Friday, July 28, 2006

Hitz.TV Top Ten Live with Marsha

19 July 2006 - ASTRO

Aku pegi pun last minute decision.. pasal aku keje shift pagi ari tu... so last2 decide pegi gak dgn braggs...

Yang haru tu, kitorang dua2 memang tak penah pegi Astro.. so main bantai je laaa redah kat situ... hahahah.. aku rasa kitorang dah tawaf area tu lebih kurang 3, 4 kali coz the actual jalan masuk dia macam lorong terbiar... isy isy... aku tak sangka betul susah nak cari Astro... nampak je bangunan dia besar.. tapi jalan nak pegi... erk.... tobat laa... parking lak kat luar.. kena bayar singgit.. dulu bapak aku kata tak de fee.... ermmm yg ni aku no komen la... bila Astro dah kaya, nak lagi kaya, macam ni la jadiknya kot....

Bila masuk Astro tu, kitorang jumpa Hitz.TV Audience Manager - si Aya dgn Hazmin (ye kot nama ni.. tak berapa ingat laa..)..they are really nice people... kena pakai sticker plak kat baju... tapi kena tunggu ramai2 audience lain datang, baru boleh masuk... terjumpa plak dgn Intan NurLiyana (ingat tak masa DSS AF3 - yg dia nari dgn Marsha kat stage tu nyanyi Pokok Klapak - ala2 tomboy tu..).. dia pun ada... ingat kot dia dtg pasal nak tgk Marsha, rupanya dia dtg nak tgk Amy AF3... tapi Amy plak tak dtg pasal demam...

Tetiba, ada plak satu rombongan datang dgn bas... rupa2nya derang jemput budak kat kolej mana tah... datang jadik audience gak... pas tu ada plak minah2 Salleh dari London... jadik audience gak... ramai la plak... bila dah ready tu, kitorang diberi briefing jap on what to do and what we can't do. Then ramai2 masuk Astro.. dapat la tgk Studio2 yg berkenaan... masuk je Studio 2 untuk Hitz.TV tu, terkezut gilerrrrrrrr!!!!!!! Aku ingatkan datang just nak tgk jer.. rupanya kena duduk kat studio set mcm yg kat Muzik@Ria ramai2 tepuk ala2 Awie celup tuu... erkkk... malu gak la.. but demi Marsha, aku tebalkan muka je laaaa.. adehhh...

Lepas dah amik tempat kat studio set, derang bagi arahan la apa nak kena buat and macam2 lagi lah dgn Hitz.TV punya pengacara - Ferhad, Roshan & sorang minah ni tak berapa ingat nama dia....... then tunggu punya tunggu, Marsha, Burn & Vince pun datang... rupanya derang tiga yg akan buat show and jadik artis jemputan untuk show tu - Hitz.TV Top Ten Live. Marsha as always was very beautiful as ever... pakai jeans and blouse kaler green. Marsha yg start nyanyi dulu - lagu Imagine Me Without You - tak ingat la sapa penyanyi asal lagu ni... best giler suara.. aku ingat miming mula2.. rupanya memang LIVE!!! Cayalah Marsha....

Then lepas tu, derang interview2 sikit la bebudak tiga org tu pasal AF, pasal album, and bla bla bla... yg bestnya, in between recording interview tu, ada gak si Ferhad & Burn dok sebut2 Mawi.... hahaha.. ada gak derang usik2 si Marsha... and as usual, Marsha pun dok cover2 gitu laaa... hahahah.... aku dah angkat2 kening dgn Braggs.... hahaha... royan pun cover2 gak laaa...

Ekceli, macam2 lagi happened, tapi tak berapa relevant sgt nak citer kat sini.. Then lepas dah abih recording show tu, kena balik laaa... then kitorang mintak permission nak bergambar dgn Marsha jap... so Braggs pun kasik la kiriman brg2 yg org lain kirim... then aku plak, kasik cd yg ada gmbr Cit Cat yg aku amik dulu, dgn 1 vc - lagu duet Jgn Pisahkan yg dia penah nyanyi kat Penang dulu tu... aku tanya dia dah tgk ke vc duet tu... dia dgn excitednya kata blom.. hahahah... Pastu dia tetiba tanya, Mawi tak ada? Aku blur jap.. Mawi?... bila masa Mawi ada kat Launching Cit Cat tu?.... Hahaha.. rupa2nya dia tanya untuk Mawi tak de ke vc gak... ahahah...tak teringat plak nak buat vc utk Mawi gak...

Then lepas dah snap2 few pictures (tak leh lama2), kitorang pun pi tea break kat cafe Astro.. ada la terjumpa few artists.... last2 Marsha pun masuk gak... lepas say few things and dah kirim2 salam, kitorang pun balik ler dgn perasaan riang gumbira....
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari