Tuesday, April 04, 2006

All About Felix

FELIX BIRTHDAY BASH
"BBQ at the Poolside Terrace"
Date: 3 April 2006
Time: 8.00 - 11.00 pm
Venue: The Zon on the Park
Theme: "Dress as what You Like"

The mission started bila aku pegi umah Iza untuk kitorang pegi sama2 ke bday bash Felix. At about 7.45, kitorang gerak with Iza's car and sampai lebih kurang kol 8.05pm. Masa tu kitorang ingat dah start pasal kat Reception, it was written that the party starts at 7pm. Hmmm... Jenguk2, rupanya yang dah sampai awal tu dok tgh lepak2 dulu. Masuk jer, pegi kat meja belah kiri sebab nak amik tiket kitorang. Dah amik tiket, kena sain plak kat buku register FAFC (tak salah aku la..) - kena letak nama penuh, e-mail address, henfon no and sign kitorang ler... aku isi je semua except e-mail address coz aku rasa tak yah letak pun takpe.

Almost 70% there is Sabahan + sikit Sarawakian. Sumandak2 memang seksi abisss... Memula, kitorang dibawak duduk dekat meja VIP pasal diorang tak tetapkan tempat duduk lagi. Tapi dia kata nanti kalau press dtg, kitorang kena bgn and duduk kat table lain. Tak kesahlah beb... Borak sat dgn 2 other Felix Fans from KL yg macam kitorang gak - menumpang sementara. Kejap je duduk, minah tadi datang balik kata ada table lain dah utk kitorang. Tau2, dekaaaaatt sangat dengan F-O-O-D. Muahahaha... Not that far jugak la dgn stage. Table baru kitorang ada another 2 Felix fans (org lain plak ni) - pun dr KL gak. Borak2 la gak. Then tetiba, ada satu mamat ni join kitorang. Atoi nama dia. Borak punya borak, dia ni rupanya FAFC member, dia patutnya bawak kawan, but kawan dia tak dpt dtg, so he's alone.

MC is DJ Constantine Anthony from TraxxFM. He's a Sabahan. Dia announce la mukadimah dalam lebih kurang sekejap jer.. pas tu dia jemput Ms Nelly - President FAFC cwgn KL - utk bg ucapan sket... Blom pon bg ucapan, Felix dah datang dah at exactly 8.25pm... MC pun announce laaa.. Felix dgn muka happy salam dgn sumer orang.. aku mula2 terkedu gak la bila salam tu... tak wish pun happy bday... heheheh... then acara makan2 pun bermula... aku malas skit nak review food nih... tapi yg aku tau, aku capai dessert dulu...Sambil2 tu dok mengupdate2 ler kat kak Liza...

Tgh makan2, ada plak announcement somebody spesel datang... Nikki(Malaysian Idol) datang dgn Yani (Mentor) as a support to Felix - nak menyambut sama2 ler tu... Nikki dgn suara seksinya nyanyi la Heppy Birthday sampai depan Felix... Aku tengok Felix, sengih tak hengat.. dah abih tu sumer pun tepuk laa....

Pas tu sesi 'tarak oke' ehh.. karaoke pun bermulaa... sambil org makan ler... mostly fans Felix yang nyanyi - diorang nyanyi lagu Dusun... Masa ni aku nampak Dr Azibah datang and Felix looked happy when he saw her. Ada gak la amik few snaps. Diorang makan kat one table - jauh gak la dr table kitorang. Nikki pun nyanyi gak lagu Dusun satu - dia kata lagu ni dia penah nyanyi masa launch album dia tuu... oooo.. gitu rupanya... Felix plak sibuk dok bergambar dgn fans. Siap posing kat tepi pokok kelapak - macam2 posing laa.. peluk pokok lah.. tenung atas lah.. and style ala2 nak panjat pokok punada.. aku sempat gak la amik 2, 3 gmbr posing tu.. tapi dr jauh laa...

Pas tu MC announced ada acara potong kek.. its a kek buah with white icing and ada kaler2 biru sikit laa... cantek gakk kek tuu... Felix punya la happy masa potong2 kek tu... then those yg lahir bulan April gak, got to take their pictures with Felix on stage. Cam glamer laa..hehehe.. aku malas nak naik stage eventhough Iza dah dok siku2 aku dah... hehehe.. there's a reason why aku tak naik.. heheh... masa onstage tu jugak, ada spesel video wishes by family Felix - Eric, cikgu & kawan2 lain di Kg Porak Ogis at Kota Belud yg wish and nyanyi khas utk Felix... Tapi masa uncle dia buat wish, aku tgk uncle dia macam dah nak nangih dah.. aku ingat bapak dia... tanya punya tanya, rupanya uncle dia... tapi Felix maintain cool jer...

Pas tu, Felix lak punya giliran nyanyi.. of all Dusun karaoke songs yg ada, he chose a Malay song - Suatu Masa by M.Nasir. Rasa terharu plak Felix finally appreciate his Malay fans yg datang today. Few snaps of pictures taken by me & Iza. Tunggule yer Iza upload kat fotopages dia esok. Then Felix duet plak dengan Yani - lagu Hati Ini Telah Dilukai. Best gak sore Felix masa ni. Tapi mmg takde feel lgsg la aku tgk si Pilik dgn Yani ni walaupun ada cubaan utk merenung antara satu sama lain... Tak jadik beb!!! Hahaha...

Tetiba jer aku tgk few fans dah tak tgk the show... toleh2 rupa2nya Abang Long datang dgn gaya Rock Steady as usual.. Few snaps gak la taken. Dah abih tu, ada plak request suruh Felix berduet dgn Susy - one of his old friends. Susy ni biasa nyanyi kot, depa nyanyi lagu Bunyi Gitar. Ada la part Felix tarik sore... perghh.. best siot...

Then Lucky Draw - sumer kena tengok bawah kerusi diorang - ada kertas yg tertulih - Happy Birthday.. ingat kot dapat pasal bwh kerusi aku mmg ada kertas tu.. sekali tu sumer org pun ada gak kertas bwh kerusi diorang. Laaa... mati2 aku ingat dah dapat Lucky Draw... rupa2nya yg menang were those yg kat kertas tu tertulih - Happy 24th Birthday. Cehh.. ada 2 winners - Nikki and a young girl. Hahaha... sapa yg menang kena dera dulu dek Pilik.. Pilik dah angkat2 kening dah nak dera apa kat Nikki. Last2 dia nyanyi lagu dangdut - Yg Sedang2 Enak - and Nikki has to dance dangdut... hahaha.. aku tak tgk la part Nikki menari tu... dok sebok dgn food plak.. hahaha...

Then sesi bergambar pun bermula... kejap jer pas tu Felix duet lagi dgn fans - Joe - lagu 'Wonderful Tonite', Uikss... musykil gak Felix nak nyanyi lagu ni... tengok2 si Joe tu yg nyanyi lebih sikit laaa... Dah puaskan hati peminat dia especially ada yg sanggup dtg dari KK(Kota Kinabalu ekk.. bukan Kuala Kangsar....), sambung balik sesi bergambar... Felix datang each table and bergambar dgn fans. Masa ni la si MC plak nyanyi. Terer gak MC tu nyanyi lagu hip hop Dusun walaupun aku tak faham sgt. Ada la diorang nari Sumauzau gak. Layanzzz...

Ada gak masa tu Felix tgh amik gmbr dgn Sumandak2 dekat dgn table kitorang, abih jer terus aku dgn Iza pi kat Felix nak amik gmbr. Aku amik dulu lerr.. bisik sat kat Felix - Err.. JU semua kirim salam...(sambil sengih tgk kamera ni...). Pas tu Felix jawab, 'kirim salam balik kat diorang...'.. eheheheh...

Then diorang panggil Yazer plak nyanyi seround - Memburu Rindu - adalah sikit2 rock steady dia tu walaupun lagu ni lagu Balada. Cayalu Abg Long!!!! Rock Steady!!!!! Eceehh...

Hampir nak abih dah party, baru la Atoi dapat panggil Felix duduk kat table kitorang.. apa lagi... masing2 posing tak hengat... hehehe...Iza bgtau, hadiah JU kitorang akan pas kat Kak Lina.. Felix cakap ok and angguk jer... then dia tanya mana lagi yg lain2? Terkedu jap kitorang tatau nak jawab - sengih2 je laa kata memang dua org je yg datang plus Dr Azibah - 3 org. Bila dengar je tu, aku rasa aku dapat nampak Felix rasa sedih... later bila aku tanya Iza, dia pun kata Felix mmg nampak sedih masa ni. Since kitorang tak teringat langsung nak explain pjg lebar, cepat2 Iza bukak cerita yg kitorang dua nak pi Miri 7hb nanti... ceria la balik muka dia... tapi tetibe jer Felix kata dia tak akan ada di Miri pasal dia nak shooting lagu dangdut kat Bombay.. Terkujat jap kitorang... siap call K.Lina nak confirm lagik.. last2 we decided yg Felix saja gurau kot... tapi kitorang sure sedey laa if betoi Felix tak de kat sana nanti...

Pas dah posing2 tu, ingat nak stay gak nak tgk kot2 ada mende lain yg happening, skali tu tgk Felix asik dok bgambar jer... adehh.. Jom lah Iza.. balik... mata pun dah kuyu gak....

Tu je lerr a nite with Felix... hahahah... fotos ==> tgk kat fotopages iza okeh. My pix plak - kena tunggu cuci dulu ler yer.

SUSAH-SUSAH AJA!!!!

Latest news as at 9.45 am 4/4/06 - Confirmed that Felix is going to Mumbai on the 7th to record a video clip for his new duet song with Toh Puan Bendahara Kedah, Bunga Asmara. So he's not going to Miri, guys!!!! Isyyyyyyyy!!!!!!!!!...
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari