Monday, June 26, 2006

'Raja Longkang' and... sweet Akma....

Last weekend, adala beberapa member M2M ajak aku masuk Bowling Tournament untuk M2M kat Cosmic Bowl, MidValley... hey, aku cakap kat diri aku, why not, bila lagi aku nak belajar main menda ni since aku memang tak penah main... Aku pun tanam cita2 nak main. Of course, sebelum masuk mana2 pertandingan, kenala prektis dulu. But.. memang bukan luck aku, aku terlampau sibuk siapkan report month-end sampai tak de masa langsung nak prektis. Anyway, prinsip aku if main untuk mana2 pertandingan sekalipun, adalah untuk berlatih bersungguh2 dan menang. Sebab tu aku hesitate mula2 nak main bowling ni sebab ye laa.. tak penah main, tak prektis, mana nak menang kan.. kira ada pride jugak la kan... Tapi, since aku diajak oleh beberapa org yg aku anggap sahabat, aku ketepikan prinsip aku and aku masuk jugak... kalah atau menang, belakang kira.. Janji, aku bersama2 diorang main sama2.

Anyway, aku sampai awal sebab Mier ajak aku prektis sama2. Tima kasih byk2 ler ada gak yg nak tolong ajar aku... tapi sampai je kat sana, ramai plak orang... and byk plak lane yg dah dibooking. So, aku ingat nak pegi makan jap since aku tak breakfast lagi, tapi selera aku tetiba je hilang.. last2 aku minum jus jer... segar la sket... Geng2 lain ramai gak yg dah lama sampai... Sambil tunggu giliran kitorang main, sembang2 ler jap.. almaklum dah lama gak la tak jumpa kan... Team aku - Takde Maknenyer - Halle, Jolene & Dieda, pakai baju kaler oren... (teringat plak Zahid.. Wo!!!) Then, tunggu punya tunggu semua datang, kitorang pun start ler main.. sebelum tu aku nengok2 ler bowler yg lefthanded macam aku ni main camna... perati gak ler diorang hayun bola tu camna.. sebab selama ni aku slalu takut bola tu jatuh ke belakang... hahahah... so aku try2 ler angkat bola tu... try test bola nombor brapa.. last2 aku selesa no 8 or 9... aku kan baru lagi.. so memang ler bola budak kecik yg aku main.... ahahahah... anyway, my first game, aku dapat 34 jer... huhuhuh... as usual, bola tu nak masuk longkang gak padahal bola tu nampak straight je bila aku baling... hahahah.. anyway, second game aku dapat 50++... okey ler tu ekkk.. ada gak la peningkatan... yg aku tak puas hati, bila aku try prektis kat lane 'organizer', boleh plak aku strike satu... bila masuk balik kat lane aku, satu strike pun haprak.. isy isy.... strike ke longkang adalaa... huhuhuhu...

Anyways, last2 team2 yg menang adalah: Nates World, Pokok Klapak & World... Congrats!!! Yg tak sangka, aku ingat kot, since aku dah ala2 masuk lawan bowling ni, kot2 la ke'kalah'an aku ni org tak amik peduli sangat la kan... sekali tu, adehh... aku diisytihar plak 'pemain-yg-tak-berapa-pandai-main-tapi-tunjuk-semangat-kesukanan' a.k.a Raja Longkang la kononnnya... hahahahah.. malu siot.... announce kat Cosmic Bowl plak tu... ehehehe... mula2 memang aku malu gila.. aku gelak2 jugak la kan... hahaha... tapi aku rilek2kan hati... alaa... mende ni suka2 jer.. tak perlu nak rasa malu kan kan... last2 aku puas hati & happy gak la sebab aku pikir2 balik, aku join semua ni untuk sahabat2 aku jugak... tu je la niat aku.. nak happy2 dengan kengkawan... tengkiu untuk semua kengkawan M2M for the tournament... kalau tak kerana tournament ni, aku takkan tau main bowling... heheheh.. i love you all... Mwahhzzz...

Pas tu, dah habih tgkp gmbr, aku rasa lapar, tapi aku call KC dulu, tanya Akma dah buat show ke belom... KC kata blom.. so apa lagi, dgn tak makannya, aku terus pi Tasik Shah Alam nak tgk Akma and the geng buat show untuk Karnival Keluarga Bahagia Selangor. Aiyohhh.... parking punya jauh pasal dah ramai sangat orang yg datang... Sampai2 jer, nampak KC and the geng duduk paling depan skali.. ohh.. cayalah AkmaFc... seb baik derang save satu kerusi kat aku.. Akma dah nyanyi dua lagu - Teman Tapi Mesra & Pudar... alaa... teringin la nak dgr dia nyanyi lagu tu..... Akma's sooo sweeeeeetttt dgn rambut baru dia... artis petang tu - Alam, Sahri, Nana, Rosma, Akma, Hazama & Jeff. Lagu last, diorang nyanyi ramai2 - Hati Emas... Hmmm... Pukol 6 lebih, aku pun blah dgn Iza & KC.. hehehe.. letih gila.. balik umah, baru aku makan... and that is all about Raja Longkang and ... sweet Akma.

Monday, June 19, 2006

Futsal with FELIX - Rio de Futsal - 180606

Malam kelmarin aku dapat tau yg Felix akan main Futsal kat Rio de Futsal kat Subang Jaya semalam untuk Chattersclub Cup.. so aku pun last minit ajak le KC pegi. Seb baik KC nak pegi.. Dengar citer, futsal start kol 9 so aku amik KC kat LRT Jelatek kol 9.

Sampai sana lebih kurang dekat kol 10 laa.. masa tu dah ramai teams yg start main dah.. aku dgn KC pun terjenguk2 kat court kot2 adaFelix... tgk2 team Maestro tak sampai lagi. Diorang rupanya team jemputan skali dgn team Sinar.fm deejays and team MOD@15. Ada lagi la team2 lain yg aku tak ingat nama. Tapi yg paling best nama team - team MUNGKIR BAHAGIA FC. Wakakakaka... teringat plak VC Iza...

Anyway.. kitorang dengan tak makannya, lepak jap.. duduk kat tepi sambil tengok ulangan Konsert 2 AF4. Rupanya ada screen besar katsitu.. heheheh... lapar la jugak.. tapi takut kang kalau pegi cari makan, Felix datang lak... tunggu punya tunggu, team Maestro pun datang la lebih kurang kol 11.00am... Rosma & Khai je adaa... Isyy.. tengok dak Rosma tu kiut kenit sangat.. tapi maintain slim babe... memang suker la tgk diorang dua tu.. sopan santun sungguh... layanpeminat plak tu... Hehehehe.. Adalah a few krew Maestro yg cam tak cam sangatla... Man (Resume Utk Mawi) tu yg bwk diorang - dia pun main gak.. pastu, Along, Saiful and ada sorang lagi tak tau apa nama.. sepatutnya Elliza datang, but Man kata dia sakit, so dia balik kampung... (yeay yeay - happy bukan sebab dia sakit tau..!!). Kefli pun tak dapat datang.. wat the heck.. aku tunggu Felix je laa.. HAHAHAHA...

Pas tu, setengah jap lepas tu, Felix pun tersengih2 datang... dia pakai t-shirt World Cup kaler oren hijau - aku rasa untuk Brazil kot....kasut dia pun kaler hijau pucuk pisang - apa lagi.. aku pun bawakler vcam aku amik gmbr Felix. Dia tak cam aku rupanya...ehehehe.. kot2 la dia ingat aku yg pi bday dia ari tu... lepas aku &KC dah salam2 tu, ada la dua tiga peminat dia yg datang amik gmbr dgn dia.. fuhh.. memang tak berenti la peminat dtg bergambar.

Pas tu, dah takde peminat dtg kat dia, kitorang pun pegi balik kat dia tanya boleh tak dia say few things kat JU (thru my vcam ler...) Dia pun start dah tersengih2.. tapi nampak sangat dia ni pemalu...heheheh... masa dia start nak cakap jer, tetiba ada
MOD@15 hulur 'mic' kat mulut dia. Terkejut dia ingatkan nak announce satu court pasal apa yg dia nak ckp kat JU... rupanya2 diorang nak tanyapasal futsal laa... hehehe.. mula la Felix jawab buat lawak dia tu... konon dah berbelas tahun main futsal laa.. bla bla bla (tak dgr sgt dia ckp apa coz bergema...) Dah habih diorang interview baru la dia dtg depan kitorang untuk bg wish kat JU. aku tak brp dgr sgt sebab suasana kat situ bising giler... dengan suara org interview laa, suara fans yg dok jerit2 kat court lah, suara Aznil kat screen @15lah. macam2 ler sampai aku tak berapa dgr sgt Felix cakap apa... yg aku ingat, mula2 dia kata:-

FELIX: HAI JU... JANGAN JIWANG SANGAT EKK.. (SENGIH2..) (MUMBLING FEW THINGS) SUSAH2 AJA... SEKARANG NI TGH NAK MAIN FUTSAL. NAK TGK NI (FUTSAL), BOLEHLA TGK KAT TV APA KAK (TANYA AKU) TV3 KE... (AKU NYAMPUK - TVJU, KC NYAMPUK - NTVJU) KALAU SENANG2 TU, TENGOKLAA.. OKLAA.. JUMPA LAGI... (dia babai)

Then dia start warming up dgn krew team Maestro lain... terer gak mamat ni buat tricks main bolaa... sambil2 tu ada gak peminat dok amik gmbr dgn dia... pas tu lebih kurang kol 11.45, Saiful bawak KFC.. dia pun lepak makan2... pas tu sambung lagi prektis... sempat plak main ping pong... then kol 12 noon, MOD@15 panggil Felix bagi hadiah kat bebudak kecik yg menang pertandingan mewarna (padahal Khai &Rosma ada diorang boleh panggil... hehehe.. so kiranya Felix ni yg paling glamer la kat situ... hehehe...) Sooo kiuutttt tgk dia with bebudak tu... nak dijadikan cerita, terjumpalah kitorang dengan sorang minah ni yg excited sungguh jumpa felix.. minah tu siap tanya lagi - mana Akma!!! Uittt... terkujat aku dgn KC kejap.. Felix sengih2 je laa... aku tanya minah tu, dia ni JU ker... dia kata tak..tapi lepas KC dok tanya2, rupa2nya dia ni AzizahFELIX yg kat @15 tu.. WAHHHH!!! Sungguh tak disangka2 dapat jumpa dia kat sini... apalagi.. memang tak hengat dunia la aku dgn KC borak dgn dia...

Pas tu Felix lepak jap dgn member2 lain tgk konsert 3 AF4. Time Zila jer, bukan main tepuk lagi dia.. hahahah wateverla kan (tp kiranyadia ni mmg suka tgk pompuan Melayu laaa.. hahaha)... klaka tgk gelagat dia tgk konsert tu, kejap baring, kejap duduk,.... mmg tak duk diam laaa... tgh2 Zila buat performance, diorang panggil team dia main dah.. hahahha... tapi dia tak berganjak lagi tu... lepas 10 minutes baru dia dgn bebudak lain gerak... yg tak best nya, masaSinar.fm main, diorang siap ada sports commentator lagik... isy..kacau betul nak tgk konsert... hahahaha... masa Felix main, aku pi la kat tepi court tu amik gmbr2 dia.

Memang terer la Felix main... banyak betul dia score... lepas 1st game, diorang lepak jap.. tak mo la kacau coz mesti dia penat lagikan... then 2nd game, aik.. aku tgk dia duduk sorang2... apa lagi, aku pun ajak KC pi kat dia.. saja nak borak2 la kan... kebetulan aku ada bawak cover CD album konsert af3 & album karaoke dia & jengjeng.. a postcard of gmbr dia & kema untuk dia sign laaa.. ngeh ngeh ngeh... kitorang pun tegur la dia.. apsal tak main... pancit la kak... ekekeke.. lagipun tiap2 malam saya balik pukol 3 pagi.. aik buat apa... rupanya dia siapkan album baru dia.. dia kata hujung bulan ni maybe kluar.. so watch out for the album guys!!! Then aku tanya, lepas ni show kat mana.. dia sort of kata kat Sabah byk laa..pas tu, aku pun kluarkan la cover cd & postcard... aku tanya... pilih mana satu nak sign.. hahahha.. aku tengok dia tatau nak pilih mana satu.. (saja nak usik dia sebenarnya.. wakakaka...) Pas tu aku cakap, sign semualah... hehehe.. sambil tersengih2 dia sign la semua...ehehehe.. nak tanya menda lain jer, tetiba, diorang panggil dia main plak.. ganti khai yg dah pancit gak... eheheh..

Lepas diorang dah abih main tu, semua lepak kat situ.. masa tu tgh nak umumkan sapa yg terkeluar.. semua dok teka2 sapa kluar...kitorang cakap ntah2 zila kot kuar... dia pun happy la if zila kuar... ahahaha gatall sungguh - kononnya bleh jumpa la tu...ekekeke... again, WATEVERLA KAN...

Then, dekat kol 3, Felix nak balik dah... huhuhuhu... kitorang pun pegi la kat dia nak babai... Felix pakai spek itam diaa laaa..

FELIX: BABAI... SUSAH2 AJA.. (BUAT TGN PUSING2 TU) BABAI JU!!! MUAHHSS (BUAT FLYING KISSS..)

Pas tu aku dgn KC pun berangkat cepat2 carik restoren - lapar giler... masa nak balik tu, terserempak plak dgn Man, borak2 jap...pas tu cha alif but laaaa... singgah sat Summit makan lunch dekatpukul 3...

End of Story of another Felix's event. Gmbr nanti aku upload ok.

Thursday, June 15, 2006

Dialog M&M: Prelude Cinta

Mawi & Marsha tersenyum.. baru lepas pose utk jurugambar kat Konsert 2 AF4… Marsha toleh kat belakang… Mawi still tengok depan tapi cakap pelan2…

Mawi: Sha…

Marsha: (toleh tengok Mawi…) Apa?

Mawi: (Still pandang depan…) Mmm.. ada org hantar ko balik ker?

Marsha: (dah kerut muka sambil buat muncung dia..) Itu laa.. Wan ada hal pulakk… tak boleh hantar sia…

Mawi: (toleh tgk Marsha plak..) Aku hantar ko boleh?

Marsha: Haaa? Ndak mau lah… (geleng kepala… takut kena gossip la tu…)

Mawi: Laa.. ko nak takut apa… bukan kita buat salah pun…

Marsha: (muka serba salah..) Err.. sia tak tau la…

Mawi: Ooo.. kalau org lain hantar tak per??.. aku hantar tak boleh ekkk?

Marsha: (dah agak Mawi cakap cam tu..) Mana ada sia ckp macam tuu..… (tunduk muka…)

Mawi: Takpe lah… org tak sudi nak kawankan… nak buat macam mana… (nak bangun dah, nak balik…)

Marsha: (tengok je Mawi jalan nak kuar dewan… still lagi serba salah…)

Mawi lepak jap borak2 dengan member2 AF yg lain…. Marsha still duduk termenung… tgh buat keputusan… nak ikut, tak nak.. nak ikut, tak nak… Marsha bangun…

Mawi toleh.. aik.. Marsha dah takde… Mawi hampa… sedih pun ada gak… ye lah… memang sah Marsha dah tak serapat dulu… Mawi terus kuar pegi kat lorong belakang Dewan Sivik tu. Sampai situ je, dia tgk Wan dah senyum2 kat kereta dia…

Mawi: Ko apahal senyum2 ni?

Wan: Eh.. aku saja senyum pun tak boleh ker?

Mawi: Ko ada hal apa ni? Marsha kata ko tak leh hantar dia?

Wan: Adala… hal org rumah aku laa… (kenyit mata… pas tu blah…)

Mawi: (heran tengok gelagat Wan.. apa hal la tiba2 je kenyit kat aku ni…)

Mawi terus masuk kereta kat bhgn belakang.. Nasir dah kat dlm kereta… Diorang tgh tunggu Yong Yee.. Tetiba dia rasa ada org kat sebelah dia… Mawi terus toleh…

OPOCOT!!!


Terus Mawi lompat kuar kereta… jenguk balik kat dlm dgn muka heran…

Rupa2nya Marsha dah ada kat dlm kereta dia!!!… Marsha tak pndg dia pun… dok termenung plak tengok luar tingkap….

Mawi gelak besor kat luar kereta….

Mawi: Aikk??? Tadi kata tak nak ikut?? (sengih2 sambil masuk kereta balik…)

Marsha: Yong Yee ajak sia lah… (cakap slow jer… still tak tgk Mawi lagi…)

Mawi: Ye ker… hahahahah…. (tak abih gelak lagi…)

Marsha: Apa ni.. tak habis2 gelakkan sia ni?? (baru toleh kat Mawi..)

Mawi: Tu laaa.. jual mahal lagi…

Marsha: (cebik mulut kat Mawi… tgk luar balik…)

Yong Yee datang terus start enjin kereta..

Mawi: (tanya Yong Yee..) Ehh.. ko yg ajak Marsha ker?

Yong Yee: Heh? Tak adalah… I baru je datang ni.. Bukan you ke yg ajak?

Mawi terus gelak besor lagi… Marsha kantoi!!! Marsha dah tersipu sipan…

Marsha: Nak kluar la macam ni…. (nak bukak pintu kreta…)

Mawi: (terus stop gelak..) Jangan la macam ni…. Ok.. ok.. aku stop gelak…

Marsha: (jeling kat Mawi) Tu yg sengih2 tu?

Mawi: Aik?? Sengih pun tak boleh jugak??

Marsha: Tak boleh…

Kereta dah start jalan… Mawi pun dah start diam.. Toleh kat luar tingkap gak… tak nak kasik Marsha marah kat dia la tuu…

Marsha still tgk luar lagi… macam tak de mood…

Mawi: Sha… (Mawi panggil slow jer..)

Marsha: (Diam..)

Mawi: Marsha…. (panggil lagi…)

Marsha: (still diam…)

Mawi: MARSHARUNNISAAA!!!!

Marsha: (toleh kat Mawi.. tersenyum teringat nama Islam yg Mawi bg kat dia masa diorang mula2 masuk Akademi dulu…) Eeee….

Mawi: Apa eee.. eee.. org panggil nama betul, dia buat tak tau plak…

Marsha: Mau apa?? (sengih…)

Mawi: (diam… ) Aku just nak cakap thanks…

Marsha: Thanks?? Knapa?

Mawi: Sebab kau bg aku hantar kau balik…

Marsha: (senyum…) Ndak ada apa2 lah…

Mawi: Aku tgk ko macam terpaksa jer naik kereta aku? Kalau ko rasa aku macam paksa ko, aku mintak maaf byk2…

Marsha: Mana ada.. sia okey lah Mawi… (senyum kat Mawi…) Kita kan kawan…

Mawi: (angguk sambil terpaku tgk Marsha senyum… kawan je ker??)

Mawi dah start rasa sedih… tapi dia tak tunjuk sangat laa..

Marsha: (toleh luar balik…)

Mawi: (garu kepala.. dah tak tau nak cakap apa.. lama sungguh dia tak borak dgn Marsha sampai dia rasa Marsha dah tak macam dulu…)

Last2.. dia pun toleh luar gak….

Marsha: Haaaa!!!! (tepuk bahu Mawi…) Sia nak tuntut ni….

Mawi: Opocot!! (Heran…) Haa? Tuntut apa nii… ehh… aku ada hutang ko ker dulu?

Marsha: (gelak…) Sia nakk… ermmm…

Mawi: (isyy budak ni….) Ko nak aper ni???

Marsha: Sia nak tuntut janji kita dulu…

Mawi: (kerut muka…) Hah.. janji apa ni?

Marsha: Bila sayang nak bagi I duduk bangku sebelah??… (jeling kat kerusi depan yg Nasir duduk…) Dulu sayang janji, kalau sayang dapat kreta, sayang nak bagi sia duduk sebelah… bila lagi??

Mawi: (sengih balik…) Ko teringin ke nak duduk sebelah masa aku bwk kereta?

Marsha: Kan sayang dah janji….

Mawi: Kok ye pun, tunggu le aku dapat lesen dulu….

Marsha: Ehh.. bukan sayang dah dapat ka lesen?

Mawi: Hmmm.. ko ni mesti dengar citer2 orang ni… memang ada org offer lesen terbang kat aku… tapi aku tak amik… aku mmg nak belajar betul2… tapi takde masa laaa…

Marsha: Sayang Mawi… (sambil senyum… bangga Mawi tak langgar peraturan..)

Mawi: (tiba2 toleh… terkejut dgn kata2 Marsha..) Ko kata apa tadi?

Marsha: Sia cakap sia sayang kau!!! (dah start blushing…) Sayang as kawan lah!!!!

Mawi: (terdiam jap) (dah berapa kali dah dia cakap aku ni kawan dia jer… Hmm.. tapi asyik dok panggil aku sayang jugak… Isyy..)

Marsha: Abah okey sudah? (selit tangan dia kat tangan Mawi… terus tukar topik bila tgk Mawi dah diam…)

Mawi: (terkedu tgk Marsha dok genggam tangan dia..) Okay la jugak… aku tgk dia dah gelak2 dah bila aku buat lawak… (bukak topi kuning dia… sambil usap2 kepala dia dgn tgn lagi satu…)

Marsha: (tenung Mawi) (Hmm.. dah lama sia tak tgk Sayang dekat macam ni)

Mawi: (terperasan Marsha dok tengok dia…) Ko tgk aku ni apsal… aku hensem ekk? (sengih2)

Marsha: Eee.. Perasan…. (buat muncung dia..)

Mawi: Elehh… ko tu mana nak tgk muka aku dah… balik2 muka jambu Praap tu jugak yg ko tengok… (Fuhh.. laser!!)

Marsha: (jeling kat Mawi… ) Mana ada… sia dah jarang jumpa dia laa…

Mawi: Ko dgn dia ok ke sekarang?

Marsha: Ok aja…

Mawi: Aku dgr dia dgn awek dia dah clash, betul ker?

Marsha: Entah??!! Sia tak amik tau laaa…

Mawi: (sengih…) Ko rasa, masa aku ada rambut hari tu, hensem tak macam dia?

Marsha: Eeee.. tak hensem langsung… sia nak potong masa Konsert Prelude hari tu, tak bagi pulakk!!!

Mawi: Isyy.. mana nak sempat laa… tak pasal2 keluar Trojan kat konsert tu…

Mawi & Marsha sama2 gelak… Marsha lentok kepala kat bahu Mawi sambil gelak… Mawi plak rasa happy sangat sebab dia dah dapat rasa Marsha yg kat sebelah dia is Marsha yg dia kenal dulu kat Akademi – manja, happy-go-lucky, cantik…

Mawi: Aku nak tanya batul2 ni, ko tak suka ker aku simpan rambut?

Marsha: Nope.. (angkat kepala balik and geleng) tak hensem lah… nampak macam bukan Mawi la…

Mawi: Heran gak aku, pakwe ko yg ada rambut tu, ko suker plak ekk… (saja nak test…)

Marsha: (jeling Mawi… tak cakap apa2…)

Marsha dah longgarkan genggaman tangan dia.. Mawi plak, bila dia sedar Marsha macam nak lepaskan tangan dia, cepat2 Mawi genggam erat balik.. tapi dia pandang luar… tiba2 jer dia teringat saat2 dia menangis depan Felix dek menahan perasaan masa dia damaikan perang dingin Marsha dan Kefli dulu… Hanya Tuhan saja yg tahu hatinya masa tu….

Marsha lentok balik kat bahu Mawi… seolah2 terasa dgn kesedihan Mawi…

Marsha: Sayang…

Mawi: (diam… still dok layan hati dia yg dah sebak…)

Marsha: Sayang… pandang la sia… sia nak tunjuk satu benda ni…

Mawi: (dapat rasa mata dia dah bergenang sikit.. tapi dia tak nak tunjuk kat Marsha… Cepat2 lap lelehan air kat hujung mata dia) Ko cakap je laaa apa dia…

Marsha: Kena tgk sia dulu lah!!! Cepatlaaa… (dah senyum…)

Mawi: (toleh..) Apa dia nyerr!!!???

Bila Mawi toleh jer, dia tengok Marsha tengah buat muka ala2 monyet kat dia – yg diorang slalu main kat Akademi dulu…

Mawi: (dah sengih balik…) Laaa… hahahahaha… tu je ker ko nak tunjuk…. Hahahahah… (gelak lagi…)

Marsha: Macam mana sayang buat dulu? Ala yg sambil tarik telinga tu… tunjukla sia nak tgk… dah lama kita tak buat kan?!!

Mawi: (terus buat muka monyet… tunjuk kat Marsha…)

Marsha gelak happy tengok muka Mawi… Then terus dia lentok balik sambil gelak…

Marsha: Sia rindula…

Mawi: Ko rindu kat sape? Aku ker??? (sengih2 sambil dok main2 dgn tangan Marsha yg dia tgh genggam..)

Marsha: Hisyhhh… Ke situ pulakk… Sia rindu nak masuk AF balik…

Mawi: (Baru je nak cakap dia pun rindu gak, tapi tiba2 kreta stop…)

Rupanya dah sampai kondo Marsha yg dia sewa dgn Rina…

Marsha: Dah sampai la… Bye.... (ckp bye kat Yong Yee & Nasir..)

Marsha nak kluar kreta, tapi tangan dia Mawi tak nak lepas plak… dia tenung Mawi…

Mawi: (diam sambil tenung je kat genggaman tangan diorang…)

Marsha: Sayang… (slow jer Marsha cakap sambil tenung lembut kat Mawi.. Dia tau lepas ni memang diorang akan jarang jumpa…)

Mawi: (diam lagi.. tgh tahan sebak..)

Marsha: (tengok Mawi lagi… dia tak sangka Mawi tiba2 macam tak nak berpisah.. padahal bukannya diorang tak biasa berpisah..)

Mawi: (Lepaskan pelan2 tangan Marsha…)

Marsha: (pegang lengan Mawi… sambil bisik dekat telinga Mawi…) Call me sometimes, okey…

Mawi: (start senyum sambil angguk… tp still tak mampu nak kata apa2..)

Marsha kluar kreta… Mawi tengok jer…

Lepas beberapa minit kereta jalan.. tiba2 Mawi dapat SMS…

SMS Marsha: I’ll be waiting for your calls…

Mawi senyum & reply…

SMS Mawi: Ayat takde maknenyer – Aku hope ko boleh tunggu aku sampai bila2…

THE END

Amaran keras: DIALOGUE IS PURELY FICTIONAL AND SHOULD BE READ AS A FANTASY

commenting and trackback have been added to this blog.

Sunday, June 11, 2006

Lirik: Cinta Di Hujung Rindu

Zarina feat. Mawi

MZ1:
Walau sesaga emas yg ada
Bukan halangan kitalah bercinta
Walau selumbar santapan jiwa
Janji dipegang ke mati sudahnya

M1:
Lagi ada bulan bintang
Tidak adik lupa ku lupakan
Lagi ada kasih & sayang
Tidak adik sisih ku sisihkan

repeat MZ1

Z1:
Biar bumi terbelah dua
Demi cinta ku gagahi jua
Biar kering Selat Melaka
Sumpah keramat ku genggami jua

M2:
Hadirnya dirimu
Di dalam hidupku
Mengajar ku rindu
Dan manis asmara
Insan yang bercinta

Z2:
Aku pun begitu
Selalu merindu
Senyum & tawamu
Pesona di jiwa
Di kala berduka

repeat MZ1 2x, M2, Z2, MZ1

MZ2:
Jauh di mata seru tak sampai
Dekat di hati sejaraklah padi
Jauh di jiwa nyata tiada
Bersentuh bayang rinduku pun hilang

MZ3:
Di hujung rindu kita bertemu
Memadu cinta berjanji setia
Di hujung kasih kita terpilih
Memadu cinta seluas dunia

Mmm.. nak dgr lagunya, click link kat 'Music' belah kanan ye...

Happy Birthday EMAI!!!!


Hari ni birthday Emai (laling ku!!) yg ke ToOOoOott... heeheheh...

So...

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Mazalina Hifni
Allah selamatkan kamu..

May happiness be yours always, dear friend!! Stay pink!!! hehehehe...


Mwaahhhzzzz!!!..

Wednesday, June 07, 2006

Promo Album Qasidah - Seremban


Semalam saya berkesempatan ke Seremban sebentar semata-mata untuk melihat promosi album Qasidah Mawi. Setibanya saya di sana, rupa-rupanya di situ juga turut dipromosikan album Zarina AF2 - Mahkota Jiwa.

MC hari itu ialah Along Maestro memandangkan beliau anak jati NS. Zarina yg memanggil Along dgn panggilan 'Papa' memulakan acara dgn beberapa 3 lagu dari album baru beliau. Nampaknya Zarina masih mengekalkan kelunakan suara beliau yg masih saya ingat hingga kini.


Seterusnya, Mawi tampil pula selepas itu dengan tiga lagu juga iaitu Kian, Oh Fatimah dan Al Jannah. Saya agak terperanjat pada mulanya kerana Mawi tidak mempromosikan lagu2 lain dalam Album Qasidah. Hmm.. mungkin juga beliau kesuntukan masa kerana malam semalam beliau muncul di TV2 untuk rancangan Interzone.


Mawi nampak ceria untuk mempromosikan album beliau dan saya rasa itu salah satu ciri yang sihat yg perlu ditonjolkan oleh seseorang artis kepada peminat masing2. Beberapa aksi menarik dapat saya lihat dari Mawi terutama apabila beliau berinteraksi dengan 4 org penonton yg beliau jemput ke atas pentas untuk menari bersama2 beliau semasa menyanyikan lagu Oh Fatimah. Sebelum itu mereka 'didera' dek Mawi untuk mengungkapkan perkataan 'Kuku kaki kakakku' secara laju.


Akhir acara, Mawi berkesempatan juga bersama2 Zarina untuk mengadakan sesi autograf. Walaupun sudah berkali2 saya mendapatkan tandatangan beliau, namun saya tak lepaskan peluang ini kerana ingin memberi pesanan dr rakan2 saya di M2MFrenz. Lagipun saya memang membawa 'cover' album Qasidah beliau untuk ditandatangani. Haha... Apabila saya tiba di hadapan beliau, saya hanya mampu tersenyum pada Nasir yg berada di sebelah Mawi ketika itu. Mawi, bagaikan sudah menjadi rutin beliau, terus mencapai poster & cover album untuk ditandatangani. Saya cepat2 menyatakan hasrat rakan2 yg sempat mereka pesan. Namun saya sebenarnya keliru kerana Mawi tidak memberikan sebarang reaksi (berbeza dgn beberapa acara sebelum ini). Sama ada terlalu khusyuk menandatangan atau pun terlalu banyak perkara yg perlu difikirkan oleh beliau. Wallahua'lam. Kita hanya mendoakan yg baik2 saja Insya Allah.
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari