess, Marsha was arranging to spend time with her fans. WOW!!! Tak tergambar la rasa happy when we finally get to see her in person..

At last, bila dah confirm, kitorang kumpul kat Karyaneka at around 2pm. Yang ada, Pipicomel, Sweetjaan, Braggs, Gadis_Dealova & a friend, Kak Ann, Kak Bijak, Panjiadil, JusticeGuy and me of course. Aku datang lewat sikit aroung 3.30pm. But diorang bgtau Marsha sampai dengan Ady Maestro. Ada gak la photographer from Karangkraf.. aku rasa untuk article Media Hiburan kot… so guys… watch out for next Media Hiburan issue…

Then, diorang jalan2 around Karyaneka sambil posing2 amik gambar lagik.. isy isy.. jelesnyaaaa… Yang best tu, Marsha and few of us ada gak main Congkak… cayalah… Marsha nak beli congkak but takde yg fancy plak.. yang ada tu, besar gedabak.. hahahah.. anyway, kat Karyaneka tu, ada la derang letak patung pakai baju batik dengan hiasan2 batik macam pasu, meja, sofa… memang colorful betul that place with all the batik things…. Heehee… Marsha plak dok posing kat patung2 tu… ada gak dia suruh kitorang posing, tapi mana la kitorang reti sangat.. ahahahah…

Lepas tu, pegi plak tempat kaler2 batik… hehehe… rupa2nya ada aktiviti kaler mengaler… best gak.. pasal dah lama tak pegang water kaler nih… pihak Karyaneka dah sediakan kain and gambar untuk setiap org kaler (memang sorang satu dapat!!!)… gambar – scenery dekat KLCC, ada pokok klapak, Menara KLCC and Menara KL (huh???) and bukit bukau sikit laa… then kat bawah each of the gambar kat kain tu, ada la Marsha punya signature. Best gilerrrrr… Marsha had to go somewhere sekejap nak buat photoshoot with the Karangkraf guys.. Pas tu dia datang balik… Almost dua jam gak la aktiviti kaler2 nih… then bila dah siap, kena keringkan plak. Bila dah kering, everybody got to keep it!!! Wow!!! Posing plak lepas tu dengan Marsha and of course, with our hand-made batik yg kitorang sendiri kaler. Memang kellllassss….

Then, pas tu, masing2 dah rasa lapar… kitorang pun pegi la tea break kat MiCasa Hotel nearby. Hehehehe… lepak & borak2 la kejap sambil makan currypuff & tea. Nasib baik aku bawak 2 photo albums aku yg penuh gmbr dia & Mawi. Heheeheh… bagi la dia tengok especially gmbr2 kat Penang dulu. Waduh2… tengah2 tengok sambil borak2, tetiba, background music kat cafĂ© tu – Aduh Saliha la plak… ayoyoyo…. Kitorang bebudak M2M dah sengih2 dah.. ROYANNN!!!! Tak tau la Marsha perasan ke tidak coz masa tu dia tengah on the phone. Suratan atau kebetulan?? Kuang3x!!!

Then ada la dia sign gmbr2 yg Sweetjaan bawak… then dia sign plak album aku… heheheh… lepas dah lepak tu, around 6 sumthing, nak balik dahhh… sempat plak posing amik gambar sorang2 dengan Marsha kat luar hotel. Masa salam2, kiss2 dengan Marsha before nak balik tu, aku sempatla say thank you kat Marsha for spending time with us… Dia cakap balik – My pleasure actually… Hehehehe….

And that was all… a memorable day with our lovely Marsha….. Best giler coz she was so friendly, so funny, so bubbly.. Just like what we all saw in AF… and that’s why we like her so much, right!!?? Hopefully lepas ni, ramai lagi yg akan join the activities with Marsha, if ada la..…

POKOK KLAPAK WORLD!!!!
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari