Monday, June 26, 2006

'Raja Longkang' and... sweet Akma....

Last weekend, adala beberapa member M2M ajak aku masuk Bowling Tournament untuk M2M kat Cosmic Bowl, MidValley... hey, aku cakap kat diri aku, why not, bila lagi aku nak belajar main menda ni since aku memang tak penah main... Aku pun tanam cita2 nak main. Of course, sebelum masuk mana2 pertandingan, kenala prektis dulu. But.. memang bukan luck aku, aku terlampau sibuk siapkan report month-end sampai tak de masa langsung nak prektis. Anyway, prinsip aku if main untuk mana2 pertandingan sekalipun, adalah untuk berlatih bersungguh2 dan menang. Sebab tu aku hesitate mula2 nak main bowling ni sebab ye laa.. tak penah main, tak prektis, mana nak menang kan.. kira ada pride jugak la kan... Tapi, since aku diajak oleh beberapa org yg aku anggap sahabat, aku ketepikan prinsip aku and aku masuk jugak... kalah atau menang, belakang kira.. Janji, aku bersama2 diorang main sama2.

Anyway, aku sampai awal sebab Mier ajak aku prektis sama2. Tima kasih byk2 ler ada gak yg nak tolong ajar aku... tapi sampai je kat sana, ramai plak orang... and byk plak lane yg dah dibooking. So, aku ingat nak pegi makan jap since aku tak breakfast lagi, tapi selera aku tetiba je hilang.. last2 aku minum jus jer... segar la sket... Geng2 lain ramai gak yg dah lama sampai... Sambil tunggu giliran kitorang main, sembang2 ler jap.. almaklum dah lama gak la tak jumpa kan... Team aku - Takde Maknenyer - Halle, Jolene & Dieda, pakai baju kaler oren... (teringat plak Zahid.. Wo!!!) Then, tunggu punya tunggu semua datang, kitorang pun start ler main.. sebelum tu aku nengok2 ler bowler yg lefthanded macam aku ni main camna... perati gak ler diorang hayun bola tu camna.. sebab selama ni aku slalu takut bola tu jatuh ke belakang... hahahah... so aku try2 ler angkat bola tu... try test bola nombor brapa.. last2 aku selesa no 8 or 9... aku kan baru lagi.. so memang ler bola budak kecik yg aku main.... ahahahah... anyway, my first game, aku dapat 34 jer... huhuhuh... as usual, bola tu nak masuk longkang gak padahal bola tu nampak straight je bila aku baling... hahahah.. anyway, second game aku dapat 50++... okey ler tu ekkk.. ada gak la peningkatan... yg aku tak puas hati, bila aku try prektis kat lane 'organizer', boleh plak aku strike satu... bila masuk balik kat lane aku, satu strike pun haprak.. isy isy.... strike ke longkang adalaa... huhuhuhu...

Anyways, last2 team2 yg menang adalah: Nates World, Pokok Klapak & World... Congrats!!! Yg tak sangka, aku ingat kot, since aku dah ala2 masuk lawan bowling ni, kot2 la ke'kalah'an aku ni org tak amik peduli sangat la kan... sekali tu, adehh... aku diisytihar plak 'pemain-yg-tak-berapa-pandai-main-tapi-tunjuk-semangat-kesukanan' a.k.a Raja Longkang la kononnnya... hahahahah.. malu siot.... announce kat Cosmic Bowl plak tu... ehehehe... mula2 memang aku malu gila.. aku gelak2 jugak la kan... hahaha... tapi aku rilek2kan hati... alaa... mende ni suka2 jer.. tak perlu nak rasa malu kan kan... last2 aku puas hati & happy gak la sebab aku pikir2 balik, aku join semua ni untuk sahabat2 aku jugak... tu je la niat aku.. nak happy2 dengan kengkawan... tengkiu untuk semua kengkawan M2M for the tournament... kalau tak kerana tournament ni, aku takkan tau main bowling... heheheh.. i love you all... Mwahhzzz...

Pas tu, dah habih tgkp gmbr, aku rasa lapar, tapi aku call KC dulu, tanya Akma dah buat show ke belom... KC kata blom.. so apa lagi, dgn tak makannya, aku terus pi Tasik Shah Alam nak tgk Akma and the geng buat show untuk Karnival Keluarga Bahagia Selangor. Aiyohhh.... parking punya jauh pasal dah ramai sangat orang yg datang... Sampai2 jer, nampak KC and the geng duduk paling depan skali.. ohh.. cayalah AkmaFc... seb baik derang save satu kerusi kat aku.. Akma dah nyanyi dua lagu - Teman Tapi Mesra & Pudar... alaa... teringin la nak dgr dia nyanyi lagu tu..... Akma's sooo sweeeeeetttt dgn rambut baru dia... artis petang tu - Alam, Sahri, Nana, Rosma, Akma, Hazama & Jeff. Lagu last, diorang nyanyi ramai2 - Hati Emas... Hmmm... Pukol 6 lebih, aku pun blah dgn Iza & KC.. hehehe.. letih gila.. balik umah, baru aku makan... and that is all about Raja Longkang and ... sweet Akma.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari