Monday, June 19, 2006

Futsal with FELIX - Rio de Futsal - 180606

Malam kelmarin aku dapat tau yg Felix akan main Futsal kat Rio de Futsal kat Subang Jaya semalam untuk Chattersclub Cup.. so aku pun last minit ajak le KC pegi. Seb baik KC nak pegi.. Dengar citer, futsal start kol 9 so aku amik KC kat LRT Jelatek kol 9.

Sampai sana lebih kurang dekat kol 10 laa.. masa tu dah ramai teams yg start main dah.. aku dgn KC pun terjenguk2 kat court kot2 adaFelix... tgk2 team Maestro tak sampai lagi. Diorang rupanya team jemputan skali dgn team Sinar.fm deejays and team MOD@15. Ada lagi la team2 lain yg aku tak ingat nama. Tapi yg paling best nama team - team MUNGKIR BAHAGIA FC. Wakakakaka... teringat plak VC Iza...

Anyway.. kitorang dengan tak makannya, lepak jap.. duduk kat tepi sambil tengok ulangan Konsert 2 AF4. Rupanya ada screen besar katsitu.. heheheh... lapar la jugak.. tapi takut kang kalau pegi cari makan, Felix datang lak... tunggu punya tunggu, team Maestro pun datang la lebih kurang kol 11.00am... Rosma & Khai je adaa... Isyy.. tengok dak Rosma tu kiut kenit sangat.. tapi maintain slim babe... memang suker la tgk diorang dua tu.. sopan santun sungguh... layanpeminat plak tu... Hehehehe.. Adalah a few krew Maestro yg cam tak cam sangatla... Man (Resume Utk Mawi) tu yg bwk diorang - dia pun main gak.. pastu, Along, Saiful and ada sorang lagi tak tau apa nama.. sepatutnya Elliza datang, but Man kata dia sakit, so dia balik kampung... (yeay yeay - happy bukan sebab dia sakit tau..!!). Kefli pun tak dapat datang.. wat the heck.. aku tunggu Felix je laa.. HAHAHAHA...

Pas tu, setengah jap lepas tu, Felix pun tersengih2 datang... dia pakai t-shirt World Cup kaler oren hijau - aku rasa untuk Brazil kot....kasut dia pun kaler hijau pucuk pisang - apa lagi.. aku pun bawakler vcam aku amik gmbr Felix. Dia tak cam aku rupanya...ehehehe.. kot2 la dia ingat aku yg pi bday dia ari tu... lepas aku &KC dah salam2 tu, ada la dua tiga peminat dia yg datang amik gmbr dgn dia.. fuhh.. memang tak berenti la peminat dtg bergambar.

Pas tu, dah takde peminat dtg kat dia, kitorang pun pegi balik kat dia tanya boleh tak dia say few things kat JU (thru my vcam ler...) Dia pun start dah tersengih2.. tapi nampak sangat dia ni pemalu...heheheh... masa dia start nak cakap jer, tetiba ada
MOD@15 hulur 'mic' kat mulut dia. Terkejut dia ingatkan nak announce satu court pasal apa yg dia nak ckp kat JU... rupanya2 diorang nak tanyapasal futsal laa... hehehe.. mula la Felix jawab buat lawak dia tu... konon dah berbelas tahun main futsal laa.. bla bla bla (tak dgr sgt dia ckp apa coz bergema...) Dah habih diorang interview baru la dia dtg depan kitorang untuk bg wish kat JU. aku tak brp dgr sgt sebab suasana kat situ bising giler... dengan suara org interview laa, suara fans yg dok jerit2 kat court lah, suara Aznil kat screen @15lah. macam2 ler sampai aku tak berapa dgr sgt Felix cakap apa... yg aku ingat, mula2 dia kata:-

FELIX: HAI JU... JANGAN JIWANG SANGAT EKK.. (SENGIH2..) (MUMBLING FEW THINGS) SUSAH2 AJA... SEKARANG NI TGH NAK MAIN FUTSAL. NAK TGK NI (FUTSAL), BOLEHLA TGK KAT TV APA KAK (TANYA AKU) TV3 KE... (AKU NYAMPUK - TVJU, KC NYAMPUK - NTVJU) KALAU SENANG2 TU, TENGOKLAA.. OKLAA.. JUMPA LAGI... (dia babai)

Then dia start warming up dgn krew team Maestro lain... terer gak mamat ni buat tricks main bolaa... sambil2 tu ada gak peminat dok amik gmbr dgn dia... pas tu lebih kurang kol 11.45, Saiful bawak KFC.. dia pun lepak makan2... pas tu sambung lagi prektis... sempat plak main ping pong... then kol 12 noon, MOD@15 panggil Felix bagi hadiah kat bebudak kecik yg menang pertandingan mewarna (padahal Khai &Rosma ada diorang boleh panggil... hehehe.. so kiranya Felix ni yg paling glamer la kat situ... hehehe...) Sooo kiuutttt tgk dia with bebudak tu... nak dijadikan cerita, terjumpalah kitorang dengan sorang minah ni yg excited sungguh jumpa felix.. minah tu siap tanya lagi - mana Akma!!! Uittt... terkujat aku dgn KC kejap.. Felix sengih2 je laa... aku tanya minah tu, dia ni JU ker... dia kata tak..tapi lepas KC dok tanya2, rupa2nya dia ni AzizahFELIX yg kat @15 tu.. WAHHHH!!! Sungguh tak disangka2 dapat jumpa dia kat sini... apalagi.. memang tak hengat dunia la aku dgn KC borak dgn dia...

Pas tu Felix lepak jap dgn member2 lain tgk konsert 3 AF4. Time Zila jer, bukan main tepuk lagi dia.. hahahah wateverla kan (tp kiranyadia ni mmg suka tgk pompuan Melayu laaa.. hahaha)... klaka tgk gelagat dia tgk konsert tu, kejap baring, kejap duduk,.... mmg tak duk diam laaa... tgh2 Zila buat performance, diorang panggil team dia main dah.. hahahha... tapi dia tak berganjak lagi tu... lepas 10 minutes baru dia dgn bebudak lain gerak... yg tak best nya, masaSinar.fm main, diorang siap ada sports commentator lagik... isy..kacau betul nak tgk konsert... hahahaha... masa Felix main, aku pi la kat tepi court tu amik gmbr2 dia.

Memang terer la Felix main... banyak betul dia score... lepas 1st game, diorang lepak jap.. tak mo la kacau coz mesti dia penat lagikan... then 2nd game, aik.. aku tgk dia duduk sorang2... apa lagi, aku pun ajak KC pi kat dia.. saja nak borak2 la kan... kebetulan aku ada bawak cover CD album konsert af3 & album karaoke dia & jengjeng.. a postcard of gmbr dia & kema untuk dia sign laaa.. ngeh ngeh ngeh... kitorang pun tegur la dia.. apsal tak main... pancit la kak... ekekeke.. lagipun tiap2 malam saya balik pukol 3 pagi.. aik buat apa... rupanya dia siapkan album baru dia.. dia kata hujung bulan ni maybe kluar.. so watch out for the album guys!!! Then aku tanya, lepas ni show kat mana.. dia sort of kata kat Sabah byk laa..pas tu, aku pun kluarkan la cover cd & postcard... aku tanya... pilih mana satu nak sign.. hahahha.. aku tengok dia tatau nak pilih mana satu.. (saja nak usik dia sebenarnya.. wakakaka...) Pas tu aku cakap, sign semualah... hehehe.. sambil tersengih2 dia sign la semua...ehehehe.. nak tanya menda lain jer, tetiba, diorang panggil dia main plak.. ganti khai yg dah pancit gak... eheheh..

Lepas diorang dah abih main tu, semua lepak kat situ.. masa tu tgh nak umumkan sapa yg terkeluar.. semua dok teka2 sapa kluar...kitorang cakap ntah2 zila kot kuar... dia pun happy la if zila kuar... ahahaha gatall sungguh - kononnya bleh jumpa la tu...ekekeke... again, WATEVERLA KAN...

Then, dekat kol 3, Felix nak balik dah... huhuhuhu... kitorang pun pegi la kat dia nak babai... Felix pakai spek itam diaa laaa..

FELIX: BABAI... SUSAH2 AJA.. (BUAT TGN PUSING2 TU) BABAI JU!!! MUAHHSS (BUAT FLYING KISSS..)

Pas tu aku dgn KC pun berangkat cepat2 carik restoren - lapar giler... masa nak balik tu, terserempak plak dgn Man, borak2 jap...pas tu cha alif but laaaa... singgah sat Summit makan lunch dekatpukul 3...

End of Story of another Felix's event. Gmbr nanti aku upload ok.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari