Monday, December 11, 2006

Jom Heboh @ Shah Alam

Stadium Shah Alam - 10 Dec 2006

Semalam aku sempat gak la ke Jom Heboh kat Shah Alam. Aku pegi sebab aku kebetulan cuti and pasal ada Mawi, Marsha & Felix. Panas terik giler kat sana masa tgh hari aku pegi dgn KC@tweety2. Jumpa KC after 1pm pasal ada hal nak settle in the morning... sampai sana ada la dalam dekat pukul 3 pasal jalan jem giler.. Geng2 M2MFrenz yg dtg gak - sweetjaan, arinza, yatie & zahar, suhiera25, puterizaza and of course, braggs. Dah sampai tu, tertinjau2 gak kat mana booth PowerRoot. Errkk.. banyak sungguh booth2... pastu ada la member bgtau booth PowerRoot ada kat area booth Hotlink & booth Yeo's. Alahai.. kat mana nak cari booth2 tu plak.. hehehe.. redah gak la jalan2 yg berbecak... last2 jumpa gak la booth tu. On the way tu, sempat plak jumpa Aznil dok pot pet pot pet kat booth Mamee...

Prof Klon...

Masa tu tak ramai sangat org pasal duta2 Powerroot blom sampai. Katanya kol 3 baru sampai. Tengok jam, hmm.. ada lagi 10 minit kol 3.. KC ajak makan, tapi takut tak de port plak kang. Dalam kete tadi pun pekena cekelat & air kotak jer. Jadik laa tu kan kan nak alas perut...

Baru sampai...

Kol 3 lebih sikit, duta2 lain dah sampai - Mawi, Linda, Rosyam, Adam & Farah. Tinjau2 gak Felix & Marsha.. aik.. awat takdak... rupa2nya diorang lambat sikit sampai ekceli sebab kereta yg Yong Yee bawak diorang kena tahan coz takde sticker... takpe la kan.. sabar gak la tunggu. Kitorang port kat sebelah kanan stage. Dekat dengan meja diorang nak sign poskad.. hehehe... tapi kat hujung belah kiri plak, ada speaker besar gedabak... adoiii... sabo je laa.. memang terasa2 gegendang telinga bergetar2... last2 tutup telinga sebelah... baru puas hati.. wakakaka... Mawi masa ni rajin sungguh dok layan peminat2 dia. Sempat gak aku sapa dia. Alhamdulillah.. dia macam kenal aku.. dia tanya 'Apa khabar'.. (guna isyarat mulut).. aku just tunjuk 'thumbs up' jer.. Aku plak tanya Mauritius macam mana.. (guna isyarat mulut gak..). Mawi pun senyum happy sambil tunjuk 'thumbs up' gak.. hehehe.. seems nice to look him so lively and happy. Ada semangat baru yg menyuntik agaknya..

Tgh cari fans untuk games..

Almost sejam lepas tu, baru la Felix & Marsha sampai... duta2 lain tengah dok main games - peminat kena lawan karaoke. Both of them sampai masa yg lain2 tgh announce winner. Tetiba je Felix take over mic announcekan winners.. hehehehe... Nampak gak la Felix asik dok bergurau senda dgn Mawi.. besfren la katakan.. Marsha pun gelak gak la sikit2..

3 best frens, 3 best frens..
see how they talk, see how they laugh..
(nyanyi lagu 3 blind mice.. hahaha..)

Pas tu, ada event sign poskad plak. Felix duduk antara Mawi & Marsha.. hehehe.. lambai2 gak la lepas nampak kitorang...Felix pakai baju kaler hitam.. takut nampak perut boroi dia kott.. Mawi and Marsha, gorgeous as usual... eheheh.. amik la gak dua tiga gmbr diorang...

Lovely Kelapak..

Then ada sesi menyanyi plak.. Diorang semua pegi kat blkg jap.. Kitorang boley la nampak kasut2 duta2 tu dari depan.. mula2 Adam & Farah kluar - nyanyi 'Tak Tahu Antara Dua'. Then Marsha nyanyi 'Kelabu'.. pastu si Linda ke Rosyam suruh Felix nyanyi lagu Kian.. Felix dah tersipu2 dah, pasal Mawi dok usik dia jer... Last2 Mawi & Felix duet nyanyi Lagu Jiwa Lagu Cinta. The best performance from the best of friends...

Pilik yg happy..

Ditakdirkan plak, lepas diorang nyanyi je, hujan pun turunlaa.. seb baik kitorang bawak payung...hahaha... sambil2 nyanyi tu, diorang teruskan sesi agihkan product2 Powerroot... Mawi, Felix & Marsha gilir2 gi tempat kitorang dok kasik barang... dapat je air tin Powerroot, terus kitorang minum gak coz lapar.. hahaha...

salam.. jgn tak salam..

Pas tu hujan lebat giler... terus diorang sambung sesi sign poskad. Ekceli, sapa2 yg beli product Powerroot je yg boleh masuk dapatkan sign. Since kitorang kat tepi meja tu jer, malehhler nak beli and masuk. Tiba2 ternampak Felix minum air cap badak (kot..) yg untuk org demam tu... wakakak... cian Pilik.. demam rupanya.. tetiba je Hafiz datang sorok air tu kat bawah meja.. terpinga2 gak Felix.. hehehe.. org nak promote Powerroot, si Pilik promote air cap badak plak... Kitorang dah gelak sakan dah... Pilik pun terus gelak guilty gak la bila nampak kitorang gelak.. Wakakaka...

Duta Air Cap Badak.. Oppss..

Rupa2nya, ramai bebudak kecik yg minat bangat dgn Pilik.. asik2 dok jerit nama Pilik.. ada la minah kecik dua org ni, dah berapa kali daaa diorang masuk queue nak sign.. dah kluar, diorang masuk thru pagar plak and terus queue lagi sampai Pilik dah cam budak2 tu.. Hahaha.. Kitorang cakap kat Felix, budak tu Akma Junior.. (saja nak usik..) Pilik senyum manis jer sambil jeling.. hehehe... masa ni kitorang dah tak hirau dah hujan.. habis basah lenjun dek payung2 lain yg dok mengacau port kitorang.. Ada gak la diorang pasang lagu Felix & Mawi yg baru.. tak ingat apa tajuk dia.. tapi sambil sign tu, Felix asik dok diskas apa tah dgn Mawi pasal lagu baru diorang.. Mawi nampak cam terpegun dgr lagu baru Felix... bagus betul tgk diorang close cam ni.. masing2 saling mengagumi lagu baru masing2... Ada satu part tu, Mawi terkekeh2 dengar lirik lagu Felix - pasal ada perkataan - 'susah-susah'... ahahaha... Managed to talk to Mawi for a few times about his Teman Tapi Mesra.. guna isyarat mulut je laa.. hmm.. there's sumthing better left unsaid.. malas nak pikir dah..

Professionally posed for their fans
especially M2MFrenz, of course..


Before balik, sempat lagi duta2 agih2 product lagi... ada la dua tiga tin dapat... sempat la salam Pilik, kiss2 cheek2 with Marsha cam biasa and said BABAI to Mawi.. Then kitorang terus gi isi perut yg dah lapar semacam..

trima kasih pawarut...

Wednesday, December 06, 2006

HAPPY BIRTHDAY, MARSHA!!!


Happy birthday to you,

Happy birthday to you,
Happy birthday to Marsha,

Happy birthday to you,



M2MFrenz & Mawi would like to wish you

HAPPY 21st BIRTHDAY

and

MAY HAPPINESS BE WITH YOU ALWIZ


tobymiaw @ tobys @ suh13247

Tuesday, December 05, 2006

Cinta the Movie (3) - Review

Akhirnya saya dapat juga menyaksikan movie ter'hangat' masa kini, CINTA Ahad lepas di KLCC. Itupun saya dapatkan tiketnya secara tergesa2 di barisan paling kanan. Kalau nak tau, saya dan rakan2 telah dapatkan tayangan paling awal iaitu pada pukul 11 pagi atas permintaan Alna. Waduh... Tak lama lepas itu, saya ditemani CikZam dan adik (Firah) untuk breakfast di Signatures. Elizz & Rose datang tak lama kemudian dan kami terus naik untuk tunggu Alna sampai.

Elizz tgh call Alna..
mana la minah ni..

Bila saya fikir balik tentang CINTA, saya rasa sebenarnya ia bukan sahaja 5 kisah tentang cinta & kasih, malah boleh jadi lebih dari itu. Cuma yg lebih ditekankan ialah 5 kisah dari 10 watak utama dalam kisah ini. Dyan & Dhani, Cikgu Elyas & Rubiah, Azlan & Azura, Harris & Airin, Taufiq & Arianna. Hanya beberapa watak saja yg saling mengenali antara satu sama lain.

Dyan & Dhani - Saya terharu melihatkan pengorbanan seorang kakak yg begitu sayangkan adiknya. Dyan begitu berharap dapat memberikan kebahagian melalui kekayaan yg dimilikinya. She has nobody to love her, accept Dhani. All this while, she had been overprotective, tanpa mempedulikan kebahagian adiknya yg mencintai seni. Her sacrifice and her love is all she could give to her dear brother till her last breath. Tak lupa juga Lena yg sudi memberikan secebis perasaan untuk Dhani.

Cikgu Elyas & Rubiah - Saya rasa keputusan yg dibuat oleh Rubiah bukanlah suatu pengorbanan. Ia mungkin satu harapan untuk keduanya untuk terus hidup ditemani seseorang. Jangan lupa tentang kasih Amin kepada Tok Ayahnya yg cukup mengharukan.

Azlan & Azura - Saya paling suka kisah cinta yang ini. Simple, tapi kesannya cukup mendalam bagi sesorang yg bila cintanya tidak dihargai. Elemen 'cinta pandang pertama' juga dapat dilihat dengan kisah ini. Syabas Eizlan & Fasha kerana chemistry yg hebat dan berjaya membuai perasaan 'yg sedang ingin bercinta'. Saya seolah2 dapat rasa kelukaan Azura. Elemen 'kemaafan' dapat juga dilihat dalam situasi di mana Azlan merayu Azura untuk menerima lamarannya di dalam KLIA Express. Saya semakin suka dgn lakonan Fasha.

Harris & Airin - Saya suka lakonan Rashidi & Rita dlm kisah ini. Walaupun tiada adegan melampau untuk pasangan suami isteri seperti yg selalu digunakan untuk memberikan kesan perhubungan kepada penonton kononnya, kisah ini masih lagi simple dan saya dapat lihat lakonan hebat Rashidi yg membawa watak seorang suami yg ditinggalkan isteri. Saya benar2 sedih waktu bila Alisa, anak mereka turut terkesan dengan kesengsaraan yg dialami Harris. Alisalah yg memberikan sinar baru untuk Harris dengan mengajar erti 'letting go'. Mungkin saya juga perlu belajar dari Alisa.. hmm..

Taufiq & Aryana - kisah cinta comel ini juga simple tapi ia masih lagi berkisar tentang harapan. Harapan untuk bersama dgn orang yg kita cintai. Watak Aryana yg spontan dapat menghidupkan suasana muram kehidupan Taufiq. Saya rasa panggung wayang juga 'hidup' dgn aksi beliau. Saya teringat komen Pierre Andre di tv tentang lakonan beliau. Beliau mengatakan beliau memang terasa akan perasaan 'cinta' yg ingin ditonjolkan dlm filem ini. Satu komen yg juga simple, tapi berkesan untuk org seperti saya yg belum menyaksikan filem tersebut ketika itu.

SYABAS KHABIR BHATIA! SYABAS PARA PELAKON 'CINTA'!

Satu filem tentang harapan, kemaafan, letting go, cinta pandang pertama, kebahagiaan dan banyak lagi elemen kehidupan yg indah. Anda memang rugi kalau tidak menyaksikan filem ini!

Friday, December 01, 2006

This is what dreams are made of...

u love me.. u love me not..
u love me.. u love me not..
mana satu nii...

Teringat plak Hillary Duff & that Italian guy nyanyi lagu ni dalam one of her movie...

Anyway.. this is about Akma & Felix...

Felix akan nyanyi lagu Kian tonite for Separuh Akhir Balada Muzik-Muzik 2006 on behalf of Mawi as Mawi is not around to sing it himself. Jalan2 cari awek kot si botak tu.. ahahah.. takde maknenyer...

Anyway, All The Best to Felix!! Cayalahh!!!

Akma akan muncul dalam Teater 'Batu Belah Batu Bertangkup' di Dewan Perbandaran Petaling Jaya or formerly known as Dewan Sivik in PJ. The theatre will be shown in 3 days - 1st, 2nd & 3rd Dec at 8pm. Jom ramai2 datang wehh... Kema jadik Puteri Mayang Mengurai... dengar2 sampai selesema asik dok berlatih...

Good Luck to Akma!!! Cayalahh!!

Dengar2, ramai Jiwangans yg akan datang during these 3 days.. cayalah Jiwang United!!!

Akma & Felix Forever Love...

Saturday, November 25, 2006

Marsha dah kuruss...

Marsha with her 'monkey face'.. heehee..
specially for M2MFrenz.. yeeharr..


I got the chance to see Marsha bila ikut member ke open house kawan baik Marsha malam Rabu lepas.. she's so sweet pakai baju kurung light turqoise..

Marsha wit Braggs..

Ramai gak la member AF yg datang sekali masa tu.. Yazer, Ekin, Amirul, Velvet, Diddy & tunang.. Rich dtg kejap jer.. ada lagi.. tapi tak ingat sapalah...

Yazer Rock Steadeyyyyyyyy..

Oh yaa.. Mawi pun diajak gak la tapi he was in Singapore.. kalu tak sure gempak punya... ramai gak la orang masa tu.. last event - sesi karaoke.. heehee.. Marsha duet dgn kawan baik dia lagu Awie & Ziana Zeng tu laa. apa tu.. Senja Nan Merah... Anyway.. hujan la plak time tu... kah kah kah.. chat a little while wit Marsha.. Hmm.. remember the song Rindu Malu and another new song she recorded with EMI.. they ain't gonna use those songs in her new Album.. adehh.. teringin gak nak dgr Marsha nyanyi lagu tu.. anyway.. can't wait la tunggu album dia.. mesti best.. and she's getting thinner laa.. tatau la kenapa kan.. Anyhow, on behalf of M2MFrenz, bgtau gak la kat Marsha to take care of herself.. coz all of us in M2MFrenz care about her so much kan ...

Pokok Kelapak ruless..

Thursday, November 23, 2006

Damainya Cinta

Another superb song..



Sinar matamu pancarkan kedamaian
yang slama ini kita impikan
Lirih suaramu taburkan kesejukan
besar artinya untuk diriku

Lembut sikapmu hadirkan kehangatan
yang slalu ingin kuungkapkan
Manis senyummu getarkan ini
abadilah adanya dirimu

Reff:
Damainya cinta untukmu
yang takkan mungkin hilang semua
Lembutnya cinta untukku
kan kupeluk slamanya

Bridge:
Agungnya cinta menunggu di sana
Raih dengan hati yang terbuka

Hmmm..

Monday, November 20, 2006

Aku Ada Karena Kau Ada

This is my feveret song currently. Masuk je kete, mesti bukak lagu ni.. somehow teringat2 zaman merasai perasaan cinta dolu2... ahahahah... memang indah gak laa.. tapi apa nak wat kan... cinta pertama selalunya tak kesampaian... sapa yg kesampaian tu memang bertuah sungguhh... tapi aku tak kesal walaupun tak kesampaian dek bertepuk sebelah tangan, sebab aku dapat rasa camna rasanya jatuh cinta... hikhikhik.. anyway... enjoy the video...



Cinta adalah anugerah yg Kuasa
Yang bila terasa betapa indahnya
Sungguh lemah diriku
Tak berarti hidupku
Bila tak ada dirimu

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yang pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

Chorus 2x:
Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta
Kau buat diriku hidup selamanya

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yg pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

Sunday, November 19, 2006

Aku Bukan Untukmu

Tadi aku tengok ulangan Muzik@Ria... ada dia tunjuk video clip Aku Bukan Untukmu by Rossa... erkkk.. as an M2MFRenz, aku tak dapat nak lari dr visualizing that Rossa is Marsha & the botak actor in the video is well.. 'Botak'. Huhuhu... check it out...



Later i'll put the video Aku Bukan Untukmu made by one of M2MFrenz, where the actors are none other than Mawi & Marsha of course... so...TUNGGUUUU....

Saturday, November 18, 2006

All about Mawi...

Dah lama aku tak buat posting pasal Mawi.. ye laa.. kalau aku buat pun, tu pun pasal aku pegi show dia.. but lately aku busy sangat2... anyway, i came across these videos kat youtube.. aku tak penah tgk lagi before this, so saja nak letak sini laa... kot2 korang pun belum tgk kan kan...





One of my favourite video of Mawi's performances...



HAHAHAHA...

Cinta the Movie (2) - Promo









CHECK THESE OUT!!!! I might be watching this movie on the 30th itself - kat Midvalley kot. Sms me or pm me kalau nak pegi sama.... Thanks to tiptra...

Thursday, November 16, 2006

Open House oh Open House

Sekarang ni ramai gak yg dok buat open house... termasukla aku... Walaupun now tak terasa sangat suasana raya dah, tapi bila ramai2 makan2 kueh raya, salam2, pas tu bagi duit raya, terasa jugak laaa kan suasana raya tu...

Mier's Open House - tak ingat bila..

Syikin's Open House 041106
As usual, rumah Shikin memang best pegi.... byk food tau.. tapi sapa dtg lambat memang makan serdak je laa.. hahaha.. tak gitu ckin.... aku pegi dgn k.liza & kak na... sampai sana, tak ingat plak sapa yg dah datang.. oh yaa... Joejoe, wife & the cute Felicia... geram aku nengok Felicia... seb baik muka tak macam Felix.. hahaha.. pas tu bebudak JU yg datang, Kak Mona & Abg Kamal, Che Zu and family and Hani, Miss Prezz.. and family dia. sapa lagi ekk, tak ingat laaa... Anyway,, memang best food.. cam biasa aku & kak liza bukan datang beraya.. tapi datang melantak.. hahaha... ampunn kak liza...

Gambate's Open House 051106
Satu lagi open house best.. sedap sungguh lontong ngan sambal bilis tuhhh... isyyy nyesal tak amik gmbr tunjuk kat korang.. tapi tak leh lawan kuih siput kegemaran aku laa.. gambate yg buat tau... ahahahah... Almost everyone was there, Zahar, Yatie, Pipicomel, Ira, MissX, Jeanperry, Panji, Justice, Mier & Family, CikZam, Rose & Putri. Oh yaa.. Tijah, Kak Jo & Kak Nilam pun ada... ramai gakk.. Hari tu jugakla ada show Jom Heboh kat Batu Kawan, Penang. Mawi, Marsha & Felix were there. Seperti biasa, ada adegan royan yg tak leh lupa laa.. especially part siku-menyiku.. auwww... Felix lak, boroi cam biasa laa.. ehehehe...

My Open House 111106 - RTJU 2006
Tahun ni ramai sungguh org dtg.. pasal dah bertambah geng la kot...

Akma's Open House - KL International Hotel

Zahar & Yatie's Open House

Justice's Open House

More Open Houses soon...

Saturday, November 11, 2006

Cinta the Movie (1)


Aku 'teruja' nak tgk movie ni pasal aku baca sinopsis dia lebih kurang macam 'Love Actually'.
It's totally about all kinds of love in this world.




I have yet to discover the type of love stories in this movie, but sure best punya coz they says that it's interrelated..


Tengok gambar2 pun best, tambah lagi the 10 actors & actresses semua gempak2.. so sapa2 nak tengok sama2, jom... pm me or sms me.. kita diskas bila nak pegi ok..

Gambar2 ehsan dari http://www.cintathemovie.com

Friday, October 20, 2006

Tatkala...




Tatkala diri menjadi perhatian

Tatkala terjaga segala impian

Aku pasrah

Doa pasti melimpah ruah

Tatkala hati menjadi persoalan

Tatkala kesabaran menjadi bekalan

Aku redha

Impian kian menjelma nyata..

Tuesday, October 17, 2006

Dialog M&M: That Fateful Ramadhan...


Marsha call Akma...

Marsha: Jom kluar bukak posa jom… Kita pegi rumah Cikgu Marlia ramai2 nak…

Akma: Amboi3x… ko tu bukannya posa…

Marsha: Eh.. sapa kata I tak posa… hari ni hari kedua tau….

Akma: Wahh… Marsha… kenapa ko posa ni? Ada apa2 ke… Sapa yg bukak hati ko nak posa ni… (usik2 Marsha…)

Marsha: Laa… ndak ada apa2 laa.. (dah blushing dah… ) Saja I cuba2…

Akma: Eleh.. aku tau mesti ada apa2 ni… Kau ni mana tahan tak makan…

Marsha: (terdiam..)

Akma: Sha… citer la kat aku… sapa yg ajak ko puasa ni…

Marsha: Emm.. u jgn cakap siapa2 tau… Felix pun ndak tahu juga tau…

Akma: Ok… aku janji.. ko ni cakap macam la kita tak biasa simpan rahsia… (gelak..)

Marsha: Kalau diorg tahu, mati laa I…
Akma: Sapa yg ajak ko ni…? Mawi kot… (saja serkap jarang....)

Marsha: Haa… Mana u tau ni…(terdiam lagi…)

Akma: Ehhh!!! Betul ke Marsha??!! Mawi yg ajak ko?

Marsha: Syhhhh.. jgn la ckp kuat2…

Akma: Ya Allah.. tak de org lainlah kat bilik aku ni… Ehh.. ko ni ada apa2 ke dgn mamat tu… ari tu kitorang ajak ko tak nak.. bila dia ajak, ko ikut pulak ekk…

Marsha: Dia pandai pujuk I laa… dia kata I dah gemuk…

Akma: Cisss.. ada ka dia cakap macam tu… mana ada ko gemuk.. aku tgk dia yg gemuk…

Marsha: (gelakk..) Iyalah.. dia pun dah chubby sikit…

Akma: Oooooo.. patutla ajak makan buka posa ramai2.. ko nak jumpa dia kan… aku tau ko dah lama tak jumpa dia, betul tak?

Marsha: Akmaa…. Jgn la usik I macam ni… malulahhh.. (blushing..)

Akma: Elelele… malu konon… nak jumpa cakap je la nak jumpa… apsal tak ajak sendiri?

Marsha: I seganla… dia kan sibuk aja… kalau Sifu yg ajak, mesti dia dtg…

Akma: Pandai pun ko… nanti aku bgtau budak2 tu dgn cikgu Marlia skali… Tapi, apsal segan pulak??!!.. Dulu tak segan pun…
Marsha: Dunno la Ma… dah lama tak jumpa dia kot… SMS pun dah jarang…

Akma: Kesian ko.. takpe2, nanti aku tolong… apalah si Mawi ni, gelfren punya lawa macam ko, tak mo jaga…

Marsha: Eh.. apa pulak gelfren...… tak de maknenyer tau…

Akma: (gelak) Aku main2 je lahh.. Ok, kalau dah set date, aku call ko balik ekk.. Bye..

Marsha: Bye.. (senyum happy..)

Bukak Posa kat Rumah Cikgu Marlia…

Diorang buka posa duduk bersila ramai2 kat ruang tamu.. Geng2 biasa semua dah datang.. Yazer, Ekin, Akma, Felix & Marsha dah duduk… Marsha dah duduk bersimpuh dah kat hujung… Mawi datang lambat… terpaksa duduk kat hujung lagi satu…

Sifu: Aik.. macam mana ni.. Saliha duduk hujung situ, bodyguard dia duduk hujung sini.. tak boleh jadi ni… (saja usik..)
Marsha: Cikguu.. (dah senyum malu2 dah…)

Mawi sengih jer…

Felix: Ntah diorang ni.. tadi si Marsha yg beria2 nak ajak Mawi buka posa.. tapi segan la konon…

(KANTOI!!!)

CMM: Oooo.. gitu kisahnya…. Dia malu nak ajak sorang, dia ajak ramai2 la nii… Oooo…
Marsha: (protes…) Mana ada macam tu cikgu…. (jeling kat Akma & Felix…)

Yang lain dah tersenyum2 tgk Marsha blushing… Mawi pun sengih sakan gak… tenung je Marsha pakai baju cun.. baju kebaya pink.. Marsha bangun nak pegi tandas.. budak2 pompuan lain ikut nak pegi dapur…

Sifu: (toleh kat Mawi… ) Hahh.. apa lagi… (bg isyarat suruh kejar Marsha…)
Mawi: Hah.. nak buat apa cikgu…?
Sifu: Pergi aje la tgk Cikgu kamu kat dapur tuu… (kenyit mata…)
Felix & Yazer: Pegi aje laaa Wie… Sifu dah bg can tu… kata dah lama tak jumpa Marsha…. (sambil gelak2..)
Mawi: (bangun pegi dapur sambil sengih2.. sambil garu2 kepala yg tak gatal…)

Tandas kat rumah Sifu & CMM tersorok sikit.. kena lalu dapur baru jumpa… Mawi masuk dapur, semua toleh tgk dia…

Ekin: Hah… awek ko kat tandas sana… tunggu la kat bilik laundry tu…
Mawi: (cebik mulut kat Ekin… sambil terus jalan ke belakang..)

Mawi tunggu lama gak… pas tu Marsha keluar toilet… terperanjat tengok Mawi dok tunggu kat situ…

Mawi: Lamanya ko masuk toilet.. berak batu ke apa? (sengih2..)
Marsha: (gelak..) I dah kluar la ni.. pegi la masuk… (nak blah pegi dapur..)

Mawi tiba2 tarik lengan Marsha masuk ke bilik laundry… Marsha terperanjat…

Marsha: (panic…) Knapa ni Mawi…?
Mawi: Diorang yg suruh aku jumpa kau kat sini… Aku pun tak tau knapa… (saja nak gurau..)
Marsha: (senyum..) Sudahla.. I nak pegi depan ni… (nervous gak berdua2an kat sini… Marsha nak toleh pegi depan…)
Mawi: Marsha!!...
Marsha: (terenti jap… toleh tgk Mawi sambil kerut dahi…) Apa??!!
Mawi: (tenung Marsha..) Betulke Felix kata ko segan nak ajak aku kluar makan?
Marsha: (Dah blushed balik…) Mana ada… perasan!! (senyum)… diorang main2 aja lah…
Mawi: Apsal ko dah lama tak SMS aku?
Marsha: Elehh.. dia tu yg dah lama tak SMS kita… (terdiam jap..) U kan slalu sibuk… I tak mau kacau…
Mawi: (tenung Marsha kejap.. diam je tak cakap apa…)
Marsha: (tengok je Mawi terdiam… Alamak.. Sayang marah ka?)
Mawi: (serius).. Kan aku dah kata dulu… kalau ko nak ckp dgn aku, ko call atau sms jer, kalau aku tak angkat tu memang aku busy.. tapi lepas tu aku gerenti call ko balik…
Marsha: Hari tu I sms u, u tak call balik pun…?
Mawi: Bila?
Marsha: Jap.. nak tgk ‘Sent Item’ kat handphone I… (sambil check…)
Mawi: (Adoii.. dia tak delete lagi rupanya sms tu… sengih balik dah…)
Marsha: Ni ha… (tunjuk kat Mawi..)
Mawi: (Baca SMS tu: Sent – 9.35pm 11 Oct 2006 Msg: You kat mana? Jom buka puasa sama2 esok?)
Marsha: (tgk je Mawi dok kerut2 muka, macam dok pikir something…)
Mawi: Ohh.. aku ada kat Singapore lah masa ni… tak terima pun SMS ko…
Marsha: Patut laaa… tak apalah… (nak pergi depan…)
Mawi: Eh.. nanti la dulu… (pegang lengan Marsha lagi…)
Marsha: Nak dekat buka puasa kan skrg ni? I laparlah…
Mawi: Ko puasa ke tak ni… Eksyen je ko ni… lapar pulak… ntah2 dah bedal 2, 3 pinggan kat rumah tadi…
Marsha: (pukul Mawi, manja..) I puasa tau hari ni…
Mawi: (ngelak dr kena pukul.. sengih2..) Ye la tu… puasa yang yok...

Tiba2 Akma jenguk…

Akma: Wehh korang… Sifu ajak makan.. dah nak azan lahh.. dating sampai tak ingat masa…
Mawi: (gelak2..) Hahahah.. ada ke Marsha kata dia puasa, Ma… Tak caya aku…
Marsha: (cebik mulut kat Mawi… cuba nak cubit, tapi Mawi sempat ngelak..)
Akma: Eh.. betullah… dia puasa la Wie… apsal ko tak pecaya pulak.. ko ada tgk dia makan ker?
Mawi: (tergamam dgr Akma ckp…) Haa? (terus toleh kat Marsha…)
Marsha: (terus jalan ke depan… malas nak layan…)
Akma: Betol laa.. dia puasa… dia sendiri ckp kat aku… dia kata ko yg ajak dia puasa.. betul ker, Wie…?
Mawi: (tercengang… terus follow Marsha & Akma ke depan)

Masa tu dah sampai kat meja makan…

CMM: Amboi3x… dah jumpa tu, tak ingat makan nampak?!!!

Akma cepat2 duduk sebelah Ekin. Rupa2nya diorang dah ubah tempat. Tinggal 2 tempat kosong untuk Mawi & Marsha…

Marsha: Ehh… knapa tukar tempat ni….
Yazer: Ko duduk ajalah Marsha.. Mana2 pun sama aja.. boleh makan jugak…

Marsha terus duduk kat sebelah Akma.. Mawi pun duduk hujung, sebelah Marsha…

Mawi: (Sambil tenung Marsha... Isyy.. betul ker minah ni… hari tu aku main2 je cakap dia dah berisi… saja nak suruh dia puasa…. Tak sangka pulak dia puasa betul2…)
Marsha: (terperasan Mawi dok tenung dia..) Cikguu.. tengok Mawi niii… (mengadu..)
CMM: Cikgu dah jemu tgk dia, Marsha.. (buat lawak…) Yang kamu selalu tengok dia kat Akademi dulu, tak apa.. haa.. sekarang.. padan muka.. dia pulak yg tengok kamu…
Sifu: Yang kamu tu Mawi, tgk Marsha macam tak jumpa setahun aje…? Marsha tak layan kamu ker?
Mawi: (tersipu-sipu…) Takde cikgu.. tadi dia kata dia puasa.. saya ingat dia main2 je cakap… saya gelakkan dia.. tu yg macam nak marah saya je tu…
Akma: Cikgu.. sebenarnya Mawi tu terkedu.. sebab Marsha kata kat saya tadi, dia puasa sebab Mawi yg ajak…
Marsha: Akma!!! Syyhhh… (suruh Akma diam..)
Akma: Oooppss... (tersengih2 sambil tutup mulut… )
CMM: Dah! Dah! Jgn nak gaduh depan rezeki ni… Mawi… cepat baca doa.. dah azan dah tu…

Marsha jeling Mawi yg tgh nak baca doa… bila dia tgk Mawi dok senyum kat dia, terus dia tunduk… Masa makan, Marsha tengok Mawi tak makan sambal kacang...

Marsha: (bisik kat Mawi) U tak makan kacang kan?... knapa ambik jugak...?
Mawi: (senyum.. saja nak nyakat..) Aku nak bagi ko sebenanya.. tapi ko dah amik, aku letak la kat pinggan aku...
Marsha: Bagi kat I, ekk.. (terus ambik sambal kacang kat pinggan Mawi.)

Mawi senyum... dia terasa suasana kat Akademi la pulak... dia capai kicap... tiba2 Marsha pun capai kicap gak... dua2 tangan tersentuh la plak kat kicap tu... dua2 pandang satu sama lain... tergamam...

Sifu: Ekhem... bodyguard kena mengalah...

Semua toleh kat Mawi & Marsha... Mawi tersipu2 lepaskan kicap... Marsha plak cepat2 amik kicap letak kat nasik dia...

CMM: Suka lagi kamu dengan kicap ye Marsha...
Marsha: Mesti!! Favourite I dari dulu lagi... (tak abih letak kicap tu lagi)
Yazer: Dengar2... ada orang tu sama favourite food.. apa tu.. ayam masak kicap?? Hahaha...

Mawi & Marsha tersipu2 lagi... Marsha letak kicap...

CMM: Aik Marsha.. kan bodyguard nak kicap jugak.. tolong la letakkan... tolong-menolong...

Marsha terkedu...

Mawi: (Tak boleh jadik ni...) Hehh.. takper2.. aku amik sendiri...
Felix: Bagus bodyguard ni... tak susahkan boss dia... (saja usikk..)

Yang lain semua gelak pasal Mawi & Marsha asyik kena usik jer...

Lepas makan, yang Muslim terus pegi solat berjemaah dgn Sifu & CMM. Yg tak boleh, clear meja sebab nak hidang dessert. Sambil borak2, diorang buat kerja. Marsha cuci pinggan, Akma tolong lap. Ekin pulak, lepas solat, potong bread butter pudding yg Marsha bawak.

Tiba2 bahu Akma kena cuit.. Akma toleh. Pilik buat isyarat panggil dia… Akma angkat kepala, tanya nak apa. Pilik buat isyarat tunjuk kat Mawi kat sebelah dia… Akma dah nak tergelak.. rupanya Mawi nak take over lap pinggan… Hahahaha..

Akma: Kejap ekk Sha.. Aku pegi depan kejap.. (terus Akma hilang pegi depan..)

Marsha tak sedar.. tgh khusyuk cuci pinggan sambil nyanyi lagu ‘Tunggu Sekejap’…

Tunggu sekejap wahai kanda
Kerana hujan masih renyai
Tunggu sekejap
Dalam pelukan asmara ku


Mawi pelan2 datang kat belakang Marsha. Marsha tgh cuci gelas…

Mawi: (cakap pelan2..) Hai dinda.. dah lama tunggu?!!
Marsha: (O mak kau!!!)

Marsha terlepas gelas…. Nasib baik Mawi sempat sambut…

Marsha: (marah..) Sayang ni… boleh tak jgn bagi org terperanjat…. (tak sedar terpanggil Mawi ‘Sayang..’)
Mawi: Darling marah ker… (saja gurau… ) nanti Sayang pujuk, nak tak…
Marsha: Eeee… (nak marah tak jadi sebab kelakar dengar Mawi cakap Darling…)
Mawi: (dah tersengih balik…) Tiba2 je panggil aku ‘Sayang’ ni kenapa?
Marsha: I terperanjat lah…
Mawi: Habih tu, kalau aku nak dengar ko panggil aku ‘Sayang’ lagi, aku kena bg ko terperanjat la ni…
Marsha: Hisy.. tak de maknenyerr… (lap2 tangan…dah selesai cuci pinggan…)

Tiba2 Mawi ambik kain lap pinggan tu lap pipi Marsha... Marsha terkejut...

Mawi: Ada sabun kat muka ko lahh... tengok belah sini.. ada lagi tak...
Marsha: Hee.. pakai la tisu.. kain tu kan kain lap pinggan...
Mawi: Ye tak ye ekk.. jap jap... (amik tisu kat situ terus lap muka Marsha...)
Yazer: (tiba2 je masuk dapur..) Amboi3x... meletoppp!!! Kesian adik abang sorang ni.. meh abang tolong lap muka mehh..
Mawi: Hoi...!!! (konon2 nak bergaduh dgn Yazer.. sambil gelak2... )
Yazer: Rilek la wei... Sorry lah kacau kau orang berdua kat sini.. (gelak lagi.. Marsha & Mawi sengih jer..) Diorang semua ajak lepak kat buaian kat depan..

Bila sampai kat depan.. Akma & Ekin tgh lepak kat buaian.. Felix plak berdiri dekat Akma...

Felix: Amboi3x.. Bodyguard ari ni caring lebih laa..
Akma: (gelak..) bukan caring lebih laa.. terlebih caring...
Yazer: Korang tau apa diorang buat kat dapur tadi?

Semua tunjuk muka curious...

Mawi: (cepat2 nyampuk.. sebelum Yazer cakap..) Mana ada apa2.. muka Marsha ada sabun laa.. aku tolong lap ajer..
Semua: Fuyoooo... feewwiittt..
Ekin: Eh.. ulat bulu dah naik daun ni... (gelak..)
Mawi: Memandai je ko ni... tak abih2 dgn bulu..
Felix: (bergurau) Tu ada lagi sabun la Wie.. (tunjuk kat muka Marsha..) Macam mana jadi bodyguard ni...

Mawi toleh kat Marsha nak tgk... tengok2 takda apa pun.... yg lain dah start gelakk..

Mawi: Ciss.. ko nak kena ni Felix.. Ko pekena aku ekk..(kejar Felix keliling beranda...)

Tiba2.. CMM datang..

CMM: Hisyy. ngkorang ni... macam budak2... (sengih tengok budak2 tu happy...) Felix, Yazer.. Sifu panggil kamu masuk kejap.. pasal lagu2 album kamu... Akma & Ekin, tolong saya kat dapur jap..
Marsha: Saya pun nak tolong jugak cikgu... (dah start nak bangun...)
CMM: Tak boleh... (dah senyum2 dah..) Dua orang pun dah cukup... nanti kalau cikgu perlukan kamu, cikgu panggil... (cepat2 masuk dgn Akma & Ekin yg tgh gelak2..)
Marsha: (terlopong tgk diorang tinggalkan dia dgn Mawi..)

Mawi senyum... dia tau CMM sengaja buat cam tu sebab nak bagi dia berbual2 dgn Marsha... Mawi terus duduk kat buaian tu... pas tu tengok kat Marsha yg termangu2 tak tau nak buat apa...

Mawi: Sha... (buat isyarat duduk kat sebelah dia..)
Marsha: (geleng kepala.. tak mau..)
Mawi: Ye laa.. aku sedar sapa aku... (tak sempat pun Mawi habiskan ayat,.. Marsha terus duduk sebelah dia... Mawi gelak...)

Buaian pun start berayun pelan-pelan...

Mawi: Sha... Aku nak tanya skett boleh?
Marsha: Tanyalah.. tanya banyak pun ndak apa...
Mawi: Ooo.. Berlagak... (sengih tgk Marsha..) Karang ko tak terjawab, kalau aku byk tanya nanti...
Marsha: (Gelak...) Belum cuba belum tau... Haa... tanyalah....
Mawi: Okey... aku tanya ni ko jgn ingat yg bukan2 pulak...
Marsha: (Kerut dahi..) Ni nak tanya apa ni...
Mawi: Mmmm... Hari tu ko temankan Kefli bukak puasa ekk? (Tanya slow jer.. takut Marsha marah..)
Marsha: (Terdiam.. jeling kat Mawi..) Mana u tau?
Mawi: (senyum..) Ada org cakap kat aku... So betulla ko bukak puasa dgn dia?
Marsha: (terdiam lagi...) Masa u tak jawab SMS I hari tu, dia ada call I. Family dia ajak pegi Majlis kat rumah kakak dia..
Mawi: Ooo.. Ko pegi rumah akak dia la ni... (tunduk tiba2 sambil tanya... tiba2 je terdetik rasa sayu semacam..)
Marsha: A’aa.. (angguk.. ) Mawi... (terdiam tiba2...)
Mawi: (toleh kat Marsha..) Apa?
Marsha: Is it wrong I baik balik dengan dia?
Mawi: Apsal ko tanya aku pasal ni plak? Apa kena mengena dengan aku?
Marsha: (Diam.. lama gak tunduk...) Ndak ada apa2 laa.. I cuma mintak pendapat u saja.. Since u know what happened last time kan...
Mawi: Masha.. seriously aku cakap, mende ni sebenarnya takde kaitan dgn aku.. tapi sebagai kawan yg penah rapat dgn ko, mende tu sebenarnya terpulang kat ko... Aku tak ada hak nak halang ko kawan dgn dia.. Cuma aku nak ko kasi extra hati2 sikit.. Dan..
Marsha: (Sampuk Mawi cakap...) What do you mean kita pernah jadi kawan rapat?? So sekarang ni kita bukan kawan rapat lagilah??
Mawi: Laa.. bukan macam tu... (garu kepala... dah start rasa bersalah...)
Marsha: So.. I’m not your best friend anymore, is it? (Mata dah bergenang tiba2..)
Mawi: Mashaa.. aku tak mean cam tu laaa.. (toleh kat Marsha.. terkejut tgk Marsha macam nak nangis..) Ehh.. ko nak nangis ke ni Sha? (Dah panik skett..)
Marsha: (tiba2 bangun dr buaian.. kalau dia stay longer, mau banjir kot kat situ... Baru dia tau skrg, siapa dia di sisi Mawi skrg...)
Mawi: (terperanjat Marsha tiba2 bangun nak masuk rumah..)

Mawi terus capai tangan Marsha.. try nak tarik.. tapi Marsha cepat2 tarik tgn dia sambil lap mata dia yg makin lama makin berair.. Mawi panik... Cepat2 dia bangun dari buaian dan capai lengan Marsha.. Mawi dah ada kat sebelah Marsha... Mawi dah gabra sebab dia nampak Marsha dah start nangis!!

Mawi: Sha... (terdiam.. tak tau nak kata apa.. mana dia reti pujuk2 ni..)
Marsha: (Tiba2 ketawa...) Hahahaha.. (sambil lap airmata..) Sorii... saja I buat drama lah... (terus gelak lagi...)
Mawi: (kerut dahi..) Isyy.. ko ni memang bengong, ko tau tak... (gelak sama..) Buat panik aku jer...
Marsha: Haaa.. sambungla apa u nak kata tadi... (senyum kat Mawi..)
Mawi: Ok aku sambung.. tapi ko kena janji jgn buat drama lagi...
Marsha: (gelak..) Ok, ok... I janji...

Mawi tarik lengan Marsha ke buaian balik... pas tu duduk sama2...

Mawi: (tiba2 serius..) Ko pun tau hakikatnya Masha.. Aku tak ada hak nak kata tak boleh kalau ko nak kawan balik dgn dia..
Marsha: (terdiam.. sambil angguk..)
Mawi: Cuma satu jer aku mintak dgn ko... Aku nak mintak ko maafkan aku... (dah start cakap slow..)
Marsha: (tgk Mawi dgn pandangan pelik...) Knapa?
Mawi: (Slow2 cakap..) Aku nak mintak maaf kat ko sebab aku penah janji nak jaga ko lepas kita habis AF sama2 dulu. Aku tau aku dah tak boleh tunaikan janji aku tu...
Marsha: (diam.. tiba2 rasa sebak..) Jangan cakap macam tu... I faham kan u slalu sibuk...
Mawi: (angguk, setuju dgn kata2 Marsha..) Tapi aku tau, ada orang yg jaga kau sekarang, kan? (toleh kat Marsha..)
Marsha: (toleh kat Mawi jugak.. dia rasa hiba tiba2 je Mawi cakap macam ni.. betapa Mawi tak tau yg dia mengharapkan Mawi yg jaga dia sekarang.. tapi, siapala dia nak mintak macam tu kat Mawi..)
Mawi: (tunduk..) Aku harap, ko tak lupakan aku kalau dah ada org jaga tu.. jgn sekali2 segan dgn aku walaupun kita penah gosip dulu.. walaupun mungkin ni kali terakhir aku cakap macam ni kat ko.. Aku nak kau tau kau tetap kawan baik aku, Marsha.. sampai bila2...
Marsha: (dah tak tahan nak nagis dah... Marsha toleh ke kanan.. dia tak nak Mawi tgk muka dia sekarang.. air mata dia dah start mengalir dah.. rasa macam lepas ni dia takkan selalu jumpa Mawi lagi.. )
Mawi: (toleh kat Marsha yg membelakangi dia..) Sha.. (cuba nak buat lawak..) Ko tengah buat drama ke ni, Sha.. aku tak reti nak pujuk ni...
Marsha: (tersenyum balik.. dah pandang depan balik.. lap airmata kat pipi dia...)
Mawi: Ala cayang bucuk abang ni... (buat lawak bodo..)
Marsha: (tiba2 tegelak besar...) Hahahah...

Mawi pun tergelak gak.. pas tu sama2 gelak.. Marsha tiba2 sandar kat bahu dan peluk lengan Mawi... Mawi terkedu jap..

Marsha: Sayangg..
Mawi: (terdiam.. dah lama betul Marsha tak panggil dia manja macam ni..)
Marsha: I tau, u pun dah ada org yg jaga kan..?
Mawi: (diam lagi...)
Marsha: (rasa sedih balik...) Betul kan?
Mawi: Tak betul..
Marsha: U jgn tipu i.. (terus angkat kepala & pandang kat Mawi..)
Mawi: Tak nak caya sudah.. (toleh tempat lain..)
Marsha: Habiis tu.. yg.. (tak sempat habih cakap, Mawi dah potong cakap dia..)
Mawi: Ina ker, Diana ker, atau sapa2 tah lagi lepas ni.. tu semua takde makner la Masha.. Brapa kali aku nak bgtau ko, jgn pecaya semua gosip2 tu.. selagi aku tak kata apa2, ko jgn pecaya.. semua tu kawan aku jer.. tapi sorang pun tak kenal aku macam kau kenal aku Marsha... (Mawi terus luahkan perasaan dia.. tak sedar air mata dah bertakung...)
Marsha: (a part of Marsha rasa lega.. tapi..) Tapi...
Mawi: Dah dah.. aku tak nak dengar lagi ko tanya2 pasal diorang.. (dah start bangun nak blah..)
Marsha: Sayangg..

Mawi toleh dengan mata bertakung...

Marsha: Don't leave me, pleaseee.. (Marsha cakap dgn suara tersekat2.. try pujuk Mawi utk terakhir kali.. air mata dia sendiri dah jatuh dah..)

Mawi tenung je Marsha... pas tu pelan2 dia pegi kat Marsha..

Mawi: (pegang dagu Marsha..) Tak boleh Marsha... aku nak kita tumpu kat karier kita dulu.. tolongla faham... (pas tu Mawi lap plak air mata Marsha..)
Marsha: Pleaseee.. (Marsha pegang jari2 Mawi kat pipi dia..)
Mawi: (cakap slow macam berbisik..) Kau akan ok tanpa aku, Marsha.. (air mata dia pun dah jatuh dah...)

Marsha terpaku jap dengar kata2 Mawi.. dia tau kata2 tu lah 'Goodbye' dari Mawi..

Marsha nak lap air mata Mawi gak, tapi Mawi lepaskan tangan Marsha dan start undur pelan2..

Tiba2 member2 lain bising2 datang nak join diorang.. tapi semua stop bila tengok Mawi & Marsha dua2 nangis tapi tak cakap apa.. Mawi tiba2 terus masuk dan mintak izin kat Sifu untuk balik dulu.. Cikgu Marlia terus peluk Marsha yg still berdiri terpaku sambil menangis.. seolah2 macam tak pecaya it's the end antara dia dgn Mawi..

CMM: It's ok, Marsha.. (sambil gosok2 belakang Marsha..) I think both of you kena give each other time & space.. kalau kamu berdua betul2 kuat jodoh kamu, Insya Allah some day you'll be together again..

Marsha just angguk2kan kepala dia... dia dah start rasa kosong...

Marsha tekad sekarang.. Marsha hari esok bukan lagi Marsha hari ini.. dia dah penat jadi Saliha.. start esok, Saliha dah tak wujud lagi... dan hanya sorang je lelaki yg dia tau akan wujudkan Saliha semula dalam diri dia.. iaitu MAWI.

THE END


DIALOGUE IS PURELY FICTIONAL AND SHOULD BE READ AS A FANTASY


Err.. kebetulan plak terdengar lagu ni.. macam kena la plak sikit dengan dialog nih... nak ulang2 dengar lagu ni, click la button kat tepi belah kanan tu yer..

PERPISAHAN

Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah ku beri
Tiada lagi bersama

Sering kala aku terlihatkan mu
Impian nan indah tersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu

Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu
Oh...oh.....
Yea...yea.....

Masih tercari-cari
Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu

MAWI~MARSHA forever love...

Tuesday, October 10, 2006

Wonderful Akma..... & her Faithful Lovers....

Buka Puasa Bersama Akma
30 Sept 2006
Senja Bistro

Tatkala aku baru nak buat posting ni, tetiba jer kedengaran lagu Felix - Aku Pecintamu kat Era... uik... suratan atau kebetulan?? Terus aku type tajuk kat atas nun.. hahahah...

Anyway, aku pegi Majlis Buka Posa Akma on the 30th Sept lepas. Aku ingat kot geng2 JU ramai yg datang.. rupa2nya ada berapa kerat jer... yg aku tau, Kak Na mesti ada.. hehhehheh... cayalah Kak Na.. Anyway, aku sampai dgn Shikin awal la jugak sebab takut jam la konon... tup tup sampai kol 6.30pm.. kira awalla jugak... naik2 jer.. laaa.. dah ramai gak org yg sampai.. geng AFC, Kak Sari, Akma's family and few wartawan, i guess. Lepas dah dapat port, terus plak snap snap amik gmbr tu amik gmbr ni.. heehee.. tambah lagi sejak dua menjak si Shikin dok kawan dgn 'photographer' la katakan.. kah kah kah..

Akma sampai lebih kurang dekat2 kol 7pm. Masa tu almost all yg dtg laa.. Sifu pun ada. Jenguk gak dari tingkap atas.. fuyoo.. kereta Vios wa cakap sama luu.. cayalah Akma.. Akma pakai baju kurung kaler biru.. dengar2 'DATIN S' yg kasik baju tu... hehehe... anak sapa la tu.. As usual ada adegan salam2 and kiss2 cheek. She's sooo comel oneee... heehee.. Then terus kitorang start amik food & buka posa coz dah time.

Lepas makan, kitorang terus solat dan lepak jap... Yang best tu, Akma nyanyi 3 lagu lagi.. cayalah... Biarlah Rahsia (khas utk peminat), Selamat Hari Raya (duet dgn Felix dulu tu..) and satu lagu Dangdut - Dag Dig Dug. Kenapa la bila aku pikir2 balik, aku rasa semua lagu ni ada kaitan sket laa dgn Felix.. hehehe... wateverrr...

Then ada part dapat cabutan bertuah plak.. sah2 aku tak bertuah malam tu... then part bergambar plak.. yg ni sakan habih sekor2.. hahahah... tapi aku rasa berbaloi la...
Gambar dia later2 la aku upload.

Dah habih tu, Shikin sempat lagi posing kat depan Bistro.. hehe.. kalau nak tau, lepas kitorang htr kak na kat LRT, posing lak si minah tu kat depan KLCC... tapi lawa gak la gmbr dia tu.. pasal aku yg amik.. hahahah...

CIT CAT AZWAN 10
4 Oct 2006
AKMA & FELIX

Aaaargghhh..... best giler coz aku dpt tgk full show. Aku dah ready kat @15 kat depan TV since lepas kol 9 lebih.. lepas terawikh lerr... hahaha... rasa aman je coz takde langau langsung... ada la sekor tersesat... ngeh ngeh ngeh.. then lepas kol 10.30pm, bila Felix dtg chat jer, terus serangg... hehehe.. byk gak ler soalan aku diorang jwb.. tak kurang gak yg tak jawab tu.. tak kesahler... bak kata Mak Long, 'ko ni pakar tanya soalan jiwang la...'.. keh keh keh..

Antara soalan2 aku:
Q: Akma!! Mahal Na Mahal Kita (MNMK)...
A: *****.. Mahal kita juaa.. muahhss..

Q: Akma Felix Syerasyi Bersyama.. (gmbr kema & pilik duk atas batu kat Brunei)
F: Alaaa... *****... malulahh.....

Q: Felix! Akma dah penah ckp MNMK, bila Felix nak ckp kat Akma pulak...
F: Dah pernah... senyap senyap.. (hahaha...<= yg ni aku yg gelak..)

Q: Akma, Felix bg apa masa bday ari tu.. Felix, Akma bg apa masa bday ari tu..
A: *****, adalaaa.. biarlah rahsia...

Q: Bila nak kluar album, Felix...
F: Hujung tahun.. *****... launching kat Sabah... ajak la ketua kampung skali...

Tu je le yg aku ingat.. heehee.. by the way, enjoy the VCs below... credit to KAK NA...

Percaya Pada Cinta


Warkah Berlagu Pilu


Oh What A Nite... Lalalalala...

So that is all about Wonderful Akma & her Faithful Fans & Felix..

AKU PECINTAMU - FELIX AF3

Aku masih di sini kekasih
Telah lama ku simpan segalanya
Janji yang tak pernah kau tunaikan
Tapi aku masih setia menanti

Cintaku masih lagi di sini
Masih berbunga menanti kamu
Walaupun harumnya hampir hilang
Tapi ku tetap pencinta yg setia huuu (Faithful lover)

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti dirimu
kerna kita pernah sayang-menyayang
ku harap cinta mu tak akan pudar

Dan aku masih menanti dirimu
masih segar menanti segalanya
jangan kau ucap selamat tinggal
akan hancur hatiku kerna kamu

Aku masih disini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pecinta yang setia wuuu

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti diri mu
kerna kita benar sayang-menyayang
kernaku harap cintamu tak akan pudar

Dan aku masih menanti dirimu
masih segar menanti segalanya
jangan kau ucap selamat tinggal
akan hancur hatiku kerna kamu

Aku masih disini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pecinta yang setia wuu

Dan aku masih disini sayang
masih setia menanti dirimu
kerna kita pernah sayang-menyayang
kernaku harap cintamu tak akan pudar

Dengarkan kasih laguku ini
kerna diriku pencintamu huuuu

Cepat laaa album Felix keluar.. hahahaha...

your faithful fan, Akma & Felix... tobymiaw @ tobys @ suh13247

Monday, September 25, 2006

Power of our Root

Aku keje pagi first day puasa ni... tapi aku ber'tenaga' hari ni pasal masa sahur aku minum Powerroot... hahahahah... serius!!! bila nak sampai tengahari tu aku terpikir gak.. kata mana aku nak lunch hari ni.. tapi.. pikir punya pikir.. isy.. puasalahh hari nii...

Aku siap kan keje opis sehabis mungkin... Yess.. berjaya update report jugak as at 20th Sept punya daily summary. Heran gak aku, camna aku boleh habis ni... tapi aku bangga... coz ni la salah satu perubahan yg aku lakukan... i know i can... tak gitu Syuk?.. hahahaha...

Anyway.. sempat gak aku pegi Pasar Ramadhan kat Taman Melawati... mak aku pesan beli cendol.. konfius gak nak makan apa.. abang aku, k.Lyn, Marsya (my niece), Imran & Arman nak datang buka posa kat umah aku... teringat plak Mawi kata dia suka beli murtabak.. hahahaah... betoi gak kan... memang dah lama pun aku tak makan murtabak... pas tu aku beli la dua tiga jenis kuih lain yg aku dah lama tak makan jugak.. hahaha.. lepas gian kot... yg pasti otak2 mesti ada... cari jugak sata kat sana, tapi macam tak ada... heehee, teringat cerating punya pasal la ni...

HAPPY FASTING to Akma & Mawi..

Felix & Marsha, tak nak blaja2 ker posa? Hahahah...

Sunday, September 24, 2006

Selamat Berpuasa...

Ramadhan datang lagi... tapi aku dah start tension... pasal its gonna be a hectic Ramadhan... i'll be doing a lot of walking this month... aiyoh... tapi aku tak akan menyesal berjalan coz aku tau ia mendatangkan benefit kat aku...

Aku tension sebab bila banyak jalan, banyak jugak duit yang 'jalan'. Heheheh... hopefully whatever mende yg akan aku buat nanti, tak akan guna duit sgt.. kalau ada byk pun, i'll know its for my own future.

Malam tadi aku tak pegi terawikh coz kena jaga anak2 sedara aku, Adam & Amin. Mak bapak diorang kat hospital Sg Buloh yg baru tu, coz Ahnaf (my other nephew) sakit muntah2 pasal dia terlanggar cermin pintu kat ofis akak aku. Berlari macam Superman punya pasal la ni... Hospital Sg Buloh tu baru je bukak about 3 weeks kot. Yg aku suka kaler dia yg memang kalerful. Pas tu ada lots of fountains plak tu. Isk.. lupa plak nak amik gmbr kat situ. Hopefully diorang kekalkan la keindahan hospital tu cam tu. Jgn bior berkulat situ sana sini...

Bukak puasa... there'll be lots of, lots of, lots of bukak puasa kat luar nanti coz lots of geng yg ajak...

Geng sekolah rendah: Diorang dah siap sound aku suruh shoot e-mail kat Yahoogroup untuk nak bukak posa ni macam tahun lepas. Hopefully ramai yg boleh join especially yg out of town tu.

JU: ada bukak posa dgn Akma end of this month. Teringat last year 30 Sept, pun ada gath dgn Akma gak.. hehehe.. windu plak kat minah tu...

M2M: si Mawi ada bukak posa gak this 28th. Aiyoh... if ada yg nak pegi, jgn lupa 'buzz' aku tau. Kalau ada geng baru best... Bila laaa nak ajak Mawi & Marsha bukak posa sama2 ni.. adoihh.... Kebarangkalian One in a Million kot...

the Change Factor geng: Sure punya ada lepak2 lepas terawikh ni... hope kat NZ je laaa.. tak larat plak aku nak pegi Gazebo sinun... nak2 if aku sorang je pompuan.. isy... payah gak ni... takpa2... ni semua satu cabaran jer... yg penting, the support is there... tu yg penting...

Anyhow.. HAPPY FASTING, EVERYONE...

Wednesday, September 20, 2006

Wassup with Change?

I made a change of SUMTHING last night.
A change that could change my way of thinking.
A change that could make a lot of difference to my life.
A change that could only be changed in stages.
That could slowly change for ages.

But i vow..
Not to forget those who are already in my heart
Not to ignore those ignored anymore, no matter what
Not to speak differently, although it's hard
Not to forget myself before i change
Not to destroy sumthing beautiful called FRIENDSHIP
Not to take things for granted...

MAY GOD BLESS ME AND THE CHANGE

Sunday, September 17, 2006

Dialog M&M: Rajuk Saliha

Selingkar kisah...

Mawi call Marsha lepas Konsert Gemilang AE06...

Mawi: Alooo Shaa...

Marsha: Sayaaanggg.. (dah terlupa panggil nama.... hahaha..)

Mawi: (senyum... ) You balik KL bila....?

Marsha: Malam ni rasanya... naik flight kot... ehh.. macam mana tadi.. semua award you menang ka??

Mawi: Tak la semua... yg menang duet tu Zahid dengan kawan you tu.. sapa tu... Nikki...... yg lain I sapu laa...

Marsha: Eee.. berlagak la you ni.... (saja gurau...)

Mawi: Mana ada berlagak... peminat I yg undi... i bersyukur je laa...

Marsha: Kasik i satu award boleh??

Mawi: Balik sini dulu laa.. pas tu baru i bagi...

Marsha: Ye la tu... nanti mesti you mintak balik.... (macam nak merajuk...)

Mawi: Tau tak per... (gelak...)

Marsha: Habis tu you telefon i ni kenapa? Selalu kan you SMS aja...

Mawi: Tadi i baru je nyanyi lagu Aduh Saliha....

Marsha: Ooo.. you kena nyanyi lagu tu lagi ka..?

Mawi: Lagu tu kan memang bertanding... tu pasal kena nyanyi jugak...

Marsha: Habis tu you teringat kat i la ni... masa you nyanyi lagu tu? (gelak..)

Mawi: (terdiam...) Ntah tetiba je teringat kat you.. selalu kan award2 ni you kan ada... pelik pulak you tak de hari ni....

Marsha: Ye lah... you tak ajak i... tu yang i kena pegi Terengganu... kalau you ada sekali, tak apa jugak...

Mawi: Mana la i tau diorang tak ajak you... You pun tak cakap yg you tak dpt jemputan...

Marsha: Nanti kalau i cakap nak ikut you, nanti ada orang tu cakap 'Tak malu!! Perasann!!' kat i.....

Mawi: (gelak.... teringat plak ayat tu kat Jom Heboh Powerroot hari tu...)

Marsha: Ye laa.. (nak merajuk dah...) You mana nak ambik tau i pegi ke tidak... kalau i hilang lepas ni pun agaknya minggu depan baru you tau...

Mawi: Nak merajuk la tu....

Marsha: Dah laa.. i dah letih ni... kalau i hilang dua hari ni, you jgn cari i tau.. i nak pegi makan angin.. tak nak ajak you.... TUP! (terus letak telepon..)

Mawi: (Aik... angin Ganu la pulak...)

Mawi hantar SMS pulak...

+Mawi: Sha... you jgn la merajuk lama2...

+Marsha: Ingat tau.. u jgn cari i kalau i tak jawab SMS you...

+Mawi: Jgn lupa SMS i balik tau kalau rajuk you tu dah habis... hahaha...

Terus Marsha tak hantar SMS dah...

+Mawi: I tunggu tau SMS u...

Takde jawapan gak...

Mawi: (Isy.. isy... pompuan.. pompuan..)

DIALOGUE IS PURELY FICTIONAL AND SHOULD BE READ AS A FANTASY

My Heart the Movie

Ramai gak bloggers yg dah buat review pasal movie ni. Ada yg kata macam Kuch Kuch Hota Hai... Daripada malas nak tengok, terus rasa nak tengok pulak.. ye laa. nak gak test ke'emosional'an aku pasal masa Kuch Kuch dulu aku gerenti nangis bila everytime aku tengok. So, bila ada opportunity, tengahari tadi aku pegi tengok movie ni dengan pipicomel. Even kitorang lambat 20 minit pun, tak menjejaskan la jugak jalan crita dia...

Tapi yg aku pelik, bila masuk jer, penonton asik gelak aje.... rupa2nya part2 awal memang ada scene klakar... aku tunggu2 gak part serius... kot2 la air mata aku mengalir gak.. bila pikir2 balik, dari awal lagi movie ni dah kecamukkan emosi aku... kejap ada part gelak bila komik fantasi puitis disamakan dengan komik Sin Chan... kejap ada part sedih bila Rachel dah start rasa sedih bila dia rasa akan kehilangan Farel pada Luna.. kejap ada part puitis bila Farel konon2 berpuisi dengan Luna... kejap ada part serius tak serius bila Rachel kejar Farel dengan jip nak langgar Farel sampai mati... kejap ada part romantik bila Farel cakap 'Aku Cinta Sama Kamu' kat Luna masa kat Danau.. (masa ni memang nice view...)Erk... memang emosi aku kecamuk.. sebab bila mata aku nak rasa bergenang jer, dah ada balik scene klakar.. so ended up aku gelak masa mata aku bergenang...

Bila dah habih movie ni, baru aku sedar kenapa aku nak tengok... aku sebenarnya nak merasa kembali perasaan Rachel yg pernah aku rasa dulu.. perasaan tak dapat menceritakan perasaan sebenar pada org yg dicintai... kalau nak cerita balik mende ni memang macam menoreh balik luka yg dah sembuh... Aku sebenarnya nak tengok macammana reaksi org yg berperasaan seperti Rachel... aku sebenarnya nak nangis sama2 dengan Rachel bila kita hanya dapat tengok org yg dicintai mencintai orang lain... aku jugak nak rasa happy jugak macam Rachel rasa bila tengok org tu happy dengan pasangan masing2... Hmm.. kalau nak cerita mende ni memang takkan habih... Cuma yg bezanya antara aku dgn Rachel ialah hati Rachel dpt berdegup bersama2 org yg dicintainya...

Anyway, bila aku tengok videoclip lagu ni kat youtube, aku mati2 ingat Acha tu Rachel... pasal dlm vc tu Acha rambut pendek.. and aku tak berapa cam Luna dlm movie ni. Tapi, salute to Rachel or Nirina... coz dia dpt buat aku rasa apa yg dia rasa dlm movie tu...

Friday, September 01, 2006

My Heart

Aku addicted dah nak letak video youtube kat sini.... ada je video best yg aku jumpa... salah satu nya video nih.. after about 2 mths lagu ni kat henfon aku, i finally get to see the video... rupa2nya hero 'Aku Tlah Jatuh Cinta' rupanya... so this is Irwansyah.... Hmm... Anyway, aku baru beli CD Agnes Monica... best giler....

Anyway, here it goes.. enjoy the song!!!




Aku teringat budak berdua tu je bila dengar lagu nih.. heheheh... u know who...

Thursday, August 31, 2006

Cahaya Cinta




Dia telah menentukannya
kita bertemu dan bercinta
inilah oh takdirnya
bukan kerana harta
inilah citra cahaya cinta

pintu hatiku telah kau buka
tak mampu ku menafikannya
kejujuran diberi
kasih takkan terhenti
ini bahagia yang ku cari

sayangi daku peluklah daku
janji denganku semai cinta nan satu
tuhan menguji takkan berhenti
hanya ku pinta sama setia menjaga
hingga ke alam syurga


Good song... good vocal... enuff said.

Wednesday, August 30, 2006

JU's Family Day

Jiwang United's Family Day
26 & 27 Ogos 2006

Hari Sabtu yg lalu saya ke Port Dickson untuk kali yg ke 4 tahun ini. Kali ini saya bersama rakan2 dari Jiwang United untuk menyambut ulang tahun kami yang pertama...

Saya ke rumah K. Liza utk mengambil beliau dan seterusnya ke rumah Iza untuk konvoi dengan 2 lagi kereta lain. Kak Liza naik kereta Biskot manakala saya dan Kak Ann menumpang kereta Iza. Kesian Kak Ann kepenatan kerana beliau baru tiba dari Johor. Kemudian Izan, Nurul dan Suzy join kami di Shell Sg Besi. Saya menyesal kerana tidak mengisi perut pada paginya. Akibatnya saya hanya sekadar merenung billboard iklan makanan di sepanjang perjalanan. Hahaha...

Kami menginap di Glory Beach Resort, PD. Selesai sahaja check-in pada 2 ptg, kami terus ke pekan untuk makan tghari. Malangnya, restoren yg kami singgah tak dapat memuaskan nafsu makan kami... Malah ada yg sakit perut pula beberapa jam selepas itu. Tak apalah.. kami singgah pula ke pasar malam yg berdekatan.

Malamnya, majlis bermula agak lewat kerana menunggu para tetamu kami tiba. Saya menjadi MC bidan terjun malam itu. Saya akur kerana saya tahu tak banyak yg saya dapat tolong sebelum ini untuk menjayakan program. Saya agak berdebar bila mendapat tahu keluarga Akma juga akan turut hadir. Nasib baik saya dapat kawal 'nervous' saya memandangkan majlis ini diadakan malam hari. Almaklumlah saya ni rabun malam... hahahaha... jadi saya tak dapat nampak dgn jelas raut atau riak muka masing2.

Majlis memang meriah dengan acara2 yg dijalankan secara sempoi. Masing2 kelihatan happy dan enjoy dengan each other's presence. Yang amat bermakna sekali, kami dapat berbual2 dengan Akma melalui telefon memandangkan beliau tak dapat hadir. Satu berita baik buat kami semua, beliau mendapat tempat kedua untuk Anugerah Artis DiGi ERA tahun ini. Yahuuuuuuuuuu... satu pencapaian yg terbaik bagi Akma tahun ini. Saya lebih teruja bila mendapat tahu, Mawi sah bakal membawa pulang trofi tersebut. Alhamdulillah. Nampaknya, bekas pelajar2 AF3 semuanya nyata berbakat besar dan semakin diiktiraf walaupun pelbagai halangan dan kontroversi yang melanda. Ja'a adik Akma, sempat menghiburkan kami dengan lagu 'Januari'. Oh ya, Felix juga tidak dapat hadir memandangkan beliau berada di kampunng waktu itu.

Malamnya, setelah selesai semuanya, kami lepak di bilik untuk menghadiri 'conference' tak rasmi yg turut dihadiri oleh Ja'a. Konferens kami tamat pada pukul 3 pagi. Kami nyaris2 terlepas breakfast keesokan hari disebabkan keadaan bilik yg sejuuuuukkkkk nyaman.... Zzzzz.....

Program Mawi....Ina
28 Ogos 2006

Terpaksa juga saya menulis nama tersebut di atas yang jelas nyata kini tiada kena mengena lagi dengan Mawi. Tapi saya yakin, beliau tidak akan dapat lari dari nama bekas tunangnya kerana apabila beliau sudah bergelar artis nanti, para pencinta seni yg bukan peminat Mawi akan mula mengenali beliau dan secara tidak langsung mereka akan bertanya, 'Siapa dia ni', 'Macammana dia boleh jadi artis'.... Justeru itu, nyata nama Mawi akan disebut2 jua. Saya tidak mengenali beliau malah tiada dendam memandangkan beliau tiada kaitan lagi dengan Mawi. Namun, seperti Mawi, sebagai salah seorang hamba Allah di muka bumi ini, saya mendoakan agar beliau mencapai apa yg beliau cita2kan selama ini. Hanya Allah sahaja yang mengetahui segala2 cerita tersirat di sebalik keadaan Mawi yang banyak berdiam diri selama ini. Moga Mawi tabah dan teruskan perjalanan hidup sebagai anak seni di samping sahabat tercinta, Mawifc dan m2mfrenz. Hehehe...

Sunday, August 20, 2006

Marsha @ Gempak Selebriti ASTRO - Cyberjaya

Aku kesian btoll dengan Marsha pasal ke hulu ke hilir dengan macam2 show... lepas Sabah Fantasia Tour, terus dia gi Kelantan dgn Mawi (satu flight tau!!! hahaha...) untuk booth PowerRoot kat Perkampungan Hadhari hari Jumaat 18hb ... then semalam plak kat Cyberjaya... isy isy isy... sibuk dengan show pun, aku tabik spring dgn Marsha coz dia tak jemu2 dok layan peminat dia..

Aku pegi dengan member2 M2M... Sampai2 jer kat sana lebih kurang dekat kol 9pm, Marsha tgh nyanyi!!!! Aiyaaarrkk... Apa lagi.. terkedek2 kitorang pegi kat stage kat situ... huhuhuhu.. dia nyanyi lagu Adibah Noor - sumthing nama Kelabu kot lagu dia...

Iskk.. sempat la kitorang lambai2... then tetiba je dia datang kat tepi pagar tu... uik... masa tu tak ramai fans yg dok kat tepi tu... apa lagi.. salam and kiss2 ler... a few royan words were heard... arghhh......
Then after that Marsha lepak kat tepi dressing room tu dengan Lotter... a few games after that, ada la dia nyanyi few songs ramai2 dengan bebudak AF lain. Masa Anuar Zain nyanyi lagu Bila Resah, derang dance pulak.. best bangat!!! hahaha...

Last2 diorang ramai2 posing coz photographer nak amik gmbr... kitorang yg ada camera ni pun sibuk2 gak... ahahaha... seemed that Marsha tak leh lepak2 after show sebab diorang kena naik bas terus untuk ballik.. abih lebih kurang kol 11 lebih la jugak... fuhhh..

UNDERNEATH POKOK KLAPAK, MAWI WILL WAIT FOR YOU... <== royan terlampau.. kuang3x... Later ekk aku upload gmbr2...

Tuesday, August 15, 2006

Harapan



Enuff said...

Tuesday, August 08, 2006

Fantasia Mawi: Fly Marsha To Me...

Stadium Putra, Bukit Jalil - 6 Ogos 2006

Ada sebab saya meletakkan tajuk yg tertulis di atas. Hanya ahli M2M sahaja yg dapat merasakan pengertian tajuk penuh makna itu. Hakikatnya, ini adalah lanjutan daripada kunjungan saya dan rakan2 ke Konsert Fantasia Mawi pada 6 Ogos lalu.

Kami tiba seawal pukul 7 malam. Saya bernasib baik dapat beratur bersama2 rakan2 yg tiba lebih awal. Saya rasa, hampir pukul 8, baru pintu dibuka. Mungkin juga disebabkan jeritan para peminat yg sudah lama berada di situ yg sudah tak sabar untuk menyaksikan konsert pertama Mawi selepas beliau bercuti 3 minggu. Kami akhirnya dapat duduk di kerusi berhadapan dengan pentas. Pada mulanya saya rasa tak begitu ramai yg datang, tapi, di pertengahan konsert, rupa2nya penuh juga stadium. Saya kagum.

Mawi muncul dengan berpakaian serba putih. Berikut adalah lagu2 nyanyian Mawi dan rakan2...

Aduh Saliha - Hampir2 saya terlepas dgn permulaan lagu yg begitu cepat dimainkan.

Kian - Menurut Mawi, lagu ini lagu berhantu!! Saya musykil, siapalah hantu itu ya... haha...

Perempuan - Mawi sudah mula menari dgn lagu ini..

Apa yg saya dapat lihat, setiap 3 lagu berakhir, Mawi akan berhenti berehat untuk memberi laluan kepada iklan penaja. Beliau ambil kesempatan ini untuk menukar baju.

Al Jannah - Mawi berdiri di tengah2 di hadapan penonton di bawah stage sambil menyanyi.. pemandangan dari atas kerusi yg saya duduk, amatlah menakjubkan disebabkan lighting yg superb diiringi buih2 kecil... ditambah pula puluhan peminat2 yg berpusu2 mengangkat handphone mereka untuk mengambil gmbr Mawi dari dekat.

Lagu (tak tau nama) - yg dinyanyikan Raihan

Iqra' - duet Mawi dengan Raihan

Lagu Arab - duet Mawi dan Salima. Satu cubaan yg baik untuk berduet dengan penyanyi perempuan selain dari Marsha... (hahhaha..)

Yang Tercinta - salah satu lagu favourite saya dari album solo beliau. Mawi memakai blazer berwarna kuning pula.

Fly Me to the Moon - duet Mawi dan Farhan... saya lihat Farhan lebih banyak peminat jika dibandingkan dengan Salima. Mawi agak malu2 bila menyebut lirik lagu "baby kiss me..." Hmm..

Aku Saja Yang Tahu - Farhan menyanyikan lagu ini lebih baik dari malam sebelumnya di Konsert Akhir AF4.

Mawi tukar baju - T-shirt kuning dan jeket hitam.

Gadis Melayu - duet bersama Jamal Abdillah. Jamal bertanyakan Mawi apakah ciri2 gadis Melayu yg beliau sukai - jwpn Mawi: yg lemah lembut...

Seroja - Jamal nyanyi secara solo. Kedengaran beliau mengejar melodi....

Terharu - duet bersama Jamal. Nyata peminat2 cukup terhibur terutama bilaMawi menunjukkan skill beliau untuk menari. Jamal nampak sedikit semput.

Sesi jamming bersama M Nasir atau bolehlah dikatakan sesi Mawi mendera sifunya...

Sang Pencinta - M Nasir masih belum hilang sengat beliau. Ada ketika saya terasa seolah2 berada di Konsert beliau.

Juwita - saya kagum dengan interaksi M Nasir dengan audien. Tambahan pula dengan lagu yg cukup rancak untuk sama2 menyanyikannya.

Mawi menukar baju lagi - shirt putih kembali. Beliau bergurau senda dengan sifu. Mawi menyatakan yg berat beliau naik 10 kilo. Kenapa yer.... heehee. Sifu cuba mengorek rahsia Mawi yg kelihatan cukup gembira. Gembira dulu atau gembira sekarang. Mawi hanya kerap tergelak pada mulanya namun akhirnya setelah didesak berkali2 oleh sifu, beliau menyatakan beliau gembira sekarang kerana dapat merantau ke tempat yg tak pernah beliau kunjungi. Sifu mengusik mungkin kerana sudah ada org yg menjaga Mawi... (huh...)

Lagu Jiwa Lagu Cinta - duet bersama sifu. Superb performance!!

Dance segment bersama Lan dan Jamal. Sekali lagi Mawi menunjukkan skil beliau.

Kekasih Awal & Akhir - duet bersama Jamal. Mawi teringatkan kisah beliau terlupa lirik di konsert pertama AF3.

Ghazal untuk Rabiah - duet dengan Sifu dan Jamal. Again, superb & marvellous!!!

Mawi sempat melambai ke arah peminat dan berposing untuk gambarnya diambil sebelum beliau membuat flying kiss ketika keluar pentas. Saya berpuas hati dengan persembahan beliau kali ini walaupun sebenarnya inginkan beliau menyanyi lebih banyak lagu. Namun begitu, senyuman dan tawa beliau nyata mengubat duka lara.



Fly Me To The Moon

Fly me to the moon
Let me sing among those stars
Let me see what spring like
On Jupiter and Mars (err.. singkatan Marsha ni... haha..)
In other words, hold my hand
In other words, baby kiss me...

Fill my heart with song
Let me sing forevermore
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love youuu....
 

Copyright 2007 ID Media Inc, All Right Reserved. Crafted by Nurudin Jauhari