Monday, May 29, 2006

AF4: Konsert Prelude

AF4 kali ini aku 'sambut' biasa jer sebab dok sebok lagi dengan bekas pelajar merangkap Bintang AF3 yang still aku sokong. Aku harap dengan kedatangan AF4, lagi kerap la bebudak ni jenguk2 fans' website as well as rajin la plak derang nak join gatherings or aktiviti2 yg kitorang buat. Aku nak tengok, sapa antara diorang berempat ni yg memang rajin join. (Ye laa.. kan dah makin sikit fans dek AF4). Akma no komen laaa.. memang dia rajin punn.. no doubt dia ni memang rajin layan fans dia macam kengkawan... bab ni bebudak AF3 lain memang tak leh lawan laaa.. Aishiteru Akma!!!

Anyway, Konsert Prelude semalam, aku tengok dengan pipicomel, arinza dgn sweetjaan kat rumah pipicomel... since 'guardian' kitorang semua melancong, tak da rumah, apa lagi.. ni la time nak lepak2... Sambil tengok, sambil tu makan ayam goreng Mashwi (MARSHa maWI??) yg pipi beli kat area rumah dia... sedapp seyy.. yum yum..

Hazama (Zakia) - cubaan yg agak biasa dengan suara serak2 basah. Walaupun biasa jer, aku teringin gak nak dgr dia nyanyi lagu lain. Kot2 la sedap plak kan.. Aku tak tgk plak dia nari camna since aku dok sebok makan. Muahaha..

Tasha (Sangkar Emas) - Errm... aku suka gak sore dia yg ala2 Siti.. tapi macam mumbling jekkk.. tak bukak mulut... so dengar cam lain sket... baju dia ok gak... cuma nampak gumuk sket laa...

Amirul (Biru) - Aku ingat kot lagu Biru yg Adi AF1 penah nyanyi tu. Ghupenyer lagu lain... err.. aku ingat dia nyanyi ok pasal before this macam ok laaa.. sekali tu tgk muka pun sembab (cam baru lepas bangun tido), sah.. sure sumthing wrong sumwhere punyaaa... adehhh... kuciwa sket laa pasal muka dah comey.. but a little bit Daniellish. Errkk..

Lynn (Kau Pergi Tanpa Pesan) - Errr.. no komen pasal tak concentrate masa dia nyanyi. Rasanya ok kot...

Liya (1000 Million Smiles) - Aku frust Liya tak buat yg terbaik... cam takut2 gak aku tgk dia ni.. anyway, if dia terpilih laa, she could be the next Dyg Nurfaizah kot... macam tak selesa pakai dress tu pun ada... too bad laaa...

Shaz (Mungkir Bahagia) - Lagu OK, suara OK, appearance biasa jer, tapi tang mata tu toksah la dok jegil kat audience... takut beb.. cam nak makan org pun ada... huahuahua.. tu yg spoil tu kot... sian dak ni...

Leez (Kasih) - Aku suka Leez punya performance. Tapi tak cukup outstanding. Isyy.. susah tul nak pilih budak pompuan nih... sian la plak pasal kawan karib dia sorang2 kat dalam...

Rich (I'll Be) - My Man!!! Muahahaha... this year aku vote for Rich if dia masuk Final (pasal dah janji tak nak vote sepanjang AF4 nih)... Muahahaha... Tapi tercungap la plak sket.. tak kesahlaa... janji overall best!!!

Faizal (Pelangi Petang) - Adoooiiii.... ada gak sket aura dia nii.... memang audience kat TV terasa gila emosi dia nih.. at one time aku rasa cam memang bergenang la air mata dia masa nyanyi lagu ni... sob sob.. best giler performance...

Farhan (Route 66) - Walaupun lagu tak berapa glamer zaman ni, aku mmg penah dgr laa.... superb performance gak... memula mmg takut gak pasal dia paling last kat list vote tu...but she did it very well... the judges liked it and she deserved it... yeay! Go go Farhan..

Haider (Untukmu Ibu) - Erkk.. apasal dia nyanyi lagu niiii... and with that image plak tuu... memang tak kena gilaaa... aku rasa dia ni mat rocker jiwang tak jadik laa... half way, aku tutup mata pasal tak sanggup tgk.... and bila dgr dia jerit IBU!!! tu, erkkk.... aiyohh....

Karen (Di Muara Sepi) - Koffee with Karen.. meaning, ok la tu plus kiut miut... overall ok.

Velvet (Naluri) - Lembut gila suara dia.. datin pun datin laa.. hahahah... klaka gak aku tgk dia ni... Felix's female version, maybe... muahahah.... overall, OK.

Jeff (Picture of My Life) - Apa ke jadahnya la dia pilih lagu ni... lagu Jamiroquai ni org UK je yg slalu dgr... UK Ulu Klang kot... hahahah... he could've have done better with other song, i guess.

Nora (Kali Terakhir.. bla bla bla..) - Pjg la plak tajuk lagu ni... aku pun tak concentrate sgt dia nyanyi sebab sama je macam pompuan lain... cuma yg aku dpt tgkp is her dress laa... Merah Menyalaaa....

Haziq (Umpan Jinak Di Air Tenang) - Another superb performance... makcik2 suker le nengok pasal bleh buat menantu dak nii... muahahaha... org Johor sumer bangga gila dgn dia nih... terketar pun maintain beb....

Diddy (Mimpi Yg Tak Sudah) - Budak ni nebes gilaa... nampak sgt... seb baik la sore macho.... heheheh... go Diddy go, keep on dazzling....

Zila (Rindu) - yg ni pun sama gak cam Lynn & Leez, no other komen ler...

Lotter (Sunday Morning) - Memang berani dak ni nyanyi lagu cam ni.. sore walaupun ok, yg best tu dia confident gilaa... specially part nari tu lerr... superb performance gak lerr...

Salima (Syurga di Telapak Kaki Ibu) - Errr... nak gak tgk sore dia di balik imej bertudung nihh... but sekali tgk, takde aura laa... not with this song laaa... maybe kena tgk byk2 kali baru terkeluar kot aura dia, like everybody else claimed... isyy.. ada kaaa aura tuu.. huhuhuh... she's definitely NOT a female version of Mawi.

Masa announced the 1st ten, puas hati gak laaa pasal sumer terbaik la. Salima terpilih tuuu, no komen pasal juri jer yg nampak apa kelebihan dia nih... Amirul pun sama gak laa...

Diddy, Lotter, Rich, Haziq, Faizal, Farhan, Karen, Velvet, Salima dan Zila = Congrats!!!!
Amirul & Nora - jgn sia2kan vote fans anda!!!!

Tak sabar nak tgk 1st assignment diorang... lagu apalaa diorang dapat ekkk...

Lain2 ulasan penuh AF4, pi kat sini ekk ==> elkapitan, joe, SM
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari