Friday, February 10, 2006

Dialog M&M: Marsha under KMG??

Mawi called Marsha...

Mawi: Sha... aku dgr KMG ada offer ko masuk company dorang ekk?
Marsha: Mana sayang tau ni?
Mawi: Adalah... dunia seni ni kecik.. mana2 pegi mesti ada gak org yg dok crita...
Marsha: Mmmm.. ada jugak diorang offer.. sia tak tau la Mawi... sayang jugak nak tinggalkan Maestro...
Mawi: (Ooo.. sayang nak tinggalkan Maestro... bukan sayang nak tinggalkan aku dgn kawan2... dah start sedih..) Bila diorang bg offer tu?
Marsha: Mmmm.. dah lama dah... hujung tahun lepas... Norman kata, dia kasik sia pikir dulu.. tapi tak bagi dateline pulak...
Mawi: Ko betul2 ke nak masuk company dorang ni?
Marsha: Kenapa sayang tanya macam tu? Tak boleh ke sia pikir dulu?
Mawi: Boleh... (terus diam lepas tu... kalau boleh dia tak nak Marsha berpisah dgn dia...)
Marsha: Sayang... (tiba2 terasa sedih bila ingat apa akan terjadi if dia tinggalkan Maestro...
Mawi: (diam lagi.. sebenarnya mata dia dah bergenang tiba2... rasa sebak pulak bila Mawi sedar dia mungkin tak akan bersama Marsha selamanya....)
Marsha: Sayang.. kenapa diam ni... (dah start bergenang mata jugak...)
Mawi: Aku tak apa2... (cuba kawal sebak kat dada dia...)
Marsha: Sayang.. if you don't want me to go, i won't go... (cakap slow jer...)
Mawi: (terdiam...) Aku rasa... keputusan ni bukan aku yg tentukan... ko kena pikir masak2 menda2 macam ni... kalau kau pentingkan karier ko.. ko pegilah... (suara dah start slow gak... still nak kawal sebak...)
Marsha: (terdiam.. terharu dgn sifat Mawi yg faham sangat dgn situasi dia...)
Mawi: (sambung cakap lagi..) Ko pun tau kat Maestro ni, macam2 boleh jadik... karier ko pun tak tentu ok kalau ko stay... tu terpulang kat usaha ko jugak kalau ko nak stay...
Marsha: So, sayang okaylah kalau sia pegi?
Mawi: (tak sangka Marsha akan tanya soalan cam tu..) Sha.. kalau ko tanya aku, aku tak nak ko pegi...
Marsha: (dah berlinang air mata....) Kalau sia pegi jugak...?
Mawi: Kalau ko pegi jugak, dah takda la org yg nak gurau2 dgn aku kat atas stage nanti... member lain mana berani nak gurau2 dgn aku... ko sorang yg layan aku.. yg buat aku happy...
Marsha: (tekup hp sebab dah start nangis...)
Mawi: (terdengar sedu sedan Marsha...) Sha... ko kenapa? Ko yg nak pegi, ko plak yg nangis...
Marsha: I don't want to go... (Marsha cakap jugak masa dia tgh nangis tuu..) If i go, i want you with me...
Mawi: Sha... (Air mata dah start mengalir gak... ) Aku sendiri tak tau nasib aku...
Marsha: Sayang ikut sia, boleh? (dok lap air mata...)
Mawi: Aku rasa Maestro mesti tak nak lepas aku... tapi kalau Maestro tak nak ko kat sini, ko kena pikir karier ko.. kena pikir cita2 ko... ko kena move on... baru ko boleh capai cita2 ko...
Marsha: (nangis lagii..)
Mawi: Sha... kalau lah betul ko nak pegi Sha... aku harap kita jgn sia2 kan masa yg ada ni... Kalau boleh, aku nak ko sentiasa dengan aku...
Marsha: Okey... I'll be with you always, sayang...
Mawi: Dah.. jangan nangis dah...
Marsha: (lap air mata dia...) I sayang you...
Mawi: Aku tau... aku pun sama...
Marsha: Sayang.. sia nak jumpa sayang malam ni boleh??
Mawi: Hmm.. okey gak.. kita dinner sama nak?
Marsha: (dah stop nangis..) Okay... sayang dtg ambik sia tau...
Mawi: Ok. Bye..
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari