Monday, February 06, 2006

Dialog M&M: AJL~AFTour


Marsha call Mawi...

Marsha: Sayanggg.... congratttsss!!! Kan sia dah kata... sayang mesti menang punyaaa....

Mawi: (sengih happy sbb Marsha call dia...) Terima kasihh... ko kat mana ni?

Marsha: Emm.. kitorang baru sampai Kota Bharu...

Tetiba ada suara panggil Marsha... Mawi dgr kat tepon...

'Shaaa!!! Jomlaa... diorang dah naik kete tuuu...'

Marsha: (ckp kat org yg tegor dia tuu..) Sekejap.. i tgh cakap telefon nii... nanti i datang...

Mawi: Sapa tu?

Marsha: (diam kejap...) Mmm... Kefli... kitorang nak pegi jalan2 kat town..

Mawi: (diam... tiba2 sedih sebab tak leh join kenkawan dia lepak2 kat Kota Bharu sebelum konsert AF Tour nanti...)

Marsha: Sayang... (ingatkan Mawi jeles dgn Kefli...) Sia tak ada apa2 lah dgn dia....

Mawi: (pelik..) Ko cakap amende ni Marsha?

Marsha: Sia cakap.. sayang jgn jeles dgn Kefli... sia dgn dia ndak ada apa2...

Mawi: (tergelak...) Bila masa aku jeles plak ni....

Marsha: Tadi sayang diam tu apa?

Mawi: Laa... aku diam tadi sebab sedihh...

Marsha: Sedih pasal apa?

Mawi: Sedey laaa... tak leh lepak2 ngan korang....

Marsha: (diam.. dah blushing sbb silap andaian Mawi jeless...)

Mawi: Haa... ko ni ada apa2 ker ingat aku jeles nii...

Marsha: (diamm..)

Mawi: Hellooo... knaper diam nii.... aku letak tepon kang... (dah sengih...)

Marsha: Sayang, I miss you... (slow je cakap...)

Mawi: (terkedu jap...) Mmm... nanti aku sampai la KB tu...

Marsha: Sayang tak rindu sama sia?

Mawi: Rindu gakk... (slow gak ckp.. takut org lain dgr...)

Marsha: Bila nak sampai sini? Sia tunggu sayang kat Airport boleh?

Mawi: Ok gak.. ko duduk je dlm kete... karang tak pasal2 ustaz2 kat sana nampak plak...

Marsha: Okey.. (dah happy balik...)

Felix datang...

Felix: (cakap dgn Marsha) Oii.. cepat lah... ko ckp dgn siapa tu?

Marsha: (senyum..) Mawi...

Mawi: Sha... Felix ekk tu? Bagi aku cakap dgn dia jap...

Marsha: Felix.. Mawi mau cakap sama ko.. (hulur hp kat Felix...)

Felix: Weii braderr..... bila mau sampai sini... We miss youu.... (gurau2)

Marsha gelak2 dgr Felix ckp camtu..

Mawi: Lix... aku nak tanya ko ni... Ko dok jauh2 sikit dr minah tu...

Felix jalan jauh sikit dr Marsha.. Marsha pelik tgk Felix macam nak lari dr dia...

Felix: Hah.. aku sudah jauh nii... Ko mau tanya apa?

Mawi: Weii.. Praap ada kaco dia tak?

Felix: (jeling kat Marsha... cakap pelan2...) Mmmm... ada gak laaa sikit... tapi aku tgk dia tak layan mamat tu...

Mawi: Hmmm... lagi, apa cerita menarik kat Kedah & Penang masa aku takda?

Felix: Menarik tak menarik sangat laaa... tapi aku tgk awek ko ni diam je kat sana... semacam je aku tgk... tu pasal dia tak layan mamat tu....

Mawi: (tergelak bila Felix sebut 'awek'.... pas tu terdiam bila dgr Marsha tak ceria...) Ye kerr... ko ada tanya2 dia knaper?

Felix: Mana ada aku sound direct.. aku suruh Akma tanya...

Mawi: Pas tu? Apa dia cakap?

Felix: Ma cakap, Marsha ada tersebut rindu kat ko.. pas tu dia gelak2 cakap 'Takde maknenyer'....

Mawi: Hmm.. kalau cam tu.. memang betulla dia rindu kat aku...

Felix: Mana ko tau?

Mawi: Tadi dia cakap kat aku...

Felix: Waduh.. Waduh.. 'Cintaku dikocok-kocok' rupanya.... (gelak kuat...)

Mawi: (sengih...) Kocok2 kepala hotak kau...

Felix: Bila ko mau dtg sini? Nanti parah ko mau pujuk kalau dia merajuk...

Mawi: (gelak..) Esok pagi flight aku lepas Subuh.. ko dtg ekk dgn dia amik aku esok?

Felix: Eceeehh.. ko pun rindu sama dia haaa...

Mawi: Woii... diamlaa.. jgn laa ckp kuat2....

Felix: (nyanyi lagu Amelina...) Sungguh ku tak mampuu... menahan rindu, ahh!.. ahh!.. (gelak kuat..)

Mawi: (gelak kuat gak...)

Marsha dtg dkt Felix... Felix terus bg hp kat Marsha...

Mawi: (ingatkan Felix still pgg hp...) Eh.. ko cakap dgn awek aku, pakai baju elok2 sikit kat Kelantan tu...

Marsha: (sengih...) Iyalah sayang..... sia pakai baju elok2 okey...

Mawi: (terkejut..) Ehh, Shaa... mana Felix? (dah malu dah..)

Marsha: (gelak..) Dia dah pegi dah...

Mawi: (isy mamat sekor nih.. kan aku dah kena kantoi...)

Marsha: Sayaangg...

Mawi: Apa?

Marsha: Sia nak pegi dah ni... esok kol brapa flight?

Mawi: Flight aku lebey kurang kol 7 pagi. Ko dtg dgn Felix tau.. aku dah cakap dgn dia tadi...

Marsha: Okey.. Mmmm.. bawak trofi yg sayang menang tu boleh tak? Sia nak tgk...

Mawi: Okey... ko bawak mende tu buat tido pun bolehhh...

Marsha: (gelak...) Bye sayaangg... muahhsss.. (buat kissing sound kat hp... pas tu terus letak tepon..)

Mawi: (Aduhhh Salihaaa... tak sia2 aku ingat kat ko masa nyanyi AJL tadi... sampaikan baju2 yg aku pakai pun kaler faveret ko gak... isy... Marsha.. Marsha...)

Muahahaha...

 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari