Saturday, March 18, 2006

Dialog A&F: Cinta Karat

Felix: Maaa.... Lix nak bermanja dgn Ma, boleh???
Akma: Lix... tak boleh la manja2 selalu....
Felix: Kenapa tak boleh, Ma....? I rinnnn..... tau...
Akma: Lix ni... suker nak manja2 tau.... control sikit laa....
Felix: Tak boleh control laaa kalau Ma adaa.... esyy...
Akma: Eeee... ni baru kawan dah macam ni.. kalau dah kawen nanti, tak tau la Lix macam mana nanti....
Felix: Betul laa Ma... kenapala Lix rasa macam ni.... sebelum ni tak penah tau....
Ma: (terdiam....) Lix rasa macam mana kalau jumpa Ma?
Felix: Ntah laa Ma.... rasa macam tak nak balik jer kalau baru lepas jumpa Maa....
Akma: Tak nak balik? Habis tu, nak duduk dgn Ma?
Felix: Kalau boleh, nak dgn Ma selaluuuuuuuu.........
Akma: Lix sayang sangat dgn Ma ke sampai boleh jadi macam ni?
Felix: Akma, My Luvv...... (pgg tgn Akma...)
Akma: (Isyy.. lepas tangan.. bahaya ni...) Err.. Lix datang tak bday Ma nanti? (tukar topic plak..)
Felix: (frust Akma lepas tgn....) Tak..
Akma: (frust Felix tak dtg..) Knapa tak nak datang...?
Felix: Bukan tak nak dtg, tak BOLEH datang...
Akma: Tak boleh? Tadi kata nak jumpa Ma selalu?
Felix: Hmm.. tak boleh... Felix tak ada di KL.... balik Sabah...
Akma: (dah bergenang air mata) Lix tak boleh balik sini ker? Ma nak sangat Lix adaa....
Felix: Ma... Lix ada show di Sabah... Lix janji Lix telefon Ma, okey....??!!
Akma: (dah mengalir air mata... toleh tempat lain tak bg Felix nampak dia nangis...)
Felix: (eh... nangis ker dia ni?) Ma... kenapa tak nak pandang Lix ni....
Akma: (sapu air mata....) tak ada apa... habuk masuk mata lahh....
Felix: (jenguk kat Akma... terkejut Akma tgh nangis...) Sayang... knapa nangis ni....??
Akma: (geleng kepala.. tak jawab apa...)
Felix: (lap air mata Akma... pgg dagu Akma tgk kat dia...) Ma... Lix janji nanti Lix bgtau Maestro.. suruh dia cari ganti Lix untuk show tu, ok... Ma jgn nangis ok.. nanti Lix sedih...
Akma: (dah senyum sikit..) Ok....
Felix: (senyum...) Ma pun tak tahan rindu kalau Lix tak ada, kan???
Akma: (senyum malu sambil angguk2 kepala...)
Felix: (tenung mata Ma....) Lix sayang Ma....
Akma: Ma pun sama....
Akma: Lix datang tau nanti....
Felix: Insya Allah... (senyum...)
Akma: (tepuk manja..) tgk tu.. dia main2 lagi... tak baik tau....
Felix: Essyy... (sambil ngelak...) tak kenaa....
Akma: Felix!!! Jagaa... (nak kejar Felix.... Felix plak dah lari bg Akma kejar dia...)
Felix: Kalau dpt kejar Lix, cubalah.... tak boleh dapat punya... (gelak...)
Akma: Felix!!! Jahat tau.... (dah nak merajuk...)
Felix: (nampak Akma dah merajuk... datang dekat Akma balik... konon nak pujuk..) Ma....
Akma: Lix ni jahat tau… (pukul2 manja…)
Felix: Ni kenapa nak pukul2 Lix ni.... dukung dia baru tau... (sambil tepis2 manja gak...)
Akma: Alaa.. Lix tak berani punya....
Felix: Oooo.. cakap org tak berani ye.... (terus angkat & dukung Akma...) Hah... Ma nak cakap apa skrg?
Akma: LIX!!!! Isyy.. turunkan Ma!!!! Malu lah org tgk.... Please Lix....
Felix: (terus dukung Ma sambil gelak besar...) Tak nak!!.... Hahaha...
Akma: Lixx... pleasee.... nanti org tgk.... Ma malu.... (sorok muka kat leher Felix...)
Felix: (senyum nakal...) Ok... Lix turunkan Ma.. tapi dgn satu syarat....
Akma: Cepatla cakap.... (mata jeling kiri kanan, takut org nampak...)
Felix: (tenung mata Ma...) Ma kena tenguk mata Lix dulu baru Lix cakap....
Akma: (pelan2 angkat muka & cuba pandang mata Felix.. hati dah berdebar2...) Apa dia Lix nak cakap....
Felix: Syaratnya.... (tenung lagi muka Akma....)
Akma: (berdebar2 dah... makin segan sebab Felix still lagi dukung dia & dia terpaksa pgg tengkuk Felix...) Cepatlaa...
Felix: Lix nak Ma cakap sambil tengok mata Lix... yang Ma cintakan Lix, sepenuh hati Ma....
Akma: (terkedu... dah tunduk malu... isyy.. segannya akuu...)
Felix: Ma tak nak cakap, Lix tak nak turunkan Ma... (senyum....)
Akma: Lix ni jahat tau... (slow je Akma cakap...) Mana boleh paksa2...
Felix: (sengih...) Mana ada Lix paksa.. ni syarat jer.... tak nak cakap sudah... Lix tak nak turunkan...
Akma: Yelah yelah... Ma nak cakap la nii....
Felix: (sengih.... cepatla cakap... berat tau ni... aduiiii...)
Akma: (tgk mata Felix..) I luv u....
Felix: Isy... English pulak.... taknak.. nak Bahasa Malaysia jugak...
Akma: (isyy...) Mengada tau.....
Felix: Cepatttlaaaa....
Akma: Ma cintakan Felix... sepenuh hati Ma.... (sambil tgk Felix...)
Felix: (senyum puas hati....) Lagi?? Lagi?? Sekali tak cukup laa Ma...
Akma: Hii.. Felix ni mengada2 lah... cepat la turunkan Ma....
Felix: (Turunkan Akma.. tapi cepat2 peluk pinggang pulak...)
Akma: Felix... nak apa lagi ni.... cubit karang....
Felix: Felix nak Ma nyanyi korus lagu Bertakhta di Hati utk Felix pulak.... nyanyi slow2 sambil tgk Lix...
Akma: Alaaa.... kan dah selalu dah nyanyi sama2.... tak nak laaaa....
Felix: Tu depan peminat.... ni depan Lix sorang.... pls Ma.. for me please....
Akma: Okaylahh... (nak start nyanyi...) Sebelum ku kenall... dirimu siapaa.. (tenung mata Felix...)
Felix: (senyum... sambil pelan2 ambik tangan Akma letak belakang tengkuk dia...)
Akma: (dah blushed...) Aku tak kenali.. apa itu Cinta....
Felix: (peluk Akma erat... sambil senyum tengok Akma nyanyi kat dia......)
Akma: setelah kukenal... dirimu sebenar....
Akma & Felix: (nyanyi sama2..) Kau cinta sejati.. kusandarkan jiwaaaaa... kau cinta sejati.... kusandarkannn... jiiiiwwwaaaaa.......

Dah abih nyanyi...

Felix: Thank you, Ma... (slow je Felix cakap masa ni...) Lix happy sgt....

Felix kiss dahi Akma... Akma plak peluk Felix balik....

Felix: E'ehh... dah habis nyanyi baru Ma nak peluk.... peluk dari tadi kan best....
Akma: Felixx!!!! Suker tau nak usik Ma.... Ma nak balik lah...
Felix: (sengih2...)
Akma: Lix janji tau datang birthday Ma nanti...
Felix: Mmm... Lix kena tanya Maestro dulu... kalau tak boleh, macam mana?
Akma: Alaaa... Lix dah janji tadi.... Lix kena dtg jugak....
Felix: I'll try my best, ok Ma......
Akma: Ceewaaahhh... cakap English la pulakk... tadi tak boleh cakap....
Felix: (sengih lagi...) I hantar u balik, Ma...
Akma: Mmm.. tak apalah Felix, Ma bawak kereta sendiri.... Ma balik dulu tau....
Felix: Aikk... nak balik macam tu je ker? Tak nak salam I dulu?
Akma: Eee.. nak buat apa salam dia.... takde maknenyer....
Felix: Okey... tak nak salam tak per.... (terus paut tgn Akma sambil jalan sama2...)
Akma: Huh? (terkejut Felix tiba2 pgg tgn dia.... dah start malu coz ada dua, tiga org peminat yg nampak...) Lix... org tgk tuuu...
Felix: (diam.. tak cakap apa2.. sengih je kat peminat tuu...) Padan muka... org suruh salam dia tak nak...
Akma: (tatau nak buat apa sbb Felix pgg kuat sgt...)
Felix: Bawak kereta baik2 tau Ma... jgn bawak laju.... Lix tau Ma suka bawak kereta laju2 kan...
Akma: (Jelir lidah kat Felix.... ) Elehh... konon caring la tuu....
Felix: (geram...) Nanti Lix tak datang bday org tu baru tau....
Akma: (dah naik kereta...) Alaa tak heran.... (gelakkk...)
Felix: Isyy.. nak kena ni.. (nak bukak pintu kereta Akma.. tapi Akma cepat2 bukak enjin kereta.. terus blah..)
Felix: (pandang dgn rasa geramm.... tunggulah Ma... jumpa esok, siapla... Aku peluk puas2...)

Muahahahah....

Thursday, March 16, 2006

Dialog M&M: Iklan Power Root

Mawi & Marsha baru lepas abih shoot iklan Powerroot kat rumah contoh Bdr Seri Putra…

Mawi: Sha... aku htr ko balik tau lepas ni...
Marsha: (senyum...) okey...
Mawi: Suker la tuuu...
Marsha: mesti laa... sebab sebelah sia sayang sia....
Mawi: takde maknenyerr...
Marsha: ehh.. tiru pulekkkk...
Mawi: suker aku la nak tiruuuu...
Marsha: (muncung...)
Mawi: yg ko muncung ni apehal....
Marsha: ehhh suka kitalah nak muncung ke tidakkk
Mawi: (jeling....)
Marsha: dia tu jeling orang tak apa..
Mawi: ehh.. suke aku lah nak jeling ke idak...

Mawi & Marsha pandang memandang... gaduh ayat sama la plakkkk.. pas tu dua2 gelakkkkk… Mawi layan plak peminat dia yg dok mintak sign dia…

Marsha: dah lahh... cepatla... org nak balik cepat niii...
Mawi: sabarlaaa...
Marsha: nak buat apa lagii....
Mawi: isy.. sabarlaaa.. ni tgh bg sign kat peminat ni.... ko tak nampak ke…
Marsha: femes la konon... (saja gurau…)

Mawi jeling je kat Marsha... Pas tu dua2 masuk kete Savvy Mawi…

Mawi: ko ni jeles tetiba ni apahal?
Marsha: (terdiam..) mana ada...
Mawi: tadi ko melenting masa aku bg sign tu knapa?
Marsha: (dah takut tgk muka mawi tgh hot..) ehh... ndak ada apa2 lah... sia gurau lahh..
Mawi: gurau2 pun jgn la depan peminat tuu... konfius jer aku tgk dia dok tgk ko cakap macam tuu...
Marsha: haa.. ye kerr?... alamak... sorry sayang....
Mawi: (seb baik ko panggil aku sayang...) Masha, Masha....
Marsha: sayang marah ka…?
Mawi: aku tak marah....
Marsha: abis tuu.. serius jer sia tgk... ?
Mawi: bukan marah... aku terperanjat sikit jerr...
Marsha: Sayang ni kalau terperanjat nampak macam marah tau...
Mawi: abih tu kalau aku marah, ko nampak camna plak... ?
Marsha: marah... (hensem kot...) ntah.... (senyum2..)
Mawi: haa... tu apa tu senyum....
Marsha: (geleng2 kepala.. senyum.. sambil pndg kat luar...)
Mawi: hoi.... aku tgh cakap dia tgk luar plak...
Marsha: tak de apa!!! byk tanyalah sayang ni....
Mawi: ooo.. byk tanya plak... karang aku tak tanya, ko ckp aku sombong... pas tu ko pegi dating dgn jantan mana plak... (tetiba angin...)
Marsha: (toleh tiba2 kat Mawi... senyum...) tgk muka sayang sikit... nak tgk muka jeles macam mana.... (pegang dagu Mawi..)
Mawi: (terkejut Marsha pgg dagu dia...) Isy... ko jgn macam2...
Marsha: meh la sia tgk... (jenguk kat Mawi.... sambil gelak2...)
Mawi: (dah senyum simpul balik....) aku kata jangan.... (pgg pergelangan tgn Marsha yg dok pgg dagu dia.. letak kat tepi...)
Marsha: (gelak....) eee... ala cumi cumi cumi....
Mawi: ko ni memang laaa.... Isy.. (gelak balik dah...) dah la masa iklan tadi aku nak gelak ajer tgk ko cakap ikut skrip tuuuu...
Marsha: (gelak lagi...) nasib baik sayang tak buat muka mcm niii... (buat muka monyet..)
Mawi: (gelakk..) oiii.. udahlaaa.. asyik gelak jerr nii....
Marsha: isy.. sayang ni.. diam tak boleh, gurau tak boleh, gelak pun tak boleh.... apa ni!!!
Mawi: (gelak...) saja la aku nak gurau gak.... ko laa punya pasal... bg aku jeles lagi....
Marsha: (jeling kat Mawi) sayang jeles dgn siapa?
Mawi: (diam... tak tgk Marsha...)
Marsha: knapa diam pulak ni... ?

Dah sampai kat umah Marsha...

Mawi: dah sampai...
Marsha: tak nak turun... sampai sayang jawab soalan...
Mawi: laaa... mana ada aku jeles.. aku main2 je lah.... cepat laaa turun...
Marsha: (dah tak senyum... terus keluar kereta.. tak cakap apa2 dgn Mawi...)

Mawi kuar kete cepat2.. dia tau Marsha merajuk….

Mawi: (tarik tgn Marsha…) Sha…. aku tak jeles lah… sapa la aku, nak jeles ni… (cakap slow jer…)
Marsha: (diam lagi.. tak nak tgk Mawi pun…)
Mawi: (isyy… merajuk la plak…) Sha…
Marsha: sia penat laa… bye… (tarik tgn dia yg Mawi tgh pgg..)

Mawi terkedu… garu kepala jap… Marsha dah jauh sikit… pas tu tetiba Mawi bersuara dari jauh…

Mawi: Aku jeles dgn Kefli… (suara Mawi agak pelahan, tapi Marsha still dengar sayup2…)

Marsha berenti jap… terkedu gak dia bila dgr Mawi cakap camtu… tak jadik plak majuk… dia toleh… dia tgk Mawi dah toleh belakang nak pegi kat kete dia… Marsha cepat2 pegi kat Mawi…. dia pegang lengan Mawi dari belakang… Mawi berenti jap.. dia tak toleh pun…

Mawi: Aku tau ko dgr apa aku cakap tadi… aku tak kan ulang lagi menda tu… tapi ko dah tau skarang… aku tak kisah apa ko nak cakap dah pasal tu… (terus jalan nak masuk kete…)

Marsha plak bersuara…

Marsha: Sayang tak nak tau dgn sapa sia jeles pulak… ?

Mawi yg tgh bukak pintu kete tu, terenti jap… dia tenung Marsha… dia tgk mata Marsha dah bergenang… tapi dia tau sapa yg Marsha jeles… pelan2 Mawi pegi kat Marsha balik… dia tak sangka Marsha boleh cakap macam tu dgn dia sebab dia tau Marsha susah nak keluarkan perkataan2 cam tuu…

Mawi: (terdiam depan Marsha…)
Marsha: Sia tahu sia boleh buat apa saja nak hilangkan jeles sayang…. tapi cuba sayang bgtau sia, macammana nak hilangkan jeles sia… (Marsha try tahan nangis… pelan2 dia pusing belakang…)

Mawi terkedu…. Mawi at last tunduk jer bila dengar Marsha cakap macam tuu… serius dia tatau nak cakap apa sebab dia tau dia tak dapat buat apa2…

Mawi: Maafkan aku Marsha…. (dah start rasa sebak bila dia tau bukan dia sorang yg merana… mungkin jugak selama ni Marsha lagi merana dr dia…)
Marsha: (diam sambil tahan sebak gak..)..
Mawi: Aku janji.. (slow jer Mawi cakap belakang Marsha… ) Aku janji aku takkan ungkit lagi menda ni…. pls Marsha… maafkan aku ekk….
Marsha: Tak apalah… (start senyum balik bila dgr janji Mawi sambil pusing tengok Mawi…) Sia okey…

Mawi tenung Marsha lama…. sampai Marsha tersipu2… Mawi senyum happy sebab dia tau Marsha mmg tak boleh tgk renungan dia…

Marsha: Tengok tu… (cubit perut Mawi…) Tak sukalah kalau tgk tak cakap apa2….
Mawi: Aduhhh…. (buat muka sakit… pas tu sengih…)
Marsha: Sia masuk dululah… dah lapar ni…
Mawi: Ehh.. ko tak makan lagi ker… tadi kat sana apsal ko tak makan? Nak demam lagi?
Marsha: Tak sedaplah… lagipun Rina cakap dia dah masak…
Mawi: Tak sedap la pulak… Ok je aku makan tadi… Dah masak, tapi tak ajak pun aku ekk…
Marsha: Alaa.. kalau ajak pun, mana boleh masuk…. Bye..
Mawi: (sengih).. Tau pun… (tengok je Marsha masuk rumah dia…) Bye..

TAKDE MAKNENYERR....

Saturday, March 11, 2006

3rd m2mfrenz Hi-Tea Gathering - 11 March 2006 Hotel Quality KL

Aku kena start review ni from semalam so that korang akan tau betapa penatnya aku sekarang ni.... So semalam aku keje shift pagi.. petangnyer, aku ada makan2 with my frens kat Seoul, Plaza Pantai... lepak sampai kol 8 la gak padahal dah janji dgn missX pegi umah dia kat Puchong... aku naik LRT la plak semalam pasal kete aku rosak... nak dijadikan citer, handphone kesayangan aku tertinggal plak kat opis... huhuhuu... seb baik aku ada extra hp... and seb baik jugak member aku htr balik umah..

Sampai Puchong lebih kurang kol 11 lebih kot... ngantuks gilos but ramai2 pakat tak tido coz nak siapkan all the VCs and of course, name tags... kalu korang nak tau, kitorang - aku, pipi, ira, missX, jeanperry tido dlm lebey kurang kol 3 pagi.. tapi ira la paling kesian pasal dia tido kol 5 pagi. Sambil2 tu best aaa tgk Vcs & mp3... Rumah jeanperry kat Puchong memang WORLDD!!!!

Bgn pagi, lepak jap sebelum siap2 nak pi gathering... ada yg iron baju, ada yg konpius nak pakai baju apa, ada yg bukak pc lagi, ada yg mandi, yg penting, kitorang sumer lawan ngantuks coz nak pegi gath nii... dah siap2, kitorang singgah jap kat opis aku amik henfon... tgk2 ada 3 missed calls & 12 sms... muahaha.. sempat plak aku beli URTV 15 Mac kot.. ada gmbr Hans & Erra kat depan... yg best, ada article on Botak and poster princess... poster praap pun ada tapi seb baik bukan sebelah princess... muahahhaha...

Sampai2 kat KL, errrkk... kak bijak & qeela dah calling2 coz kitorang lambat.. muahahaha.... pegi jap Pertama ngan pipicomel coz dorang ada pesan suruh beli things.. sempat plak aku beli kasut coz kasut yg aku nak pakai kat gath, ada kat dlm kete aku yg kat bengkel.. muahahaha...

Sampai hotel quality, fuyoooooo...... yg dah sampai, mmg cun & vogue de vass... kitorang pun start la tugas masing2... syok aaa coz jumpa ramai kengkawan.... silapla tak suruh pihak hotel wat 'Purple Carpet' (cam Red Carpet' laaa...). Sapa2 yg sampai jer, aku kena amik hotpot derang and amik gmbr utk Purple Carpet... sesapa yg aku tak sempat amik tu mintak maap le yerr... Tapi kan.. memang tak sabar laaa tunggu geng2 mb - ada yg dah lama tak jumpa, ada yg blom penah jumpa langsung.. and ada yg setiap minggu jumpa 2, 3 orang... muahahaha...

Anyway.. tunggu punya tunggu, seronok gilos coz jumpa muka2 baru... aku pun main amik jer gmbr.. yg baru dtg, yg tak sabar2 nak pose, yg tgh buat keje pun aku amik gak gmbr... puas hati laaa... majlis start kol 2 lebih... semua dah berdebar2.... memula aku rasa cam formal giler coz sumer senyap semacam... last2 havoc coz everyone knew each other already... seronok je aku tgk sumer owang pakai baju kaler purple... yg penting wakil2 mawifc.com & marshafc.com pun adaaa... heheheh.. sapa yg alert tu, tau la sapa.. muahahah... oh yaa.. best jumper reen ashikin & hazel tadi... JU always!!! muahahah...

MACAM2 ADAAA... hot pot exchange, lucky draw, vc presentation, etc etc..Anyway, the highlights of the gath was when the AJK decided to show us VC Skodeng kat Penang where we (who went to Penang last Dec) happened to watch the miracle of love by 'studying human behavior' caught on camera.... eceehhh... sapa2 yg pegi gath tadi paham ler apa maksud ayat aku ni... muahahah.... so RUGIIIIIIIIIII sapa yg tak pegi tadiii.... other gathering moments were the arrival of Abg ZAHAR BALAKONG & wife, MINAQJINGGO & CHEEESEEEEEEEEE.......... cayalah cheese, sanggup datang gak... tabik spring sama lu... the food was alrite.... tapi memang banyak part kroni betolla when it comes to hotpot exchange... ada tu yg tak berenggang lgsg dr akak angkat dia... muahahahah...

Last2, aku amik dua role films = 80 pictures... so tunggu je lah ekkkk.. sok lusa aku cuci, scan, and post kat my fotopages. Tungguuu.....

Balik, sweetjaan hantar aku balik... sampai umah jer terus tido japp.... penat gilerrr siottt..... Got sms from kak liza that kak zul - Jiwangan from Miri is here in KL. Aku pun call ler kak zul.. best gak cakap ngan dia... anyway, see ya in Miri next month... tak sabar sehhh...

Thursday, March 09, 2006

Dialog M&M: ABPBH 2005 - Part II

Mawi datang dekat Marsha... kebetulan ada tempat kosong... Mawi bawak benda nak bagi kat Marsha... tapi dia sorok kat belakang....

Mawi: Hai.. sorang je kerr? (tegur Marsha yg tgh leka tgk kat stage...)
Marsha: Ehh... ada masa pulak... tadi tgk sebok nampak....
Mawi: (sengih..) Aku cakap nak pegi tandas... dah abih pegi tandas, ada masa lagi ni... sebelum aku buat show karang...
Marsha: (tengok tangan Mawi kat belakang, macam sorok sumthing...) Tu apa kat belakang tuuu....
Mawi: Haaa? Ooo.. ni hah.. saja aku bawak kat ko... kot2 la ko sejuk... (tunjuk shawl hitam kat Marsha...) Nah.... pakai laaa... ko tgh tak sihat kan... baik ko pakai...
Marsha: (Terharu... amik jer shawl tu terus pakai...) Tenkiu sayang.... (jeling manja kat Mawi...)
Mawi: (Fuhh at last.. dengar gak dia panggil aku sayang....) Tenkiu je kerr... (sengih...)
Marsha: Eeee... nak apa lagi? (dah senyum malu dahh...)
Mawi: (Gelak...) Ye laaa.. bg je laa apa2.. cekelat kaaa.. ambuyat kaa... (Gelak lagi...)
Marsha: (Gelak... pas tu batuk sikit...)
Mawi: (toleh kat Marsha...) Hahh.. gelak kat org lagi... kan dah batuk... Ko dah makan ubat ke belum ni?
Marsha: Dah.. tadi before dtg, dah makan...
Mawi: Mmmm.. ko dah jumpa bebudak lain?
Marsha: Dah... tadi dah jumpa... Sayang dah jumpa belom?
Mawi: Belom laaa.. isy... eh, karang kita pegi jumpa diorang kejap ekkk... borak2 jap...
Marsha: Okey...

Tiba2 jer org bangun nak tepuk tangan bg penghormatan utk Artis Veteran yg dpt award... Marsha pun bgn sambil tepuk...

Marsha: Ehh.. bangunlaaa... org semua tepuk tau...
Mawi: Ko tu duduk.. dah la tak sihat.. buat2 kuat plak... duduk!!!
Marsha: Tak nak... i nak tepuk jugak... you tak nak tepuk sudah...
Mawi: (isy.. degil....)

Takde maknenyerr....

Happy Bday Akma... Happy Bday Idaa...

Kebetulan hari ni birthday Akma, sama dgn bday member aku Ida... So, wishing them a very Happy Birthday this year.... sorang tu dah 21 tawun... ecehhh.. celebrate / rehearsal dgn yg tercinta nampak???!!!! Muahahaha... Yg kawan aku tu dekat masuk 30 dah... ngeh ngeh.. cam aku lerr... huhuhuh...

Byk ekceli aku nak update... but tatau nak start kat mana... oh yaaa semalam lepas keje, ingat nak pi MidValley tgk Echo kat Tower Records dgn Norin, but dia tak jadik plak... si missX dgn jeanperry plak ajak aku minum... lepak sat kat Shanaf Cafe kat opis aku.. pas tu pi plak opis jeanperry, buat keje legal tak legal sangat laaa... muahahaha... sempat gak aku baca novel yg jeanperry tgh baca.. hahahaha.. syok plak... pas tu kitorang pergi minum plak kat Calypso... tercarik2 gak Sarah... kot2 dia lepak dgn 'baby' dia tuuu... tgk live band yg tah hapa2 nyer music.. ni mesti band baru ni... band lama tu lagi best gilosss... sembang2 dgn missX pasal m&m lagik... jeanperry tgh leka dgn novel dia... pas tu depa hantar aku kat LRT Wangsa Maju sebab aku park kete aku kat situ...

Balik, terus ngadap pc... aqeela, alna, elizz, pipicomel, eqine tgh conf... baca sat blog joe... syok coz byk updates on mawi and ada gmbr felix... sedey gak coz marsha & akma weren't there with them... cian marsha coz dia baru kuar hospital... batuk teruk kot... anyway, get well soon, dear princess.... sambung kat conf citer royan pasal princess... pasal praap and botak laaa... apa lagi... muaahaha.. citer di balik 'mawi yg world', 'marsha yg mengong' & 'kefli yg praaappp'. Watever happens, kita doa yang baik2 je laa ekkkk.. muahaha...

Oh yaa... attention to all m2mfrenz... sapa2 nak join me & few others to Secretary Day with Mawi where the artis undangan are none other than our Princess & Bob AF2... Yeeehaaarrrrrrrrr.......... let's repeat the magic we saw in Penang, guys!!!!! Muahahaha....

SECRETARY DAY
Artiste: Mawi
Guest Artistes: Marsha & Bob
Date: 13 April 2006
Venue: Hotel Palace of The Golden Horses <== tingat plak citer fanfic Mier - M&M naik kuda sama2... eceehh...


Wednesday, March 01, 2006

Dialog M&M: ABPBH 2005

Mawi tgh bersiap kat belakang stage utk buat persembahan dgn sifu… Marsha tgh borak2 dgn member artis lain… Mawi jeling je kat Marsha…. Pas tu Marsha ternampak Mawi dok jeling dia… Mawi senyum.. pastu dia toleh menghala ke arah Marsha… Marsha senyum balik kat Mawi… pas tu dia jalan ke arah Mawi… Mawi dah berdebar coz dia tengok Marsha atas bawah.. cunn giler Marsha!!!!
Marsha: (naper sayang tgk sia semacam je ni…?)
Mawi: (senyum lagi… tapi tak cakap apa2… tengok je Marsha jalan kat dia sampai la Marsha sampai kat dia…)
Marsha: Ni kenapa senyum2 aja ni… tak tegur orang pun dari tadi…
Mawi: Camna aku nak tegur.. ko dok busy borak jer aku tengok… Byk member baru nampak…
Marsha: (senyum…) ke sebab sayang dah menang dua award… tak bg I tgk pun…
Mawi: Laa.. dorang dah simpan laa… nantila aku tunjuk kat ko… (senyum lagi tgk Marsha tanpa cakap apa2…..)
Marsha: Tengok tu… tgk kita lagi.. (nak cubit Mawi..)
Mawi: (elak…) Saja.. suker plak tgk Cinderella Tamparuli ni…
Marsha: (senyum.. dah tersipu2…)
Mawi: (sengih…) Hah… award AJL tu pun tak bg balik… ko simpan buat pekasam ekk?
Marsha: Adalah.. nak balik ker? (sengih..)
Mawi: Ye laa… mak aku nak tgk…
Marsha: Mak tak datang ker? Eh.. makcik…
Mawi: (tersengih bila dgr Marsha tersebut Mak).. Haa? Mak? Ooo.. mak tak dtg… abah ada laa… ko nak jumpa tak?
Marsha: Haa? Tak apalah… (segan plak..)
Mawi: Ko ni.. tak baik tau… jumpa la kejap… sapa lagi yg dia kenal kalau ko sorang kawan aku dr AF..
Marsha: Okey lah.. nanti kalau nak jumpa, call la sia okey..

Sifu panggil Mawi..

Sifu: Heh budak ni… berdating tak habis.. tu ko dapat award paling popular tuu.. cepat!!!
Mawi: Hah?? Ye ker… (sengih… nak pegi naik.. tapi Marsha tiba2 pgg lengan Mawi.. )
Marsha: Congrats sayang…
Mawi: (angguk kepala sambil senyum.. pastu terus naik stage amik award..)

Masa Mawi buat ucapan, Marsha tgk dr blkg stage.. sipi2 nampak pasal ramai org yg kerumun gak nak tgk.. Last2, dia dpt perfect angle yg nampak Mawi tgh buat speech… Marsha perati Mawi…
Marsha: (Hmm… sayang makin hensem pulak sia tgk… pipi pun dah berisi sikit…)

Mawi dah abih berucap… bila dia ke blkg pentas jer, ternampak Marsha plak dok tenung dia… Mawi terus jalan arah Marsha.. on the way tu, ramai la yg wish tahniah kat dia… Mawi senyum jer.. dah tak kisah dah.. yg dia tau dia nak jumpa buah hati dia…

Marsha dah berdebar2 coz dia tau Mawi nak terus jumpa dia… Mawi sampai depan Marsha… kebetulan tmpt tu tersorok sikit, pasal tadi kan Marsha skodeng Mawi buat ucapan…

Mawi: (dah sampai depan Marsha.. tp tak cakap apa2..)
Marsha: (dah tersipu2 pasal Mawi tak cakap apa2 depan dia..)

Sifu plak tetiba tgo Mawi… suruh get ready nak buat persembahan lepas ni…

Mawi: (toleh kat Marsha…) Sha.. pegang kan trofi aku… kang balik, aku amik balik…
Marsha: Tak mau kasik balik… (amik award tu macam nak sorok… main2 plak dgn Mawi..)
Mawi: Ko tak kasik balik, karang ko jawab dgn abah ekk…
Marsha: Eh.. takutlah…
Mawi: (gelak..) tau takut…
Marsha: (muncung mulut dia…)
Mawi: Sha…
Marsha: (tgh belek trofi… pas tu angkat muka..) Apa?
Mawi: Aku htr ko balik hotel ko lepas ni?
Marsha: (Terdiam..) Bukan sayang balik dgn abah? (terlupa lagi – tak panggil pak Atan as pakcik dah…)
Mawi: (sengih… sebenarnya dia suker dengar Marsha sebut ‘abah’…) Memangla balik dgn abah… pas tu aku htr ko la terus… boleh ko borak dgn abah dlm kete…
Marsha: (terdiam..) Okey lah… sia tunggu kat sini…
Mawi: (Senyum.. pas tu blah pegi buat persembahan LJLC dgn sifu..)

Dah abih persembahan, Mawi tercarik2 Marsha kat belakang stage… tiba2 Abg Aman dtg tegur…


Aman: Wie… nah… (sambil hulur uncang kecik)…

Mawi blur….

Mawi: Sapa bagi ni?
Aman: Marsha… dia dah balik… Trofi yg ko suruh dia pgg tu abg dah simpan..
Mawi: Huh? (Cepat2 bukak uncang yg dia dpt… kat dlm tu ada cincin dgn kertas nota yg dilipat kecik2…)

Kat dlm nota tu…
“Sayang.. sia balik dulu.. sia rasa macam nak pitamlaa… balik nak terus tido kot… nanti esok sia call sayang ok… Mmmm.. cincin tu sayang pakai laa… sebagai ganti sia.. heehee… c u & abah tomorrow, k!”

Mawi rasa hampa plak tiba2… sebab tak dpt htr Marsha balik.. terus Mawi capai phone call kawan dia…

Mawi: Wan.. ko kat mana skrg?
(diam)
Mawi: Ko boleh tak tolong tgkkan awek aku? Dia tak sihat laa.. Aku rasa dia balik sorang2… Dia cakap dia macam nak pitam.. ko tolong pimpin dia ekk kalau dia nak jatuh tuu…
(diam)
Mawi: Apa2 hal call aku… ok chow.

Mawi letak telepon… lega rasanya ada org yg tolong tgk2kan Marsha… dia tau sekarang ni mustahil kalau dia nak htr Marsha balik since ramai sungguh manusia yg beratur nak amik gmbr & sign dia… Mawi belek2 cincin yg Marsha bagi…

Mawi: (Nak pakai kat mana ni…? Karang aku pakai kat jari manis aku, mesti dorang tanya macam2.. Baik aku pakai kat ibu jari.. kalau dorang tanya, aku jawab laa fesyen…)

Mawi pun sarung cincin tu kat ibu jari dia… senyum…

Dah abih amik gmbr tu, masa nak balik ke hotel, Mawi call Marsha malam tu jugak...

Mawi: Hello? Ko dah tido ker?
Marsha: Kalau sia dah tido, takkan la sia jawab call ni. (gelak..)
Mawi: Ko dah makan ubat blom?
Marsha: Dah..
Mawi: Hmm.. dah, pegi tido cepat…
Marsha: Okey… Mmm.. sayang…
Mawi: Apa…?
Marsha: Pakai tak cincin sia?
Mawi: Pakai laa….
Marsha: (senyum… tak cakap apa2..)
Mawi: Okeylah… aku pun nak tido ni…
Marsha: Gud nite, sayang… I miss u…
Mawi: (senyum..) aku pun…
Marsha: Alaa… tak mau la cakap ‘aku pun’ aja… cakap la betol2..
Mawi: Yelah yelah.. aku pun rindu kat ko jugak… (Hii budak ni..) Dah… cepat tido.. karang ko tak sihat2, tak pasal2 Maestro tak bg buat show AF Tour kat Johor…
Marsha: Okeylah.. sia nak tido ni… Mmm.. sayang nak sia pegi jugak ke kalau batuk sia tak baik2?
Mawi: Wajib pegi!!! Kalau ko tak baik jugak, mak aku ada ubat tradisional. Makan hari ni, esok mesti baik punya…
Marsha: (gelak.. ) Okaylah.. sia tido skrg… Bye, sayang..
Mawi: Bye.. (senyum sampai terlena…)

CERITA INI HANYALAH REKAAN SEMATA2.. takde maknenyerr... muahahaha...

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari